SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mevsimlik İşçiyi Belirlenen Ücret Altında Çalıştırana Ceza Gelecek

Mevsimlik İşçiyi Belirlenen Ücret Altında Çalıştırana Ceza Gelecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da mevsimlik kayısı işçilerinin günlük ücretinin 215 lira 70 kuruşun altında olamayacağı bildirildi.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kayısı hasat döneminde Malatya'ya gelen mevsimlik tarım işçilerinin günlük ücretleri konusunda farklı ödemelerin olduğu konusunda duyumlar alındığına işaret edildi.

Açıklamada, "Herhangi bir kurum, kuruluş veya STK, mevsimlik tarım işçilerinin ücretlerini belirleme yetkisi bulunmamaktadır. 2022 Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere aylık asgari ücret brütü olan 6471 liranın günlük asgari ücret brütü 215,70 TL'dir. Bu ücretin altında işçi çalıştıran işverenlerin tespiti halinde yasal işlem uygulanacaktır." ifadesi kullanıldı.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • mlx (2 yıl önce)
    Olayın saçmalığına bakarmısınız.valilik ortaya çıkmış asgari ücretin brütünün altında ücret verene ceza verecekmiş....eywallah....peki asgari ücretin altında emekli maaşı veren devleti kim denetleyecek....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Peki bu işçilerin yaş sınırı var mı?8-10 yaşındaki çocukları işçi diye getirip, çiftçiyi zor durumda bırakıyorlar. Acaba bunun bir denetimi yok mudur?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Malatyalı dostlar işçilerin hak ettiklerini verdiginize eminim,diğer bir konu konaklamak için çadır kurdukları yerlerin su,lavabo vb ihtiyaçlarını insana yakışır bir şekile inşallah getiriyorsunuz diyorum 75,85 yılları arası Çukurovada pamuk capalarken ve toplarken aynı şartları yaşayan birisi olarak sizlere seslendim işçiye hakkını tam verinizki paranız bereketli olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla