1989'da kurulan Malatya Gazeteciler Cemiyeti 20. yılını düzenlediği geceyle kutladı.
İnönü Üniversitesi Balo salonunda düzenlenen geceye, Vali Vekili Orhan Çiftçi, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, bazı müdürler, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengü, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Osman Üntürk, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız ve Malatyaspor Kulüp Başkanı Haşim Karadağ'ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı.
Gecede bir konuşma yapan Vali Vekili Orhan Çiftçi, yerel basının kamuoyunu aydınlatma açısından önemli bir görev üstlendiğini belirterek, "Yerel basının bölge içinde, halkla beraber onların sorunlarını en iyi şekilde yansıtan kurumdur. Ilimizde kamuoyunun gözü kulağı olan basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.
CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise, basının mutlaka özgür olması gerektiğini kaydederek, "Basının ekonomik özgürlüğü olmalıdır. Eğer basın özgür olursa, Türkiye'de her şey daha şeffaf olur. Basın emekçilerinin ekonomik özgürlüğünün olması daha objektif olmalarını sağlar. Malatya'da basın mensuplarına kentsel dönüşüm projesi kapsamında ev verilmesi planları var. bunun mutlaka hayata geçirilmesi lazım" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Cemal Akın da, ulusal ve yerel basının demokrasinin gereği olarak önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "İster yerel basın, isterse ulusal basın demokrasinin olmazsa olmazıdır. Basın, kamuoyunun gören gözü ve işiten kulağıdır. Milletimizi aydınlatma da basın başlı başına bir kuvvet ve mekteptir. Basın olmasaydı, kamuoyu denetimi sağlıklı işleyemezdi. Böylece, haksızlık, yolsuzluk ve usulsüzlükler de ortaya çıkmazdı" dedi. Akın, yerel basının ulusal basının mutfağı konumunda olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Malatya'da basın önemli bir gelişim sağlamıştır. Yerel basın, yaygın medyaya oranla zor şartlar altında ve imkansızlıklar ölçüsünde görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin ise, gazetecilerin sorumluluklarının sorunlarına göre ön planda olması gerektiğini belirterek, "38 yıllık meslek hayatımda bir çok görevde bulundum. Ancak, ben bunların hepsini elimin tersiyle ittim. Bu dünyadan göçüp, gittiğimde mezar taşıma sadece "Türkiye Sevdalısı" yazılsın yeter. Dünya'nın hemen hemen her yerini gördüm. Ancak, hiç bir yer memleketim kadar güzel değil. Bu nedenle sorumluluklarımız var" dedi.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman da, gazetecilerin bir çok sorunların olduğunu ancak, sorunları bir kenara bırakarak, sorumluluklarını ön plana aldıklarını söyledi.
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Mikail Pelit de, Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak önemli işler yaptıklarını ve bundan sonrada hep birlikte önemli görevlerde bulunacaklarını ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından, TRT Türk Sanat Müziği Sanatçılarından Elif Ören ve Mehmet Seske bir konser verdi.
İsteyen konukların alkollü içki de içebildiği gecede, sanatçı Elif Ören salonun ve binanın güzelliğinden bahsedip, buranın rektör Prof.Dr. Cemil Çelik döneminde yaptırılmış olduğu yolunda tahminini söylerken, eski rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu döneminde yapıldığı bazı konuklarca sanatçıya ifade edildi.
Gecede daha sonra, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Osman Üntürk, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'a 20. yılın anısına bir plaket takdim etti. Vali Vekili Orhan Çiftçi, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ve AKP Malatya Milletvekilleri adına AKP İl Başkanı Ahmet Çakır'a da birer plaket verildi. Cemiyet tarafından plaket verilenlerden biri de Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ oldu.