SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mecbur Kalmadıkça Satmayın'

A- A+ PAYLAŞ
Reklam

Malatya'da kuru kayısı fiyatı yükselişe geçerken, üreticilerin mecbur kalmadıkça kayısılarını bugünlerde satmamaları istendi.

Birinci kalite kuru kayısının toptan kilosu 5-6 TL arasında işlem görürken, fiyatların önümüzdeki günlerde daha da artmasının beklendiği bildirildi.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, kayısı çiçeklerinin dondan zarar görmesi nedeniyle rekolte düşüklüğü olmasından dolayı bu yıl fiyatların önümüzdeki günlerde daha da artmasını beklediklerini ifade edip, "Üreticiler, elindeki kuru kayısıları bugünlerde satmasınlar" dedi.

İşçi ücreti gibi giderleri ödemek için üreticinin bir miktar kayısıyı satma düşüncesinde olabileceğini, ancak bu ayın sonunda devletin zaten dondan zarar görenlere ödemeyi başlatacağını söyleyen Polatbaş, "Kayısı çiçeklerinin dondan zarar görmesi nedeniyle üreticilere bu ayın sonuna doğru ödeme yapılacak. Üreticiler, işçi giderlerini, alacakları parayla ödeyebilir. Bazı ihracatçılar, üreticiyi kandırıp, bugünlerde elindeki kayısıyı almak istiyor. Üreticiler uyanık olmalıdır" ifadelerini kullandı..

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
Reklam