SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mazide Kalan Manşetler' Sergisi Açıldı

0
Güncellendi - 2017-01-07 22:05:01
'Mazide Kalan Manşetler' Sergisi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları çerçevesinde oluşturulan ‘Mazide Kalan Manşetler’ sergisinin açılışı yapıldı.

MalatyaPark AVM'deki serginin açılışına Vali Mustafa Toprak’ın yanı sıra AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Baro Başkanı Av. Enver Han, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafetin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen, Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Araştırmacı-Yazar Nezir Kızılkaya, "Malatya'da ilk gazetenin hazırlandığı 1923 yılından günümüze kadar yayınlanan her gazete sayfasının kentin kültürel kimliğinin bir aynası olarak yakın tarihini belgeleyen önemli bir arşivdir. İşte bu önemli arşivden seçtiğim haber ve manşetleri bir araya getirerek sergiyi oluşturdum. Malatyalıları gülümsetecek, onları maziye götürecek gazete sayfalarını beğenilerine sunuyor, Malatyalıları bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Serginin açılışı öncesi konuşan Malatya Milletvekili Çalık,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü öncesinde açılacak olan sergiyi anlamlı bulduğun ifade ederek haber alma özgürlüğü adına gece gündüz çalışan gazetecilerin gününü kutladı.

Vali Toprak da Malatya’nın kadim güzelliklerini bu manşetlerde, bu güzellikleri geçmişten bu güne kadar manşetlere çıkaran, topluma sunan gazetecileri ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni tebrik ederek, emeği geçen gazetecilere ve basın mensuplarına teşekkür etti.

Vali Toprak, serginin açılışına katılan ve katılamayıp görevi başında olan tüm çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü de kutlayıp, beraberindekilerle birlikte serginin açılışını gerçekleştirdikten sonra sergiyi gezerek gazete manşetlerini inceledi.

Serginin 8 Ocak Pazar akşamına kadar açık kalacağı bildirildi.

Bülten- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız