SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP'den Türkçülük Günü Etkinliği

0
Güncellendi - 2019-05-04 04:59:47
MHP'den Türkçülük Günü Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

MHP Malatya Kadın Kolları İl Başkanı Selma Çiçek ve yönetimi, 3 Mayıs Türkçülük ve Milliyetçilik Gününü Soykan Parkında düzenlenen bir program ile kutladı.

Program öncesi bir konuşma yapan Başkan Çiçek, "Türkçe düşünenler, Türkçe konuşanlar, sevdaları, rüyaları duaları Türkçe olanlar. Yılda bir defa da olsa Türklük ve Türkçülük dava ve kaygıları olan insanların bir araya getirmeye vesile olan bugün bizler için çok önemli ve özeldir. Bizleri bir araya getiren bu kutlu günü, 3 Mayıs Türkçüler bayramını kutluyor, binlerce yıllık Türklük ülküsünü edebiyata, teknolojiye, yöneticilikle, hoşgörüyle, savaşla, sevgiyle, mücadeleyle, hayatıyla, beyniyle bu günlere taşıyan adlı adsız bütün ülkü devlerini rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Programa MHP Malatya İl Muhasip Ömer Selvi, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı, Türk Eğitim Sendikası Malatya Şube Başkanı Çetin Türkyılmaz, Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MESAJLAR

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar

3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan MHP Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, “Türk Milleti’nin maddi ve manevi varlığına kast edenlere karşı gösterdiği anlamlı duruşun başlangıcı olan bu kutlu tarihin, 75. yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

Son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle ülkenin zor günlerden geçtiğini ifade eden Avşar, “Bilinmelidir ki, milletimiz tarih boyunca defalarca var olma mücadelesi vermiş, varlığını çok ağır bedeller ödeyerek korumasını bilmiştir. Türk Milliyetçileri her zaman Türk milletinin birliğinin, beraberliğinin ve bölünmez bütünlüğünün savunucusu olmuş ve daima olmaya da devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Başkan Avşar’ın Türkçülük Günü ile ilgili mesajında, "Türk milliyetçileri, yaşadıkları her devirde, bulundukları her zeminde, baskıya, zulme ve haksızlığa boyun eğmemişler, geçmişinden aldığı tarihi ve kültürel değerleri yaşatmayı görev bilmiştir. Bu açıdan her türlü saygı ve takdire layık olduklarını sahip oldukları büyük ülküyle göstermişlerdir. Biliyoruz ki, Türk milliyetçiliği Türkiye Cumhuriyetini kuran yüksek fikrin ve geleceğimize olan bağlanışın adıdır. Milli menfaatlerin ön planda tutulması, milli tez ve tercihlerin belirleyici olması, millet ve vatan değerlerinin korunması için Türk milliyetçileri üzerlerine ne düşüyorsa yapmışlar ve böylece Türk tarihinin altın sayfalarında parlayan isimler olarak yerlerini almışlardır. Türk milliyetçiliğinin büyük davasının kurucuları ve yılmaz savaşçıları olan başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş, Hüseyin Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Reha Oğuz Türkkan ve daha nice çile arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Türk Milletini çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmayı hedefleyen ve bu ülkü uğruna her türlü mücadeleye girerek, kahramanca yıllarını heba edenleri bugün rahmetle yad ediyorum. Onların yaktığı Türkçülük meşalesinin asırlar boyunca sönmeden gelecek nesillere aynı azim ve kararlılıkla aktarılması gerektiği düşüncesiyle, dünya üzerindeki bütün Türklerin 3 Mayıs Türkçüler Günü’nü kutluyor, en derin selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Milli Beka Hareketi Doğu ve Malatya İl Başkanı İbrahim Aygün

Milli Beka Hareketi Doğu Anadolu bölge ve Malatya İl Başkanı İbrahim Aygün, 3 Mayıs Türklük Günü’nü kutlayarak 3 Mayıs Mağdurlarına Allah’tan rahmet diledi.

Başkan Aygün “3 Mayıs Türklük Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajında, “ Yıllardır milli şuur ve milli ruh uğruna her türlü çileye maruz kalan , zindanlara atılan, işkence gördükleri halde Türk’lüğün değerlerine direnen 3 Mayıs idealistlerine buradan rahmet diliyorum. Turan hedefine doğru emin adımlarla mücadelemiz sürecek” diye konuştu.

Gerçek milliyetçilerin her zaman davaya sahip çıktığının altını çizen Başkan Aygün, “ Aziz Türk Milleti’nin etrafındaki kuşatmayı yarmak için 1944’te tabutluklardan fışkıran ruhla donatılmış gerçek dava adamlarına, gerçek milliyetçilere , bağımsızlık için her türlü imkanı seferber etmeye ve bunların birlikte hareket etmelerine her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır “ dedi.

Geçmişte Türk aydınlarına yapılan işkenceleri hatırlatan Başkan Aygün “Bundan tam 75 yıl önce bu kutsal topraklarda Türk milliyetçiliği fikriyatını yok etmek amacıyla zamanın iktidarı tarafından bir kısım düşünce adamı, yazar ve her kesimden TÜRK aydınına yapılan işkence ve tahakküm neticesinde meydana gelen olayların yıl dönümü, Türk Milliyetçiliği tarihinde apayrı yeri olan ve hiçbir zaman unutulmayacak olan müstesna bir gündür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran iradenin düşünce mimarlarının o günlerde gördüğü baskı ve zulüm, belleklere silinmemek üzere kazınmıştır. Zindan ve tabutluklarda yok edilmek istenilen ruh, bütün olumsuzluklara rağmen bugün de millet ve devletimizin teminatıdır ” dedi.

iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE, kutlu osun.........
    0
    0
    Yanıtla