SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Meyve Çeşitlerinde Ciddi Zarar Tespit Edildi'

'Meyve Çeşitlerinde Ciddi Zarar Tespit Edildi'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, zirai don sonrası sahada yapılan incelemelerde meyve çeşitlerinde ciddi zarar tespit ettiklerini ancak baklagil ve hububat ürünlerinde büyük bir risk olmadığını açıkladı. Akar, kesin hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ve raporların en kısa sürede Bakanlığa iletileceğini belirterek, çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için çalışmaların yapılacağını söyledi.

TRT Haber'e konuşan Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, geçtiğimiz günlerde yaşanan zirai donun tarım ürünleri üzerindeki etkilerini değerlendirmek üzere kapsamlı bir çalışma başlattıklarını duyurdu. Müdür Akar, il ve ilçe müdürlüklerinden yaklaşık 45-50 ekiple sahaya çıkarak çiftçilerin bahçelerini ziyaret ettiklerini ve don olayının etkilerini yerinde tespit etmeye çalıştıklarını belirtti.

Akar: "Meyvelerde Ciddi Zarar Var, Kullanılamaz Hale Geldi"

Ön tespit çalışmalarının tamamlandığını ve kesin tespit çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Akar, "yaptığımız bu tespitlerde özellikle bu baklagil gibi ürünlerde ülkemizin gıda arzını etkileyecek bir risk çok şükür teşkil etmiyor. Malatya’mızda da benzer şekilde hububat alanlarında çok düşük bir miktarda zarar olsa da görünse de açıkçası çok risk oluşturacak bir durum söz konusu değil. İl geneli meyve çeşitlerinde tüm meyve çeşitlerinde zarar etkili oldu, ancak zararın ne kadar olduğu boyutu kesin tespit hasar çalışmaları tamamlandıktan sonra belli olacak. meyvede zaten zarar gören meyve büzüşmüş, kararmış ve içinde açtığımızda siyah renkli yani artık hiçbir şekilde bundan faydalanma söz konusu olmayacağını görüyoruz ve belli bir süre sonra da o meyveler kendiliğinden dökülecektir" şeklinde konuştu.

"Bakanlık Çiftçinin Mağduriyetini Giderecek"

Akar, 13 ilçede kesin hasar tespit çalışmalarının aralıksız sürdüğünü vurgulayarak, "Tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber sahadayız ve kesin hasar tespitlerimiz yapıyoruz, bunlarda en kısa sürede bitirip Bakanlığımıza bildireceğiz. Bakanlığımız da tabi sadece orada da şimdiye kadar maliyetleri hesaplanacak ya şimdiye kadar çiftini yaptığı maliyetler hesaplanıyor ondan sonra zarar oranına göre de bizim gönderdiğimiz cetveller ve bakanlığın hesapladığı maliyet unsurları nedir onlar hesaplandıktan sonra zaten kısa sürede de çiftçilerimizi mağduriyeti giderilmesi konusunu bence çalışmalar yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com-TRT Haber

Fotoğraf: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız