SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Merkez İlçeler ile 6 İlçede 3 Bin 173 Konut İçin Kur'a Perşembe Günü

Merkez İlçeler ile 6 İlçede 3 Bin 173 Konut İçin Kur'a Perşembe Günü
A- A+ PAYLAŞ

Valilik, Malatya'da ilçelerdekiler dahil 3 bin 173 deprem konutunun kur'asının 12 Eylül Perşembe günü çekileceğini duyurdu.

Valilik'ten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"06.02.2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem afetleri nedeniyle 7269 Sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ailelere teslim edilmek üzere Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde teslim aşamasına gelen yaklaşık 25.000 adet konutun noter kurası çekilecektir.

Yapılacak kura çekim işlemi 12.09.2024 Perşembe Günü Saat 11:00'de AFAD Başkanlık Merkez yerleşkesinde İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Münir Karaloğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Sayın Ömer Bulut katılımıyla yapılacaktır.

Kura çekim işlemleri AFAD Başkanlığımız Sosyal Medya: 

 X: @AFADBaskanlik, 

İnstagram : @afadbaskanlik  hesaplarından canlı yayınlanacaktır.

İlanen kamuouyuna duyurulur.

Merkez Kırsal Toplamda Kuraya Dahil Edilecek Konut Sayıları

İlçeler

Konut Sayıları

Akçadağ

691

Arapgir

165

Battalgazi

681

Doğanşehir

998

Kuluncak

161

Yazıhan

85

Yeşilyurt

284

Darende

108

Toplam

3.173

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ramazan Tandoğan (5 gün önce)
    Herhangi bir kuraya giremediniz demek ne demek,e devlette çıkan kura sonucu sorgulamada bu var.. kuraya gireceklerede kuramı çekildi.bilen biri yokmu
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasabır (5 gün önce)
    Yeşilyurt için biraz fazla olmuş 284 adet bu kadar hızlı iş yapmayın nazar değecek Allah korusun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Battal işbilmez (6 gün önce)
    Geçen kurada müşterek çıkıp iptal edilen yahut teslim alınmayan konutlar (örneğin gelinciktepe) neden kurada yok, bu konutların akıbeti nedir ?? Bir yetkili bunu açıklasın açık ve net bilelim kurasız birilerinemi verildi ???
    %93
    %7
    Yanıtla