SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Mesleğimize ve Malatya'ya Yapılmış Bir Saygısızlık!"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Serdar Böke, muhasebecilere tahsis edilen  konteynerlerin kilitlerinin kırılarak eşyalarını dışarı çıkartılmasına sert tepki göstererek, “Bu zor şartlar atından bizler hiçbir mazeret üretmeden bu konteynerleri büro olarak kullanma ve kamuya hizmet etme özverisinde bulunurken yaptığımız işin önemini bilmeyen ve anlamayan kişilerin bizleri yok saymasını kabul etmemiz mümkün değildir. Malatya cadde ve sokaklarındaki başıbozuklukları ve kayıt dışılığı görmezden gelenlerin, kaba kuvvete dayalı olarak yaptıkları bu uygulamayı mesleğimize ve Malatya’ya yapılmış bir saygısızlık olarak görüyoruz ve şiddetle kınıyoruz...”sözleri ile tepki gösterdi.

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Serdar Böke, “Bu yapılan Despotizmdir” başlıklı yazılı açıklamasında, ilgili tüm kurumlara sert tepki gösterdi.

Böke’nin açıklaması şöyle:

“6. Şubat depreminin ardından faal olarak faaliyette bulunan üç yüz meslek mensubunun iki yüzün üzerindeki bürosu yıkıl ve kullanılamaz hale gelmiştir. 6 Şubat tarihinden bugüne kadar bin bir güçlükler içinde faaliyetine devam ederek kamunun finansmanında devlet vergi gelirlerinin toplanması konusunda her türlü özveri ile çalışan muhasebe meslek mensuplarına verilen sözler tutulmadığı gibi depremden yaklaşık 9 ay sonra şehirden 10 km uzaklıkta kimsenin almak istemediği bir yerde altyapı ve iletişim sorunları tamamlanmamış ısınma ve güvenlik sorunları çözüme kavuşmamış bir şekilde verilen konteynerler şimdide sudan bahaneler ile elimizden alınmak istenmektedir. Yaşadığımız bu despotizm karşısında söyleyecek bir söz bulamıyoruz. Haklı ve makul hiçbir gerekçe gösterilmeden güvenlik güçleri nezaretinde konteynerlerin kapıları kırılarak içerdeki eşyalarının dışarı çıkartılması anlaşılır ve izah edilebilir bir durum değildir. Bu yapılanları mesleğimize ve bizlere yapılan bir haksızlık olarak görüyoruz ve meslek camiamız adına kınıyoruz. Bu yapılanları mazur görmemiz ve unutmamız mümkün değildir. Hiçbir kanuna ve teamüllere uymayan bu kaba kuvvet ve şiddet gösterisi birilerinin egolarını tatmin etmek için ise söyleyecek hiçbir söz bulamıyoruz. Bu zor şartlar atından bizler hiçbir mazeret üretmeden bu konteynerleri büro olarak kullanma ve kamuya hizmet etme özverisinde bulunurken yaptığımız işin önemini bilmeyen ve anlamayan kişilerin bizleri yok saymasını kabul etmemiz mümkün değildir. Malatya cadde ve sokaklarındaki başıbozuklukları ve kayıt dışılığı görmezden gelenlerin, kaba kuvvete dayalı olarak yaptıkları bu uygulamayı mesleğimize ve Malatya’ya yapılmış bir saygısızlık olarak görüyoruz ve şiddetle kınıyoruz...”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

74 yorum yapılmış

  • mehmet (3 ay önce)
    Arkadaşlar tamam haklısınız. Yalnız bilmediğiniz konu ora tahsis edilmiş muhasebecilere adam orayı ofis olarak kullanmıyor bos tutuyor. Boş kalan yerlere müdahale edildi. Kendini uyanık sana kişiler orayı başkalarina kiraya veridi. Hiç oraya gelmeyip boş olan yerler var.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Ergün TUNCA (3 ay önce)
    söylenecek o kadar çok söz var ki. devletin resmi kurumları dahi ne iş yaptığımızın farkında değiller. hal böyle olunca sözlerimizinde bir anlamı kalmıyor. değirmen sele gitmiş, birileri şakşakının peşinde. yazıklar olsun kula kulluk edenlere..
    %78
    %22
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (3 ay önce)
    12 Aya giriyor deprem olalı sizler Malatya da deprem zadelere ne yaptınız şovda başka bir işiniz yok Her şeyi başardınız sıra muhasebeci mali müşavirlere geldi helal olsun sizlere
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mali Müşavir (3 ay önce)
    Çekin artık elinizi,her kime yaranmaya çalışıyorsanız işi bitince ilk onlar satar sizi kendimize gelin sonra hesap bile veremeyecek duruma düşersiniz, hesap veremezsiniz…
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Korkut akkoyun (3 ay önce)
    Pesss….gerçekten pesss…meslektaşlarımız bu kadar sıkıntı içinde mesleğini icra etmeye çalışırken,şu yapılan muameleye bakın,gerçekten inanılmaz,Allah yardımcımız olsun..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Zekeriya Elitaş (3 ay önce)Korkut akkoyun isimli kullanıcı yorumuna
    Korkut bey, senin böyle pesss..... demeni gerektirecek ne yaptılar. Boş olan yerleri ihtiyacı olanlara vermek için işlem başlattılar. Sizinkiler ne yaptı o gariban emir kulu memurları dövmeye kalktı. Orda şartları taşımayan enaz 30-40 kişiye nasıl verildi. Sen onuda biz sorsana. İnsanları suçlayacağına aç bu konudaki Cumhurbaşkanlığı kararnamesini sana zahmet bir oku. Başkanınızın yaptığı haksızlığı gör. Bakalım kime Pesss....diyeceksin. Tabi adil biriysen.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Yanıt vermeye bile değmez ama madem soruyorsun insanları manipülasyon ile yanlış yönlendirmeye hadi bakalım cevaplar, 1- o gariban emir kulu dediğin provakatörün. Hepimiz yanındaydık. Madem gariban emir kulu boş olduğuna dair tespiti kim yaptı, komisyon kararı nerede tebligat nerede. Madem böyle bir tespit var tebliğ etmeniz gerekmiyor mu. İşyerini boş diye eşkiya gibi kilit değiştirdiğiniz kişilerden biri eski oda başkanı Bahattin Ülger 72 yaşında hasta bir üstadımız bu yapılan onursuzluktur. Bu mesleği bu kadar ayaklar altına alma ve edepsizce paralı eleman deme haddini kimden alıyorsunuz, yıllardır bildiğiniz mesleğimi onuruyla yapan bir arkadaşa paralı asker demek de nedir hadsiz sen kendini ne zannediyorsun, orada 30-40 kişiye verisi dediğin zaten tamamına yakını ya yıkıldı ya da ağır hasar aldı, onlar da odanın yeri yıkılan yada ağır hasar alanlar odaya dilekçe ile başvururak yerlerini aldılar kime torpil yapılmışsa adam gibi çıkın açıklayın biz de bilelim hedef saptırma ve ahlaksızca laf kalabalığı yapmayın, gariban emir kuluymuş bir de mazlum edebiyatı, ne gerek var gariban emir kuluna neden tebliğat yapmadınız da basın gelir gelmez dört nala kaçtınız. Gayet adil insanlarız başkanımız da öyle. Bu yapılanları bir pazarcı , sebzeci kasap manav esnafına ağzınız yiyorsa yapsalardı bakalım, boşuna uğraşmayın seviye ve tutum belli. Şaka gibi bir de mazlumu oynamaya kalkıyorlar. gün gelir devran döner elbet bunun da hesabı sorulur,
    %69
    %31
    Yanıtla
  • muhasip hanım (3 ay önce)
    ortada onlarca değil yüzlerce sorun var iken çok enteresan Mali müşavirlerle uğraşılması, her 10 günde bir baskın yapılır gibi gidilmesi, bu insanlar depremden çıktı, belki depremde kolunu bacağını kaybetti, belki yakınını kaybetti, belki tüm eşyasını kaybetti ekipmanı yok çalışmak için, yada maliyede yada sgk da, daha sayaçların kimin kime ait olduğu belli değilken, en temel ihtiyaçlarını karşılamak için yapılması gereken wc, kantin birkaç gün önce yapılmışken şehrin bilmem kaç km dışında yer tahsisi edilmiş bundan kimse bahsetmiyor. başka meslek gruplarına yapılabiliyor mu bu baskınlar acaba? yada aldığı konteynerlerı kiraya verenler denetleniyor mu?
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Abdullah Timurbuğa (3 ay önce)
    Gerçekten çok büyük bir ayıp, ayıbı kimin yaptığının önemi yok, İster belediye , İsterse Valilik
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Yılmaz Çelik (3 ay önce)
    Yazıklar olsun sizin dürüst internet yayıncılığına. Tek taraflı dinleme ile haber yapmanız. Bi öğrenin bakalım orayı Serdar Böke nasıl almış kimlere vermesi gerekiyormuş. Ne kadar sürede doldurması ve iş başlamaları gerekiyormuş. Beş aydır niye yerleştirmemiş kimseyi. Kendine yakın insanlara kaç tane vermiş. Verdikleri üyelerinin kaç tanesi Cumhurbaşkanlığının kararnamesindeki şartalar uyuyormuş. Kaç tanesi bu şartları taşıdığı için yer verilmiş. Kendine sosyal tesis olarak kaç tane iş yeri ayırmış. Yine başka yerde kendine ait konteyner varmı. Orda kendisine adam tutup valiliğin memurlarına saldırması gücünü kimden alıyor. İşte gerçekler bu sorularınız ile aydınlanacaktır.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Yılmaz bey, kimsiniz, ne iş yapıyorsunuz, bilmiyorum. Ancak bir devlet: depremzede vatandaşını, tahsis ettiği konteynerden, hiç bir haber vermeden , bırakın yasal tebliği, telefon bile edilmeden , kapısını kırarak içeri girip vatandaşın eşyalarını dışarı atamaz. Biz bir hukuk devleti isek bu olamaz. Herkes kanunlara uymak zorundadır. En başta da yönetenler uymak zorundadır. Yasalar olmazsa devlet dediğimiz aygıt çeteye dönüşür. Eğer konteynerler amacı dışında kullanılıyorsa veya amacı dışında tahsis edilmişse bunu da yasal yollarla tespit edip hukuka uygun olarak boşaltmak gerekmiyor mu sizce? Ayrıca hiç kimse oradaki görevlilere saldırmadı. Bizzat şahidim. Güvenlik kamera görüntüleri de incelendiğinde herhangi bir taşkınlığın olmadığı ortaya çıkacaktır. Siz sadece dedikodu yapmışsınız.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Mustafa gümüşboğa (3 ay önce)
    Yarı kamu işi yapan kurum ve mesleki faaliyet sürdüren meslek mensuplarına ofislerine yapılan baskın hiç bir şekilde kabul edilemez hepimizn bilgileri yazışma ve telefonlarımız ilgili kurumlarda mevcut uyarı veya tebliğ atlar ve uyarıları bu şekilde bildirebilirsiniz bu şekilde davranışınız kabul edilemez meslek odamız ve meslek mesuplarımızdan özür dilemenizi bekleriz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • AKS (3 ay önce)
    Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Serdar Böke, “Bu yapılan Despotizmdir dediği gibi ............................DESPOTİZMDİR..................................
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatyali (3 ay önce)
    Maliyeci değilim yoldan geçerken gördüğüm yer ise burası orası mali müşavirlere ayrılmış yer değil mi tabela falan var. Mali müşavirler çıkarılıp yerine başka mali müşavirler mi konacak eğer öyleyse hadi biraz anlaşılırda yok başka meslek mensubuna verilecekse garip bir iş bu. Belediyenin oradaki konteynerlarda daha önce adını duymadığım acaba eskiden bir yeri var mı dediğim esnaflar var ya da orda konteyner almış birde eski işyerine yakın dükkan kiralamış esnaflar var bunlar normalde büro işi yapanın büroyu kullanıp kullanmaması mı dert gerçekten şehrimiz çok ilginç yönetiliyor yorumlardan okuduğum sebepler o konteynerda o an bulunmamaları için geçerli sebepler gerçekten internet altyapı yoksa adamlar ne yapacak ya da müşterisinin yanındaysa büroda bulunmayabilir kendi işyerleri olduğu zamanda sürekli bürolarını açık tutmuyorlardı belki çalışma şekillleri bir esnaf gibi olmayan meslek grubundan ne bekliyorlar
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Birilerine yaranma çabası da biz neyiz. Biz oy kullanmayacak mıyız? 2-3 dönem beyan verilmesin nasıl herkes kaosa gömülüyor bakalım en başta kamu kurumları, kendinize gelin
    %79
    %21
    Yanıtla
  • H. Mehmet AYDEMİR (3 ay önce)
    Bari 06 Şubat’ ı bekleseydiniz zorbalığınız için, hatta kar yağmış olurdu asrın felaketine harika bir yıldönümü kutlaması yapmış olurdunuz. Bir yıl öncesinde olduğu gibi dışarıya attığınız masa ve sehpalarımızı yakarak ısınırdık, belki birileri halimizden vazife çıkarıp ekmek arası peynir dağıtırdı. Beyler beyler!!! Adresi şaşırdınız galiba, şehir merkezinde yıkmanız gereken yüzlerce bina varken, kentin 10 km dışında dere yatağına sıkıştırdığınız muhasebecilerin ekmek teknesi değil dağıtmanız gereken. Kent merkezinde ana cadde üzerinde aylardır iki parça eşya konularak kapısı hiç açılmayan, hatta A kişisine tahsis edildiği halde başka kişilere kiraya verilen konteynerleri boşaltın. Kentin bütün siyasi etkenlerini, bu utanç duyulacak durumu telafi etmeye davet ediyorum.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • SMMM Serdar Böke (3 ay önce)
    Bu yapılan Despotizmdir. 6. Şubat depreminin ardından faal olarak faaliyette bulunan üç yüz meslek mensubunun iki yüzün üzerindeki bürosu yıkık ve kullanılamaz hale gelmiştir. 6 Şubat tarihinden bugüne kadar bin bir güçlükler içinde faaliyetine devam ederek kamunun finansmanında devlet vergi gelirlerinin toplanması konusunda her türlü özveri ile çalışan muhasebe meslek mensuplarına verilen sözler tutulmadığı gibi depremden yaklaşık 9 ay sonra şehirden 10 km uzaklıkta kimsenin almak istemediği bir yerde altyapı ve iletişim sorunları tamamlanmamış ısınma ve güvenlik sorunları çözüme kavuşmamış bir şekilde verilen işyerleri şimdide sudan bahaneler ile elimizden alınmak istenmektedir. Yaşadığımız bu despotizm karşısında söyleyecek bir söz bulamıyoruz. Haklı ve makul hiçbir gerekçe gösterilmeden güvenlik güçleri nezaretinde (Vergi Dairesinde adres değişiklik tescili yapılmış, elektrik aboneliği ve su aboneliği yapılmış ve iş merkezi yönetimine 10.aydan beri aidat ödenmiş iş yerleri), işyerlerimizin kapıları kırılarak içerdeki eşyalarının dışarı çıkartılması anlaşılır ve izah edilebilir bir durum değildir. Bu yapılanları mesleğimize ve bizlere yapılan bir haksızlık olarak görüyoruz ve meslek camiamız adına kınıyoruz. Bu yapılanları mazur görmemiz ve unutmamız mümkün değildir. Hiçbir kanuna ve teamüllere uymayan bu kaba kuvvet ve şiddet gösterisi birilerinin egolarını tatmin etmek için ise söyleyecek hiçbir söz bulamıyoruz. Bu zor şartlar altında bizler hiçbir mazeret üretmeden bu konteynerleri büro olarak kullanma ve kamuya hizmet etme özverisinde bulunurken yaptığımız işin önemini bilmeyen ve anlamayan kişilerin bizleri yok saymasını kabul etmemiz mümkün değildir. Malatya cadde ve sokaklarındaki başıbozuklukları ve kayıt dışılığı görmezden gelenlerin, kaba kuvvete dayalı olarak yaptıkları bu uygulamayı mesleğimize ve Malatya’ya yapılmış bir saygısızlık olarak görüyoruz ve şiddetle kınıyoruz... Serdar BÖKE Malatya SMMMO Başkanı
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Sayın başkan, Allah için bu kadar orada yaptığın haksızlığa rağmen nasıl böyle rahat yazıyorsun. Kanun herkes için sende uyacaksın herkes gibi. Biz ihtiyacı olanlara vermeyip kendi yandaş ve o şartları taşımayanlara nasıl verdiğini herkes biliyor. Sana boş yerler için üç ay önce tebligat çıkarıldı sen yine ihtiyacı olan bizlere vermedin. Gittin 8-10 tanesini sosyal tesis adı altında kapattın. Dışarıda senin üzerinden para kazandığın esnaf o basit konteynerlerde perişanken sen saray gibi konteynerde oturup birde ahkam kesiyorsun. "Şehirden 10 km uzaklıkta kimsenin almak istemediği bir yerde altyapı ve iletişim sorunları tamamlanmamış ısınma ve güvenlik sorunları çözüme kavuşmamış bir şekilde verilen işyerleri şimdide sudan bahaneler ile elimizden alınmak istenmektedir." Bunları söyleyecek en son kişi sensin. Beğenmediğin yerlerde krallık kurmuşsun.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Feyzeddin alan (3 ay önce)
    Bu tarz bir yöntem ve anlayış kabul edilemez. Mücbir sebebin uzatıldığı 4 ilden biriyiz. Neden uzatıldı sorunların henüz çözülemediği nedeni ile devlet kendi sorunlarını çözemediği bir ilde Serbest çalışan bir mali müşavire resmi hiç bir tebliğ yapmadan çilingir ile gidip kapıyı açıp eşyalarını dışarı koyup elinden almak kabul edilebilir bir durum değildir. Mağduriyetin düzeltilip hakkın teslimi yapılmalıdır.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Pırasa (3 ay önce)
    Seçimde yine alacaklar 1 Nisan sabahı herşey silbaştan başlayacak. Durmak yok yola devam.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Alp (3 ay önce)
    Yapılan haklı yorumları kasıtlı olarak birisi beğenmiyor. Belli ki bu yazılanlar çok zoruna gidiyor. Bu beğenmeyen kişi kim olabilir? Talimatı veren vali yardımcısı mı yoksa onun görev verdiği memurlar mı açık açık adını vererek yorum yazsın....
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Demet KELEŞ (3 ay önce)
    Devlet için önemli ve saygın bir mesleği icra eden meslek mensuplarına yapılan bu affedilemez hatayı daha doğrusu BARBARLIĞI esefle kınıyorum… 6 Şubat depreminden bu yana bizi hep oyalayıp tam 9 ay sonra kışa girerken teslim ettikleri iş konteynerlarının meslek mensuplarınca kullanılıp kullanılmadığını ahlaka ve hukuka aykırı bir şekilde kontrol etmeden önce sayın yetkili; Sosyal devlet ilkesi gereği yüzyılın afetinden etkilenmiş Esnaflara verilmesi gereken ve teslim almak için Milyonlarca lira ödeyip yaptırdığınız konteynerların, 1)Yapımlarının sorunlu olması nedeniyle su akıtmasını, birleşkelerinin ara boşluklarının çok fazla olması nedeniyle çok fazla soğuk ve su geçirmesini, bu eksiklerin giderilmesi için iş yerlerini kullanacaklar tarafından ne kadar maliyetli ve zahmetli bir tamirat geçirdiklerini, 2)Elektrik tesisatının yapımını İhale ile verdiğiniz firmalara tesisat ve müştemilatının nasıl döşendiğinin,çalışıp çalışmadığının ve Aksanın bağlantıları çözmek için tetris oyununa dönen sistemi düzeltmeyle uğraşırken aksayan iş yükünün nasıl ve nelere mal olduğunu,(bir ofisin elektrik bağlantıları 4 farklı ofise bağlı çalışabilirmi) 3)Konteynırların arası boşluğa büyük masraflar ile yapılan brandaların gerçekten maliyetine değer bir hizmet verip vermediğinin, yaptırdığınız ve kullanımını sorguladığınız iş konteynerlarının iş yeri olarak değilde yazlık olarak kullanılacağının işi teslim edenlere sorulmasını, 4)Devletin ödenekleri ile yapılan iş yerlerindeki tuvalet ve giderlerin doğru bir şekilde yapılıp yapılmadığının,oluşan aksaklıkların işi teslim edenler tarafından düzeltilip düzeltilmediğinin, 5)En ufak bir eksikliğimiz ile ilgili söylemlerimizde,biz size teslim ettik siz ilgileneceksiniz diyerek istek taleplerimizi dinlemeyip, devletin imkanları ile ödenen, milletin hakkı olan paralar ile doğru bir iş yapılmış mı diye denetim gerekirken, Şimdi sizler kalkıp bunca teftiş etmeniz ve sorgulamanız gereken işler varken, pandemi,deprem veya en yakının cenazesinde bile çalışmak zorunda kalan, kamu alacağının gerçekleşmesine aracılık eden meslek mensuplarının; teslim aldığından bu yana sizlerin kontrolsüz teslim aldığınız iş konteynırlarını düzene sokmaya çalışmaları görmezden gelinemez. Ayrıca; ilgili iş konteynırlarında yapılması gereken bir teftiş veya denetim olacaksa meslek mensubunun kayıtlı olduğu meslek odası olan ‘’Malatya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’’ temsilcilerinin beyanatının doğrultusunda işlem yapılmalı
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet Orhan (3 ay önce)
    Bu siyasiler ve bürokratlarda gider ama Malatyalı kendisine yapılanı asla unutmaz
    %78
    %22
    Yanıtla
  • HÜSEYİN ŞAHAP SARIHAN (3 ay önce)
    Depremde iş gücü olarak biz mali müşavirler dönüp gelmek zorunda kaldık. Arkadaşlarımıza verilen konteynerlerin kullanılmadığını nasıl anlaya bilmişlerdir ilgililer? Kış şartlarında arkadaşların evlerinin bir odasında yada bir akrabasına ait iş yerlerinde hizmet verirken evraklarını bu konteynerlerde muhafaza etmesi yada kış ortamında çalışmasından dolayı malzemelerini muhafaza etmesi gerekmektedir. Malatya'mız yine sahipsiz kalmış ilgililer (siyasiler) bu yapılanı lütfen görsünler artık.. Ben ve meslektaşlarımız oda başkanımızın ve yönetim kurulunun yanında olduğumuzu unutmasınlar. ÜLKEYİ YÖNETEN VE YÖNETMEYE TALİP OLAN SİYASİLERE DUYRULUR...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • gencay (3 ay önce)
    her yer bitti gözü bize dikdiler kimbilir hangi partiliye veya tarikata söz verdiler
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bahattin Ülger (3 ay önce)
    Atalarının çok güzel sözlerinde biride " değirmen suya gitmiş değirmenci şak şakini " ararmis. Malatyanin onca sorunu varken, deprem sonrası çözülemeyen sorunların üstünü kapaak için meslek mensuplarını 21 m2 lik konteynerleri saldırıp kapıları kırmak neyin nesidir. Çok büyük bir sorunumu halleriniz.bu gece rahat yaşarsınız., Oda baskanimizin arasındayız. .
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Hakan ASLANGİRAY (3 ay önce)
    Çekin ellerinizi üzerimizden de işimizi yapalım...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • A.VAHAP ASLAN (3 ay önce)
    Depremde hemen hemen tüm resmi kurumlardaki bazı işçi ve memurların işlerini bırakıp kaçtığı,tayin istediği ve memleketi terk edenlerin aksine MALİ MÜŞAVİR ler vergi mükelleflerinin işleriyle uğraşmış taleplerini her türlü zorlu şartlarda karşılamıştır. Mesleki hayatı boyunca devlete hep destek olmuşlardır. Ülke Ekonomisinde kalkınmaya en büyük destekçisi olan Mali müşavirlerin iş yerlerini kırıp usulüne uymayıp ofis malzemelerini dışarı attıranları kınıyor ve yazıklar olsun diyorum. SMMM A.VAHAP ASLAN
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Hakan ASLANGİRAY (3 ay önce)
    Gerçekten bugünkü bu duruma devletim ve milletim adına çok üzüldüm. Meslek mensupları Malatya Valiliği ekipleri tarafından bugün çok rencide edildi. Memlekette tüm işler sulh olmuş sadece 3- 5 tane Mali Müşavirin altyapı yetersizliği sebebiyle bir turlu yerleşemediği ancak yerleşmeye çalıştığı ofislerinin elinden alınması işi kalmış. Devlet kurumu bugun tüm gücüyle Malatya Mali Müşavirler İş Merkezi 'ne gelerek Devlet Adamlığı ve Devlet Jargonu dışı davranış sergilemiş, ne bir bildiri ne bir resmi belge olmaksizin meslek mensuplarinin kapilarini kirarak esyalarini disari atmislardir. biz meslek mensupları içi bu durum çok ağır bir hakaret olmuştur. Yazıklar olsun..
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Volkan (3 ay önce)
    Selahattin başkanınız halleder. Pohpohlayin durun. Malatya sahipsiz gardasim. Daha kötü olmadan değiştirin bu siyasileri. Yoksa sıra şimdi değil.her zaman gelecek. Koyu reisci biri olarak bunu yazdım.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ercan ŞAHİNGİL (3 ay önce)
    6 Şubat tarihinden bugüne kadar bin bir güçlükler içinde faaliyetine devam ederek kamunun finansmanında devlet vergi gelirlerinin toplanması konusunda her türlü özveri ile çalışan biz muhasebe meslek mensuplarına yapılan saygısızlığı , bu davranışa sebep olanları kınıyorum . Meslektaşlarıma geçmiş olsun
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Serkan YILDIRIM (3 ay önce)
    Bu yapılan yanlışın derhal düzeltilmesi gerekiyor.Ayıptır bu yapılanlar yazıklar olsun.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • YILMAZ (3 ay önce)
    Bu tip memurlarla olacak iş ancak bu kadar olur. Adam bir karış sakal bırakmış üç tane polis bi tane çilingir almış yanına sanırsın şafak vakti suç örgütü çökertiyorlar. Sizin karga tulumba bürosunun kapısını kırdığınız İNSANLAR bu ülke için en yakınının cenazesin de bile üç gün oturamaz, mesai kavramı bilmez, tatili hiç yok 7/24 saat çalışma esasına göre çalışan senin maaşın zamanında ödensin diye vergilerin her ay ölsede bildiren MALİ MÜŞAVİRLER. SAYGI DUYACAKSIN
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mustafa (3 ay önce)
    Terbiyesizlik daha oranın yanlış bağlanan elektrik sayaçlar yüzünden insanlar oraya yerleşmeden bu ne işdir ağalar !MATİMİ Mali müşavirlere vereceklerdi belediye öyle dedi sonra oranın yönetimi müsade etmedi sebebi neydi acaba?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Halil Akbulut (3 ay önce)
    Her türlü zorluğu karşı Meslek sorumluluğunu yerine getirmeye Çalışan Mali Müşavirlerin Yasal Olan Ofislerine CEBİR VE ŞİDDET KULLANARAK GİRİLMESİ HUKUKA AYKIRI BİR DAVRANIŞLA İŞ VE ÇALIŞMA HÜRRİYETİNİ İHLAL EDEN BU DAVRANIŞI ŞİDDETLE KINIYORUM Yasal olan bürolar için Emniyet güçlerimizi de gereksiz yere meşgul eden bu davranışların bir daha yaşanmaması dileğiyle Meslektaşlarımıza ve Malatya SMMM ODASINA ‘na Geçmiş Olsun
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Emre (3 ay önce)
    Herşeyi tam yaptılar bir oradaki insanların durumu eksikti toplanmış gitmiş adamların dükkanlarını boşaltmışlar ayıp vallahi
    %80
    %20
    Yanıtla
  • AHMET MUNYAR (3 ay önce)
    İşyerim ilk depremde yıkıldı, Evim Hasarlı, Şehrimizi terk etmeyip, Ülke Ekonomisi çok önemli bir iş olan Mali Müşavirlik Mesleğini icra etmeye çalışırken, bir yandan da tamamen yeni bir düzen oluştururken, birde böyle davranışlarla karşılaşmak bizi gerçekten çok üzüyor ve yıpratıyor. İlimizin ilgili yöneticilerine sesleniyorum. Daha ne söyleyebilirim...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Fatih KILINÇ (3 ay önce)
    Mali müşavirler, iş dünyasında önemli bir rol oynamakta olup, ekonominin sağlıklı bir şekilde işlemesi için önemli bir köprü görevi görmektedirler. Mali müşavirlerin mesleklerini icra ederken maruz kaldıkları hoş olmayan ve bu gibi keyfi zorluklar çıkartılması kamuoyunda endişe yaratmaktadır. Bizler Depremin tüm zorluklarını yaşamış olup buna rağmen kamu görevini icra ederken maalesef bazı çevrelerde mali müşavirlere karşı yapılan bu gibi saygısızlıklar, bu mesleği icra edenleri olumsuz etkilemektedir. Mali müşavirler, sadece yasalara uygun şekilde işletmelerin mali durumunu düzenleme görevini üstlenmekle kalmaz, aynı zamanda işletmelerin ekonomik başarısını desteklerler. Bu nedenle, mali müşavirlere yönelik yapılan saygısızlıkların, ekonomik sistemimizin düzgün çalışmasını engellediğini düşünüyorum ve Mesleğini icra etmek isteyen meslektaşlarımıza yapılan hareketi şiddetle kınıyorum.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ercan ŞAHİNGİL (3 ay önce)
    6 Şubat tarihinden bugüne kadar bin bir güçlükler içinde faaliyetine devam ederek kamunun finansmanında devlet vergi gelirlerinin toplanması konusunda her türlü özveri ile çalışan biz muhasebe meslek mensuplarına saygısızca yapılan bu davranışı, davranışa sebep olan kişileri , kurum ve kuruluşları kınıyorum. Tüm meslektaşlarıma geçmiş olsun diyorum.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • gerçek esnaf (3 ay önce)
    adam yazın başından beri fuzulinin başına konteynır koymuş bu kişinin deprem den önce şuan ki yaptığı meslekle alakası yok bir arkadaşımızın işletmesinin ismini kullanarak emek hırsızlığı yapıyor o arkadaşı da zor durumda bırakıyor müşterilerine karşı BU GİBİ İNSALARA GÖZ YUMULUYOR VE HİÇ BİR YAPTIRIM UYGULANMIYOR GERÇEK OLAN ESNAFI DA MADUR EDİYORLAR KİMİN ' KAYINBABASI ' KİMİN HISIMI DEMEDEN BİR AN ÖNCE DENETLENMELİ VE GEREKEN YAPILMALI
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Cengiz BALAMAN (3 ay önce)
    Uzun bir eğitim süreci sonrası onur duyarak yaptığımız Mali Müşavirlik mesleğimize yapılmış en büyük saygısızlıktır. Deprem sonrası arkadaşlarımızın çoğu işyerlerini ve evlerini ve tüm varlıklarını kaybedenler oldu. Bizlere tahsis edilen iş merkezine birçok arkadaşlarımız imkanlarını zorlayarak yerleşmeye çalışıyorlar. An itibariyle işyerlerinde olmamalarından kapılarının çilingir marifetiyle kırılıp eşyalarının çıkartılması levhasının indirilmesi, Dünyada en saygın mesleklerden olan Mali Müşavirlik mesleğimize, meslektaşlarımıza bizlere çok büyük saygısızlık olmuştur. Meslekdaşlarımız elektrik, su abonelerini olmuş, vergi dairesine ilgili kurumlara adres değişikliklerini bildirmiştir. Buraya gelmeyecek olsa bu bildirimleri neden yapsın. Bizlere yapılan bu saygısızlık hiç yakışmadı. Kimse kusura bakmasın bizler yasayla kurulmuş meslek teşkilatıyız. Değerli oda Yönetimi ve İş merkezi yönetimi ve meslekdaşlarımızla biriz beraberiz, Cengiz BALAMAN
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Müşavir (3 ay önce)
    Mesleğini icra etmek isteyen meslektaşlarımıza yapılan hareketi şiddetle kınıyorum.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Abuzer Yaylacı (3 ay önce)
    Depremin yaralarını sarmaya çalıştığımız şu dönemde Mali Müşavirlere tahsis edilen işyerleri için Valilik görevlileri tarafından bugün itibariyle yapılan kontroller sonucu yapılan uygulamayı Mali Müşavirlik mesleğine yapılmış bir haksızlık olarak görüyor ve kınıyorum.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Okan Özbek (3 ay önce)
    Odamıza ve meslektaşlarıma yapılan bu uygulamayı uygun bulmuyorum. Değerli meslektaşlarıma geçmiş olsun. Bu yanlış uygulama derhal telafi edilmeli.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • öner karaöz (3 ay önce)
    Elektrik, internet, altyapı kendi beceriksizliğini örtbas eden, elindeki pisliği meslek mensuplarımızın yüzüne sürmeye çalışanlara, yazıklar olsun. Bugünü düşünüp, önünü göremeyenlere yuhhhh olsun.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • TAMER BULUT (3 ay önce)
    Her türlü zorluğu karşı Meslek sorumluluğunu yerine getirmeye Çalışan Mali Müşavirlerin Yasal Olan Ofislerine CEBİR VE ŞİDDET KULLANARAK GİRİLMESİ HUKUKA AYKIRI BİR DAVRANIŞLA İŞ VE ÇALIŞMA HÜRRİYETİNİ İHLAL EDEN BU DAVRANIŞI ŞİDDETLE KINIYORUM Yasal olan bürolar için Emniyet güçlerimizi de gereksiz yere meşgul eden bu davranışların bir daha yaşanmaması dileğiyle Meslektaşlarımıza ve Malatya SMMM ODASINA ‘na Geçmiş Olsun
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Koroner44 (3 ay önce)
    Herşeyi anlıyorum da kapıyı kırmak nedir. Bu hakkı kim verir? Karşılarındaki insanlar bu devlet için çalışan meslek mensupları. Malatya'dan ve bu yöneticilerden hiç bir şey olmaz. Bu mesleğin icrası için yaptığımız çabamız görünmüyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • seher kamer (3 ay önce)
    Altyapısında problemler var. elektrik tesisatları tamamen yanlış döşenmiş,lavabolar arızalı. problem bu kadar çok iken .öncelikle valiliğin yapan firmayı denetlemesi yaptığı işlerin tam ve doğru yapılmışmı kısmına kafa yorması gerekiyor ,mali müşavirler yeniden bir düzen kurma ve bu düzeni kurarkende malatya esnafının işlerini takip etmekte iken yapılanlar çok yanlış.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet Avcı (3 ay önce)
    Sayın yetkililer V.U.K serbest meslek erbabının işe başlama koşullarını yazar İşyerini tutmuş,Tabelasını asmış, ,Ruhsatını asmış Masa Sandalyesini ekipmanını koymuş ise sen işe başlamadım desen bile seni işe başlamış kabul eder ,kaldı ki bizim arkadaşlar VERGİ LEVHALARINI dahi asmışlar tıkır tıkır vergilerini ödüyorlar ama yok sen ofisi kullanmıyorsun demek ,Zabıta Polis göndermek de nedir ? Burası Bakkal dükkanı mı ? 16 saat açık olsun ayıptır bu yapılan.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mali Müşavir (3 ay önce)
    Mali Müşavir - Vergi Dairesi Demek - Sosyal Güvenlik Kurumu Demek -Ticaret ve Sanayi odası demek -Banka demek -İş Kurumu demek -Kosgeb demek
    %88
    %12
    Yanıtla
  • SEHER KAMER (3 ay önce)
    Altyapısında problemler var. elektrik tesisatları tamamen yanlış döşenmiş,lavabolar arızalı. problem bu kadar çok iken .öncelikle bu konteynırları yapan firmayı denetlemesi yaptığı işlerin tam ve doğru yapılmışmı kısmına kafa yorması gerekiyor.mali müşavirler yeniden bir düzen kurma ve bu düzeni kurarkende malatya esnafının işlerinide takip etmekte iken yapılanlar çok yanlış.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ahmet Orhan (3 ay önce)
    Depremin ilk günlerinden itibaren nüfusun nerdeyse %80 i memleketi terk etmişken ekonomi çarklarının dönmesi adına tüm meslektaşlarım büyük bir azimle mücadele ettiler, kimi çadırında kimi arabasında, tek dert kısa çalışma ödeneği kosgeb destekleri gibi deprem sonrası desteklerin depremden sonra tamamen çökmüş Malatya ekonomisine bir nebze ilaç olmasıdır, önceki covid 19 pandemisi de dahil tek çalışan emniyet personeli sağlık personeli ve mali müşavirlerdi. Her gün baskına gelip kapı kırıyorlar, muhasebecilerin tamamına yakınının ofisleri yıkılmış yada ağır hasar almıştır, elektrik internet gibi altyapı olmadan nasıl çalışmamızı bekliyorsunuz , siz üstünüze düşeni yaptınız mı ki bir de hesap soruyorsunuz, Valilik ve diğer kamu kuruluşlarının tutumu rşkiyalık boyutuna ulaşmıştır artık, birileri bunu görmeli, son bir sözüm de valiliğe biz esnafın sanayicinin vergi gelirini beyan etmezsek siz ağaç kökü mü kemireceksiniz
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Suat Demir (3 ay önce)
    Depremden sonra zor süreçlerden geçiyoruz. Gelen zabıta ekibi ve polisler konteynerlerdeki büroları zorla açarak meslektaşlarımızın bu zor süreç de almış oldukları mobilya vb demirbaşları dışarı attılar. Atılma sebebi meslektaşın yerinde olmadığından dolayı. Meslektaşın yerinde olmama sebebi vergi dairesinde işleri takip etmek, Ssk dairesinde işleri takip etmek veya mükellefe kurmuş olduğu muhasebe sistemini izlemesi için bürosunda olmayabilir. Boş bir sebepten dolayı zabıta ve görevliler Mali Müşavir Meslektaşlarımıza haksızlık yapmışlardır.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ramazan Demir (3 ay önce)
    Bizler saat 8 akşam 17 çalışacak olsaydık memur olurduk...Valilik yada başka kurum bizim patronlarımız değil.....Oda ve başkanımız ve yönetimi bu zor süreçte bize destek olurken Adına çalıştığımız devletin yöneticilerin bize böyle şeyleri reva görmesi kabul edile bilir değildir...Biz Devlet adına emeğimizin karşılığını almadan Güzide bir mesleği icra etmekteyiz...Lütfen destek olun köstek olmayın
    %82
    %18
    Yanıtla
  • İbrahim (3 ay önce)
    Ben böyle bir saygısızlık görmedim. Dünya çapında en kıymetli mesleklerden olan Mali müşavirlik mesleğini icra edenlere bu yapılanlar çok büyük terbiyesizlik. Eksikleri ve alt yapısi sıkıntılı bir konteyner iş merkezi yapıp teslim ediyorsunuz.Meslektaşlarim sıkıntılarla uğraşıyor düzen kurmakta zorlanıyor. Valilik de gelip konteyner anahtarını kırıp yeni anahtar takıp içerisindeki eşyaları alıp götürüyor. Bu emri veren kim ise hemen bu mesleğe yaptığı yanlışlığı ve teslim edilen yerlerin eksiklerini gidersinler. Ondan sonra konteynere sahip çıksınlar. Bizler ekonominin can damarı olan muhasebe sisteminin tekrar Malatya da kurmak için uğraşırken, kamu kurumlarına vermemiz gereken beyan ve bildirimleri mücbir sebep kapsamında uzatmak için uğraşıp, kısa süreli mücbir sebep uzattırmişken, bu kısa süreyi de bu saçma sapan şeylerden dolayı zamanımızı çalmayın.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • mehmet (3 ay önce)
    inanamadım okuduklarıma nedir bu hareketle yapılmak istenen. Zor şartlar altında mesleğini icra etmek isteyen meslektaşlarımıza yapılan hareketi şiddetle kınıyorum. Şehrin diğer köşesinde ekonomimizin beldireği işletmelere hizmet veren meslektaşlarımıza yapılan bu hareket bir yoksayma siz fazlasınız bizim için bir önem atfetmiyorsunuz manasındadır. Ekonomi demek bunlar için önemli değilmiş ekonomiden daha önemli işleri varmış üst mercilerin görünen köyde klavuz istemiyor.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • ozkan (3 ay önce)
    memlekette bulunan mali müşavirlerin %70 nin ofisleri ve evlerini yıkılmasına rağmen çoluk çocuğumuzu şehir dışına bırakıp zor durumdaki esnafın ve emekçi işçilerin işlerini görmek için (kısa çalışma ödeneği bildirimleri kosgep destekleri vs.) apar topar memlekete dönüp arabaların içerisinde bin bir zorlukla mesleğimi icra etmeye çalıştık, bunun karşılığında gördüğümüz muameleye bakın.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Saliha Selçuk (3 ay önce)
    Depremzede kime denir? Depremzede sayılmamız için daha ne gibi aşamalardan geçmemiz gerekiyor? Bizlerin makina değil bu zorluklarla kendi kendine mücadele etmek zorunda bırakılan insanlar olduğumuzu ne zaman fakedecek ve bu farkındalığınızı bizlere hissettirip, karşımızda değil yanımızda yer alacaksınız. Hala sabırla bu hayalin gerçekleşmesini bekliyoruz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet orhan (3 ay önce)
    Gerçekten ne yaptıklarına akıl sır erdirmek mümkün değil, sanıyorlar ki yorumlarda da belirtildiği üzere peynir ekmek satanlar gibi 8-5 işyerinde olmamız gerekiyor, muhtemelen ne iş yaptığımızdan zerre haberleri yok, o işyerini boşaltmaya gelen arkadaşın dahi aldığı maaşını mali müşavirin beyanından aldığını da bilmiyordur, altındaki aracın yakıtını ve yanındaki polisin maaşı dahil. Kimin gönderdiğini belli değil kafalarına göre dükkanları açıp eşyaları götürüyorlar, Valilikçe alınmış bir karar yok ilgili kişilere tebliğ yok, kimliğini dahi ibraz etmiyorlar, birde demokrasiden bahsediyorlar, yazıklar olsun başka ne diyelim
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Bu yorumu beğenmeyen arkadaşlar neden beğenmemiş acaba???
