1974 yılında hizmete giren İnönü Kapalı Çarşısının üstünde Hükümet Meydanı olarak da adlandırılan alanda onarım ve düzenleme çalışmalarına başlandı. Geçtiğimiz Çarşamba gününden itibaren başlanan çalışmaların 4 ay içerisinde bitirilmesinin öngörüldüğü bildirildi.
Hükümet Konağının önünde, 2. cumhurbaşkanı, hemşehrimiz İsmet İnönünün anıtının yeraldığı meydanda, Malatya Belediyesi tarafından İnönü Kapalı Çarşısı yaptırılmıştı. 1974 yılında hizmete giren İnönü Kapalı Çarşısı daha sonraki yıllarda önemli bir tadilat görmediği için, hem döşemeleri bozulan meydan üstü, hem de yağışlı dönemlerde işyerlerine sızan yağmur suları nedeniyle sorun yaşanıyordu.
Düz bir alan olan eski meydanda, kapalı çarşı yapılarak, çeşitli bölümlerdeki yükseltilerle buranın meydan olma özelliği tartışılır hale gelmiş, geçtiğimiz bazı yönlerdeki kenar duvarları yıkılarak halkın meydanı geçiş için de olsa kullanmasına olanak sağlanmıştı.
İnönü Anıtı ile birlikte korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilen, bu nedenle koruma kurulundan izinsiz herhangi bir çalışma yapılamayacak olan İnönü Kapalı Çarşısı üstü ile ilgili olarak Malatya Belediyesi bünyesinde hazırlanan onarım ve düzenleme projesi, geçtiğimiz haftalarda ihale edildi.
Şeyho Ertaş adlı müteahhit, belediye Fen İşleri tarafından hazırlanan, hemen karşıdaki Soykan Parkı ile de uyumlu meydan projesini gerçekleştirmek üzere 480 bin YTL+ KDV olarak teklif verdi ve ihaleyi kazandı.
Malatya İnönü Kapalı Çarşı Üstü Çevre Düzenleme İşi adıyla gerçekleştirilen ihale doğrultusunda, müteahhidin 120 takvim günü içerisinde çalışmayı tamamlaması öngörülüyor.
Hazırlanan proje kapsamında; meydan üzerinde havuz, yeşil alan ve oturma grupları yeralırken, projenin aslında yeralan İnönü Anıtının hemen arkasında olan ve Valilik önüne çıkan kapının yanı sıra sonradan batı tarafındaki gazete kulübesinin yanına açılan kapıların kapatılacağı; Ana Kapı (Kuzey Kapı), Batı Kapısı, Doğu Kapısı ve Kuyumcular Kapısı olmak üzere çarşıya 4 girişin olacağı bildirildi.