SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevlidden Sonra 'Kandil Sütü'

0
Güncellendi - 2016-12-13 00:11:34
Mevlidden Sonra 'Kandil Sütü'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Damızlık, Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Mevlid Kandili dolayısıyla vatandaşlara süt dağıtıldı.

Süt dağıtımı etkinliği hakkında açıklamalarda bulunan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Zülküf Yıldırımoğlu, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tüm illerimizde halkımızın Mevlid Kandilini kutlamak amacıyla bu etkinliği düzenledik ve burada Malatya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile koordineli olarak bu etkinliği düzenledik ve Sayın Valimiz Mustafa Toprak ve İl Müftümüz Ümit Çimen’in de katılımı ile Mevlid-i Şerif sonrası süt dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle de tüm halkımızın kandilini kutluyorum” dedi.

Malatya Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergün Günaydın’da “Malatya Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak Bakanlığımızın gerçekleştirdiği bu organizasyonda İl Müdürlüğümüzle ile birlikte vatandaşlarımıza süt dağıtıyoruz.Vatandaşlarımızın kandilini kutluyor, bugünün tüm İslam âlemine huzur ve barış getirmesini diliyorum.”dedi.

İl Müftüsü Çimen “Bugünün İslam coğrafyasındaki bütün sorunların çözüldüğü, barışın hâkim olduğu, kanın durduğu gün olmasını temenni ediyorum” dedi.

İl Müftüsü Çimen’in kıldırdığı yatsı namazı ve İl Müftü Yardımcısı Emin Yılmaz ve diğer görevliler tarafından gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin ardından Yeni Cami ve Kığılı Cami İmamları tarafından okunan Mevlidi Şerif ve duadan sonra Vali Toprak’ın da katılımı ile vatandaşlara süt dağıtıldı.

Vali Toprak Yeni Camideki kandil özel proğramı ve şehitlerimiz için okunan hatmi şeriflerin duasına katılarak sonrasında vatandaşların Mevlid Kandilini kutladı ve süt dağıtımı sonrasında vatandaşlarla sohbet ederek açıklamalarda bulundu. Vali Toprak vatandaşlara hitaben; ” Bu mübarek günde insanlığa rahmet olarak gönderilen son peygamberimizin kutlu doğumunu yad ediyoruz, kutluyoruz ve bu vesile ile de halkımızın Mevlid Kandilini kutlayarak gecenin bereketi ile süt dağıtıyoruz.Katkı sağlayan Tarım İl Müdürlüğümüze ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine teşekkür ediyorum.

Allah ülkemizi her türlü yanlış insanların ihanetinden, hilesinden, yanlışından, teröründen, ihanet duygularından muhafaza etsin. Dün gece toplumumuza, ülkemize, milletimize, emniyet teşkilatımıza, her birimizin yanındaki, yöresindeki insanlarımıza, gecenin, gündüzün her bir vaktinde, kışın soğuğunda, yazın sıcağında güvenliğimizi, emniyetimizi temin eden polislerimize hain bir çete, terörist noktalar, odaklar ihanette bulundular. Maalesef 38 tane canımızı, vatan evladımızı kaybettik. Hem emniyet teşkilatımızın neferlerini kaybettik, hem vatandaşlarımızı kaybettik. Allah şehitlerimizin ruhunu güzel kılsın, Allahın rahmeti, merhameti şehitlerimizle olsun, ailelerimize başsağlığı diliyorum, Allah ailelerimize, milletimize, emniyet teşkilatımıza sabırlar versin. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Devletimiz terör örgütlerini en ücra noktada olsalar inlerinden çıkarıp gereğini yapmak üzere hemfikir ve bu konuda da ciddi bir şekilde mücadele ediyor.” dedi.

Vali Toprak konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte cami bahçesinde kurulan stantta vatandaşlara 1 500 paket süt dağıttı.

Bülten

kandil1

kandil2

kandil4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MURAT (7 yıl önce)
    Sayın Valimiz Mustafa TOPRAK beyefendiyi candan tebrik ederim. İlimize böyle samimi, çalışkan, mütevazi, aktif, birleştirici, olaylara anında müdahil ve aklı selim bir vali Mustafa beye kadar gelmemişti...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla