SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Merkezdeki 21 Mahallede Yerinde Dönüşüm Yapılacak'

'Merkezdeki 21 Mahallede Yerinde Dönüşüm Yapılacak'
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,  yerinde dönüşüm yapılacak mahalleleri açıkladı. Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen ile çarşı merkezinde yeni yapılacak planlama ilgili istişarelerde bulunan Başkan Güder, 21 mahallede Bakanlık ve Belediye işbirliğiyle yerinde dönüşüm yapılacağını ifade etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen ile yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek istişarelerde bulundu. Deprem sonrasında yapılan çalışmaları yakından takip eden ve gece gündüz çalışmalarını sürdüren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yapılan istişareler sonrasında yerinde dönüşüm yapılacak mahalleleri açıkladı.

“Yerinde Dönüşüm Malatya’mıza Hayırlı Olsun”
Risk taşıyan yapıların yıkılarak depreme dayanıklı, çevreci, enerji sarfiyatı minimum olan, modern bir mimariye sahip yapılar yapmak için bütün çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade eden Başkan Güder, “İlçemiz geneli deprem sonrasında çok ağır bir yara aldı. İlçemizi dönüştürmek ve deprem korkusu yaşamadan, modern yapıların olduğu bir ilçe haline getirmek istiyoruz. Çarşı merkezi diye adlandırılan alan Battalgazi ilçe sınırları içerisinde yer alıyor. Özellikle buraların değişim ve dönüşümü bizler için, Malatya’nın geleceği için çok önemli. Büyük bir alanı kapsayan bu alanda yapılacak çalışmalar için Sayın Bakan Yardımcımız sürekli Malatya’ya geliyor ve çalışmaları yakından takip ediyor. Biz de bakanımızla sürekli istişare ediyoruz. Bu değişim ve dönüşümün Bakanlık eliyle olması gerekiyor. Bugün de Sayın Bakan Yardımcımıza bunu bir kez daha ilettik. Bu konuda belediyeleri de ortak ederek bir çalışma yapılacağını bizlere söylediler. En azından depremden çok fazla yara almış olan esnafımız, vatandaşımız bu yükün altında ezilmeyecek“ ifadelerini kullandı.

“Görüşmelerimiz Sonrasında Bu Sonuç Bizleri Sevindirdi”
Yerinde dönüşüm ile yaraların sarılarak hak sahiplerinin aynı alanda ikametini sağlayacağını ifade eden Başkan Güder, “Yerinde dönüşüm ile 21 Mahallemizi dönüştürüyoruz. Yeni Hamam, Dabakhane, Kavaklıbağ, İsmetiye, Niyazi, Şıkşık, Hamidiye ve Saray Mahallelerinde kazı çalışmalarına başlandı. Şehit Fevzi, Taştepe, Beylerbaşı, Akpınar, Kırçuval, Sancaktar, Göztepe, Tandoğan, Çöşnük, Yıldıztepe, Cirikpınar, İstiklal ve İzzetiye Mahallelerinde de Bakanlığımız ve Belediyemizin ortaklığıyla dönüşüm projeleri için çalışmalar başladı. Özellikle ağır hasarlı ve yıkılan binaların ağırlıklı olduğu alanlar dikkate alınarak çalışma yapıldı. Diğer mahallelerimiz için de çalışmalarımızı yapıyoruz ve en kısa süre içerisinde ilçemiz geneline bu çalışmayı yayacağız. Yapılacak dönüşümle hem çarşı merkezi dönüştürülecek hem de diğer mahallelerde yapıların ivedilikle dönüşümü ve yatırım açısından değeri düşen alanlar tekrar kent ekonomisine katkı sağlayacak. Yaptığımız istişareler ve görüşmeler sonucu böyle bir karar alınması bizler için adeta bir müjde niteliğinde. Hemşerilerimiz müsterih olsunlar. Biz onların yararına olacak çalışmaların peşini bırakmayacağız. Tüm hemşerilerimize hayırlı olsun diyorum. Depremin yaralarını hep birlikte saracağız ve yapacağımız projelerle ilçemizi daha güzel günlere taşıyacağız” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Vatan daş (10 ay önce)
    Bostanbaşı Mahallesi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Gani (10 ay önce)
    Sordum mahallenin muhtarı bile bilmiyor.K.Hüseyin mahallesi Sivas caddesindeki evim yıkıldı.Burası yerinde dönüşüme dahilmi?Bilenler yardımcı olursa sevinirim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muhtar değil bakana sorsan onun bile haberi yok. Ortada bir plan ve program olmadığından hiç kimseden net bir yanıt alamazsınız çünkü her an herşey değişebilir. Gecekondu yapım yöntemleri ile çalışmalar yapılıyor. Yani ihtiyaç duyulursa bir oda ya da tuvalet sonra eklenir şimdilik bir duvar atalım da. Özellikle de yerinde dönüşümle ilgili halkı aydınlatmak için gönderilenlerlerden, Afad da çalışanlardan ve daha doğrusu hiç kimseden hiç bir konuda net bir cevap alamassınız. Tas kayıp.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öneri (10 ay önce)
    Gmenkul Alım satım işinde emlak müşavirleri aracılığı şart olsun. Emlak müşaviri Belediyenin verdiği rayiç bedeline kefil olsun. Ya da pazar piyasa şartlarına göre kendisi bedel yazsın. Emlak müşaviri yaptığı her işi aylık vergi dairesine beyan mecburiyeti ve SORUMLULUĞU olsun. Tapu harcını ikinci el olursa alıcı-satıcı ortak ödesin. Sıfır yapının tapu harcının tamamını müteahhit ödesin. Böylece doğru rakamı tespit edip vergi kaçağının önüne geçilir. Alan razı satan razı olmasın. 3 Milyon liraya sattıkları evi tapuda 1 Milyon lira gösterirlerse sadece tapu harcı değil Müteahhidin kurum kârı vergi kaçağı önlenir. ÖZETLE; EMLAK MÜŞAVİRİ EMSAL BEDEL TESPİTİNDE ALANA-SATANA KEFİL OLSUN.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Mehmet (10 ay önce)
    Yeşilyurt belediyesi ayakta mı uyuyor, yeni imar planlarını kamuoyuna açıklasınlar.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • burimi (10 ay önce)
    göztepe mah yerınde dönuşume dahil mi acaba
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet (10 ay önce)
    Malatya yönetimi MERKEZ kelimesinden ne zaman vazgeçecek acaba. Sayılan mahalleler Battalgazi ilçemiz sınırları içerisinde eyvallah geçmiş olsun. Bostanbaşı mahallesi 30.000 nüfusu ile Yeşilyurt ilçemizde ve yerle bir olmuş vaziyette. Bostanbaşı mahallesinin durumu nolcek. Kaymakamımız,belediye başkanımız,milletvekillerimiz BOSTANBAŞI hakkında bir çift laf etseler millet yaşadığına sevinse bariiiiiiiii.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Mehmet (10 ay önce)
    Yerinde dönüşüme karşı değiliz ancak malatya yi eski daracık sokaklara eski o kötü şehir gunlerine dondurecekseniz asla destek vermiycez.. yerinde dönüşüm yapın ama 10 mt geriden baz alarak evler yapın...
    %74
    %26
    Yanıtla
  • öneri (10 ay önce)
    gürgen'in sadece birinin eliyle yazdığını uygulamakla memurdur. hak-hukuk adalet-merhamet, daha daha önemlisi milli servet bilmez. bütün uğraşısı aybaşında alacağı maaşıdır.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Emre (10 ay önce)
    Merhabalar, Benim aklımdaki soruya yanıt verebilecek varsa çok sevinirim. Benim evim ağır hasar ile yıkıldı ve bahsedilen kentsel dönüşüm alanları içerisindeki bir mahallede idi. Şimdi hak sahibiyim fakat yıkılan evimin arsası nedeniyle herhangi bir borçtan düşme vs olmayacak mı ?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Yeşilyurt (10 ay önce)
    Bu Yeşilyurt Belediyesi patagonya cumhuriyetinin bir kolu mu? Bunlar niye imar işlerini açıklamıyor, neyi bekliyorsun Sayın Belediye Başkanı. Maaş almaya devam ediyorsan, bize hizmet etmek için alıyorsun… Bir yıldır neyi bekliyorsun?
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu vatandaş bu konu Yeşilyurt belediyesi veya Battalgazi belediyesi sorunu değil Bakanlık halen onay ve ödeme göndermediği için hiç bir inşaata yerinde dönüşüme güçlendirmeye kredi vermiyor Bakanlık onun için cebinde varsa yaptıracan yoksa bekliyecen belediyeleri suçlama oy verdiğin vekilleri yakalayacan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (10 ay önce)
    Depremde binamız hasar aldi yıkıldı,battalgazi belediyesi arsalarimiz dan yola terk adında arsamizi kuşa çevirdi,biraz daha zorlasalar tüm arsayı elimizden alırlar heralde.Nerden çıktı bu yola terk belediye yardımcı olacağına milletin malına göz dikmiş.herseyimizi kaybettik zaten allahtan korkun .
    %73
    %27
    Yanıtla
  • HACI AYVAZ (10 ay önce)Haci isimli kullanıcı yorumuna
    Allaha inanıyorsan Allahtan korkarsın...
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Malatya (10 ay önce)
    Neden niçin emlak konut bütün mahallelerde yerinde dönüşüm yapmaz da sadece ana cadde üzeri altı dükkan ve işyeri olan yerlerde yerinde dönüşüm yapmaz, Yeşilyurtta nerelerde emlak konut yerinde dönüşüm yapacak, İnönü mahallesi ptt arkası canpaş sitesinde evim vardı evlerin altında dükkan yoktu ama yinede meraktan soruyorum emlak konut yerinde dönüşüm yapacak mı yoksa cafanaya hangi yılda toki konutlarına gideceğiz.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatya li (10 ay önce)
    Biz verha hikaye dinliyoruz yerinde dönüşüm de emlak konut el atmasa vatandaş altin da kalkamaz1 buçuk milyona hiç bir mutahit ev yapmıyor verha koparma peşindeler en az isteyen üstüne 750 bin istiyor nasıl verelim ilerde devletin 750 bin tl sinmi ödeyek mutahite verilecek parayı mi şimdi hangi banka 750 bin kıredi verir versede kıredi aylık yüzde 4.70 olmuş 750 bin alsan 2 buçuk milyon ödeyecek neden gelen bakanlara anlatmıyorsunuz tuzunuz kuru diğer yanda arsaya inşaat alanı yüzde 40 yanii 522 mt kare olan bir arsaya yüzde 40 inşaat alanı 208 mt karesine yaparsın diyorsunuz hali ile 3+1 daire 2+1 düşüyor binamızın eski şekilli ile bile yapamıyoruz artık bıktık 1 yıl dolacak elle tutulan bir şey yok çarşı yapımını başladı diğer yanda daha kimse yerinde dönüşüm yapamadı bu şartlarla herkesi tok ki ye yoluyacaksiniz zenginlerde şehir deki arsalara konacak allah yardımcımız olsun bir milletvekili belediye başkanı bu sorunları anlatmıyor verha hikaye anlatıp duruyorlar
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Fatih (10 ay önce)
    İstiklal Mahallesi var İzzetiye Mahallesi var ama yıkımın çok olduğu ve bu 2 mahalle arasında kalan ferhadiye mahallesi yok. Neden?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Turgay (10 ay önce)
    Bu kararlar alınırken, zemin etüdleri yapıldımı acaba bu mahallelerin? Oy uğruna yapılıyor gibi, insan canı ve hayatı siyaset üstüdür. Bunu bizim yerel idareciler anlamadı gitti..
    %24
    %76
    Yanıtla
  • malatya (10 ay önce)
    Emeksiz Caddesi dahil oluyormu?
    %88
    %12
    Yanıtla