SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Merkezde 20'ye Yakın Akıllı Kavşak Yapıldı'

0
Güncellendi - 2021-08-13 06:06:36
'Merkezde 20'ye Yakın Akıllı Kavşak Yapıldı'
A- A+ PAYLAŞ

BİR AKILLI KAVŞAK DA ÇÖŞNÜK'E.. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya genelinde ulaşımın aksamaması ve trafik güvenliğinin sağlanması adına il genelinde gerçekleştirdiği akıllı kavşak uygulaması çalışmalarını sürdürüyor.

Trafiğin yoğun olarak kullanıldığı alanlarda vatandaşların olumsuzluklar yaşamaması adına çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Çöşnük Mahallesinde de akıllı kavşak uygulaması gerçekleştiriyor. Eşref Bitlis Caddesi üzerinde uygulanan akıllı kavşak çalışmasını sürdüren ekipler, uygulamanın yapıldığı alanda asfalt yenileme ve bakım onarımın yanı sıra peyzaj düzenlemesi ve trafik işaretleme levhalama çalışmalarını da gerçekleştiriyor.

Eşref Bitlis Caddesi üzerinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, “Çöşnük Kavşağı’nda ışıksız yeni bir düzenleme yapıyoruz. En çok trafik kazası olan kavşaklarımız arasındaydı. Eski halindeyken ışık da olmadığı için çok büyük bir problem yaşıyorduk. Şimdi akıllı kavşak olarak yeniden dizayn ediyoruz.  Bu sene yaklaşık 17-18 arasında kavşak çalışması gerçekleştirdik. Bir hafta içerisinde tamamlayarak ardından asfaltını döküp hizmete sunacağız” dedi.

Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Abdullah Adanur ise, “Çöşnük Kavşağı’nda daha önce kazaların günlük meydana geldiği bilinmektedir. Kontrolsüz kavşaklar arasındaydı. Biz bunları yeniden projelendirdik ve Malatya merkezinde buna benzer sıkıntılı olan her kavşakta çalışmalar yaptık ve çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarla trafik güvenliği en üst seviyelere çıkıyor. İnşallah bundan sonra yapılan çalışmalarla trafik kazalarının minimum seviyeye düşeceğine inanıyorum” sözlerine yer verdi.

Çöşnük Mahallesindeki yoğunluğun yapılan akıllı kavşakla rahatlayacağını belirten Çöşnük Mahalle Muhtarı Burhan İnanç, “Çöşnük, gerçekten kazaların yoğun olduğu bir bölgeydi. Başkanımızdan talep ettik, daire başkanlarından Allah razı olsun. Bu bölgede güzel bir çalışma yaptılar. Trafiğin çok yoğun olduğu ve trafik kazalarının sıkıntı olduğunu söyledik. Allah razı olsun gerçekten güzel bir kavşak oldu. Buzlanma olduğunda çok sıkıntı oluyordu. Akıllı kavşağa çevrildi. Bu bölgede trafik akışı bundan sonra yaşanmayacak. Allah Başkanımdan ve ekibinden razı olsun” sözlerini ifade etti.

Malatya merkezde yaklaşık 20’ye yakın akıllı kavşak yapıldığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ile Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın ortaklaşa koordine ettiği özellikle Malatya’da yeni kavşakların, yeni yolların, yeni yolların, yeni arterlerin ve yeni aksların oluşturulması noktasında Genel Sekreterlik bünyesinde yoğun bir çalışma içerisindeler. Çöşnük bölgesinde de sürekli kazalara mahal veren bir yapı söz konusuydu. Işık da uygun değildi. Biz buraya akıllı kavşak yapma planlaması yaptık. Şu ana kadar 20’ye yakın akıllı kavşak çalışması yaptık. Yani Malatya bir Büyükşehir hüviyeti içinde ve akıllı kavşaklarıyla ayrıca Park ve Bahçeler Daire Başkanlığımızın yaptığı çiçeklendirilmesi ile ayrı bir çalışma yapıyor. Yani Malatya hem kimliğine, benliğine, hafızasına sahip çıkması noktasında, hem de modern ve çağdaş anlamda şehircilik anlayışına kavuşma noktasında hem de akıllı şehirler terminus kapsamı içerisinde akıllı kavşaklarla, akıllı yollarla tamamlama gayreti içerisinde.

Şu anda Malatya’da özellikle yol ve asfalt noktasında hakikaten Cumhuriyet tarihimizde rekor kıran yol ve asfalt çalışmalarını izliyoruz. Bu 2 yıl içeresinde yaklaşık 3 bin kilometre yol ve asfalt yapıldı. Cumhuriyet tarihinin rekorudur. Bütün belediyeler ve özel idareler için de geçerli. Dolayısıyla Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığımız bir taraftan yeni arterler,  yeni yollar, yeni asfaltlar ve yeni kavşaklar yaparken, diğer taraftan da şehrin güzelleştirilmesi noktasında Park ve Bahçeler Daire Başkanlığımız ve Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığımız da yol işaretleme, trafiğin güvenliği ve sağlığı açısından büyük bir gayret içerisindeler. Ben bu çalışmaları yapan gerek Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığımıza ve gerekse Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığımıza ve bu çalışmaların sonunda düzenlemeyi yapacak olan Park ve Bahçeler Daire Başkanlığımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (3 yıl önce)
    Zaten kavşağa girişte tabelada uyarı var, ama dikkat edipte o yazıyı okursak bir zahmet, öncelik kavşakta olan araçta yazıyor, dikkatlice sola bakacaksın kavşakta araç yoksa sen geçeceksin ki, senin sağındaki de seni beklesin. Hepimizin dikkat etmesi gerekir ayrıca yıllardır Yüzakı Bulvarı ile Bostanbaşı (Saraybosna) Caddesi arasındaki 1km lik yol ne zaman açılacak. Yıllardır orayı kullanmak zorunda kalanlar ya aşağıyı ya da yukarı tarafı kullanmak zorunda kalıyor bu da zaman ve yakıt tüketimi açısından dezavantaj
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Sana ben oy verdimki calisasin. Reklam yapmayin zaten yapılanları goruyoruz. Reklamlara bu halkin parasini vermeyin. Bide yil 2021 okur yazar sayimiz 1970li yillar degil tup gaz donemi hic degil yapacaksiniz calisacaksiniz. Ama yeterli bi calisma malatyada görülmüyor. En buyuk sorun olan trafik cozulemedi
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Sağolsun başkan gene rekorlara doymuyor.cumhuriyet tarihinin rekorunu kırıyor.eğer bu yazdıklarımı okuyorsan sayın başkan istasyon virajı kavşağına ya alt geçit yada cumhuriyet tarihinde bir ilk olacak köprülü kavşağı yapın.orada trafik kilitleniyor."köprülü kavşak"alın size cumhuriyet tarihinin fikri.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Sakın ha alt gecit yapmayin ha cok para gider hatta kopru de yapmayin ne gerek var akıllı kavşakla eğleşin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mali (3 yıl önce)
    Kavşaklar akıllı olsaki nolur sürücüler aptal olduktan sonra
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus (3 yıl önce)
    Akıllı kavşaklar var ama trafik daha çok var.acaba kavşaklar yarım akıllı mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kavsaga Nasil girilir (3 yıl önce)
    Malatya da surucu yok ki kavsaga nasil girilir bilsin. Soldan gelene ve kavsak icindekine yol vereceksin kavsaga yaklasirken soluna bakacan yoksa sakince girecen cikis yapacagin yere yaklasinca da sag sinyalini verip devam edecen yoluna. Norvec kavsaklarin hepsi bu sekilde ve trafik muazzam hizli ilerliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emirza (3 yıl önce)
    Döner kavşakları nasıl kullanacağını bilmeyen bir sürü insan var belediyeler veya valilikler bu konuda yerel kanallar olabilir ulusal kanalları olabilir aydınlatıcı videolar paylaşabilirler o zaman bu kavşaklar işe yararlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Atilla (3 yıl önce)
    Kervan saray kavşağın da hem kaldırım (çevre yolu ile bağlantısı) hem de şiddetli yağışlarda fırat mah gelen sel ile göle dönen kavşağın yüzey suyu drenajının çözümü için Büyükşehir Belediye Başkanımızdan istirham ediyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    F.kayahana da istiyoruz baştan sona 20 dakka sürüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif BİLİR (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Yok gardaş yok. İstemiyik. 20 dakika değil isterse 30 dakika sürsün. Kendini bilmez yeni yetmeler ne sürat yapıylar biliymisin sen. Hiç olmazsa ışıkta beklemek veya yavaşlamak zorunda galıylar. İyiki ışık var. Bence bunu da göz ardı etme. Selamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (3 yıl önce)
    Akıllı kavşakta hangi sürücü yol hakkı kendinin bilmiyor, her ikiside kavşakta duruyor bir birlerine yol veriyorlar bu mu akılı kavşağın anlamı çözemedim, bunu
    0
    0
    Yanıtla
  • selo (3 yıl önce)
    akıllı kavşaklar trafiği rahatlatıyor birde yakınca mahallesi ceza evi arkasında üçyol otobüs durağı bulunan kavşak tehlike saçıyor bukavşağa göbek veya bir çözüm bulunması yetkililere duyurulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • İSMAİL (3 yıl önce)
    nasıl akıllı kocaman bir göbek var ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Trafik Kuralları Yaşatır (3 yıl önce)İSMAİL isimli kullanıcı yorumuna
    Bu tip geniş ve ışıksız kavşaklara akıllı kavşak denir. Daha açık bilgi için BBC Türkçe'nin akıllı kavşak yayınını izleyin. https://www.youtube.com/watch?v=0bWveSs6dDc
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    kavşak akıllı ama sürücüler akılsız kavşağı kulanmayı bilmeyen sürücüler kazaya sebep oluyor eğitim şart
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıanne (3 yıl önce)
    Akıllı kavşak !!!!! trafik gelç
    0
    0
    Yanıtla