SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Milletime Güvenip Bir Yola Çıktım"

0
Güncellendi - 2018-06-02 05:16:55
A- A+ PAYLAŞ

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, "Ben milletime güvenip bir yola çıktım. Allah sizden razı olsun. Parti kur dediniz, kurduk. Partiyi iyi ki de kurmuşuz adını da iyi koyduk. Partimiz kuruldu, Türkiye’ye iyi geldi" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi. Akşener, tarım ve sanayi şehri Adana’nın en büyük problemi gençlerin işsizliği olduğunu belirterek, "Türkiye’de 10 milyon işsiz var. Bunların yüzde 26’sı genç, yüzde 36 ise kadın. Taşeron işçilerin olduğunu söyledik, taşeron işçiler işe alındı. Polislerimize, sağlıkçılarımıza ve öğretmenlerimize iyi geldik" dedi.

Akşener, iş bulana kadar ger gence 500 TL vatandaşlık bağlayacaklarını açıkladı. Kredi kartı borçlarını ödeyemeyen 4 buçuk milyon vatandaşın kredi kartı borçlarını sileceklerini açıklayan Akşener, "Bu para 8 milyar TL tutuyor. Bu borçlular, çocuk okutmak için, işsiz kalıp evin gıdasını almak için borç almış. Bu 8 milyar TL, 2018 bütçesinin sadece yüzde 1’i" dedi.

Gençlere iş imkanı sağlamak için TRT'yi satacağını ifade eden Akşener, "TRT’nin yıllık masrafı 2,5 milyar TL. Ben bunu özelleştireceğim. Sözüm söz satacağım, parasına size iş imkanı sağlayacağım" diye konuştu.

Akşener, ekonominin merkezinde güven olması gerektiğini belirterek, "Ben ekonomistleri yöneteceğim, onlar ekonomiyi yönetecek. İddia ediyorum seçildiğim gün bir çok şey değişecek, göreceksiniz. Hemen OHAL'i kaldıracak, kuleli ve ışıklar askeri liselerini açacağım. Türkiye’yi normalleştireceğiz. Gencine iş, umut ve gelecek ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekili hakkında dedikoduların yayıldığını dile getiren Akşener, "Bizi seçime sokmamak için 24 Haziran'da acil bir seçim kararı alındı. Ben de Kılıçdaroğlu'ndan randevu aldım. 15 milletvekili arkadaşı istedim. Sağolsun 'evet' dedi. O arkadaşlarımızın gururu kırılmasın diye 100 bin imzayla aday oldum. Sizler de 4 saat içinde o imzaları verdiniz" dedi.

SATIRBAŞLARI..

"İYİ PARTİ KURULDU ABİLER İYİLEŞTİ"İnsanımızı bizden olan olmayan diye ayırdılar. Bunlar bizden önce 10 Kasım'da 23 Nisan'da 29 Ekim'de bunlar hep hastalanırlardı. İYİ Parti kuruldu, iyileştiler hepsi Anıtkabir'in yolunu tuttular. Bunlara da iyi geldik.Taşeron dedik taşeronları işe aldılar. 3 bin 600 ek gösterge dedik onun da sözünü verdiler. Bir devlet gencine iş bulmak zorundadır. Eğer iş bulamıyorsa, istihdam yaratamıyorsa, başını başkalarının karşısında öne eğdiremez.Bunlar gıda tahsil etmek için, yaşamak için almışlar bu kredileri. 2018 bütçesinin yüzde 1'i. Mehmet Şimşek bu paraya 'fındık fıstık parası' demişti araba kiraları meselesinde. Bakanların arabası var, bakan eşlerinin var, damatların var. Biz dedik ki 'iyi bayramlar hediyesi' vereceğiz, emekliler bayram ikramiyesi alıyor.

"FETÖ NE İSTEDİ, SEN ONA NE VERDİN?"Sen 81 müteahhiti zengin ettin ben 81 milyonu zengin edeceğim. Ben bilirim ki Adanalılar vatanseverdir, milliyetçidir. Türk ordusunun başına yumruk indirildi. Erdoğan bu davaların savcısıydı. Bir gün geldi 17-25 Aralık'ta foyalar karşılıklı ortaya konunca dedi ki ben aldatılmışım. Bu iş olduktan sonra dedi ki "Ne istediniz de vermedik?".  Şimdi burada soruyorum, "Sayın Erdoğan FETÖ senden ne istedi? Sen ona ne verdin?"Ben bir tanesine cevap vereyim kozmik odaya girdiler. O kozmik oda bu devletin bütün sırlarının olduğu yerdi. O sırlar bugün nerede sayın Erdoğan?

"MEHMET ALİ ŞAHİN'E 'YAPMAYIN' DEDİM"2010'daki referandumda gittim Mehmet Ali Şahin'e "yapmayın" dedim. Dinlemediler. Referandum yapıldı. Ondan sonra yargı FETÖ'cülerin eline geçti. O yıllarda FETÖ adaleti vardı. Bugün Erdoğan adaleti var. Sonra 15 Temmuz darbesi oldu. 15 Temmuz'da bu asil millet devleti sokaktan topladı getirdi. Başbakan tünellere saklandı. Erdoğan nerede belli değil. Bugün diyorlar ki bombalar yağarken havalanına indik. FETÖ okullarından mezun damatlar bakan, yanına gidip yüz sürenler milletvekili. Sözde FETÖ'yle mücadele ediyorlar. 15 Temmuz'da günahsız 18 yaşındaki gençlere müebbet hapis veriliyor bu ülkede. O genç çocukların müebbet yediği yerde, Mit müsteşarı ne yapıyordu, genelkurmay başkanı ne yapıyordu? Onlar yerinde oturacak, o çocuklara müebbet vereceksiniz. Bu ülkede adalet yere batmıştır. Bu kadar sene fetöcülerle al takke ver külah yaptın. Fetöcüyü temizlediğin yerlere metöcü koymayı bırak. Polis, asker devlet için çalışmalıdır, siyaset için değil. Yargı bağımsız olmalıdır.

"ŞEKER FABRİKALARI  SATILIRKEN NEREDEYDİNİZ?"Bir arkadaş bana para yatırmaya gitti havale ücreti olmayan yere 100 lira havale parası istemişler. Seçime gidelim dediler gittik, şimdi ağlıyorlar. Gençlere iş imkanı için TRT'yi satacağım dedim. TRT'nin masrafı eski parayla 2.5 katrilyon. Yandaş çiftliği olduğu için çalışanları çıktı ağladı. Neymiş işlerinden olmuşlar. Madem özelleştirmeye karşısınız şeker fabrikaları satılırken neredeydiniz? Ben orayı satacağım size iş imkanı sağlayacağım sözüm söz. Bütün yandaşları gözden geçireceğim. Bana vatandaşın cebindeki parayı niye soruyorsun diyor. Böyle densizlik olur mu diyor, siyasetçinin görevi vatandaşın cebindeki parayı bilmektir. Aç mı tok mu bilmektir. Yüzüğünü çıkarıp gösterdi, dedi ki; benim malım mülküm şu yüzük dedi. Bir gün zengin olursam, derlerse ki Tayyip Erdoğan zengin olmuş, bilin ki hırsızlık yapmış… Ben söylemedim kendisi söyledi. Elhak doğru söyledi. 24 Haziran’da bir seçim var. Bu seçimleri arkadaşlar kendileri istedi. Türkiye’nin daha hızlı hareket edebilme için erken seçim istediler. Biz de ‘eyvallah’ dedik. Şimdi buna bozuluyorlar. Biz bu seçime hazırız. Biz milletimize güvendik, milletimize dayandık yola öyle çıktık

Adana, iha- yenicag.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız