SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Memurun Yüzünü Güldüren Sözleşme İmzaladık"

0
Güncellendi - 2017-08-25 15:51:26
A- A+ PAYLAŞ

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, Hükümet ve Memur-Sen arasında imzalanan Toplu Sözleşme ile ilgili olarak, “Kamu İşveren Heyetiyle ciddi kazanımlar elde ettiğimiz ve memurun yüzünü güldüren, konfederasyon ve bağlı sendikalarımızı sevindiren bir sözleşme imzaladık” dedi.

Kamu görevlilerinin merakla beklediği 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde imzalar atılırken, Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım sendika binasında Toplu Sözleşmeyi değerlendirdi. 4. Dönem Toplu Sözleşmesinde yetkili olan 11 sendika ile birlikte yetkili konfederasyon olarak Kamu İşveren Heyetiyle ciddi kazanımlar elde ettikleri ve memurun yüzünü güldüren, konfederasyon ve bağlı sendikaları sevindiren bir sözleşme imzaladıklarını kaydeden Yıldırım, tekliflerinin tamamen istişare zemininde ve profesyonelce hazırlandığını söyledi.

4. Dönem Toplu Sözleşmesinin 1 Ağustos tarihinde başladığını hatırlatan Yıldırım, “14 Ağustos tarihinde Kamu İşveren Heyeti teklifini 2018 için 3+3 ve 2019 için 3+3 olarak açıkladı. Kamu İşveren Heyetinin olası tutumuna göre hazırladığımız “Bu Teklife Evet”, “Müzakere Edilebilir” ve “Bu Teklife Kapalıyız” kartonlarından “Bu Teklife Kapalıyız”ı kaldırdık ve “Cebimiz de kapımız da açık, yeni bir teklif bekliyoruz” mesajını vererek o günkü oturumu sonlandırdık. Yeni bir teklif beklerken boş durmadık ve hükümet yetkilileri, bakanlar, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile görüşmeler yaptık. Bir yandan da genel başkanlar ve il başkanlarımızla istişari toplantılarımızı sürdürdük, yol haritamızı değerlendirdik. Müzakere sürecinin son günü olan 21 Temmuz’da Kamu İşveren Heyeti yeni teklifini 2018 için 3,5 + 3,5, 2019 için 4+5 olarak açıkladı. Gece sürekli toplantı halinde bulunduğumuz sendika genel başkanlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda bu teklifi de “Müzakereye hazırız ama imza için yetmez, yeni bir adım daha bekliyoruz” diyerek reddettik. 15 Temmuz’u yaşamış bir Türkiye’nin şartlarının farkında olmakla birlikte memurun rıza göstermeyeceği bir teklifi kabul edemezdik. Sunulan teklifin bir miktar daha artırılmaması durumunda imza atmayacağımızı beyan ettik. Türkiye'nin şartlarını biliyorduk ancak memurun razı olmayacağı bir teklife ‘Evet’ diyemezdik ve demedik. Son gece mutabakatsızlık netleşmişti. Kamu İşvereni tarafından yeni bir olumlu adım atıldı. Olabileceğin ve alınabileceğin son noktasını gördükten sonra gece saatlerinde başkanlarımızla istişare ettik ve nihayet uzlaşma sağladık. Bu süreçte masadaki müzakereler kadar masa dışı diplomasinin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu bir kez daha gördük” ifadelerini kullandı.

İmza altına alınan Toplu Sözleşmede 45 maddesi genel, 213 maddesi hizmet kollarının olmak üzere toplam 258 maddede bağıtlanan kazanımlar elde ettiklerini aktaran Yıldırım, “Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2018 yılında yüzde 7,64, 2019 yılında yüzde 9,20, iki yıllık toplamda yüzde 17,54 zam aldık. İki yıllık toplamda 36 milyar TL pay kamu görevlilerine aktarılacak. 3+3+3+3 olarak sunulan ilk teklifte 27 milyar olan bütçe payını 9 milyar TL artırdık. Sunulan ilk teklifte yüzde 12,5 olan oranı yüzde 17.54’e çıkararak yüzde 40 oranında bir artış sağladık. Zam oranlarının enflasyonun altında kalması halinde aradaki fark kadar enflasyon farkı zammı maaşlara yansıtılacak” şeklinde konuştu.

Toplu sözleşmede kamu görevlilerinin hac farizalarını yerine getirmek için 20 günlük ücretsiz izin kullanabilmelerini sağladıklarını aktaran Yıldırım, “Bunun yanında kamu kurum ve kuruluşlarının helal gıda sertifikasıyla tanışmasını sağladık. Engelli çocuğu olan kamu görevlilerine çocuk yardımını yüzde 50 artırdık. Engelli kamu görevlilerinin eğitimlerinde, çalışma koşullarında ve diğer haklarında iyileştirilmeler sağladık. Sonuç itibariyle Türkiye’nin zorlu dönemeçlerden geçtiği bir dönemde, sorumluluğunu üstlendiğimiz kamu görevlilerinin haklarını merkeze alarak, çatışmayı değil uzlaşmayı tercih eden bir tavır gösterdik. 4. Dönem Toplu Sözleşmesinin hakem heyetine gitmeksizin uzlaşmayla neticelenmesini bu yönüyle önemli buluyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu çetin şartlar ve hassas süreçler dikkate alındığında varılan uzlaşmanın olası bir gerginlik ihtimalini devre dışı bırakmasını en az elde edilen kazanımlar kadar değerli bir kazanım olarak görüyoruz. 15 Temmuz gibi ciddi bir badireyi henüz atlatmış ve bunun bir devamı olarak gördüğümüz küresel kuşatmanın giderek kesifleştiği ülkemizin bu şartları dikkate alındığında elde ettiğimiz kazanımların değeri daha iyi anlaşılacaktır” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • EROL (6 yıl önce)
    Kerem hocam ne kadar yüzümüz güldü bir görseydiniz.O kadar kükremenin nedeni neydi anlamadık.%10 lardan %3.5 düştünüz.Bıraksaydınız hakem heyetine daha fazla verirdi.O gece ne oldu, başkanınız ne sözünü aldı da birden bire pes etti.Sizin yaptığınız sendikal faaliyet bu kadar olur.Bizim sizden beklentimiz olamaz ama o kükreme neydi?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    İnsan oraya çıkmaya,o sözleri söylemeye,kendisi bile inanmadığı halde insanlarla alay eder gibi kazanım sağladıklarını söylemeye utanır.Tabiki insanda biraz vicdan,adalet ve diğer insani değerlerin olması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (6 yıl önce)
    güle güle bi hal oldum başkan çok fazla bizleri güldürmeyin,
    0
    0
    Yanıtla
  • Özkan (6 yıl önce)
    İktidar yanlısı sendikalar her zaman sarı sendikalardır. 2003 den önce acaba kaç üyeleri vardı. 2003 den sonra bu sendikaya üye olan memur arkadaşlar hala bu sendikada ise çaresiz oldukları içindir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Egitimbirsenzede (6 yıl önce)
    Allah eksikliginizi gostermesin sayin baskan.Bu etkili muzakere yonteminiz olmasa biz ne yer ne icerdik.Aciklamanin sonuna "Sataram ha koyu muhannetler."repligini soylemeyi unutmussunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli Erkan (6 yıl önce)
    Ayıp ayıp bu orandaki zammi nasil kabul edersiniz iyikide sendikam yokmuş sozde memurun hakkini koruyormuslar... Palavra anlatma yok bayramda cifte ikramiye yok bilmem ne bilmem ne... giderken neler saydilar neler gelirken 4+3.5, 4+5...Vay vay ne buyuk oran... Aferin size!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Bunlar zaten sendikacılığa inanmayan köleciler,sendikacılık batı icadı diyen bir zihniyet adamlar toplum ve halk yararına olana degilde efendinin yararına olana inanan tipler
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Çok komiksin başkan bu sözlerin üstüne yarın genel başkanın milletvekili olur sende biryere müdür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Sozunun eri olan bir sendika olmaya davet ediyorumm yaziklar olsunn birde cikip cok kazanim aldik diyorsunuz evet eminim baskan yeni donemde millet vekili olmayi garantilemisdir bundan onceki baskan gibi neyin sozunu aldinizda sattiniz bizi? Istafa edecem ve herkeside davet ediyorumm bizi menfati icin satan sendikada kalan arkadaslarda size birsey vermeyeceklwr unutmayinn
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Memurun Yüzünü Güldüren Sözleşme İmzaladık cümlesinin Osmanlıca tercümesi PADİŞAHIM ÇOK YAŞA demektir. AKP yandaşı MEMUR SEN'e de bu yakışır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (6 yıl önce)
    Evet çok gülüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    İktidar yandaşı sendikadan bu beklenirdi.Genel Merkez kabul edince Malatya şubede Genel Merkeze toz kondurmamak için memnuniyetini söylemek zorunda kalıyor.Demek ki görüşmelerde KAPALIYIZ tabelasınIn arkasında AÇIK yada KABUL yazıyormuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    devletin verebilecegi ve sendikaların isteyecegi vardır yüzde 50 zam mmı yapsaydı nerden getirecek parayı devletbu ülkede asgari ücreti unutmayın memurun hepsi fahri kayahanda oturuyor hepsinin aracı var daha ne istiyorsunuz biz asgari ücretliler ölelim ozaman ecevivvvvttt zamanını unutmadık depremzedelerin parasını memura maaş verdiler şimdi 4+1 evlerde oturuyorsunuz.elinize yüzünüze dursun
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat sen tokide oturuyorsun herhalde ? Bende memurum, bende toki de oturuyorum. Hazımsızlık yapma...
