SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Merkezdeki Çadır ve Tezgahlar Kaldırılıyor

Merkezdeki Çadır ve Tezgahlar Kaldırılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Asrın felaketi sonrası büyük yıkımın yaşandığı Malatya’da kent merkezinde kaldırımlara kurulan çadır ve tezgahlar zabıta ekipleri tarafından kaldırılıyor.

6 Şubat depremi sonrası binlerce işyerinin yıkıldığı ve ağır hasar aldığı Malatya’da esnaflar için geçici işyerlerinin bir bölümü teslim edilirken yeni alanların yapımı da sürüyor. Bu süreçte kent merkezinde özellikle yaya trafiğini aksatacak alanlara kurulan seyyar satıcı ve tezgahlarda zabıta ekiplerince kaldırılmaya başlanıldı. İnönü Caddesi valilik çevresi, kapalı çarşı civarı ve soykan parkı bölgesinde esnaf olmayan ve kaldırımlara tezgah açan seyyar satıcıların kaldırılması için zabıta ekipleri, polis ekipleri ile birlikte tahliye işlemine başladı. Bölgedeki bazı esnaflara ise geçici işyerleri teslim edilene kadar zaman tanınırken, özellikle kent merkezinde yaşanan görüntü kirliliği oluşturan manzaranın da önüne geçilmesi adına zabıta ekiplerinin bölgede çalışmalara devam edeceği belirtildi.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • Emir (10 ay önce)
    Yazıklar olsun herşey bitti zavallı esnafamı gözünüzü diktiniz. Onlar seyyar değil işyerleri yıkılan esnaflar. Malatya'yı ayağa kaldıracak kişiler..
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ (10 ay önce)
    Yerinde bir karar.Kaldırımlarda yürümek imkansızdı.Ayrıca her köşe başına,kavşaklara açılan kebapçılarında kaldırılması lazım.Trafiğe de artık bir düzen getirilmeli.Herkes kafasına göre istediği yere araç park ediyor.Büyük bir keşmekeş var.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • utkuy (10 ay önce)
    İyi hoş zabıta kaldırsın tamam da o zaman şehir merkezinde bu insanlara işlerini yapacakları bir yer göstersin belediye. Akpınar da kaç esnaf dükkansız kaldı, yanlarında çalışan kaç adam işsiz kaldı. Bekara kadın boşamak kolay.. Herkesin dilinde bir Hindistan... İnsanların ekmek kapısı yerle bir oldu. Kimi dönerci kimi peynirci kimi baharatçı kimi tavukçu kimi elbiseci kimi terzi kimi ayakkabıcı kimi bakırcı kimi lokantacı kimi yüncü.....bu liste uzar gider. Onlarda ister miydi bu şekilde tezgah açmak. Bu zor zamanlarda insanların hoşgörülü olmaları lazım. Trafiği engelliyorsa belediye onun çözümünü bulsun, yaya yolunu engelliyorsa belediye onun çözümünü bulsun, esnaf belgesi yoksa tezgahını kapatsın ama dükkanı yıkılan kendi mesleğini icra etmek durumunda kalan insanların da ekmeği ile oynamasın ama... Biliyorsunuz bizim belediyenin en iyi yaptığı şey depremde ölenleri İslamiyete uygun defnetmek, ağır hasarlı binaları az hasarlı yapmak, tarlalara imar vermek, deprem profesörlerini eleştirmek, koca Malatya için ikinci bir içme suyu kaynağı yapmamak. vs.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Malatyalı (10 ay önce)utkuy isimli kullanıcı yorumuna
    Bu söylediğiniz şeylerin hiç biri şehir kültürünün önüne geçemez. Hepimiz empati yapıyoruz. Bu demek değil herkes istediği yerde istediği gibi tezgah açabilir. Derhal kaldırılmalı. Trafik kuralları tekrar uygulanmalı. Kimse istediği yere park edememeli. Eskiden çevre yolundaki keşmekeş, mezbelelikten rahatsız olup utanırken şimdi şehrin GÖBEĞİ de öyle oldu. Yeter kardeşim sizin yüzünüzden kimse hindistan gibi bir şehirde yaşamak zorunda değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Evet kardeşim Hindistan'dan farkımız kalmadı, devlet sana şehrin merkezine yakın muhtelif yerlerinde konteyner dükkanlar açtımı açtı iş yeri sahiplerinden ücret almayacak, yok sizin derdiniz oraya çöreklenmek, esnaf oradan kalkacak ki devlet bir an önce başlasın yok ben orada kalayım devlet yine yapsın yok öyle bir dünya esnaftan çok bohçacılar Malatya'yı sarmış gerçek esnaf zaten gerken yerlere gitmiş ve gidiyor geriye ortalık pazarcı esnafı ve bohçacılar kalmış.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (11 ay önce)
    Malatyada esnaflık yapma ruhsatına sahip olmayan kimseyi bırakmayın.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • ismail (11 ay önce)
    malatya yaşanacak bir yer değil artık bunu kabul edelim benim gözümde koca bir köy acı ama gerçek
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kesinlikle İsmail bey bitti sehir. Sahip yok ilgilenen yok. Artık göç vakti geldi. Sahipsiz malatyam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deniz (11 ay önce)
    Yağ donduran geçidi çilesi bitiyor, yapanların emeği geçenlerin, eline emeğine sağlık.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Sehirin göbeği bitti yagdonduran derdine dus vay yavrum vay. Senede kaç defa geçiyorsun oradan. Kapalı çarşının oraların yapılmasına sevin.kayisi ye kayısı azıcık gelişsin beyin. Allah yardım etsin sizin gibilere.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ali (11 ay önce)
    Hayret kimse zabıtalara garibanlarla uğraşıyorlar diye atıp tutmamış önceden burada neler yazılıyordu zabıtalar olmasa daha iyi olur diyenlere canlı örnek zabıta olmazsa Hindistan oluyormuş
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatya (11 ay önce)
    Yerinde bir uygulama yaz aylarında bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarıyordu, şehrin muhtelif yerlerinde açılan konteyner dükkanlardan oluşan iş yerleri ve sağlam binaların altında açılan iş yerleri bizim için yeterlidir. İnşallah yeni yapılacak deprem konutları yanında iş yerleri, banka şubeleri vb yerler bulunurda, Elazığda olduğu gibi küçük bir ihtiyaç için 15 km yol giderek çarşı merkezine gitmek zorunda kalmayız. Deprem konutlarının yapıldığı yerler birer alt merkez olursa şehir doğu ve batı yönünde gelişir şehir tek merkezli olmaktan kurtulur yaşadığı yerde günlük ihtiyaçlarını karşılıyan insanlar tek merkezli olan çarşı merkezine yani yeni camii çevresine toplanmaktan kurtulurlar.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • MECZUP (11 ay önce)
    Gürkan beyin depremden bu yana ilk defa toplum yararına çalışma yapıyor, şehir merkezi hindistana benzemişti çoğu başka şehirlerden gelmiş esnaftan çok bohçacılara benziyorlar, Orduzu kavşağında yüzlerce boş konteyner var iş yerleri olarak yapılan oralara gitsinler şeker fabrikası önünde ve arkasında boş konteyner iş yeri var, bir de her köşe başındaki pazarcıları da kaldırın eskisi gibi halk pazarlarına devam etsinler yeterince Hindistanlılara benzedik.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Onu da yapamadı. Bak halen devam etmektedir diyor hindistan olma yolunda çalışmalar. Ben gidiyorum. Kalanlar düşünsün.bu şehir koca bir köy oldu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (11 ay önce)
    Seçim bitti şimdi gerçekler ile yüzleşme vakti.ha birde hak sahipliği başvuruları başladı.kiracılar ortada kaldı.toki onları görmeyecek.hisseli tapularda sıkıntılı.hadi geçmiş olsun .
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Pırasa (11 ay önce)
    Eski İçişleri bakanımız sayın Süleyman Soylunun bir sözü geldi aklıma. Ohhh ohhhhhh ohhhhhh ohhhhhhhhhh
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hakkı (11 ay önce)
    Ne de olsa seçim bitti. Evli evine, köylü köyüne oldu. Bu güne kadar görüntü kirliliği, yaya yolu işgali olmuyor muydu? Şimdi bunu başka bir partinin belediyesi yapsaydı ulusal kanallarda günlerce işlenir, hatta tartışma programına da konu olurdu. Hem de " Depremzedeye bir darbe de belediyeden." Diye.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Misafir (11 ay önce)
    Sayın valim bu kararı vermekle çok iyi etmiş gerçekten şehrin merkezi aynı pazar yeri gibi zaten depremden dolayı içimiz yanıyor aciyor birde bu tabloyu gördüğümüzde iyice kahroluyoruz.Yani birde bu tezgahları açanların hepsi gerçekten Malatyali mi oda ayrı bir soru işareti tabii eline tahta bir tezgah alan herkes bir işyeri açmış kendince inşallah güzel memleketimiz bir an önce toplanıp eski günlerine döner.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Polat (11 ay önce)
    Aynı Pakistan a benzedik acilen toparlanmamız lazım.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hakan (11 ay önce)
    Kaldırın vallahi ya ben depremden Samsun'a gittim 15gun önce geldim bir konteyner işyeri için baş vuran malatya hindistanmi iranmi ırakmı Suriyemi belli deyil esnaf oraya açmaz seyyar satıcılar felan kaldirilsin kanalboyundakilerde hükümet meydaninindakilerde vallahi dönmeyi düsündüm ailemi alıp bu hali gördüm bekleywm dedim yaaaa
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Alican (11 ay önce)
    Görüntü mu kalmis insanlar yaşama tutunmaya calisiyor
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Vatandaş (11 ay önce)
    Çok şükür sonunda kaldırılıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sen öyle san ona bile güçleri yetmedi. Çarşıdan geçmiyorum. Orayı görmemek için. Kapalı çarşının üzerine oturmuşlar gelen giden seyredip çay içiyorlar. Her yerde bı mangal tütüyor herkes bir yol tutturmuş sahipsizsin Malatya. Ben gidiyorum geride kalanlara Allah yardım etsin. Yasanilacagi kalmadı. Bu kiralara Türkiye ninnher yerinde tasarım nl
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (11 ay önce)
    kader işte...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (11 ay önce)
    Arap ülkeleri gibi olduk, fena mı?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Deka (11 ay önce)
    Malatya'da ki görüntü Afganistan'a benziyor çoğu esnaf degil herkes bı yer işgal etmiş sokakta yeme içme toz toprak içinde yazık gunah
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)
    E yeter bu kadar yedikleri
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Murat (11 ay önce)
    Hele bi çöpleri bina yikintilarini kaldirin asfatlari yapin yikilma tehlikesi olan yerleri yikin kiralara bi cozum bulun is imkanlarini dusunun ... baska dert yokdu degilmi ensesi kalin iki esnaf yetkilinizi darlio diyo su bayram agzi su afadda garibanlarin yirtik cadirina kirik tezgahina göz diktiniz demiyecem hak ediyolar kaldirin %70 oyun %70 inide onlar verdi
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Vatandaş (11 ay önce)
    Esnaf bile olmayan bu fırsatçılara müsamaha göstermeyin.Güzide şehirimizin sokaklarını Hindistan,Bangladeş sokaklarına çevirmek istiyorlar.Esnaf olmadan,vergi levhası olmadan eline iki ürün alan esnafım diye olay çıkarıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (11 ay önce)
    Çok güzel bence de kalkmalı... Hindistan Pakistan sokaklarına benzemiş...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • güzel malatyam (11 ay önce)
    Bilmediğimden soruyorum. Bu esnafların hepsine yeni yerler verildi mi peki? Verilmeden adamların tezgâhları kaldırılıyorsa yazıktır günahtır. İnsanlar evlerine ekmek götürüyor. Tamam şehrimizde görüntü kirliliği ve çarpıklaşma daha fazla olmasın ama garibanın da ekmeğiyle oynamadan yapalım bunu.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Emir (11 ay önce)
    İş yeri yıkılan esnaf ne yapsın bu nasıl bir adalet.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Tak44 (11 ay önce)
    Çevreyolundaki Hindistan pazarına bir el atsalar iyi olur
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Başefendi (11 ay önce)
    Geç kalınsa da çok isabetli bir uygulama. Deprem oldu bişey dediğimiz yok ama bu kadarı da fazla artık. Büyükşehire hiç yakışmayan görüntü kirliliği bitecek sonunda. Belediye ekiplerinin ellerine sağlık.
    %100
    %0
    Yanıtla