SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP, 'Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti' Oluşturdu

MHP, 'Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti' Oluşturdu
A- A+ PAYLAŞ

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, genel başkan Devlet Bahçeli'nin talimatıyla, kendisinin de aralarında yer aldığı, deprem bölgesi illeri milletvekillerinin yer aldığı bir "Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti' oluşturulduğunu duyurdu.

Fendoğlu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizi sarsan Kahramanmaraş merkezli “yüzyılın deprem felaketleri”nin üzerinden 144 gün geçmesine rağmen milletçe uğradığımız kayıpların ve büyük yıkımların acısı hâlâ tazeliğini muhafaza etmektedir.

Türkiye; büyük felaketin ilk anlarından itibaren teyakkuza geçerek olanca varlığını ve imkânlarını seferber etmiş, depremzede vatandaşlarımızın yanında olmuştur.

Meydana gelen felaketin büyüklüğüne rağmen; gerek devletimizin bütün kurum ve kuruluşları, gerek bütün vatandaşlarımız, gerekse sayısız sivil toplum kuruluşu, yer sarsıntılarının vurduğu bölgelerde ilk andan itibaren göz yaşartan tesanüt örnekleri sergilemiştir.

MHP olarak, depremzede vatandaşlarımızı bir an bile ihmal etmeden, onların sorunlarını çözüme kavuşturma ve hayatlarını mümkün olan en kısa sürede normale döndürme yolunda çaba göstermeyi kutsal bir görev bilmekteyiz.

Bu temel düşünceden hareketle Milliyetçi Hareket Partisi’nce, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla, deprem bölgesinde hayatlarını sürdürmeye çabalayan halkın istek ve ihtiyaçlarını yakından tespit etmek, devlet kurumlarının çalışmalarını yerinde takip etmek amacıyla milletvekillerimizden meydana gelen yeni bir “Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti” oluşturulmuştur.

Heyet; Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ve Kilis Milletvekili Mustafa Demir’den oluşmaktadır.

Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti, öncelikle depremzede vatandaşlarımızla bir araya gelerek onların dertlerini ve acılarını paylaşacak, devam eden sorunlarını ve mevcut ihtiyaçlarını yerinde belirleyecektir.

Heyet üyeleri; devletimizin, hayatta kalan vatandaşlarımızın manen ve maddeten bütün varlığıyla yanında olduğunu tekraren anlatacaktır.  

Bu arada Valiliklere, AFAD’a ve bölgede hizmet veren sivil toplum kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirilecek, felaketin vurduğu illerde bundan sonra yapılması gerekenler hakkında istişarelerde bulunulacaktır.

Söz konusu heyette bulunan milletvekili arkadaşlarımız, TBMM’de yürüttükleri yasama görevlerinden arta kalan zamanlarını, bölge sorunlarının çözümü için gayret göstermeye ve vatandaşlarımıza hizmete ayıracaklardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Gerçek Malatyalı (10 ay önce)
    Slm kolay gelsin bizim ev az hasalı bitişik orta hasarlı olduğu için mecburen Denizli de kiralık ev tuttuk bütün birimlere resmi bildirim yaptığım halde malesef 3 aydır kira desteği alamadık Kızılay da alışveriş kartı alalım dedik onuda vermediler bu yüzden çok üzgünüm sizlere güvenim tamamen sıfır oldu eğerki Türk vatandaşı değilde Süriye ,Afgan ya da İran vatandaşı olsaydık kesin yardım ederdiniz...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Anne çığlığı (10 ay önce)
    80 yasında tansiyon şeker hastası annem için çadır talebinde bulundum 144 gündür Yeşilyurt kaymakamlığına her hafta gidiyorum halen sırada bekliyordunuz diyorlar sayın vekilim birimiz sahaya inmediniz oylarımıza yazık oldu
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet (10 ay önce)
    Ben engelli bir vatandaşım ben konterler için başvuru yaptık hala 144 gun olmuş e devlet üzerinde başvurusu yaptık halâ bir sonuç olarak yoktur biz ortada kaldık ne olacak bu halimiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (10 ay önce)
    Ben engelli bir vatandaşım Hala 144 gun olmuş e devlet uzerinde başvurusu yaptik hala sonuç yok su anda ortada kaldik
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (10 ay önce)
    Daha vaat ettikleri 10 bin, 15 bin yardımı vermemişler. Siz de ne çok şey istiyorsunuz! Hala anlamadınız mı, bu seçim bitti, dokuz ay sonrası için son bir ay kala yeni masallar başkayacak. İyi uykularrr
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Takoz (10 ay önce)
    Sayın vekilim evlerimize önce agir hasar sonradan daire sayısı fazla olanların itirazı üzerine orta hasara dondu evlerimiz.cumhurbaskanimizin açıklaması vardı ne oldu orta hasarli evlerde agir hasarli gibi yıkılıp hak sahibi olacakdik bu sözler unutulmuş gibi.Bizler güçlendirme istemiyoruz hergun korkuyla yaşamak istemiyoruz.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatya (10 ay önce)
    Sayın vekilim yerinde dönüşümü tokinin yapmasını istiyoruz devletin vereceği 1 milyonla ev yaptırmamız mümkün değil, ev yapacak müteahhit bulmak çok zor bulsakda bu saatten sonra müteahhitlere güven duymuyoruz, 1 ve 2. Deprem anında evleri yıkılan şu anda hiç bir eşyası olmayan depremzedelere eşya almaları için yardım yapılmasını talep ediyoruz, enkazlarını bir an önce kaldırılması geniş cadde ve sokakları ile yeni merkez çarşısının bir an önce temelinin atılmasını yol ortalarında yiyecek içecek vb malzemelerin satışının biran önce yasaklanmasını istiyoruz saygılarımla.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • HÜSEYİN (10 ay önce)
    Sayın vekilim orta hasarlı konutların yeniden güçlendirilebilmesi için tahsis edilecek olan güçlendirme kredisi ne kadar olacak. Güçlendirme kredisi, 13 Nisan 2023 tarihli Resmi Gazete kararına göre daire başı en fazla 320 bin TL olarak kullanılabilecek iki yıl ödemesiz 8 yılda faizsiz verilecek denilmekte Afat 180000 TL ödenecek denilmekte ilk etapta %10 sonra %20 sonra %40 diğeri %30 dilimler halinde ödenir Diğer bir husus defterdarlık tarafından aylar önce bir eşya hasar tespit tutanakları alındı sonuç hikaye oldu LÜTFEN Allah rızası için yaraları bir an önce sarmaya çalışılsın konteynir çadır hesabına dönmesin halen bugün olsun az hasar orta ağır hasarlı tespitine düşmüşüz Allah sonumuzu hayır etsin inşallah
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyali (10 ay önce)
    140 geçmesine rağmen halen bir belirsizlik almış gidiyor orta hasarlı binalar ne olacak belli değil 2000 öncesi sonrası diye bir söz söyleniyor net değil orta hasar da dolayi ev boşaltık itiraz da sonra gelen mühendis tespit yapılmamış yazmış o yüzden konteynır de alamıyoruz afad ,çevre sehircilge yoluyor ora afad a sorun çözülmüyor hani bir vatandaş bile mağdur olmayacaktı
    %91
    %9
    Yanıtla