SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Millet Bahçesi'ne Bir Gün Aniden Konuverdi!.

Millet Bahçesi'ne Bir Gün Aniden Konuverdi!.
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat 2023 depremlerinin büyük yıkım yarattığı Malatya'da, depremin ardından herhangi bir planlamaya dayanmadan ve kentin düzeniyle ilgili herhangi bir değerlendirme yapılmadan oluşturulan konteyner kentler ve konteyner işyerlerinin uygunsuz konumu şikayet konusu olmaya başlarken, kent merkezindeki meydanlarda adeta 'pazar yeri' gibi kurulan konteyner işyerlerinin de ne kadar bu haliyle kalacağı bilinmezken, plansız düzensiz 'gecekondu' yapılaşmalar da devam ediyor.

Eski İnönü Stadı'nın yıkılarak yerine yapılan ve aynı zamanda ‘deprem toplanma alanı’ olan Millet Bahçesi de, deprem sonrası denetimsizlik ve başıboşluktan nasibini alırken, yeşil alanın orta yerine konulan iki katlı bir işyeri şaşkınlık yarattı. 

Konteyner yapıyı kuranlarının, eski belediye civarındaki işyerlerinin rezerv alanında kalarak yıkılacak olması nedeniyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen'in bilgisi dahilinde Millet Bahçesi'ne işyerlerini kurduklarını söyledikleri iddia ederken, bu yapıdan haberdar olan Büyükşehir Belediyesi'nin ise duruma müdahale ederek, söz konusu konteyner işyerinin montaj çalışmalarını durdurduğu öğrenildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Çırmıktılı (2 hafta önce)
    Daha bunun gibi dört tane daha kafe kondurmayi düşünüyorlarmis. Biraz geçte olsa iyi ayikmis belediye. Millet bahçesine, milletin bahçesine olmayacak bir girişimdir bu. Resmen çökmek teriminin vücut bulmuş halidir. Katiyen yikilmalidir o ucube oradan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Raziye (2 hafta önce)
    Bu bina tam çocukların oynadığı çimenlik alanın ortasına konulmuş yarın bitiriler önüne de sandalye masa oturma minderleri koyarlar etrafını da çeviriler tıpkı Abdullah gül parkındaki kafeler gibi, sonra ilerisine bir tane daha gelecek yapacak öyle öyle ora kafe cenneti olacak çocuklarda artık yıkılan binaların enkazı üzerinde oynar. yazık oluyor malatya'ya sahipsiz . Belediyenin haberi yokmuş Bakan yardımcısı izin vermiş miş, bakan oraya verdi Reisin haberi olsa bu bakanın böyle davranışından bir dakika orda bırakmaz o bakanı. Reis kadar millet bahçelerine önem veren biri varmıydı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 hafta önce)
    Şuan en büyük problem vergi levhası çalışma izni olmadan çarşı pazar konteyner da iş yeri açan esnaflar birde gerçek esnaflara verilmeyen peşkeş çekilen Avm yanı konteyner çarşı var orda para ile devredilen konteynırlar var deneyim sıfır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • DELULER (3 hafta önce)
    Beceriksiz olursanız, iş bilmez olursanız tutup şehir merkezinin yeniden yapılacağını bildiğin halde kalkıp merkeze iş konteynerlerine izin veren beyinlere şaşarım beş yaşındaki çocuğa bile söylesen o bile müsaade etmez, ama ne yazık ki kültürlü.? birikimi olan seçilmiş kişiler her kim olursa olsun aklın yolu bir ayağına köstek olacak ne varsa kenara zarar vermeyecek yere kaldırsın, şimdi yeşil alanın içine edecekler, zavallılar size bir akıl vereyim eski hal binasının yerini düzenleseydiniz yüzde elli çarşı oraya taşınırdı, mezarlık yoluna taşı, güngör caddesine taşı fuar alanına taşı ama merkezi boşalt ki her hafta konteynerleri oradan oraya taşımayasınız, şire pazarını yerlerine gönder şire pazarının yerini geçici iş yerleri olarak tahsis et, bunların hepsi bir ayda hazırlanacak yerlerden bir kaç tanesi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 hafta önce)
    Büyüksehir kanunun da eskiden 10 km merkezi çember çizilir tüm o alan Büyüksehire bağlı olurdu sorumluluk alanında olarak.. Büyüksehir belediyesi olmak isteyen iller de bunun farkında ve merkez bir ilçe kurulur planı yapılırdı.. Denizli mesela tüm hesaplarını yapmıştı.. olmadan yeni bir ilçe dahi kurmuştu.. 2014 Büyüksehir kanunu tüm il olarak sabitlendi ama hazır olan Denizli gibi iller tüm il Büyüksehir sayilsa da merkez ilçesini kurmuştu bile.. malatya ile Büyüksehir olan ordu, Denizli maras vs illerde merkez ilçeleri olduğu için sorun yasamadilar. Bilin bakalım merkez ilçe kurmayi düşünmeyen il hangisiydi? Bildiniz tabiki Malatya.. 2 ilçeyi içeriye alıp 3 cu kurmayı unuttular hesap etmediler.. gelelim konumuza.. şimdi merkez de bir sorun olsa o diyor Battalgazi bakiyor diğeri diyor Büyüksehir sorumlu.. yine bir sorun olsa o diyor Yeşilyurt bakiyor öbürü diyor Büyüksehir bakiyor:) yetki karmasasi var.. çünkü malatya nin merkezi belediyesi yok.. bir an önce 5 yada 10 km çember cizilerek merkez ilçe yapılmalı.. Yeşilyurt ve Battalgazi şehir içinden cikirilmalidir
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Denizlisporlu (3 hafta önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Hangi ilçeyi kurmuş.bizimi bilmiyoruz Pamukkale ve merkezefendiden başka bir ilçe ismi ne bir öğrenem ona göre sen Denizli'de mı yaşıyon. Bir çay içek yeni öğrendiğim merkez ilçeden. Akrabalara sordum onlarda bilemedi o ilçeyi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Buyuksehir kanunu için ilk önce sadece 4 il Buyuksehir yapilacakti.. Denizli malatya maras ve van di.. Denizli 10 km içinde ki ilçelerini merkeze katıp 300 bin nüfusunu 600 bine cikarmisti bile.. hazırdı.. merkeze de 1 belediye kurulacaktı.. malatya ya gelince Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri merkeze dahil olmayı kabul etmediler.. yakınca ordusu gibi yerler merkeze dahil olup belediyelerini kaybetmek istemediler.. yani her ilçe kafasına göre takiliyordu işler tikirindaydi onlara göre.. Battalgazi nüfusu 10 bin di.. Yeşilyurt desen yine o da öyle.. malatya merkezi 450, 500 bin di zaten.. sığmıyordu desem yeridir.. etrafta ki belediyeler de karşı çıktığından olumsuz bir yapılaşma olmuştu.. sonra dan tam il yasası çıktı.. ordu Trabzon da olsun Buyuksehir olsun diye yapıldı.. biraz da gelisecekse her yeri gelişsin dusunuldu.. sadece 10 km çapta gelismislik istemedi ler. Bu bakımdan haklılar di.. kısaca tam il yasası çıkınca Denizli de pamukkale vs dahil edildi.. zaten dahil edilmisti.. kabul etmislerdi.. malatya öyle değil.. nüfusu 10 bin olan 2 ilçe geldi merkeze kuruldu... şimdi ise yetki karmasasi yaşıyorlar.. yaşarlar. Buyuksehir olmadan önce de birbirlerine posta koyuyorlardi.. örneğin malatya da açık oto pazarı varken yakınkente kendine otopazari yapmıştı.. merkez belediyeye ayak uyduramiyorlar di ki şimdi de uydurabilsinler.. malatya ya derhal merkez belediye kurulmalı.. hatta ismi Fırat belediye olacaktı. Denizli de merkez ilçe konusunda yapılmamış orda yanlış yazmışım haklısın.. ama zaten katılmışlar di.. yani Denizli nüfus tabelasını tasimislardi bile.. malatya da üniversite yi dahi ordusu belediye si yüzünden alamamisti... yani sorun üstüne sorun.. Battalgazi kendi yerinde belediye binasini yapıp Yeşilyurt ta o şekilde kalmaliydi... merkeze bağlı olsalarda şehir merkezinde söz hakkı olmamaliydi..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 hafta önce)
