SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ'den Kaçak Su Uyarısı.. "6 Aya Kadar Hapis Cezası Var"

MASKİ'den Kaçak Su Uyarısı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kaçak su kullanımı ile mücadele çalışmaları başlattığını, yapılan tespitler sonucunda suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

İçme suyunun abone olmadan veya bahçe sulamada kullanılmasının susuzluğa sebep olacağını belirten MASKİ Genel Müdürlüğü, yoğun bir şekilde alan taraması yaparak su kaçaklarını tespit edip hukuki süreç başlatıyor.

MASKİ'nin açıklaması şöyle:

“Kaçak Su Kullananlara 6 Aya Kadar Hapis Cezası”

Kaçak su kullanımları; abone olmadığı halde MASKİ’ ye ait su borularını kırıp yeni boru çekerek, abone iken sayaçsız veya sayacı işletemeyecek yollarla su temin edilmesi gibi dış müdahaleler sonucu meydana geliyor. Abonelik yaptırmadan bu tarz yollarla su kullanmak suç teşkil ediyor. Türk Ceza Kanunu’nun göre; kaçak su kullanan kişiler hakkında idari para cezası, 6 aya kadar hapis cezası uygulanacağı belirtiliyor.

“İçme ve Kullanma Suyunun Amacı Dışında Sulamada Kullanılması Susuzluğa Sebep Oluyor”

Kaçak su kullanımıyla aktif bir şekilde mücadele eden MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri sahada düzenli olarak taramalar yapıyor. İçmesuyunun kaçak olarak ve amacı dışına çıkılarak sulamada kullanılması bazı yerleşim yerlerinde su kesintilerine sebep olmaktadır. İçme ve kullanma suyunun amacı dışında sulamada kullanılması, su sarfiyatını arttırarak suyun yetersiz kalmasına ve vatandaşların mağduriyetine sebep olabiliyor. 

Özellikle yaz aylarında meydana gelen bu durum karşısında vatandaşların içmesuyu ile tarımsal sulama yapmamaları büyük önem arz ediyor. Ayrıca kırsal mahallelerimizdeki vatandaşların bahçe sulamasında içmesuyu kullanmama konusunda çok hassas davranmaları gerekmektedir.

“Kaçakla Mücadelede Vatandaş Desteği Önemli”

Kaçak konusunda vatandaşlara da rol düşmektedir. Kaçak su kullananları tespit eden vatandaşlarımızın, MASKİ Genel Müdürlüğü WEB sayfasına (www.maski.gov.tr)  ve ALO 185 Çağrı Merkezine bildirmeleri vatandaşlık görevleridir. Kaçak su ihbarında bulunan vatandaşlarımızın kimlik bilgileri gizli tutulacaktır."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Aydın (2 gün önce)
    Zaviye mahallesi Ancarli sok Girişi Canbaylar market karşısında yolun kenarında çukurda saati olmayan su akıyor.Vatandas su dolduruyor.Saati yok.
    %100
    %0
    Yanıtla