SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ'den Artan Su Tüketimine Ek Önlem

0
Güncellendi - 2018-07-05 21:32:15
MASKİ'den Artan Su Tüketimine Ek Önlem
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, dünya kayısı başkenti olarak bilinen Malatya’da hasat dönemiyle birlikte artan nüfus sayısının beraberinde su tüketimini de yüksek seviyelere çıkardığını belirterek, MASKİ Genel Müdürlüğü olarak vatandaşların mağdur olmamaları için ek tedbirler aldıklarını söyledi.

MASKİ Genel Müdürü Mumcu, mevcut su rezervinde herhangi bir sorun bulunmadığını, bazı bölgelerde yaşanan su sıkıntısının artan nüfusla ilgili olduğunu belirterek, “Özellikle kayısı üretiminin çok olduğu yerlerde işçi sevkiyatlarıyla birlikte bazı mahalle ve bölgelerde bir su sorunu yaşanmakta. Bu sorunun merkezle hiçbir alakası yok. Çok şükür şuan Kaptaj’dan çıkan suyun yeterliliğinde hiçbir sorun gözükmüyor. Ama özellikle merkez, Akçadağ, Yazıhan gibi kayısı üretiminin yaygın olduğu bölgelerde kayısı sezonundan dolayı bölgeye dışarıdan çalışmak için gelenlerle birlikte nüfusta yaklaşık olarak 25.000 civarında artış oluyor. Bu nedenle suyun kullanımına dair yoğun bir talep var. Bu da özellikle ilgili mahallelerde depolarımızın yerleşik nüfusumuza yetmesine rağmen, dışarıdan gelen bu iş gücüyle birlikte suda biraz sıkıntı yaşanmasına sebep oluyor.” dedi.

Bazı bölgelerde yaşanan su sıkıntılarını çözmeye yönelik hazırlıklarını tamamladıklarını da belirten Mumcu, “Bununla ilgili hazırlıklarımız tamamdır. Özellikle tankerlerimizle, ilgili depolara harici şebekenin dışında takviye yapıldı. Çünkü su depolarında seviye aniden düşürüyor. Deponun kendini toparlaması için belli bir saat aralığında, yarım güne yakın bir zaman kaybı söz konusu. Bu kaybın önüne geçilmesi için ilgili su tankerlerimizle ilgili mahallelerdeki depolara su naklediyoruz. Yine bu sıkıntıyı bertaraf etmek adına muhtarlarımız, ziraat odamız ve ilçe tarım müdürlükleriyle görüşmelerimiz sonucu buralara ne tür tedbirler alabiliriz yönündeki konuları konuştuk. Yeni araçlar kiraladık. 2 adet 10 tonluk tanker temin ettik. Kayısı işlerinin yoğun olduğu bölgelerden gelecek talepler sonucunda, 5 ve 10 tonluk seyyar su tanklarını talep edilen yerlere götüreceğiz. Bu anlamda hemşerilerimizin su sorununun geçici olduğunu ve kayısı sezonuyla alakalı olduğunu belirtmek isterim” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ramazan dogan (6 yıl önce)
    Sayın mumcuyu İstanbul valisi sayın vasip Şahin'e benzetiyorum az konuşuyorlar çok iş yapıyorlar şahin iç işleri bakanı olursa kimse şaşırmasın aile yaşantısı ve mutavizi duruşu ile iyi bir devlet adamı.
    0
    0
    Yanıtla
  • iyi parlatmışsın Türkiyeyi Malatya zanneden arkadaşım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (6 yıl önce)
    Sayın Ertan bey güzel hizmetler yapacağınız dan eminim ilimize kapuluk dışından bir kaynaktan su getirmenizi bekliyoruz inşallah bu size nasip olur diyorum ve başarılar diliyorum .
    0
    0
    Yanıtla