    Büyüķşehir Belediyesi veya Battalgazi Belediyesi artık hangisinin sorumluluk alanına giriyorsa konu ile ilgili kamuoyuna açıklama yapmaları gerekiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zurna 44 (3 hafta önce)
    Milletin nadir nefes aldığı Millet Bahçesine ve yeşil alanlara konteyner koyma saçmalığı ne demek? Kimlere imtiyaz verildi de konteynerler parklara kadar girdi. Yeter artık üç beş parkımız var, ona da göz dikmeyin. Belediye göreve lütfen. Parklarda ve yeşil alanlarda konteyner istemiyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orhan (3 hafta önce)
    Orada güvenlik görevlisi yok mu? Malzemeler gelirken inşaa edilirken dememişler mi? Hayırdır bu ne ne yapıyorsunuz? Üslerine bilgi vermemişler mi?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Pırasa (3 hafta önce)
    Yapının yapıldığından haberimiz varda kim yapmış bilseydik iyiydi.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Orhan (3 hafta önce)
    Hani tas kayıp diyorlar ya. Aynen öyle şehrin merkezinde ilçe belediye binası yanında (resmi olarak il belediyesine ait yer derler) il belediyesine bildirme zahmetinde bulunmuşlardır ama bina 2. kata çıkmış. Vah malatya vah. Her tarafı sinek böcek kaplamış zamanında yapılmayan ilaçlama. Şimdi ilaçlama yapsalar da pek fayda vermez sadece göz boyama.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orduzulu (3 hafta önce)
    Belediye nerde bakan yardımcısı söz vermiş neyseki
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Gökhan (3 hafta önce)
    Peşkeş çekilmeye baslandi yeni yönetimin geliş amacına bu değil miydi
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kermekli (3 hafta önce)
    Sn. Başkanım bu kalsın. Sümer Parkda, hürriyet parkda pamuk şekerci var, bardak mısırcı var, o nedir çubuğa patates takıp bişirenden var burda bişe yokdurdur. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu mübarek günün arefesinde elini taşın altına goyup halkın sesi olan bu müteşebbis gardaşımızı kutluyorum. Kötü mü olur burada da küçük bi büfe olsa, içimiz gıyılıyı yeri geliyi şekerimiz düşüyü.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Misafir (3 hafta önce)
    Memleketi mahvettiniz Afganistan bile malatyadan daha düzgün düzenlidir. O koca parkın ortasında gecekondu nün ne işi var milletin bir nefes aldığı bir yürüyüş yaptığı bir yerdi orayı da mahvettiniz. Her yere genelgeler resmi yazılar geliyor tasarruf yapın tasarruf yapın diye bu saçma sapan yapılıp sonra durdurulan şeylerin parası kimin cebinden çıkıyor acep... Allahim şu Türk milletinin yardımcısı olsun.Artik yorulduk usandık Malatyadan ama bırakıp gidemiyorsun niye ki anan baban atan burda...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yunus (3 hafta önce)
    Ya nasıl bir toplum olduk yazık lar olsun Türk olduğuma ya insanda biraz düşünce biraz akıl biraz insanlık olsa ya iyi benim işyerim yıkıldı daha bir çöp nedir bir arayan dahi yok rabim bu tür varlık lara fırsat vermesin bu bize azzzzz ama beteri yolda doslar şüpesiz Allah sabredenlerdendir
    %85
    %15
    Yanıtla