SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP, Partiden İhraç Etmek İçin Harekete Geçti

MHP, Partiden İhraç Etmek İçin Harekete Geçti
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, adı Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ile ilgili olaylarda sık sık gündeme gelen Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi Burhan Kılıç ile parti üyesi olan kardeşi Muhammet Kılıç'ın 'kesin ihraç' talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiklerini duyurdu.

Samanlı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Partimiz üyesi ve Yeşilyurt Belediyesi Meclis üyesi  Burhan Kılıç ile Partimiz üyesi Muhammed Kılıç Parti Tüzüğümüzün 78/4 Maddeleri kapsamında  Parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli ve tedbirli olarak Disiplin kuruluna sevk edilmişlerdir." dedi.

Rektör Aysun Bay Karabulut ve üniversitede hiçbir yetkisi olmayan kocası Ercan Karabulut'un keyfi yönetimleri, yolsuzluk, usulsüzlük suçlamalarıyla sık sık gündeme gelen MTÜ ile ilgili olaylara adı karışan,ayrıca  Gazeteci Burhan Karaduman'ın dövülmesi olayında da azmettiricilerden biri olduğu iddia edilen Burhan Kılıç'ın yanı sıra, malatyahaber.com'a yakın bir ismi arayarak rektör aleyhindeki haberlerin çıkarılmasını isteyen kardeşi Muhammet Kılıç'la ilgili olarak MHP İl Disiplin Kurulu'nun incelemeye başladığı öğrenildi.

Karaduman'a yapılan saldırının failleri Umut Herdili ile Doğukan Aydın'ın olay sonrası aralarında yaptıkları yazışmada geçen ‘MHP arkamızda’ ifadesinin, meclis üyesi Burhan Kılıç'ın bu kişiler ve  yönlendirenlerle ilişkisinden kaynaklandığı öne sürülüyor.

Geçtiğimiz hafta Burhan Kılıç'ın işyerinin önündeki aracına gece silahlı saldırı yapılmış, bu olayla ilgili 2 kişi tutuklanmıştı. MHP'li meclis üyesinin kardeşi Muhammet Kılıç ise sosyal medya hesabında yaptığı yayında, MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu ve İl Başkanı Mesut Samanlı hakkında iddia ve tehditlerde bulunmuştu.

FENDOĞLU'NUN AÇIKLAMASI..

MHP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Memet Fendoğlu da konuyla ilgili olarak, "Belediye Meclis üyesinin Malatya Turgut Özal Üniversitesindeki kamuoyuna yansıyan olumsuz olaylarla ilgili olarak adının çok sık geçmesi, özelliklede gazeteci Burhan Karaduman’a saldırı olayının arkasındaki azmettiriciler konumunda bulunması iddiası MHP Genel Merkezi tarafından dikkate alınmış ve Teşkilat İşlerinden Sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr.  Semih Yalçın talimatı ile il başkanımız tarafından disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Süreci takip edeceğiz.”  dedi.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTOĞRAF: MHP'li meclis üyesi Burhan Kılıç (sağdaki), üniversitenin genel sekreterliği görevine yasa dışı olarak atanan ve hakkında önemli iddialar bulunan Ömer Akkuş'a plaket verirken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • turan(44) (2 yıl önce)
    Bu rektör hanım akp'nin de kuyusunu kazıyor ama onlar da hiç ses seda çıkmıyor.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Bir MHP’li be yılların siyasetçi si olarak söylüyorum ki Bu olayların tek müsebbibi Ömer Ekici ve Eyüp gönül taştır. Artık bu iki isim MYK Üyesi olduklarını hatırlamalı ve olanların tamamını el atmalıdır saygılarımla. Bu vebal Onlardadır bir an önce Malatya MHP’ye el atmalı gerekirse en sert tedbirlerle ülkücü hareketi yakışan ellere teslim etmediler hiçbir ülkücünün ismi pis işlere karışamaz bu davada vebal var Malatça MHP otoparkçılara ve Galericilere ve ihalecilere bırakılmayacak kadar kutsal bir davadır gerek vekil gerekse de MYK üyelerini Göreve davet ediyorum
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    Sayın vekil kusura bakmayın açıklamanız mış miş ötesine geçmemiş. Milletin aklına hakaret etmeyin bu ülkede tek akıllı atanmış veya tesadüfen seçilmiş kişiler değildir. Sormazlar mı bu Turgut Özal Üniversitesi ile ilgili olaylarda gazetecinin dövülmesin de bu arkadaşlar kendi kendilerine mi gelin güvey olmuşlar. Size göre bu arkadaşlar sabah uyanmış ya biz bir kaç kişiye söyleyelim gazeteciyi dövsünler.İsmi geçen kişiler kimmiş Partinizin belediye meclis üyesi partiden ihraç edileceklermiş ama hesap sorulmayacak örgüt kurup organize darp suçuna azmettirme yok vekil ve il başkanı olarak hakaret davası da açmıyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Metin (2 yıl önce)
    Sosyal medya üzerinden kutsal saydığımız bayrak ve iki özlü sozle ülkücü olduğunu sanan kişiler söz sahibi olursa bu kişiler göreve getirilirken vefa aranmazsa liyakat aranmazsa kariyer aranmazsa malesef ülkücü hareket bu tarz haberlerle hep gündemde olur
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mhp liiii (2 yıl önce)
    Gurur duydum mhp li olduğum için. Kendi kızını üniversitede işe sokmak için adam döndür he. Ne güzel dünya. Malatya turgut özal üniversitesinde tüm personel rahatsız aysun bay karabulut an. Seni arapgire sürerim ile yönetiyor. Milletin ğözünün içine baka baka makam arabası kullanmıyorum dedi. Heyy allahtan korkmaz. Üniversiteyi sömürdün sömürdün. Kendi personellerinin yüzüne nasıl bakıyorsun. Geçe gündüz kendi reklamıını yapıyorsun. Ezgi yi sahte evrak ile hoca yaptın. Ömeri usulsüz makam verdin. Korkma dan bunları yapan geri planda ne yapmaz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    yaw hiç mi güzellikle anılmak için çalışılmaz? hep bana hep bana ??????? bizi her şeyden soğuttunuz
    %72
    %28
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    Geç bile kalındı. Ülkücülüğü kendi menfaati için kullananların ne partide ne de ocakta işi olmamalıdır. Bu davaya gönül vermiş binlerce genç var siz nasıl bir örnek olarak orda temsil ediyorsunuz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • İHANETİN AFFI OLMAZ (2 yıl önce)
    BU TÜR KİŞİLER ÜLKÜ OCAKLARIMIZA ZARAR VERMEKTEDİR.DERHAL DİSKALİFİYE EDİLMELİDİR.ÜLKÜ OCAKLARI BU TÜR OLAYLARLA ANILIRSA GENCLERİMİZİ NASIL İÇİ RAHAT GÖNDERECEĞİZ.ÜLKÜ OCAKLARI ÇAKAL OCAĞI DEĞİL PEYGAMBER OCAĞIDIR.ÇAKALLAR BİR AN ÖNCE KURTLAR TARAFINDAN TEMİZLENMELİDİR.Gerçek şu ki, adaletin olmadığı yerde zulüm vardır. Zulmün her çeşidi adaletsizlik, adaletsizliğin her hali de zulümdür. Bundan dolayıdır ki, Kur'an'ın ifadesiyle; Allah daima adalet üzere iş yapar ve peygamber de adalet üzere olmakla emrolunmuştur.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • alp (2 yıl önce)
    Mhp vekilini ve il yönetimini tebrik ediyorum. Yanliş karşisinda dogru duruş göstermişledir. Ancak bu ihraci istenen kişilerin Türk bayrağını plaket yapıp ona buna sunmasininda hesabi sorulmali. Ne oldugu belirsiz insanlar ne oldugu belirsiz insanlara konu bulamayinca Türk bayragini plaket yapmaları bir milli değerin, bayrağımızın istismarıdır. Hesabi sorulmalıdır.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Süleymagül (2 yıl önce)
    Aslı hu nesli hu. Bazı insanlar istemese de. Günlerinden gelen şimarikliklardan caz geçemez. Elinde değil yapı meselesi. Onlar sonra pişmanda olmaz.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Pırasa (2 yıl önce)
    Facebookda twitterda iki tane özlü söz, iki tane parti büyüğü ile fotoğraf ile ülkücü olunmaz. Simdi sorsan mevzu ney diye ? Alacağın tek cevap hedef kızıl elma. Ülkü ney hizmet ney hedef ney sonuç ney ? Bazıları için Bir etkiet oldu artık ülkücülük. Asarız, keseriz, mafyasıyız, kalabalığız başka bişi yok.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Turgay (2 yıl önce)
    İsim yapmak ne kadar kolay oldu şu memlekette hayret... 3 tane araç satmayla ve ya siyasi bir partiye üye olmayla kendini bir şey zannediyorsun. Ve etrafına kendini bir şeymiş gibi lanse edebiliyorsun. Ah zavallı insanlar ah ‘zavallı gençlik’. “Ülkücüler, insanlık alemi içinde; ne uşak olmayı ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen, şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdırlar.”
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Sagolsunlar haksızlık karşısında susmayan MHP susmayan il Başkanı Susmayan Vekil pislikleri kabul etmeyen birileri varmış malatya icin hizaya sokmaya calışan birileri var örgütlere yol vermeyen bir ekip var
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Mustafa H. (2 yıl önce)
    MHP yönetimine vekiline İl Başkanına helal olsun , şüpheyi gördüğü yerde disipline sevk ederek biz de yanlış olmaz yanlışa haksızlığa karşı da sessiz olup dilsiz şeytan olmayız demiştir. Şimdi İhsan Koca - Öznur Çalık -Bülent Tüfenkci - Ahmet Çakır - Hakan Kahtalı bakalım susarak dilsiz şeytan mı olacaksınız yoksa yeter diyebilecek misiniz ? Not : Sn. Vali beyi de ekleyebiliriz acaba bu kadar iddia karşısında kendisi ne zaman bir açıklama yapacaktır.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Gariban (2 yıl önce)
    Peki diğer adam hala görevde mi ? Üniversite ne yapacak bu durumda
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Akademisyen (2 yıl önce)
    Hadi bakalım. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmadın. Herkes ettiğini bulsun.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyalim01 (2 yıl önce)
    Sanırım Öznur Çalık hn kardeşini kurtarmak peşinde AK parti bakalım gereğini yerine getirecek mi Malatya'ya yönetici seçecekseniz çok iyi araştırmanız gerekiyor Kim bir kul hakkı yemişse derhal o kardeşi ile helalleşsin Çünkü (kıyamet günü) dirhem de geçmez dinar da Böyle olunca o (hak yiyen) kişinin sevapları alınır o adama yüklenir Eğer sevapları yoksa o hakkını yediği adamın günahları buna yüklenir” |Buhari, Rikak, 48 Selamlar Saygılar
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Akrep828 (2 yıl önce)
    53 ne ya 40 yaşındayım benim çocukluğumda yağdırdı gördüm 53 ne....
    %63
    %37
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    memleket iddialarla karışacağa benziyor bakalım kim altında kalıcak...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Yanlışı baban yapsa sahip çıkmayacaksin bu kararı alanlara teşekkür ederiz, MHP kendisinden beklediğimizi yapmıştır, teşekkürler sayın Mesut Samanlı, teşekkürler vekilimiz sayın Mehmet Fendoğlu,
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Akrep828 (2 yıl önce)
    Beklenen hak adalet gelişmesi milliyetçiliği kılıf yapıp ortalıkta dolaşanların sonu tebrikler yerinde bir karar.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hamdi (2 yıl önce)
    MHP gereğini yapıyor, bakalım AK Parti gereğini yapacak mı? Öznur Çalık , memleket işlerini bırakmış kardeşini kurtarma işiyle meşgul. Öznur Çalık merak etmesin, siyasi zırhları ortadan kalkınca bacısı ve kendisi ne yapacaklar?
    %91
    %9
    Yanıtla