SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

‘Mersedes Kadir’ Son Yolcuğuna Uğurlandı

0
Güncellendi - 2020-04-22 23:03:17
‘Mersedes Kadir’ Son Yolcuğuna Uğurlandı
A- A+ PAYLAŞ

MERCEDES BENZ'DEN ÇELENK.. Çocukluğundan bu yana üzerine bindiği 3 metrelik sırığı ile Malatyalıların gönlüne taht kuran ‘Mersedes Kadir’ lakabı ile tanınan Fatih Kaydı, sevenleri ve kent protokolünün katılımı ile kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi. Kaydı’nın uzun yıllar araç niyetine bindiği sırığı da tabutun yanı başına konuldu.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesi'nde 8 çocuklu bir ailenin ferdi olarak dünyaya gelen 36 yaşındaki Fatih Kaydı’nın 5 kardeşi bulunuyordu. 30 yıl önce babalarını kaybeden Kaydı ailesinin Necmettin ve Ziya adlı çocukları da ölmüştü.

Malatya’da üzerine bindiği 3 metrelik sırığı ile yıllarca sokak ve caddelerde gezen ‘Mersedes Kadir’ lakabı ile ün kazanan Fatih Kaydı 7’den 70’e herkesin gönlünde taht kurdu. Ünü sınırları da aşan Kaydı’nın birçok kez belgeselleri de çekildi. KOAH hastası olan ve en son 3 ay önce yoğun bakıma alınan Kaydı, önceki gün evde rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Fatih Kaydı namı diğer Mersedes Kadir’in ölümü, başta Malatya olmak üzere birçok ilde sevenlerini derinden sarstı. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Murat Kasapoğlu başta olmak üzere siyasiler, bürokratlar ve sevenleri Kaydı için taziye mesajı yayımladı. Sosyal medyada da kısa sürede gündem olan Mersedes Kadir’in ölümü herkesi üzdü.

Mersedes Kadir için Pazartesi günü kent protokolü ve sevenlerinin de katılımı ile Şehir Mezarlığı’nda cenaze namazı kılındı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına  ve yapılan cenaze törenine Malatya Valisi Aydın Baruş, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Vali Yardımcısı ve Yazıhan Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren,  MHP İl Başkanı Mesut Samanlı ile yakın akrabaları ve çok sayıda seveni katıldı.

Cenazeye, Mercedes Benz'in Türkiye Distribütörü İstanbul Has Otomotiv de çelenk gönderdi.

Fatih Kaydı’nın yıllardır üzerine bindiği ve arabası olarak gördüğü sırığı da tabutunun yanına konuldu. Tabutun üstüne Kaydı’nın fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde ‘Malatya sokakları artık sensiz Kadir’ yazısı da konulurken, kılınan cenaze namazı sorası Kaydı’nın cenazesi yıllar önce hayatını kaybeden abisi Necmettin Kaydı’nın yanına defnedildi.

Cenaze namazına katılan Vali Aydın Baruş, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bizim farkında olmadığımız cenabı hakkın onların yüzü suyu hürmetine bizleri birçok beladan koruduğuna inanıyoruz. Bu kardeşimizde uzun yıllar Malatya insanı ile birlikteydi. Malatya tarafından sahiplenen değerli bir kardeşimizdi” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Mersedes Kadir’in Malatya’nın renkli simalarından biri olduğunu dile getirerek, “Biz 3 yıl önce hayata geçirdiğimiz kent müzesinin bir odasını Kadir'e ayırdık. Orada Kadir’in bal mumu heykeli var. Kendisi de haftanın 3 günü gelip odasını ziyaret ederek o heyecanla sokağa çıkardı” ifadelerine yer verdi.

Başkan Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Çocuk Trafik Eğitim Parkı'na Mersedes Kadir adını vereceklerini de açıkladı.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Mersedes Kadir’in kentin sevilen yüzü olduğunu ve herkesçe sevildiğini dile getirerek, “Kadir'i sadece Malatya değil tüm Türkiye sevdi. 2 gün içerisinde bunu da çok net gördük. Bu velimiz gönül köprüsü ile kimseye nasip olmayan bir sevgi seline mazhar olmuştur. Vefat haberi ile sosyal medyada sessizce ağlayanlar olmuştur, bizleri Malatya dışından da arayan birçok vatandaşımız başsağlığı mesajını iletmiştir” diye konuştu.

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, “Mercedes Kadir’in arabasını başka bir arabaya koyarak getirmekte kaderde varmış. Sabah aracını gezdiği yerlerde gezdirdik, bir hasret giderdi. Daha sonrada mezarlığa getirdik ve musalla taşının yanına bırakacağız. Kadir, bu aracıyla birlikte Malatya’nın sembolü olmuştu” dedi.

Yiğit, Mercedes Kadir’in araba olarak kullandığı sopanın daha sonra sergilenmek üzere Kent Müzesine teslim edileceğini kaydetti.

ADI EVİNİN BULUNDUĞU SOKAĞA VERİLECEK

Bu arada Mersedes Kadir’in Malatya’nın sembol isimlerinden olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Tecde mahallesi Musa Sokağında ki evinde ailesiyle birlikte ikamet eden ve her gün sokaklarda uzun deyneğine bağladığı farklı süslemelerle dolaşan, konuşmaları, söylemleri, etrafına yaydığı pozitif enerji ile 7’den 70’e herkesin sevdiği ve sahiplendiği Mersedes Kadir lakaplı Fatih Kaydı’nın aramızdan ayrılması hepimizi derinden üzmüştür. Öncelikle Fatih Kaydı kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Mersedes Kadir lakabıyla uzun yıllardır Malatya’nın ortak bir değeri olan, halkımızın her daim sahiplendiği, sadece Malatya’mızda değil Türkiye ve dünya çapında bilinen ve tanınan Fatih Kaydı’nın aramızdan ayrılması herkesi derin bir üzüntüye boğmuştur. Malatya sokakları Mersedes Kadir’in vefatıyla adeta öksüz kalmıştır. Mersedes Kadir bu dünyadan göç ederken arkasında asla unutulmayacak anılar bırakmıştır. Hayatımızın çok özel bir yerinde bulunan, anıları, yaşadığı ve yaşattıklarıyla her daim hafızalarımızda yer edinecek olan Mersedes Kadir kardeşimizin ismini Malatya’da ve Yeşilyurt’ta yaşatmak, yaşadığımız kente olan bir borcumuz ve görevimizdir. Vefat haberinin ardından kendi içimizde yaptığımız toplantı neticesinde Mersedes Kadir’in adını Yeşilyurt’umuzda yaşatmak için, ikamet ettiği mahalledeki caddeye Mersedes Kadir isminin verilmesine karar verdik. Belediye Meclisimizden alacağımız karar sonrasında Tecde Mahallesinde Fatih Kaydı ve ailesinin yaşadığı sokağa Mersedes Kadir ismini vererek, bu özel ve renkli simayı gelecek nesillere taşımış olacağız.” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • Kemal (4 yıl önce)
    Kadire yüce Allahtan gani gani rahmet diliyorum.Bu arada Sayın valimizin gösterdiği tevazü de her türlü takdire şayandır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Yaşar Çerçi (4 yıl önce)
    Bütün Malatya’nın ve hemşerilerimin başı sağolsun. Sayın Valimiz ve BBBaşkanımız başta olmak üzere bu garibin cenazesine iştirak eden zevata ve taziyelerini bildiren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıhtı liseli (4 yıl önce)
    Güzel abimiz Kadir. O kadar saf ve temiz hayat yaşadın ki cenazende en büyük mülkü amiri saf tuttu. Mekanın cennet olsun:(
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem Özcan (4 yıl önce)
    Rabb'im Kadir kardeşimizin mekanını cennet eylesin inşallah birde kardeşlerim kim Bir hayra vesile olmuşsa onun faydasını görecektir kimde bir şerre sebep olmuşsa onuda görecektir lütfen Kadir gibi temiz insanları sırf eylenecegiz diye Zarar verici şeylere alistirmayalim sonra bu yapılanlar bize ömür boyu vicdan azabı verir mekanın cennet olsun Kadir kardeşim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Çanakkale,/bayramiç Güle güle mersedes kadir ALLAH rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman Baharçiçek (4 yıl önce)
    Nice garipler vardır ki insanlar onlara önem vermez, ve aldırmazlar. Ama Allah indinde onlar çok değerlidir. Ondan dolayı hiç kimseyi hor ve hakir görmeyin. Zengin, fakir, ünlü, güzel, yaşlı, genç hepsi hesap ve ceza gününde hesaba çekilmek üzere bu fani alemden göçüp gidecektir. Unutmayalım dönüş Allah'a dır. Rabbim bir iz bırakarak rabbine dönen Fatih kardeşimize rahmet etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin unal (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • CMGLCN (4 yıl önce)
    Mekanın cennet olsun güzel insan. Ne çok sevenin varmış, ne iyi insanmışsın, Malatya seninle her daim gurur duyacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Rabbim gani gani rahmet eylesin inşallah tüm türkiye sana dua etti be mercedes kadir kimsen yokdu ama devtet seni son yolculuğunda yanliz birakmadi rabbim kabrini cennet bahçesi eylesin inşallah..
    0
    0
    Yanıtla
  • Abidin (4 yıl önce)
    Kimselere nasıp olmaz böylesi kent konseyi cenazesi ne katılmak Allah rahmet etsin mekanı Cennet olur inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Mekanın cennet olsun Mersedes Kadirimiz. Seni hiç kimse kolay kolay unutmayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sakaryalı (4 yıl önce)
    Ben sakaryalı olarak kadırın aracı kent beydanında bir simge olarak yapılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Nur (4 yıl önce)
    Çok ağlattın bizi be Kadir ?? yani insanın boğazı gerçekten düğüm düğüm oluyor. Mekanın cennet olsun inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Nusret ÇİÇEK(MALATYA'LI)BAĞCILAR / İSTANBUL (4 yıl önce)
    ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN Sayın Devlet Büyüklerimize sahiplendikleri için çok teşekkür ediyorum. Sn.Selahattin ve Mehmet Başkanıma da ayrıca teşekkür ediyorum ismini yaşatma adına.rahmetli çok sevildiği için tüm ulusal medya haberlerinde vefatı yayınlandı
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (4 yıl önce)
    Bende çok üzüldüm giresun lu olarak allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çelenay (4 yıl önce)
    (EDİTÖR: Küçük harfle lütfen!)
    0
    0
    Yanıtla
  • atakano (4 yıl önce)
    kadire bir el bir ekmek bir güleryüz uzatma yerıne iki sn gülüşü elde etmek için dalga geçenlere cebine bir ekmek parası yerıne bira alıp koyanlara yada alkol ve sigaraya alıştıranlara dalga geçip eğlenenlere yada şu gerçeği söyleyeyım esnaflara maskara niyetine eğlence görenlere hepınız bir elden kadir’i öldürdünüz bunun farkında vardınız yada varmadınız ama bu şekilde aklı melikesi eksık olan bir kardeş akraba eşinize ve dostunuza siz olsanız yaparmıydınız bu kötülüğü iyi insandı kadır ama bunu yapanlar kötüydü onların aslında toprakta yatacak yerleri yok dua edınkı surıyeli kız gıbı kadır sizi yüce rabbime şikayet etmesin sözüm yapanlara sevgili okurlar çok özür dileyerek kelimelere söküp yazıya çevirmek istedim. mekanın cennet ruhunla şad olsun kadirim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bütün gerçekleri yazmışsın. Söylenecek söz yok. Ruhu şad olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar GÜZEL (4 yıl önce)
    Uazk - Yakın Hemşerilerimi Sevgide ,Vefa Örneğinde Birleştiren Mersedes Kadire Allahtan Rahmet Diliyorum.Kocaeli Çayırova Şekerpınardan Selam ve Dualarımızla Mekanı Cennet Olsun.Ailesine ,Sevenlerine ,Hemşerilerime Başsağlığı Diliyorum.Cümle Geçmişlerimizinde Mekanları Cennet Olsun.''yg44''
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahir (4 yıl önce)
    Beni gözyaşları na boğdun ve kadir,inşallah rabbim seni cennetinde güldürür.Bizlere sen hakkını helal et
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat yurtseven (4 yıl önce)
    ALlah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (4 yıl önce)
    Rabbim mekanını cennet eylesin. Bizleri gerçekten çok üzdün, ağlattın.Artık Malatya caddeleri, sokakları eskisi gibi olmayacak, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızdan MERCEDES KADİR in Yeşilyurt İlçesi Tecde sınırları içerisinde büyük bir anıtının yapılmasını istirham ediyorum.Sayın Valimizden ve Tecde muhtarımızdan Allah razı olsun.Güle güle güzel insan
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Canim kardeşim benim allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah istanbul dayim çok üzüldüm
    0
    0
    Yanıtla
  • Akem (4 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun inşallah AH kadir ah zamansiz olmadimi
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet yüksel (4 yıl önce)
    Bu kadar üzüleceğim hiç aklıma gelmezdi gerçekten şehrimizin çiçeğiydi saf temiz yüreğiyle insanların gönlünü kazanmıştı nur içinde yat güzel insan
    0
    0
    Yanıtla
  • Muharrem (4 yıl önce)
    Güle güle güzel insan seni hiç unutmayacağız
    0
    0
    Yanıtla
  • Umarım kişiliğine uygun güzel bir mezar yapılır
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp Tunga (4 yıl önce)
    Mersedes Kadir, sen tüm Malatyaydın. Kendini çok aşmıştın. Kendimiz olmuştun. Biz olmuştun. Hepimiz olmuştun. Gülüşün bir anahtardı. Açamayacağı kapı yoktu. Rahatı seven bizlere aslında tam bir derstin. Hep aramızda idin. İsminin başına eklediğimiz o ünvanı taşıyan markanın dünyada ilk kez motorsuz ve yakıtsız çalışanını yapmıştın. Mersedes sopanın yolcu kapasitesi de sınırsızdı. Tüm şehir halkını rahatça sığdırabiliyordun. Kadir, Sen de kendimizi görüyorduk. Helallik isteme bizlerden Fatih kardeşim, Üzerinde hiç bir hakkımız yoktur. ASIL SEN TÜM HAKKINI BİZLERE HELAL ET. Mekanın cennet olsun.. Bu arada: İnşallah kız ve erkek kardeşinle, anacığına sahip çıkılır da ruhun şad olur, Kardeşim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mümtaz44 (4 yıl önce)
    Sn valim müdürüm ve başkanım allah razı olsun Cenazesine sahip çıktıgınız için
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin büker (4 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Mümtaz44 (4 yıl önce)
    Türkiye tanıdı seni kadir baba nekadar büyük bi adamsınki Devlet cenazeni kaldırıyor mekanın cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • kardelengul (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.....
    0
    0
    Yanıtla
  • 44_44 ferdi (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla