SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

MASKİ'den Kentsel Su Yönetimi Çalıştayı

0
Güncellendi - 2021-12-02 03:02:57
MASKİ'den Kentsel Su Yönetimi Çalıştayı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında ‘Seçili Büyükşehir Belediyelerinde Entegre Kentsel Su Yönetimi Planı Hazırlanması’na ilişkin çalıştay Malatya’da düzenlendi.

Anemon Otel’de iki oturum halinde gerçekleştirilen çalıştaya, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, İller Bankası Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü, İlçe Belediye ve Paydaş Kurum temsilcileri katıldı.

Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında; hazırlanan ve uygulayıcı kurumlar İlbank ile Dünya Bankası tarafından finanse edilen Seçili Büyükşehir Belediyelerinde Entegre Kentsel Su Yönetim Planının Hazırlanması Danışmanlık İşine ait Büyükşehir Belediyelerinin kentsel su sisteminin değerlendirilmesi raporu hazırlandı. Hazırlanan raporda; büyükşehir belediyelerine bağlı su ve kanalizasyon idarelerinin 2050 yılına kadar çevresel, finansal, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirliklerini aşamalı olarak iyileştirilmeleri konuları raporlaştırılarak, masaya yatırıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Kaya, iklim değişikliği ve su yönetiminin önemine değinerek, “Çarpık kentleşme, plansız sanayileşme, eski usul sulama yöntemleri gibi sebeplerden dolayı temiz sularımız azalıyor. DSİ Genel Müdürlüğü, 2020 yılında kişi başına düşen su miktarı 1.352 metreküp olarak bildiriyor. TUİK verilerine göre, Türkiye’de 2030 yılında ön görülen nüfus 100 milyon kişidir. Bu demek oluyor ki, 2030 yılında kişi başına düşen su miktarı 1.120 metreküp suya düşecek. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün 2002’de açıkladığı verilere göre; su miktarı 500-1000 metreküp arası olan su fakiri, 1.000-1.700 metreküp arası olan su stresi yaşayan, 1.700 metreküp üzerinde olan yeterli suya sahip diye adlandırılıyor. Dolayısıyla Türkiye, su stresi yaşayan ülkeler kategorisinde bulunuyor. Su tasarrufu konusunda daha kapsamlı hareket etmezsek su fakiri ülkeler kategorisinde yer alacağız” dedi.

Çalıştayda yapılan açılış konuşmasının ardından Malatya Proje Müdürü Mehmet Taşkın, çalışmanın amacına ve yapılmış çalışmalara yönelik projeye ilişkin sunum yaptı. Öğleden sonra da devam eden çalıştay paydaş kurum yetkililerinin farklı konulardaki çalışma gruplarına ayrılarak yapılan oturum sonrası sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız