SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevlid Kandili Bu Gece İdrak Ediliyor

0
Güncellendi - 2016-12-11 05:55:47
Mevlid Kandili Bu Gece İdrak Ediliyor
A- A+ PAYLAŞ

Kelime anlamıyla doğum zamanını ifade eden Mevlid, peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğduğu geceyi ifade ediyor. Mevlid Kandili, aynı zamanda Hicrî Rebiülevvel ayının Onikinci gecesi.. Hz. Muhammed’in doğumunun 1445. yıldönümü olan Mevlid Kandili, miladi takvime göre bu yıl 11 Aralık Pazar gecesi idrak edilecek.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, kandil dolayısıyla yayınladığı mesajda, "11 Aralık Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece, Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (sas) bir kez daha mevlidi şerifini idrak edeceğiz. Hz. Âdem’den başlayarak ilahi vahyi bizlere ileten Peygamberlik silsilesinin sonuncusu Hatemü’l Enbiya’ya onun âl ve ashâbına, evlâd-ü ‘iyaline, ehl-i beytine salat ve selâm ediyorum. Ülkemiz, vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız ve topyekûn yeryüzü ahalisi için Mevlid Kandilinin huzur, barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum." dedi.

MESAJLAR..

11 Aralık Pazar gününü Pazartesi'ye bağlayan gece idrak edilecek olan Mevlit Kandili dolayısıyla mesajlar yayınlandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

"Peygamber Efendimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli ve en şerefli olayıdır. O, peygamberler halkasını tamamlayan son davetçi, dini açıklayan, öğreten ve bütün ahlaki güzellikleri bizzat yaşayarak öğütleyen örnek bir şahsiyettir.

Peygamber Efendimizin kutlu doğumunun yeni bir yıldönümünü daha birlik ve beraberlik içerisinde idrak ediyoruz. O bizlere; dürüstlüğü, emaneti korumayı, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, iyi ve yararlı insan olmayı öğütlemiştir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in mutlu ve huzurlu bir yaşamın müjdecisi olarak yeryüzüne getirdiği hak ve adalet gibi değerlere, insanlığın günümüzde çok daha fazla muhtaç olduğu bir gerçektir. Bu nedenle Mevlit Kandili O’nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır.

Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini, bu mübarek gün ve gecelerin Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, tüm İslam Aleminin Mevlid Kandili’ni kutlarım."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) dünyaya gelişinin sene-i devriyesini idrak etmenin onuru, gururu ve manevi hazzını yaşamaktayız. Sevgi ve rahmet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’nın dünyaya gelişi, insanlığın kurtuluşuna vesile olmuştur. Rahmet Peygamberi, bizlere şefkati, vicdanı, affı, sabrı, hoşgörüyü, adaleti ve merhameti öğretti. Bu gün insanlık, adalete, şefkate, merhamete, sevgiye, saygıya, sevgi ve rahmet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) bizlere öğrettiği tüm değerlere hasret. İslam coğrafyası başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde yaşanan olayların temelinde, tüm bu değerlerin eksikliği yatmaktadır. İnsanlık için kurtuluşun reçetesi, yine rahmet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V) örnek kişiliğinden geçmektedir. Onun hayatını örnek almak, insanlığa bir ışık, bir rehber olmanın yanında kaybedilen değerlerin yeniden anlam kazanmasını sağlayacaktır. Mevlid Kandili’ni bu anlamda çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Böyle bir günde dualarda buluşmak temennisiyle, tüm Türk ve İslam aleminin, ülkemizin, milletimizin ve hemşehrilerimizin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu günün İslam alemine, ülkemize ve tüm insanlığa huzur, mutluluk ve barış getirmesini temenni ediyorum.”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da şu mesajı yayınladı:

"Kandil geceleri, milletimizin büyük önem verdiği, saygı duyduğu, ibadetle geçirdiği, hayır hasenatın arttığı, dualarla maneviyatın yükseldiği, anlamlı gecelerdir.

Bu mübarek gecenin tıpkı peygamber efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini; geleceğimizi aydınlatmasını diliyorum. Peygamber Efendimiz biz Müslümanlar ve bütün insanlık için, her bakımdan mükemmel ve örnek bir hayat sürmüş, ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekilde insanlığa aktarmıştır.

Bu geceler yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak için ihtiyaç duyulan sevgi ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken zaman dilimleridir.

Manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın, hastalarımızın, dost ve akrabalarımızın gönüllerini hoşnut etme gayreti içerisinde olmalıyız. Hayatımızın her anına örnek alınması gereken Peygamberimizin örnek (SAV) hayatına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu bugünlerde, ancak Peygamber efendimizin yolunu takip ederek huzura kavuşabiliriz.

Yüce Allah tarafından insanlığa gönderilen rahmet elçisi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) örnek ahlakını anlamayı ve O’nun verdiği mesajları idrak ederek yaşamayı nasip etsin.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, hemşerilerimizin ve tüm İslam Aleminin Mevlit Kandili’ni kutlar; şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur, barış ve mutluluk getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ederim”

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız