SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Merkez ve 3 İlçede Ağır Hasarlı Bina Yıkımı İçin İki İhale..

Merkez ve 3 İlçede Ağır Hasarlı Bina Yıkımı İçin İki İhale..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, Malatya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Yeşilyurt, Battalgazi, Kale, Pütürge ve Doğanyol ilçelerindeki ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma ihalesinin yapılacağı bildirildi.

Yıkım ihalesinin 2 ayrı dosya halinde yapılacağı, birinci dosyanın “83970 m2 Yıkım ve Enkaz Kaldırma İşi olan Malatya İli Battalgazi, Doğanyol ve Pütürge İlçelerini”,   ikinci dosyanın ise  “85897 m2 Yıkım ve Enkaz Kaldırma İşi olan Malatya İli Yeşilyurt, Kale ve Pütürge İlçelerini” kapsadığı kaydedildi.

Malatya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Malatya İli Genelinde Ağır Hasarlı Durumda Olan 83970 m2 ve 85897 m2  Her Türlü Yapının Yıkım ve Enkaz Kaldırma İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.” denildi.

İhalelerin 21 Mayıs 2024 tarihinde yapılacağı açıklandı. İhale süresinin ise 3 ay olduğu belirtildi.

Bu arada, Malatya’da ağır hasarlı 36 bin 10 bina bulunurken, bunun 29 bin 770’inin yıkıldığı resim olarak kayıtlara geçti. Haziran 2023 tarihinde yapılan yıkım ve enkaz kaldırma ihalesi sonucunda Malatya’daki yıkım oranı yüzde 87’ye çıkmıştı. Son düzenlenen ihalelerle Malatya’daki ağır hasarlı binaların 30 Ağustos 2024 tarihi itibariyle tamamen kaldırılması bekleniyor.

malatyahaber.com

FOTOĞRAF: Malatya'nın en eski turistik konaklama tesislerinden olan Atatürk (Kışla) Caddesi'ndeki Sinan Otel de, depremde aldığı hasar nedeniyle geçtiğimiz günlerde kontrollü olarak yıkılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Fatih (1 hafta önce)
    Hafif hasarlı olan binamıza bitişik nizamda bulunan ağır hasarlı binanın oluşan depremlerde çekiç vazifesi görerek binamiza zarar vereceği gerekcesi 6. Şubat depreminden sonra defalarca dilekçe mail Hata mahkemeye vermemize rağmen yıkımı yapılmayan ağır hasarlı bina binamıza zarar vermiş. Kolan ve kiriş demirleri gözükmesi bir yerde kalsın tahliyesi bile kaymış mahkemenin atadığı bilir kişi binaya yine hafif hasar vermiştir burada sesimizi duyurmadık malatya haber editör istemesi halinde mahkeme bilir kişi raporu ve evin durumunu görmesi ve yukarıda izah ettiğim konuların doğruluğunu görmesi için istemeleri halinde bizzat kendileride görebilirler bari haklı seslenişimize bir ses olurlar çünkü sesimizi duyan olmadı Bu mağduriyeti benim ve benim gibi sayısı 100 leri bulan vatandaşlara yaştan bürokratların bu kadarda olmaz dediği beceriksizliklerini bizzat şahit olurlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    2 sene de yıkamanız rezaletten öte bir durum 20 sene de ancak yapın
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kalyoncu (1 hafta önce)
    Orta hasarlı binaların akibeti belirsizliğini sürdürüyor. Rezerv çalışma alına adı altında bir dayatma kazığı da ayrı bir dert
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Yusuf (1 hafta önce)
    Depremin üzerinden bir buçuk yıl geçti halen yüzlerce bina bekliyor yıkılmak için bu şehri nasıl geri duzelteceklerse
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (1 hafta önce)
    Son düzenlemelerle kamu kurumlarını eleştirmenin Devleti küçük düşürme kapsamında değerlendirilip Savcılık olma durumu var. Artık ne yazacağımızı şaşırdık. En iyisi yorum yapmamak.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Hoca (1 hafta önce)
    Bina ve bağımsız bölüm kavramları karışıyor mu nedir anlamadık.. 30 bin küsür bina en az 8-10 daire ve en az 3 nüfus olsa 600-700 bin kişi eder.. binkarışıklık var bu kavramlarda sanki..
    0
    0
    Yanıtla