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Deprem vurdu birde siz vurmayın görüntü çök üzücü parmağı olanlar yarın parmaksız kalirlar
    %83
    %17
    Yanıtla
  • gökmen açıkgöz (3 ay önce)
    Çok zor durumda hizmet vermeye çalışan meslektaşlarımıza bu konteynerleri bile fazla görenlere yazıklar olsun
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Zekeriya (3 ay önce)
    Sadece terbiyesizlik
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Zekeriya (3 ay önce)
    Malatya Mali Müşavirler çarşısında kapı kırarak ofisleri boşaltan ve bizleri bezdiren MALATYA VALİLİĞİ..... ...... .....
    %87
    %13
    Yanıtla
  • VEDAT KADEM (3 ay önce)
    Nasıl bir hukuk devletiyiz ki, evini ve işyerini kaybetmiş Mali Müşavir arkadaşlara depremden 8 ay sonra tahsis ettikleri altyapısı bozuk, interneti olmayan konteynerleri, sahiplerine en ufak haber vermeden polis zoruyla , kapısını kırıp işyeri sahiplerinin eşyalarını dışarı atarak insanları bir daha mağdur ediyoruz. Bir hukuk devletinde tebligat bile gönderilmeden, insanlar bu durumda iken böyle tahliyemi olur? Hukuk devletimi, haydut devletimi belli değil. İyi o zaman kanuna ne gerek var? Bu mantıkla bakacak olursak, evsahiplerine müjde diyelim o zaman. Gidin, kiracılarınızın eşyalarını dışarı atın . Evinizi rahatça tahliye edin. Ne gerek var mahkeme mahkeme sürünmeye.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Hüseyin Güzel (3 ay önce)
    Bizler mali müşavirler olarak devletimize vergi toplamadaki en önemli ve vazgeçilmez meslek mensuplariz.Böyle bir tutum ve davranışı asla hak etmiyoruz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • HAKAN (3 ay önce)
    devlet hükümet olarak sizlere daha nasıl yardımcı olabiliriz, nasıl koşulları iyileştirebiliriz diyeceklerine yapılanlara bak. çok yazık.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • İsmail Turgut (3 ay önce)
    Bu kontrol işini başlatan memur acaba muhasebe mesleğinin işleyişi,çalışma usulleri hakkında bilgi sahibi mi? Meslek mensubu normal esnaf mantığında çalıştığını mı sanıyor. Altyapısı sıkıntılı,elektriğinde sorun olan ve İnterneti düzgün çalışmayan bir ortamda meslek mensubu nasıl çalışacak. Bilgisayarın çalışmadığı,İnternetin düzgün çalışmadığı yerde muhasebeci konteynerin başını mı bekleyecek. Yazık günah sonra da Malatya bi düzelmedi diyoruz. Tabi düzelmez bu kafayla 10 yıl Malatya kendine gelemez. Öncelik Malatya yı yaşanılabilir kılmak olmalı. Haksız uygulamaya son verilmeli.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Şeyma (3 ay önce)
    Depremi en ağır bedellerle ödeyen meslek mensubu arkadaşlarımıza zaten jeopolitik olarak kimsenin gitmek istemediği bölgede kurulmuş olan konteynerlerde çoğu iş yeri yıkılmış kan alacak damarı kalmamış vergi mükelleflerinin ödevlerini kamu adına yapan ve bunun karşılığını şu deprem sonrası neredeyse hiç alamayacak olan özverili meslektaşlarıma çok büyük saygısızlık, gerçekten çok üzgünüm...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Nuri BİRGİN (3 ay önce)
    Depremin ilk gününden beri ,yaşadığımız tüm sıkıntıları bir tarafa bırakmış,mükelleflerin sıkıntıları bı hal çare olmaya çalışıyoruz,Bize merkezi yerde SGK ve vergi dairesine yakın yer tahsis edilmesi gerekirken, şehrin bir ucuna atılmış mesleki faaliyetin devamı sağlanması istenmiş onada eyvallah, şimdide ikide bir baskınlar yapılıp,kilitler kırılıyor,, ya siz gidin önce Malatya'da kaybolan konteyner lari bulun , siz gidin harabeye donderilmis,yerleri hesabını sorun, siz gidin bahçelerine kacirtilanlarin hesabını sorun,, Allah tan korkun,, bu olanları kınıyorum,,
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hacı (3 ay önce)
    Devlet vatandaşa yardım eder. Malatya da devlet adına vatandaşa zülüm yapılıyor. Konu ile ilgili vali yardımcısı talimatları artık vatandaşı bezdirdi. Akpınar semtinde yapılan basıklar vatandaşı çileden çıkma noktasına getirdi. Deprem değil bu zülüm ve eziyet bizleri Malatya dan kaçmaya zorluyor. AKP siyasiler bu bürokrat zorbalığına neden sessiz kalıyor.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • ozkan (3 ay önce)
    kardeşim peynir börek satmıyoruz sürekli dükkanda oturalım işimiz oluyor resmi kurumlara gidiyoruz mükelleflere gidiyoruz. Kapının kilidini kırmakta nedir!! memlekette tüm sorunları bitti, bir tek mali müşavirlere verilen konteynerler mi sorun oldu. Ayıptır yazıktır günahtır
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hülya Kaya (3 ay önce)
    Meslektaşımız için mücbir hal üzere tahsis edilmiş ofis niteliği taşıyan işyerimize baskın gibi tutumla polis ve zabıta eşliğinde kontrol ve işyeri boşaltma sonuçlu tutumu kınıyorum. Mücbir halde malum ki rutin işhayatının normal devam etmesi beklenilemezken bizler elektrik ve altyapı sorunları yaşarken ve hatta devletimizden indirimli elektrik ücretleri beklerken mağduriyet yaşamak istemiyoruz.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • özkan (3 ay önce)
    Şehrin çıkışına yapılmış uzak bir bölge, bu alan daha önce ayakkabıcılara çarşı olarak verilmek istenmiş, ayakkkabıcılar istemeyince mali müşavirlere verilmişş, halen de ellerinden alınmak isteniliyor. Alt yapı elektrik internet halen sıkıntıları bitmemiş.
    %87
    %13
    Yanıtla