SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MİAD'dan İftar Yemeği

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) tarafından İstanbul'da iftar yemeği verildi. Yemeğe İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen de katıldı. Gecede bir konuşma yapan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, bu yıl Malatya Eğitim Bursu Platformu’nun 4 bin üniversite öğrencisine burs vermeyi hedeflediğini söyledi.

İstanbul Yeşilyurt’taki Polat Renaissance Otel’de verilen iftar yemeğine MİAD üyeleri, işadamları ve davetlilerden oluşan altıyüzü aşkın misafir katıldı. Geçtiğimiz ay Malatya’da hizmete açılan MİAD-Malatya Belediyesi Konukevi’ni davetlilere anlatan Akdaş,  “Ekonomik durumu iyi olmayan hasta yakınları, hastalarına refakat edebilmek için hastane çevresinde yatak-yorgan atıp barınmaya çalışıyordu. Konukevimizin açılışıyla, artık insanımıza yaraşır, modern bir hizmet anlayışıyla, bu mesele ortadan kalktı. Şimdi de burs bekleyen 12 bin üniversiteli öğrencilerimizin bu ihtiyacını karşılamak için yola çıktık. Malatya Eğitim Bursu Platformu aracılığıyla yapılacak bağışların miktarı ne kadar fazla olursa o oranda öğrencimize el uzatmış olacağız” dedi.

Malatya Eğitim Bursu Projesi’nin sunumunu yapan MİAD Genel Sekreteri ve Malatya Eğitim Bursu Platform Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Turan Koçer,“Her kesimin bu projeye katılabilmesini amaçlıyoruz. Mahalle esnafı da bir öğretmenimiz de kuyumcu da kayısı tüccarı da hatta gün düzenleyen ev hanımları da öğrenci okutarak bu kampanyaya katılabilirler” dedi. Son derece güvenilir bir sistem üzerinden, bağışlanan her kuruşun öğrenciye ayniyle aktarıldığını vurgulayan Koçer, şöyle devam etti: ”Bağışçı ile öğrenci arasında hiç kimse yok. Bağışçı, öğrencisini seçtiği gibi bursunu da doğrudan öğrencinin hesabına ödüyor.”

 

 

2011 – 2012 eğitim-öğretim döneminde yıllık burs miktarı bin 200 TL. olarak belirlenirken,eğitim gönüllüleri, burs verecekleri öğrencileri bizzat kendileri seçebilecek.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız