SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Meslek Liselerine Önemli Görev

0
Güncellendi - 2020-07-25 01:05:06
Meslek Liselerine Önemli Görev
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Mesleki ve teknik Anadolu liseleri, yeni tip korona virüs ile mücadele de, ürettikleri maske, dezenfektan ve siperlik gibi ürünlerle hayati görev üstlendi.

Tüm dünyayı sarsan korona virüs (Covid-19) salgını birçok alana olduğu gibi eğitime bakışı da değiştirerek, üretime dayalı eğitimin öneminin bir kez daha kanıtlandı. Maskeden dezenfektana, video laringoskop cihazından N95 maske makinesine kadar Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu araçları üreten meslek lisesi öğrencileri, Türkiye'nin korona virüs mücadelesinde hayati görev üstlendi.

Bu kapsamda Hasan Akbudak İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, sıvı sabun, yüzey temizleyici, cam sil, ağır kir çözücü, ahşap temizleyici, bulaşık deterjanı, parfümlü çamaşır suyu, yüzey dezenfektan, el dezenfektanı üretimi gerçekleştirdi.

Yine Fatma Aliye İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de N95 maske üretimiyle, Bilim Sanat Merkezleri ise ürettikleri yüz siperlikleri ile bu zorlu süreçte katkıda bulundu. Okullarda yapılan üretim ile ekonomiye de katkı sağlanırken, ürettin temizlik malzemeleri, dezenfektanlar ve yüz siperlikleri Malatya’da resmi ve özel kurumların yanı sıra Sivas, Kahramanmaraş, Elazığ, Tunceli ve Bingöl’de de resmi ve özel kurumlara gönderildi.

Okullarda halen üretimlere devam edilirken, ihtiyaç duyulan noktalara ürünlerin ulaştırılmasına da devam ediliyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Aydan (3 yıl önce)
    Evet bencede dürüst olalım hangimiz çocuğumuzu isteyerek meslek lisesine gönderiyoruz öğrenci olmazsa devlet boş okula öğretmenlere maaş mı bağlasın,dün gözümle gördüm Avm de milli Eğt Müd ile Tso başkanı meslek lisesi standı kurmuş kayıt olan öğrencilere eğitim bursuda bedava diye öğrenci avına çıkmışlar önce biz çocuklarımıza yön verelim gidin sanayi sitelerinde çırak bulamıyor sanatkar dürüst olalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Ali Tatlı Meslek liselerine dusman. Adam Meslek liselerinden anlamıyor. Battalgazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kapatılarak Fuat Sezgin Anadolu Lisesine donustu. Ogrenci ve ogretmenler magdur. Birkac tane Meslek lisesini de donusturecekti ama Meslek liseleri populer olunca kapatamadı. Lutfen durust olsunlar....
    0
    0
    Yanıtla