SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Mersedes Kadir' Vefat Etti

0
Güncellendi - 2020-04-19 20:40:15
'Mersedes Kadir' Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

PAZARTESİ GÜNÜ DEFNEDİLECEK.. Malatya'nın renkli, özel ve sembol simalarından olan ve 'Mersedes Kadir' olarak tanınan Fatih Kaydı'nın vefat ettiği bildirildi.

Daha önce KOAH nedeniyle iki kez Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Mersedes Kadir'in, Tecde Mahallesi'ndeki evinde rahatsızlandığı ve ambulansla hastaneye kaldırılırken vefat ettiği öğrenildi.

Mersedes Kadir'in vefatını, Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, sosyal medya hesabından duyurdu.

Gününü yaklaşık 3 metre uzunluğunda, kavak ağacından yapılan sopanın üzerinde geçiren ve "Mersedes Kadir" olarak tanınan Fatih Kaydı'ya kentte herkes sevgiyle yaklaşıyordu.

Sopasıyla her gün kilometrelerce yol yürüyen "Mersedes Kadir", trafik ışıklarında duruyor, yayalara yol veriyor ve sözde otomobilini kullanmadığı zamanlarda, 'park yasağı olmayan' yerlere park ediyordu. Neredeyse tüm Malatyalıların sevgi gösterisinde ve yardımda bulunduğu Fatih Kaydı, adeta Malatya'nın maskotu konumundaydı.

Araba olarak gördüğü sopasıyla neredeyse bütünleşen "Mercedes Kadir'e", kentte herkes saygı gösteriyor, çay ikramında bulunuyor, arabasına yol veriyordu, trafik ekipleri zaman zaman durdurarak 'ona gerçek sürücü ve sopasına da gerçek araç' muamelesi yapıyordu. Fatih Kaydı, yıllardır sosyal medyanın da gündeminden düşmüyordu.

PAZARTESİ GÜNÜ DEFNEDİLECEK..

Mersedes Kadir'in cenazesinin, 20 Nisan Pazartesi günü, Şehir Mezarlığı Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda defnedileceği bildirildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- AA

EN SON GÖRÜNTÜSÜ: Mersedes Kadir, en son geçtiğimiz 10 Nisan'da Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla çekilen aşağıdaki görüntüsüyle sosyal medyada ve Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün twitter sayfasında yeralmıştı

[video width="350" height="650" mp4="http://malatyahaber.com/wp-content/uploads/2020/04/kadir.mp4"][/video]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

46 yorum yapılmış

  • Çırmıhtı liseli (4 yıl önce)
    Allah Rahmet eylesin güzel insan :(
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan (4 yıl önce)
    Mekanın cennet olsun ,çocukluğumun neşesi seni çok kızdırırdık hakkını helal eyle ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • mert (4 yıl önce)
    Mekanın cennet olsun guzel insanın, Allah ım rahmet eylesin.Amin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahsun (4 yıl önce)
    Bu Garibi sigaraya ve alkole alıştırıp sonra da KOAH olmasına ve devamında ölmesine neden olanları Allah kahretsin... Ne istediniz bu masumdan...
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçekten de öyle alkol ve sigaraya alıştırıp bu hale getirdiler yazık gerçekten Allah Rahmet Eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğretmen (4 yıl önce)
    Tanımadığım şu an kendinden haberdar olduğum ben, gözlerin sicim gibi aktı. Bizim de ayhanımız vardır Mahallemizin. Biz okula giderken demirli balkonda otururdu öyle. Sonra o da eline böyle bir sopa aldı radyo bağladı sopaya. Durakta durur. Bütün otobüsleri bilirdi. Ben geldiğimde durağa daha gelmedi derdi. Kendisine iyi davrananları asla unutmaz, uzaktan da olsa bağırıp konuşamayan o Ayhan, çıkardığı seslerle sana selam verirdi. Dolmuşçular taksiciler para verirdi. Bir gün annesi öldü kaldı yapayalnız.
    0
    0
    Yanıtla
  • CÇAY (4 yıl önce)
    nur içinde yat mekanı cennet olsun tüm Malatya seni özleyecek
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (4 yıl önce)
    Üzülüyorum güzel insan Malatya halkı seni hak ettiğin şekilde gerçek mekanına uğurlayamayacak. Mekanın cennet olsun ailene sabırlar diliyorum.Keşke... keşke seni sevenlerin son yolculuğunda yanında olsalardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim yilmazer (4 yıl önce)
    Malatya'nın caddelerini boş bıraktın be mersedes kadir. ALLAH cc, rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun. Ailesi ve sevenlerinin başı sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihad ilbak (4 yıl önce)
    Malatya mızın sevilen yüzü namı değer #MercedesKadir vefat etmiştir.Mekanın Cennet olsun. Bir şehir seni tebessümle hatırlayacak.....
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (4 yıl önce)
    Ülkemiz gündemnde de yer alan Mersedes Kadir' n ölümü elbette üzüntü verici.Allah gani gani rahmet eylesin.Malatyamzın başı sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakturk35 (4 yıl önce)
    Yorumlara baktığımda ne kadar güzel bir insan olduğunu görüyorum Mercedes Kadir' in sadece Malatya halkını değil onu tanıyan, bir vesileyle tanıma fırsatı bulan, uzak yakın tüm şehirlerdeki insanları üzmüştür bu vefat haberi. Allah'ım gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Kadir yani Gercek adıyla Fatih Kaydı 1984 doğumlu 43 yaşinda değil nüfus sayımında 2007 de ben saydım kadir 36 yaşindaydı çok sevdiği sigara sebebi oldu Malatya nın güzide bi simasıydı
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (4 yıl önce)
    Malatya'nın cennet kuşu, sokaklar zaten ıssız, sokakları caddeleri güzel yapan sendin, belki de şehrin kalabalık caddeleri seni sen yapiyordu, o yüzden artık her şey anlamsız dedin ve çekip gittin, Türkiye'nin her yanında kalbinle taht kurduğun güzel insanları üzdün,
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübekli (4 yıl önce)
    Mekanın cennet olsun Malatya’nın değeri hep gülümseyerek anacağız seni
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan44 (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.Görüpte güldüğümüz bakıpta mutlu olduğumuz bize bazen unutmamız gerekenleri unutturan insanlardandı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıhanli (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin güzel insan...
    0
    0
    Yanıtla
  • Roberto Carlos (4 yıl önce)
    Tum renkler kayboluyor hayatimizdan. Su surec insallah ac gozlu vahsi doymak bilmeyen insanlara ders olur. Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • suat (4 yıl önce)
    kadirimizin mekanı cennet olsun... virüs yasağı olmasaydı, inanın kadirimizin cenaze namazında binlerce kişi olurdu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (4 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun güzel insan
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Devletin korumaya alması lazımdı sokakta o ağır odun parçasıyla gece gündüz dolaşıyordu bir yetkili bu insana sahip çıkmadı adamı maskot haline getirip eğlence haline getirdiler bir yetkili kağıttan ehliyet veriyordu bazıları içki sigara bu bir insandı sonuçta bu şekilde davranılmaması gerekirdi zaten idraki olsaydı bu şekilde hareket etmezdi ve bakıma ihtiyacı vardı koca ülkede sosyal devlet sahip çıkmadan göçüp giiti. Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (4 yıl önce)
    Malatyamizin simgesi olan, köylüm canim kardeşim inanki beni dakikalarca ağlattın. Mekanın cennet olsun inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • 44MALATYA44 (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbetçi (4 yıl önce)
    Malatyali olup ta Mercedes kadir lakabını bilmeyen yoktur bu dünyada allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (4 yıl önce)
    Kadir için söylenecek çok şey var ama ben burda yorum yapan ve bundan sonra da yorum yapan tüm arkadaşlarda destek istiyorum Kadir Malatya'nın Bir değeri idi Kadirin Malatya'da bal mumu heykeli yapılmalı geride bıraktığı mersedesi ve aksesuarları ile birlikte sergilenmeli Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Balmumu heykeli ahmet çakır döneminde yapıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (4 yıl önce)
    Selahattin Gürkan İn yerinde olsam mersedes kadirin o kavak ağacından arabası ile güzel bir heykelini yaptırır. Şehrin bir yerine diktiririm. Allah rahmet etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 MALATYA (4 yıl önce)
    Allah Rahmet Eylesin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Rabbim gani gani rahmet eylesin yazılanlar doğruysa içki vermeler gerçek 'ten büyük bi vebaldir bilinçsiz bi insana bunu yapmak zulümdür. Yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (4 yıl önce)
    Allahım gani gani Rahmet etsin onun o canıgibi baktığı Mercedesi nolacak bari onu Bir korumaya alınsa Biryerde sergilense
    0
    0
    Yanıtla
  • düzce den mehmet (4 yıl önce)
    Allah mekanını cennet eylesin malatya ya renk katan güzel insan....
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (4 yıl önce)
    o sigaralar ,o alkollü içecekler verilmeyecekti mercedes kadire!...bazı insanların(çoğu esnaf) vicdanları sızlamıştır.sen unutulmayacaksın MERCEDES KADİR...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Oğuz Yanardağ (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. 1993 yılından beri görüyordum kendisini. Genellikle Mehmet Buyruk Caddesi civarında dolaşırdı. Hayat bu kadar kısa... Mekanı cennet olsun inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (4 yıl önce)
    Kadir’i bu hale getiren bilinçsiz insanlarımızdır. Alkolle sigarayla iyilik mi yaptılar şimdi..Ayrıca belediye de yeterince ilgilenmedi kim ne derse desin. Adamakıllı bir ev tutup bi bakıcı görevlendirmek çok mu zordu. Allah rahmet eylesin..Malatya’nın bir sembolü de böyle gitti işte..
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    mekanın cenneti ala olsun inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp Tunga (4 yıl önce)
    Kendimizi akıllı sandığımız şu fani dünya da kimseyi kırmadan, kimseyi incitmeden, kimsenin arkasından konuşmadan: Ama pek çok insanın duasını alarak, bir şehrin gönlünü kazanarak ve Malatya yı aşıp Türkiyeye kendini tanıtarak bir güzel insan daha hakkın rahmetine kavuştu. Ne mutlu Malatyaya ki bu güzel insanın gönlünü kazanarak, bağrına basarak onun nezdinde kendini görerek insanca muamele etti. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    allah rahmet etsin mekanı cennet olsun çok üzüldüm... herkes tarafından sevilen biriydi.. kimliğinde malatya yazan herkesi üzdün be kadirim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun geride kalanlara sabır ihsan eylesin inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • fuat (4 yıl önce)
    Allah Rahmet eylesin. Şu an sokaklar bomboş. Virüsten sonra her şey eskisi gibi olmayacak diyorlardı. Evet haklılar Kadir siz Malatya Caddeleri bomboş kaldı. Bir memleketin hoş görü abidesi olan kardeşim seni unutmayacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarkan (4 yıl önce)
    ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Akin (4 yıl önce)
    Bir gün ramazan bayraminda sitmapinarindan otusbuse bindik.oOtubus karabalikti yanimda oglum vardi 7 yaslarindaydi .Kadirde hemen otobüs şoförünün yanında duruyodu bizde ona yakindik biden yanimiza gelerek oğluma cebinden bir tl çıkartı ve oğluma bayram hasligi vermisti.Ben o olaydan çok etkilenip duygulanmistim.Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • SenarisT (4 yıl önce)
    Cok uzuldum. Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun kadir baba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Mekanın Cennet olsun Malatya'nın güzel yüzü
    0
    0
    Yanıtla
  • Muharrem (4 yıl önce)
    Mekânı cennet olsun allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı Ali baba (4 yıl önce)
    En son çarşamba günü ablası ile beraber çarşıda gördüm, zor nefes alıyordu. Doktora götüreyimmi diye sordum, kabul etmediler. Rabbim cennetiyle cemaliyle muamele eylesin. Çok üzüldüm.
    0
    0
    Yanıtla