SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ’den Açıklama: "Yeni Personel Alımı Olmayacak"

MASKİ’den Açıklama:
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında kabul edilen ‘Kadro İhdası’ ile ilgili yanlış anlaşılmaların olduğu belirtilerek, yeni personel alımının söz konusu olmadığını belirtti.

Genel kurul sonrası kabul edilen MASKİ’nin ‘Kadro İhdası’ maddesinin birçok kesim tarafından yanlış anlaşılması nedeniyle genel müdürlükten konuyla ilgili açıklama geldi. Tüm kamu kurumlarının memur personel alımlarının ancak ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak merkezi sınav sonuçlarına (KPSS) göre alabileceğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “8 Kasım 2023 Çarşamba günü, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Genel Müdürlüğümüzün 2023 Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantının maddelerinden biri olan ‘Kadro İhdası’ konulu madde oy birliği ile kabul edilmiştir. Ancak bazı basın yayın organlarında bu madde yanlış anlaşılarak, Genel Müdürlüğümüzün yeni personel alacakmış gibi yansıtılmıştır. Genel Müdürlüğümüzün 2023 Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda alınan 'Kadro İhdası' konulu kararı Genel Müdürlüğümüz bünyesinde halihazırda 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi görev yapan mevcut personellerimiz için her genel kurulda ihtiyaca istinaden teklifi yapılan ve personellerimiz kadro derecesini ayarlamak için yapılan düzenlemedir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 'Memurun başka sınıfta ve derecesinin altında bir görevde çalıştırılmayacağı' başlıklı 45 inci maddesinde, 'Hiç bir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz' hükmüne istinaden mevcut kadrolarda görev yapan memur personellerimiz için derece değişikliği işlemi yapılacak olup, kurulda yapılan sözlü açıklamada da belirtildiği gibi herhangi bir personel alımı söz konusu değildir”.

İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • erol (5 ay önce)
    Su ve kanalizasyonun arıza ve yapım işlerini taşeronlar yapıyor, alınacak personel ne iş yapacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has malatya (5 ay önce)
    Sayaç mevzusu mu patladı yine yoksa
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adem (5 ay önce)
    Zaten personel alımı el altında oluyor.bunu bilmeyen mi var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (5 ay önce)
    Kendı istedıklerını alıyorlar alım onemlı degıl yani
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tarık (5 ay önce)
    Maski aldıklarını çalıştırsın maskiye yeter zaten. Ha eksiğimiz var diyorsanız Battalgazi belediyesine yeni yeni el atından aldıklarını transfer etsinler. Yeşilyurtta personel eksildi gerçi 10 tane tutuklandı. Oraya alım yaptırın :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (5 ay önce)
    O zaman yakında personel alımı var demek vessalam
    %80
    %20
    Yanıtla
  • hakkı (5 ay önce)
    Vallahi de billahi de benim komşumu el altından Maskiye işe aldınız
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Her yerde bu iş bu şekilde yürüyor zaten şaşırdık mı hayır. İş ehline verilmediği için yerimizde sayıyoruz zaten .
    %100
    %0
    Yanıtla