SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Millet Kütüphanesi Bitme Aşamasına Geldi

Millet Kütüphanesi Bitme Aşamasına Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Millet Kütüphanesi bitme aşamasına geldi.

Millet Kütüphanesi toplamda 13 bin 300 metrekare kapalı olana sahip. Altı otopark olarak planlanan ve bodrum, zemin artı 2 kat olarak inşa edilen Millet Kütüphanesinden her yaş gurubundan öğrenci faydalanabilecek. Kanalboyu eski Atatürk Kız Lisesi yıkılıp yerine yapılan Millet Kütüphanesindeki çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Fen İşleri Daire Başkanı Yusuf Aknişan, “ Bilindiği gibi Büyükşehir Belediye Başkanımızın vurguladığı gibi ilimizde kütüphanemiz yoktu. Bu anlamda Başkanımız ilimizin sorunlarıyla alakalı çok ciddi gayretler göstermekte ve bu anlamda da kütüphanemizin Malatya’ya kazandırılması noktasında çok ciddi bir emek sarf edip inşaatımızı tamamlama noktasına getirdik. Bu anlamda Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Şu anda kütüphane inşaatımızın sonlarına geldik. Yaklaşık 13 bin 300 metrekare kapalı alanımız var. Kütüphane inşaatımızın alanı 8 bin metrekare. 5 bin 500 metrekare kapalı otoparkımız yer almakta. Kapalı otoparkımız Başkanımızın daha önce belirttiği gibi afet gibi durumlarda sığınak olarak kullanılabilecek bir durumda. Bununla alakalı sadece kütüphanemizdeki otoparkımız değil kent meydanımızın altına yapacağımız otopark ve millet bahçemizdeki otopark, hepsi sığınak olarak kullanılabilecek nitelikte. Kütüphane inşaatımızda dış cephe ve içerideki işlerimizin sonlarına yaklaşmış durumdayız. En kısa zamanda inşaatımızı tamamlayıp gençlerimizin ve istifade edecek herkesin hizmetine açmayı planlıyoruz. Başkanımıza ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Asa (1 yıl önce)
    Büyükşehir mi yaptırdı, yoksa gençlik spor bakanlığı mı? Yoksa para gençlik spor bakanlığından taşeron Büyükşehir mi araştıralım. Önünde Gsb nin tabelası var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Binada göze hoş gelecek bir estetik yok. Bildiğiniz askeri kışla binası tipi. Hadi çizen mimar da estetik anlayışı yoktu, buna onay veren makamda ki, yetkilinin gözü görmedi mi? Evet, herkes kendine yakışanı yapar!?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Sule (1 yıl önce)
    Kütüphaneden cok hapishaneye benzemiş ! Bu nasil kutuphane binasi nasil kapali bohem bir yapi. Hic guzel bir görünüm vermiyor acikcasi. Ayrica bu kutuphane Bakanliga ait bir halk kütüphanesi mi olacak ( Malatya İl Halk Kütüphanesi) yoksa Belediye kütüphanesi mi orasi da belirsiz
    %78
    %22
    Yanıtla
  • orhan kemal (1 yıl önce)
    Valla bundan yaklaşık 1 sene önce vatandaşlara duyurulan kütüphane görseli ile bunun arasında hiç bir benzerlik yok. https://malatyahaber.com/haber/malatya-cok-guzel-bir-kutuphane-kazaniyor bu linktede görüldüğü gibi. görsel ile yapılan iş arasında hiçbir benzerlik yok. Yine Kandırdılar yaaaaa....
    %80
    %20
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Bu nasıl bir kütüphane binası? Bu nasıl bir bina? Asker alma dairesi mi burası? İnsanların okuma hevesi de gider burada. Hangi mimar tasarlamış? Hnagi yetkili onaylamış? Tam küçükşehir mantığı. Malatya ya tam uymuş. Büyükşehirin küçük düşünen yöneticileri olursa bu normal bir durum. Bir büyükşehire millet kütüphanesi yaptırıyorsunuz, süprüz yumurtadan çıkar gibi bu ucube bina çıkıyor. Hiç bu şehirde yaşayan insanlara, orada okuyacak öğrencilere sordunuz mu, onlarında fikrini görüşünü aldınız mı? Çünkü onların parasını harcıyorsunuz, kendi paranızla yapmıyorsunuz bu binayı.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kızılelma (1 yıl önce)
    Askeri kışla yapsaydınız daha iyiydi.Yahu bu ne biçim kütüphane tanıtılan projeye bak yerinde yapılana bakın.Tamamen feceat,kuş yuvası gibi pencereler.Kapalı cezaevine benziyor.Bırakın mimari de bu saçma sapan üslupu.Alışmışlar Ankaradan yönetmeye şehrin gerçeklerini bilmeden yapıyorlar.Kanal boyuna hiç yakışmadı bu proje.Yıktığınız binalara yazık vallaha
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Bu tür imkanların tüm hemşehrilerimizin kolayca ulaşabileceği yerlere yapılması yapılanın daha verimli ve etkin kullanılması ile maksimum yararına elde edilmesini getirir. Aksi yapılanın ise idamesi bile yük olabilir. Bu tür yapıların trambüsle ulaşım ekseni üzerinde olmasınının önemli olduğunu düşünüyorum.
    %75
    %25
    Yanıtla