    0
    0
    Yanıtla
  • asil as (6 yıl önce)
    bu utanç verici durumla sadece kendi üyelerinizi kandırabilirsiniz.aklıbaşında bilinçli öğretmenler bu halinize gülüyor...sadece sarı sendikasınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (6 yıl önce)
    Yalan konuşmuş sendika temsilcisi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim PUSAT (6 yıl önce)
    Resimdeki yandaş sendikacıların bile yüzü gülmüyor ki, memurun yüzü nasıl gülsün. Çok güzel bir sözleşme imzalanmış gibi bir yüz var mı adamlarda. “Memurun Yüzünü Güldüren Sözleşme İmzaladık” diyerek insanların zekasıyla dalga geçiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefer (6 yıl önce)
    Sen onu memurlara sor bakalım, bu nasıl yüz güldürmeymiş. Memurun suratı bir karış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bozkurt (6 yıl önce)
    . Resmi rakamlara göre yıllık enflasyon % 9.8 ve Türkiye son bir yılda % 2.9 büyüdü. Memura 2018 için 9.8+ 2.9 = 12.7 verilmeliydi. Bunun altındaki her rakam memurun mağduriyeti demektir. Bu sendikacılar bu işi bırakıp komedyenliğe soyunsunlar. Bu açıklamaları ile hakikaten çok komik olmuşlar. Bunlar gerçekten bizimle dalga geçiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    PES YANİ! TV'lerde Saatlerce artistler gibi Kabul etmezük diyerek rol kesen bir genel başkan yüzde yarım artışa imza atarsa. onun devamı olanlarda ancak bu açıklamayı yapar. Bir daha kimse memur öldü bitti demesin Baksanıza yüzü gülüyormuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman karabağ (6 yıl önce)
    Elinize sağlık. O kadar güzel açıklamışsınız ki, Maliye bakanından kopyala yapıştır yapmışsınız. Sözünüzle yüz ifadeniz birbirini yansıtmıyor. Niye böyle düşüncelisiniz bari kahkaha atarak resim çektirseydiniz. Yazık bu çalışanlarla ne güzel dalga geçiyorsunuz. Bedavadan kazananlar çalışanlara her zaman şükür et diyenlerdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    Gercekten çok komikti
    0
    0
    Yanıtla
  • Alaaddin ÇOlak (6 yıl önce)
    yazıklar olsunki birde diyorki memuru sevindiren sözleşme imzaladık diyorlar zaten devlet 3+3 veriyor 05 puan içinmi direndiniz tebrikler olsun çok büyük bir iş başarmısınız işci %7,5 aldı bunuda devlet vermedimi verdi memura gelincemi devletin vereceği bu diyorsunuz helal olsun başka bir şey diyemeyeceğim
    0
    0
    Yanıtla
  • GÜLÜCÜK (6 yıl önce)
    GÜL GÜL KARNIMIZ YIRTILDI .......
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (6 yıl önce)
    Utanma sıkılma olur biraz. Aslında daha ağır şeyler demek lazimda neyse. Memura verilen yüzde 4 iyiyse hayrını görün. Önce kendilerine sormak lazım. Bir memur olarak bu artış yeterli mi diye. Yalakalık bu zamanda prim yapıyor kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • mikail (6 yıl önce)
    Evet herkesin yüzü gülüyor sendikanızdan istifa edip sizden kurtuldukları için... Bakın bakalım kaç tane üyeniz kalacak toplu sözleşmeden sonra başarınızı öyle kutlayın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat yavuz (6 yıl önce)
    Bu beyanatı verirken hiç utanmadınızmı? Beklentin yüksek demekki
    0
    0
    Yanıtla
  • atakan (6 yıl önce)
    reziliğin daniskası diye bu açıklamalara denir....
    0
    0
    Yanıtla
  • Hilmi YUMRUTEPE (6 yıl önce)
    Nasıl güldürme anlayamadım birde her konunun sonunu duygu sömürü yaparak 15 Temmuza bağlıyorlar hiç kimse 15 Temmuzu tavsif etmiyor zaten?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    Bu adamlar birde milletin aklıyla dalga geçiyorlar. Kendileri bile somurtmuş, memurun yüzünü güldürdüklerini iddia ediyorlar. Geçen toplu sözleşme bundan kat kat daha iyiydi. Bu sözleşmedeki tek kazanımları helal et meselesi oldu. (Önceden yemekhanelerde domuz eti yiyordu ya memurlar). Hiç zam istemeseler gene enflasyonla alırdı memurlar bu zamları. Başkan tekliflere aslanlar gibi kükredi eski Türkiyenin rakamları bunlar diye.Gece olunca pısik oldu. Birde zafer kazanmış gibi çıkmış millete yutturuyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinan (6 yıl önce)
    Boyle bir sözleşmeye imza atmış olmaktan utanmaniz gerekirken insanlarla alay ediyorsunuz helal olsun size çok yakışıyor uyeleriniz sizinle gurur duysun
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat kara (6 yıl önce)
    Utanmadan da başarı diyorsunuz ya. Yuh artık.Ben sizin sendikanızın üyesi değilim. Bizi geçelim, bari kendi sendika üyelerinizden utanın ya. Adamlarla resmen dalga geçtiniz. 0,5 puana güle oynaya evet dediniz. Halka "memurda vergi dilimi diye saçma sapan bir olay var, aldığımız paranın 70-80 Tl sini vb/vs Ağustos Eylül gibi tekrar kesiliyor "deyinsene. Bu daha küçücük bir örnek.Hac farizasında 20 günlük ücretsiz izin alımını başarı diye yazmışsınız. Sanki her müslüman o kadar parayı bulup, istediği dönemde gidebiliyor ya. Vah ki vah. bir sürü süslü cümleden sonra 15 Temmuz la konuyu bağlamışsınız. 15 Temmuz da girişimde bulunan ve hala kamuda çalışan hainleri açığa çıkarmak için kolluk kuvvetleri ile ortak bir çalışma başlatın bari de üyeleriniz "çok şükür sendika bir işe yarıyor" desin. Açıklamanızın sonunda resmen" Bakın 15 Temmuzu gördük az daha batıyorduk, bunu alın halinize şükredin" mesajını vermişsiniz. Kurtuluş Savaşı gibi, 12 Eylül zulümleri gibi olayları yaşayan bu halkın memurlarına eski hükümetler düşük zam verirken neden -başka sendikalar altında- bas bas " az, yetmez" diye bağırıyordunuz?Azıcık samimiyet. Azıcık ya. ÖSYM başkanını örnek almanız dileği ile...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan 44 (6 yıl önce)
    Ne icirdiler bu adamlara
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (6 yıl önce)
    Beklentileri ve çıtayı arşa çıkarıp, sonra hükümetin ilk verdiğinin şu kadar üstünden anlaştık demek garip. Zaten ilk talepleri ile ciddiyetten uzak olduklarını gösterdiler. Hükümetin teklifine kapalıyız pankartları iyice beklenti yarattı. 2. teklif ve 3. teklifin ilk tekliften şu kadar yüksek olduğunu anlatmaları kendi içi boş tekliflerinin üstünü kapama çabasıdır. %10lardan %3.5lara gelen bir sendika başarı dememeli. Hükümetin sunduğu tekliflerin bütçeye maliyeti ortada. Sendikanın bütçeye maliyetinin 2 katından fazla olduğu yapılan hesaplarla anlaşılan taleplerinin gerçeklerle ilgisi olmadığı da ortada. İnsanlarda memurlar yüksek zam alıyor ama çalışmıyor algısı oluşturmayı başardıkları da ortada. Sendika memurları toplum önüne atıp, kenara çekildi. Üstüne hezimetlerini pazarlamaya çalışmaları çok ilginç.
    0
    0
    Yanıtla