SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milletimiz, Meydanı Hain FETÖ'cü Darbecilere Bırakmamıştır"

A- A+ PAYLAŞ

1999 yılında ABD'ye kaçan emekli vaiz Fetullah Gülen liderliğindeki Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerin, 15 Temmuz 2016'da başlattıkları ve zor kullanılarak bastırılan hain darbe girişiminin 6. yıldönümü dolayısıyla, il yöneticileri, siyasiler ve kurum- kuruluş temsilcileri birer mesaj yayınlayarak, hain kalkışmayı bir kez daha kınadılar.

MESAJLAR..

Malatya Valisi Hulusi Şahin
"Bugün, aziz milletimizin iradesine yönelik 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain silahlı darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birinin yıl dönümüdür.

15 Temmuz direnişi; Türk milletinin karşısına çıkan tüm engelleri millî birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla; büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla aşmasının somut bir ifadesidir. Milletimizin 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek tüm dünyaya gösterdiği kahramanlık destanı asla unutulmayacaktır.

Bir milletin asıl gücünün tankı, tüfeği, helikopteri değil ya istiklal ya ölüm diyerek, vatan için ölüme koşan imanlı ve inançlı insanları olduğunu bilmeyenler, milletin üzerine ateş ederek, milletin korkacağını, meydan ve sokakları bırakıp evlerine çekileceğini sandılar. Fakat milletimiz, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde şehit olan insanlara rağmen asla geri adım atmamış, meydanı hain FETÖ’cü darbecilere bırakmamıştır.

Şanlı Ecdadımız, Vatan Aşkına Malazgirt'te, İstanbul'un Fethi'nde, Mohaç'ta, Plevne'de, Çanakkale’de, Sakarya'da, Kurtuluş Savaşı'nda iman ve teslimiyetle mayalanmış ruhlarıyla ölüme nasıl meydan okuduysa, 6 yıl önce bugün de Aziz Milletimizin her bir ferdi Türkiye Aşkına aynı ruhla mukaddesatını muhafaza etmekten imtina etmeyeceğini kanla yazılan yeminiyle göstermiştir.

Milletimiz ve şanlı tarihimizden aldığımız güçle tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi her koşulda ve her durumda Ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm şer odaklarına, taşeron terör örgütleri ile onların arkasındaki dâhili ve harici hainlere karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü başta olmak üzere her daim, gerek o ölümsüz kahramanlara, gerek geride kalan ailelerine gerekse bu zaferden feyz alacak gelecek nesillere borcumuzu ödemek için onların ulvi duygularla çıktıkları bu kutlu mücadeleyi anlatmayı görev bileceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; sarsılmaz inanç, azim ve kararlılıkla 15 Temmuz gecesi gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran şehitlerimizi rahmetle, canlarını ortaya koyan şanlı gazilerimizi minnetle anıyoruz. 15 Temmuz destanımız kutlu olsun."

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci
Tüfenkci, 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz'un milletin destanı ve direnişi olduğunu söyleyen Tüfenkci,  "15 Temmuz'u bazıları unutturmaya çalışıyor ancak biz 15 Temmuz'u unutmayacak ve unutturmayacağız. 15 Temmuz'un bizlere yaşattığını ve ülkemizde oluşturduğu derin yaraları asla göz ardı etmeyeceğiz. Hafızalarımızı hep diri tutacağız. 15 Temmuz'da bu millet uçurumun eşinden döndü. Belki bazı insanlarımız çok çabuk unutabiliyorlar. Bazıları bu darbe girişimine darbe girişimi bile diyemiyorlar. Şu bir gerçek 15 Temmuz’da maalesef içimizdeki hainler bu millete silah doğrultabildiler. Birçok vatandaşımız hayatını kaybetti, şehit oldu. O gece aslında hainler aldıkları emirle bu ülkeyi bölmeye ve parçalamaya çalıştılar. O gün birçok planları, hesapları tutmadı. Emin olun ki o hesaplar tutsaydı bugün çok farklı şeyler olurdu.  Milletimizin direnişiyle bu hain girişim önlenmiş oldu. Ömer Halisdemir gibi kahramanlarımız sayesinde hainlerin emelleri boşa gitti. Milletimiz 15 Temmuz’u unutmadı. Unutmayacağına da inanıyorum. Çünkü o milletin bir direnişiydi. Milletin bir destanıydı. Sivil iradenin bu ülke için ne kadar gerekli olduğu göstermesi bakımından önemliydi. O gün meydanlarda her görüşten olan insanlar vardı. Allah'a hamd olsun 15 Temmuz'un yaralarını kısa sürede sardık. Hainlere hesap sorduk sormaya da devam ediyoruz.  Ben bu vesileyle bu vatan için canını ortaya koymuş bütün  şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize şifalar diliyorum, vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi muhafaza eylesin, ülkemizin üzerinde kötü emeller olanlara fırsatlar vermesin" ifadelerine yer verdi.

