SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meteoroloji'den Kar ve Rüzgar Uyarısı

0
Güncellendi - 2020-01-07 02:08:19
Meteoroloji'den Kar ve Rüzgar Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

'ÇARŞAMBA SABAHA KADAR SÜRECEK..' Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, bölge için kar yağışı uyarısında bulunarak vatandaşları ve yetkilileri tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Pazartesi akşam başlayacak olan yağışların yüksek kesimlerde kar şeklinde görülebileceği kaydedilerek, kar yağışı sonrası buzlanma ve don olayı ile birlikte ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, çatı uçması, tipi tehlikesi vb. tehlikelere karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

Meteorolojiden yapılan açıklama şöyle:

“Bölgemizin 06.01.2020 Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği, yağışların 08.01.2020 Çarşamba akşam saatlerine kadar devam edeceği, yağışların yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde (1300 metre ve üstü) kar şeklinde olacağı, yağışların bölge genelinde (Elazığ’ın Baskil, Sivrice, Maden, Alacakaya ve Arıcak, Malatya’nın Merkez, Doğanşehir, Arapgir, Yeşilyurt, Pütürge, Doğanyol, Kale, Battalgazi ilçeleri, Bingöl’ün Genç Solhan ilçeleri, Tunceli’nin Çemişgezek, Hozat ve Pülümür ile Adıyaman il geneli) yer yer etkili olacağı, Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi, Rüzgârların ise doğu ve güneydoğu yönlerinden, orta ve kuvvetli(40-60 km/s), yer yer kuvvetli fırtına (60-80 km/s) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden, Kuvvetli kar yağışı ve yağış sonrası buzlanma ve don olayı ile birlikte ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, çatı uçması, tipi tehlikesi vb. tehlikelere karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerek görüldükçe hazırlanacak olan anlık meteorolojik uyarıların takibini yaparak, oluşması muhtemel risklere karşı can ve mal emniyeti açısından dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.”

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • kadir (4 yıl önce)
    belki de benim bu yazımı yayınlamıyacaklar ama ben yinede yazacam.. 56. yaşındayım. belediye başkanı selahattin gürkan.. bol bol laf üretiyor ve sosyal medyada bol bol kendisini gösteriyor. allah aşkına ne yapıyor geldi geleli ne yaptı. projesi ne bilen varmı. malatya iller arasında sosyal aktivitesi olmayan bi şehir. hafta sonu olduğunda maç varsa maça gidiyoruz maç yoksa evde hapis kalıyoz. şehirde vakit geçirecek ne var. AVM. ye gitmek zorundamıyım. oraya gitmek içinde para lazım. allah aşkına malatyada malatyalı kalmadı kaçan kaçana. halbur üstü insanlar malatyayı terk ediyor. halbur altı insanlarda malatyaya göç ediyor. tuik raporlarına bakın. malatyada malatyalı %47. malatyalı olmayanda %53. adam gibi şu memlekete hizmet edin kaliteli insanları kaçırtmayın allah aşkına. istanbulda ve büyük şehirlerdeki malatyalı iş adamları memleketlerine yabancı gibi olmuşlar sebebi belli onları kazanmayı becerememişiz iş adamları ile bir araya gelmeyi becerememişiz. antep. kayseri neden büyüdüler.? iş adamlarını memleketlerine çekmeyi becerdikleri için. bizde ne var söylem var eylem yok. söylem eyleme geçmiyor.. sosyal medyada kendinizi göstermeyi bırakın adam gibi şu memlekete hizmet edin. açık ve net söylüyorum ahmet münir erkal' den sonra gelen başkanlar hiç birşey yapmadı. münir erkal'inde sadece şuurlandırma hatası oldu onun haricinde malatya ya hizmeti unutulmaz..
    0
    0
    Yanıtla
  • nedim (4 yıl önce)
    İnşallah metoroloji büyükşehire göndermiştir bu haberide, yoksa halimiz perişan...
    0
    0
    Yanıtla
  • Göktürk (4 yıl önce)
    Kemalettin efendi selahattin gürkan hortumunu kıstı galiba sırf selahattin başkan için ikametimi malatyaya taşıyacağım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemalettin (4 yıl önce)Göktürk isimli kullanıcı yorumuna
    Gel kardeş şehrimizin nüfusu ve geliri artar, gel belli ki sen iyi atıyorsun belki de sana iş veya ihale verir ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne yaptı bu malatyaya hizmet olarak bize bir söylesene bizde bilgilenelim. Dur ben diyeyim fuzuli caddesini asfaltladı vooovvv hizmettt. Başka ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemalettin (4 yıl önce)
    İnşallah merkeze yağmaz, belediye yazın sinek ilaçlamada kışında kar temizlemede daha doğrusu hiçbir iş yapamadığından ha bire sınıfta kalıyor, inşallah not verme zamanı gelir
    0
    0
    Yanıtla