Malatya'nın eski valisi Ulvi Saran tarafından "özel" olarak takip edilen işlemler ve uygulamalarla boşaltılan Vilayet Parkı, şimdi ağaçlarının altında otoların parkettiği, geceleri ise ıssızlığı ve sessizliği nedeniyle geçmekten korkulan bir yer haline geldi.
Vilayet binasının arkasında bulunan ve eski vali Ulvi Saran'ın, tayini çıktıktan sonra "bir hayli uzattığı" ayrılış süresinde özel takiple ve polis birlikleri yığılarak boşaltılıp müstecirinin elinden alınan ve insanlara hizmet veren yeşil bir alan olmaktan çıkarılan Vilayet Parkı, geçen sürede herhangi bir düzenleme yapılmayınca, şehrin merkezinde "mezbelelik" halde bir otoparka dönüştü.
Gündüzleri madde bağımlıları ve başıboş kişilerin mekanı haline gelen, geceleri de uygunsuzluklara sahne olduğu öne sürülen parkla ilgili olarak yeni Vali Vasip Şahin'in nasıl bir yöntem izleyeceği merak konusu oldu.
Bu arada, parkı kiralayıp işletmek isteyen bazı grupların siyasi aracılar kullanarak bazı girişimlerde bulunduğu öne sürülürken, bu işlere aracı olan siyasilerin kimler olduğu merak ediliyor.