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık
AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çalık, mesajında, 15 Temmuz günü Türk milletinin demokrasiye ve Türkiye'nin geleceğine sahip çıkarak devletini korumak için kanlarını ve canlarını ortaya koyduğunu belirtti.

15 Temmuz destanının Türk milletinin güçlü iradesi ve kararlılığının yanı sıra vatan ve millet aşkı ile yazıldığı vurgulayan Çalık, zaferle neticelenen bu destanın 6. yıl dönümünde hürriyetine, bayrağına, vatanına sahip çıkma pahasına canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, kahraman gazileri ise minnetle andığını belirtti.

Darbe girişiminin sıradan bir darbe girişimi olmadığını Türkiye'ye karşı yapılan bir işgal hareketi ve bölüp parçalama girişimi olduğunu söyleyen Öznur Çalık, "Bu işgal hareketi Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları dolduran, kendisini tankın önüne atacak kadar vatanına milletine sevdalı olan kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın dik duruşu sonucu amacına ulaşamamıştır." ifadesini kullandı.

Milletvekili Çalık, şunları kaydetti:

 "251 vatandaşımızın şehit, 2 binden fazla vatandaşımızın gazi olduğu o gece Türk milletinin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferler silsilesine bir yenisi daha eklenmiştir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle devletimizin varlığı ve milletimizin bağımsızlığı yolunda canını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, onları minnetle anıyorum. Gazilerimize Allah'tan sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum. Bugün bizlere düşen, tarihimizden aldığımız güçle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşımak için birlik beraberlik içerisinde çalışmaya devam etmektir."

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı
Hakan Kahtalı, 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz'u asla unutmadıklarını belirten Kahtalı, "15 Temmuz 2016 hain işgal ve ihanet girişiminin 6. yıldönümündeyiz. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık ve unutmayacağız. 15 Temmuz bu ülke için önemli bir sınavdı ve Allah'a hamdolsun milletimiz sayesinde o sınavı başarılı bir şekilde geçtik. Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi, gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyeceğini ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyeceğini göstermiştir. Devletimizin birçok kurum ve kuruluşu ile Peygamber ocağı şanlı ordumuzun içine sızan FETÖ’cü hainler tarafından 15 Temmuz gecesinde gerçekleştirilen işgal girişimi sırasında, hiçbir düşmanın ve düşman devletin dahi cesaret edemediği ve başvuramadığı bir alçaklığa başvuruldu. Milletin tankıyla, silahıyla, uçağıyla millete bomba yağdıran, ateş açan hainler o gece hainliğe adeta yeni bir anlam kazandırdılar.  FETÖ üyesi hainlerin girişimi milletimizin sarsılmaz iradesi ile bertaraf edildi ve asrın en büyük ihanetine karşı asrın en önemli zaferi olarak tarihteki yerini aldı. Fetullahçı Terör Örgütü tarafından tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olarak kayıtlara geçen 15 Temmuz işgal girişimi sırasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve önderliğinde harekete geçen yüce milletimiz tankın, uçağın, helikopterin ve tüfeğin karşısına sadece imanı, inancı, yüreği ve cesaretiyle dikilmiş, o karanlık gecenin sabahını aydınlığa çevirmiş ve ihanet girişimini şanlı bir direnişle bertaraf etmiştir. Söz konusu vatan olunca dün nasıl Çanakkale ve Kurutuluş Savaşı'nda milletimiz 7 düvele karşı koyup destanlar yazmışsa, 15 Temmuz’da da aynı ruh ve aynı inançla kurşunlara ve tanklara kendisini siper ederek yeni bir destan yazdı. Devletimize ve milletimize karşı başlatılan menfur darbe girişimi, aziz milletimizin destansı direnişiyle etkisiz hale getirildi. Bin yıldır vatan kıldığımız bu aziz topraklar birliğimizin ve dirliğimizin teminatıdır. Şehit kanlarıyla sulanmış bu mübarek topraklar, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da, 15 Temmuz’da geçilemeyen iman dolu sinelerin otağıdır. 15 Temmuz gecesinin o zifiri karanlığında kahraman milletimizin kurtardığı sadece aziz vatanı değil, aynı zamanda şeref, haysiyet ve izzetleri oldu. O karanlık geceyi aydınlığa kavuşturan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.15 Temmuz’da sokağa çıkarak o karanlık geceyi aydınlığa kavuşturan aziz milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Bu ihanet girişimi karşısında 15 Temmuz gecesinden itibaren darbe girişimine karşı durup 27 gece sabahlara kadar nöbet tutan yediden yetmişe tüm Malatyalı hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyorum. Bir hilal uğruna o gece canlarını feda eden aziz şehitlerimizi hürmetle, rahmetle, minnetle yad ediyor, gazilerimize de Allah'tan sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır
Milletvekili Ahmet Çakır, 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz ihanet girişiminin üzerinden 6 yıl geçtiğini hatırlatan Çakır,  "O hain işgal girişimini unutmamak gerekiyor. O gece Edirne'den Kars'a, Hatay'dan Trabzon'a, Malatya'dan İstanbul'a kadar Türkiye'nin her köşesinde destan yazıldı. Bu millet nasıl ki Çanakkale'de yedi düvele meydan okuduysa bu ülke üzerinde emelleri olanlara o gece tekrardan meydan okudu. Girişimle birlikte Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla Malatya'da kısa sürede inanılmaz bir kalabalık oluştu. Vatandaşlarımız sokaklara indi ve meydanları hınca hınç doldurdu. Hainler için büyük öneme sahip illerden biri de Malatya'ydı. Malatya'da bulunan 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda mühimmat dolu uçakları kaldırıp milletin üzerine bomba yağdıracaklardı ama tabii o gün Büyükşehir Belediyesi olarak havaalanındaki pistleri otobüsler ve iş makineleri ile  derhal  kapattık ardından da şehirdeki ana arterleri, emniyet müdürlüğü binası ve 2. Ordu Komutanlığına giden bütün yolları kapattık. Aldığımız bu tedbirler ile  hainlerin emellerini adeta sekteye uğrattık.  Bu noktada Malatya darbenin seyrini değiştiren il oldu diyebiliriz. Hakikaten o gece Malatya'da yapılanlar bugüne kadar görülmemiş destansı  hadiselerdi. Ben o gece sokakları dolduran yüz binlerce vatandaşımıza teşekkür ediyorum" dedi.

15 Temmuz'un bir ihanet ve işgal girişimi olduğunu dile getiren Çakır, "Biz bu hain geceyi asla ve asla unutmayacağız. Gelecek nesillerimize 15 Temmuz ihanetini çok iyi anlatmamız lazım. 15 Temmuz basit bir hadise değildir. 15 Temmuz aylarca hatta yıllarca planlanan, bu ülkenin düşmanlarının ortak bir hevesiydi. 15 Temmuz gecesi bu ülke parçalanmak ve bölünmek istendi. O gece onların hesabı tutmadı. Allah'ın hesabı her zamanki gibi üstün geldi. O gece milletimiz destansı bir mücadele verdi, Cumhurbaşkanımıza ve iradesine sahip çıktı. 15 Temmuz gecesi okunan ezanlar tank seslerini, uçak seslerini susturdu. Bu milletin üzerine bomba yağdıran hainler, Özel Harekat Daire Başkanlığına, Meclise bomba atan hainler dersini aldı ve cezasını da çekiyor. Bu ülkede darbe heveslisi olanlar, bu ülkeyi bölmek isteyenler şunu iyi bilsin ki 15 Temmuz'a millet nasıl karşı durduysa aynı şekilde size ve sizin planlarınıza da karşı durur.  15 temmuz'da milletimizin  gücünü ve imanını herkese göstermiş olduk. Ben bu vesileyle  bütün şehitlerimize ve 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize Allah'tan şifa diliyorum, milletimize de bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Allah'tan, bu millete bir daha öyle karanlık geceler yaşatmamasını niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba
Ağbaba, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin 6’ncı yıldönümünde  yaptığı açıklamada darbe teşebbüsünün ardındaki sır perdesinin hala aralanmadığını ifade etti.

Açıklamasında “15 Temmuz’a giden süreci AKP-FETÖ ortaklığının hazırladığını” ifade eden CHP’li Ağbaba, 15 Temmuz’un siyasi ayağının bilerek ve istenerek ortaya çıkarılmadığını belirtti.

Ağbaba açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"15 Temmuz yakın siyasi tarihimizin en karanlık olaylarından biri olarak karşımızda duruyor. Aradan altı yıl geçmesine rağmen 15 Temmuz'un karanlık yönleri hiçbir şekilde konuşulmuyor. Bu darbe girişimine giden yolun AKP-FETÖ işbirliği olduğunu hiç kimsenin unutmaması gerekiyor. AKP-FETÖ koalisyonu devletin hemen her kademesinde FETÖ’cüleri kritik görevlere getirmiş, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne tüm uyarılarımıza rağmen FETÖ’cü subaylara teslim edilmiş ve  devlet bir tarikata teslim edilmişti. FETÖ-AKP koalisyonu bu ülkeye düşmanın yapamadığını yaptı. Darbe girişiminin ardından sır perdesi ise hala aralanmadı. FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ'yü soruşturma amacıyla onlarca toplantı yapıp bir rapor hazırladı ancak bu rapor yayınlanmadı. Darbe teşebbüsüne giden süreç elbet bir gün ortaya çıkacak ve tüm karanlık noktalar aydınlatılacaktır.

15 Temmuz’da darbeye direnenlere en büyük haksızlığı o geceyi sorgulatmayan, gerçekleri açıklamayan ve 15 Temmuz üzerinden gerçekdışı kurgular yaratıp prim elde etmek isteyenler uyguluyor."

FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin, ülke yönetimine cemaatlerin, tarikatların dahil edilmesinin ortaya çıkaracağı sonucu çok ağır bir şekilde gösterdiğini belirten Ağbaba, "Türkiye'nin bir daha darbe girişimleriyle karşı karşıya kalmaması için demokrasinin geliştirilmesi,hukuk sistemimizin darbe hukukundan arındırılması gereklidir.Bir ülkede demokrasi kültürü ne kadar iyi gelişmişse o ülkede darbe olma ihtimali o kadar az olacaktır. Unutulmamalıdır ki darbelerin panzehri demokrasidir. İnsan haklarıdır. Güçlü sivil toplum örgütlenmesidir.

15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen 251 yurttaşımıza karşı vefa borcumuzu ancak FETÖ'yü besleyip büyütenler, tüm sorumlular cezalandırıldığında verebiliriz.Bu vesileyle 251 şehidimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar ve şükran duygularımı iletiyorum."ifadelerini kullandı.

MHP Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu
"15 Temmuz  hain darbe girişimi milletimizin feraseti ve dik duruşuyla engellenmiş vatan haini beslemelere dur denilmiştir.

Ederi bir dolar olan vatansız beslemelere verilen selalarla, tankın önüne sere serpe yatan kahramanlarla durdurulmuş, dağlanmış ve dağıtılmışlardır.

Bu kahramanlık destanın adı Milli İrade’dir. Ayağa kalkan diriliş ruhu, milleti diri diri yakmak ve toprağa yatırmak isteyen hainleri ve arkalarındaki güçleri yerle yeksan etmiştir. Devletin içine sızma teşebbüsü milli iradenin tecellisi ile yerle bir edilmiştir.

“Kürşad’ın kırk çerisi, Fatih Sultan Mehmet'in ulubatlı, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün geri dönmeyi düşünmeyen erlerinin farklı bedenlerdeki aynı ruhla,binlerce vatan evlatladının bedenlerinde vücut bularak hainlere gerekli dersi vermişlerdir”

Kurtuluş savaşında kundaktaki bebeğini bırakıp sırtına top mermisi alan analarımız ve bacılarımızın ortaya koyduğu irade 15 temmuz gecesi tekrar etmiştir.

Vatana göz diken hainlere karşı kadın,erkek,büyük küçük 80 milyon tek vücut olup hainlere karşı duvar örüp canını vererek destan yazmıştır.Asımın nesli 15 temmuzda tecelli etmiştir.

Bir kere yükselen bayrağın bedeli ne olursa olsun inmeyeceğini yedi düvele öğrettimiz gündür.

İstiklalimize göz diken,varlığımıza diş bileyen barbarlar püskürtülmüştür.Millet kendi vatanı üzerinde hain plan yapanları tarihin çöplüğüne gömmüştür.

Kirli eller kırılmış,millet iradesi galip gelmiş,hainler derslerini almış ve Yeni Kapıda Şahlanışa geçip MİLLİ RUHUN DALGA DALGA yayılması sağlanmıştır.

Yenikapı ruhuyla politik çıkarlar yerini milli şuura bırakmıştır. Genel Başkanımız , Liderimiz Sayın Devlet BAHÇELİ’nin ortaya koyduğu irade türk siyasetine ve hainlere büyük bir darbe vurmuştur.”Önce ülkem ve milletim, sonra partim” diyen Genel başkanımız tarihe büyük bir iz bırakmıştır.Milletinden başka derdi olmayan Sayın Genel Başkanımız Devlet BAHÇELİ fitne odaklarına dur demiştir.

İşte bugün bizi biz yapan milli şuur ve irade tek yürek olmanın verdiği kazançtır.

Millet olma bilinci şanlı tarihimizin vermiş olduğu karakter bizi biz yapan en büyük değerdir.  Ne olursa olsun ‘ben’ değil, önce devlet ve millet diyebilen irade geleceğimizin teminatıdır.

15 Temmuz’da 251 vatan evladı şehit, 2 bin 196 vatan evladı gazi olmuştur. Hepsine şükran borçlu olduğumuz unutmayacağız.

15 T emokrasi ve milli birlik gününün 6.’ıncı yılında destan yazan milletimizin verdiği kutlu mücadeleyle övünüyoruz.

15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü’nde, bu alçak darbe girişimine karşı dünyada bir örneği daha görülmemiş gözü kararlılıkla karşı koyan, kahramanlık destanı yazan yüce türk milletine şükranlarımızı arz ediyor, Aziz şehitlerimize ALLAH'tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6’ıncı yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Gürkan, mesajında, "Binlerce yıllık bir maziye sahip olan ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen şer odakları ve onların içimizdeki hain işbirlikçilerinin ortaya koymaya çalıştıkları 15 Temmuz hain darbe kalkışması, amacına ulaşamadı. Çünkü o gece karşılarında Malazgirt’te, Niğbolu’nda, İstanbul’un Fethinde, Ridaniye Zaferinde, Preveze Deniz Zaferinde ve Kurtuluş Savaşında olduğu gibi vatanını her ne pahasına olursa olsun düşman ellere teslim etmeyecek inanca sahip bir millet vardı.  

Yüzyıllardır ülkemiz üzerinde hain emellerini gerçekleştirmek isteyen, Türk Milletinin müreffeh bir seviyeye gelmesini, muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkmasını istemeyenler hain emellerini gerçekleştirmek için her türlü karanlık oyunu oynamaya devam etmektedirler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de Gençliğe Hitabesinde dile getirmiş olduğu gibi - İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dâhili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin.– diyerek şer odaklarının buldukları her fırsatta bu tür eylemlerde bulunmaya devam edeceklerini ve dikkatli olunmasını istemiştir.

Şanlı tarihi kahramanlık destanları, ilim irfan destanları ile dolu olan milletimiz, 15 Temmuz hain darbe kalkışması sırasında yeni bir Kahramanlık Destanı daha yazmıştır. Hain darbe girişimini püskürten kahraman milletimizi bir kez daha yürekten kutluyorum. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın" ifadelerine yer verdi.

Malatya Barosu Başkanı Avukat Onur Demez
"15 Temmuz 2016 tarihinde Şanlı Ordumuz içerisinde sinsice örgütlenmiş olan hain Fettullahçı  terör örgütü mensupları; vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne, hukuk devletine, vatandaşın huzur ve sükununu bozmaya yönelik  savaş uçakları, helikopter ve tanklarla kanlı  bir darbe girişiminde bulunmuşlardır.Milletimizin üzerinde oynanan karanlık oyunlar insanlık tarihine kara leke olarak geçmiştir.

Darbe girişimine karşı verdiğimiz mücadelede  250 vatandaşımız şehit olurken 2301 vatandaşımız da gazi olmuştur.Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyoruz.

15 Temmuz da siyasi görüşü ne olursa olsun vatandaşlarımız tek yürek, tek yumruk olmuştur.

Bu ve buna benzer hain girişimlerin bir daha yaşanmaması için devletin her kademede gerekli önlemleri alması gerektiği gibi devam eden soruşturma ve kovuşturma aşamasında ki dosyalarında, evrensel hukuk kuralları çerçevesinde hassasiyetle bir an evvel sonuçlandırılması gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyetin de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.”Bu şiardan yola çıkarak milletin iradesi dışında hiçbir güç ülkemizi yönetemeyecektir.

Darbe girişimine karşı toplumun tüm kesimlerinin verdiği ortak demokratik tepki ve mücadele milletimizin şanlı direnişine verdiği destek asla unutulmayacaktır.

Bu  duygu ve düşüncelerle, bir kez daha insanlık dışı bu kanlı darbe girişimini 15 Temmuz yıldönümünde lanetliyoruz.Şehitlerimizin, gazilerimizin ve bu darbe girişimine karşı canı pahasına milletimizin birlik ve beraberliği için göğsünü siper eden  vatandaşlarımızın adları tarihin sayfalarına altın harflerle yazılmıştır."

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, “Ne o gece milletimize karşı yapılan ihaneti unutacağız, ne de milletimizin tarih yazan kahramanlığını, devletine ve demokrasiye sahip çıkmak için yazdığı destansı direniş ruhunu unutturacağız” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir mesajı yayımladı.

Başkan Güder, 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin üzerinden tam 6 yıl geçtiğini hatırlattığı mesajında, “15 Temmuz'un yıl dönümünde demokrasi ve vatan uğruna canını veren kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ülkemizi hain bir darbe girişimiyle bölüp parçalamak isteyenlere en güzel cevabı milletimiz verdi. Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları sokaklarda, yurdun dört bir köşesinde tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimini vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek engellemiş, tarihi şan ve şeref destanlarıyla dolu olan Milletimiz, bu vakur mücadelesiyle tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Darbeye darbe yapan bu aziz milletin mensubu olmaktan büyük gurur duyuyorum. O hain girişim, tarihin tozlu raflarındaki yerini aldı ama milli hafızamız halen daha canlı ve dipdiri. Hain emellerini gizleyerek aramıza sinsice giren, kuklası ve taşeronu oldukları emperyalist güçlerin talimat ve direktifleriyle iş gören ve bu uğurda kendi milletine kurşun sıkacak kadar canileşenleri zihnimize tek tek kazımış durumdayız. Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bizlere düşen sorumluluk, şehitlerimizin emaneti olan bu güzel vatan topraklarına aynı inanç ve kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara karşı uyanık olmak ve mücadeleyi aynı kararlılıkla yürütmektir. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzü kutluyorum. Bu vesileyle vatanımız, milletimiz, ezanımız ve ay yıldızlı bayrağımız uğruna şehit düşen kahramanlarımızı, demokrasi şehitlerimizi saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyorum. Destan yazdığımız o gece gazilik mertebesine ulaşan yiğitlerimize, 15 Temmuz Destanı'na imzasını atan necip milletimize ve milletinin güçlü lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar
Çınar, “ 15 Temmuz, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla elinde ay yıldızlı bayrakla meydanlara koşan her vatan evladının uğrunda ölümü göze aldığı milli değerlerimizi, demokrasimizi, birliğimizi ve bağımsızlığımızı ebedileştiren bir simgedir.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; “ 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden bir tanesidir. 15 Temmuz 2016’da ülkemiz, milletimize ve demokrasimize alçakça kast eden hain darbe girişimine maruz kalmıştır.

Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen karanlık bir yapı ve onu teşvik eden işbirlikçileri, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Polisimizi, stratejik kurumlarımızı hedef alarak devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalışmışladır.

O karanlık gecede kahraman Türk milleti, Milli mücadele ruhunu aynı kararlılıkla yansıtarak işgalcilerin üstesinden gelmeyi başarmış, tüm dünyaya demokrasiye nasıl sahip çıkıldığının dersini vermiştir. Milletimiz, üzerine açılan ateşlere, bombalara, tanklara, uçaklara rağmen asla geri adım atmamış, hainlerin karşısında cansiperane duruş sergilemiştir.

Kurtuluş Savaşı’ndan, Çanakkale’den ve nicelerinden ders almayanlar, 15 Temmuz’da bir kez daha bizzat Türk Milleti tarafından bayrağa sahip çıkmanın ne demek olduğunu öğrenmiştir.

Ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Milletimizin ve hemşerilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı
Samanlı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajda; “15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan her bir manzara zihnimize kazınmıştır ve unutmamız mümkün değildir. O kanlı gece gözünü kırpmadan şehadete koşan nice vatandaşımızın adını ve simasını her daim yaşatacağız.” diyen Başkan Samanlı’nın mesajının devamı şöyle;

“Bugün Türk Milleti’nin Demokrasi Zaferi’nin 6. yıldönümünü kutluyoruz. Çok yakın bir zamanda kazandığımız bu kutlu zafer ile tüm dünyaya gücümüzü ve birliğimizi yeniden göstermiş bulunduk. Aslında tüm dünya devletleri gücümüzün de gözü karalığımızın da farkında. Bugün bile ülke topraklarımızı kuşatmış olan dâhili ve harici unsurları görüyor ve onlarla her alanda hala büyük savaşlar veriyoruz.

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan her bir manzara zihnimize kazınmıştır ve unutmamız mümkün değildir. O kanlı gece gözünü kırpmadan şehadete koşan nice vatandaşımızın adını ve simasını her daim yaşatacağız. Çiçeği burnunda Özel Harekât polislerimizi, evde evlatları tarafından nöbet dönüşü beklenen kahraman askerlerimizi unutmamız mümkün değildir. Tankların önünde tüm bedenini ve tüm benliğini siper eden kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı unutmamız mümkün değildir.

Bizimle beraber onları unutmayacak bir kesim daha var. Bu gecenin mimarı ve mihmandarı olan her kim varsa hepsi Yüce Türk Milleti’nin attığı okkalı tokadı unutmadı, unutmaları da mümkün değildir; çünkü Türk Milleti’nin tokadı mezalimi tarumar etti. Bozgunculuk gibi kirli bir emelle yola çıkan her kim varsa bozguna uğradı.

O gece, ilk açıklamayı Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli yapmış ve tüm ısrarlara rağmen canını ortaya koyarak, tüm saldırı ihtimallerine rağmen MHP Parti binasından ayrılmamıştır. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte TBMM binasını müdafaa etmeye geçen liderimiz, canını ortaya koymaktan çekinmemiş ve darbecilere fırsat vermemek konusunda hiç bir muhalifin gösteremediği bir cesaretin timsali olmuştur. Sayın Devlet Bahçeli, darbe gecesinin hemen ardından, MHP’nin darbe karşısındaki duruşunu ve netliğini belirten şu açıklamasıyla hainlere fırsat vermeyeceğimizi adeta tüm mezalimin aklına nakşetmiştir;

‘Türk milleti her seferinde darbelerin yıkım ve acı sonuçlarına muhatap kalmıştır.

Şu anda ülkemiz kriz ve belirsizlik sarmalının dibindedir. Herkes bilmelidir ki, demokrasiden taviz istikbal ve istiklalden kopuş demektir.

Milliyetçi Hareket Partisi her türlü demokrasi dışı arayışa tavırlı ve karşıdır.

Türkiye’nin pek çok sorun ve sıkıntısı olduğu tartışmasızdır.

Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün çok ciddi tehdit ve taciz altında bulunduğu da ortadadır; ancak her sorununun çözüm yolu demokrasidir.

Türkiye’nin iç savaş ve kaos ortamına savrulması halinde Türk Milleti’nin ödeyeceği bedel vahim ölçüde yüksek ve pahalı olacaktır.

Bu itibarla geleceğimizi karartacak, Milli Birlik ve Bütünlüğümüzü sabote edecek her türlü müdahaleye milletçe mesafeli durmamız şarttır ve tarihi bir sorumluluktur.

Nitekim hiçbir kalkışma kabul edilemeyecektir.

Askeri darbe teşebbüsünde bulunanların derhal hukuka teslim olmaları en samimi beklentim ve tavsiyemdir.’

Duyduk ki FETÖ Terör Örgütü Elebaşı canını veremiyor, aldığı ahlardan olsa gerek huzurlu bir ölüme kavuşamıyormuş. Ölmek sadece gerçek müminler için kolaydır; Zulm ile abad olanın, akıbeti berbat olur. Kendisini bekleyen bu akıbet hepimizin malumuydu. O da onun bu hainliğine ortak olan ve çanak tutanlar da er ya da geç layığını bulacaktır. İmanı ve itikadı tam olan her mümin, ileri görüşlülükle düşünerek onları bekleyen sonu tayin edebilecektir.  Dileğimiz, başta FETÖ Terör Örgütü Elebaşı Fetullah Gülen olmak üzere; vatan toprağımıza büyük bir riyakârlıkla bakan ve huzurumuza, birlik ve beraberliğimize gölge eden her kim var ise; aldıkları ahları misliyle ödeyerek can vermeleridir.

Başta cesur hemşehrilerimiz olmak üzere Yüce Türk Milleti’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum. Birlik ve beraberliğimizin ebede değin baki kalmasını Cenab-ı Allah’tan diliyor, tüm 15 Temmuz şehitlerimizin ailelerine sabırlar diliyorum."

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay
Canbay 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde bir mesaj yayınlayarak düşüncelerini paylaştı ve şunları söyledi:

"Darbeler kan, zulüm ve gözyaşı anlamına gelmektedir. Bu millet darbelerin acısını on yıllardır sokakta, okulda, cezaevlerinde, işkence odalarında gördü. Seçimle gelenin seçimle gideceğini herkesin zihnine kazıması lazım. Sivil siyaset en güzel askeri vesayetten daha iyidir. 21. yüzyılın Türkiye'sinde darbelerin ülkemiz de hala konuşuluyor olması ülkemiz adına üzücü bir durumdur. Yapan kim olursa olsun ister 28 Şubatçılar olsun, ister fetö olsun bir yerlerden aldıkları emirlerle bu ülkeye en büyük kötülüğü yapmışlardır. Daha dün eski ABD ulusal güvenlik danışmanı ülkelerdeki darbe girişimlerine nasıl destek verdiklerini açıklamakta bir beis görmemiştir.

İşte 15 Temmuz da meydanlara çıkan parti ayrımı gözetmeyen herkes darbeler döneminin bittiğinin mesajını tüm dünyaya haykırmışlardır. Demokrasimizi katletmeye çalışanlara 251 şehidimiz ile karşı gelinmiştir.  O gece, kimsenin ne dediğine bakmadan sokağa çıkan binlerce insan sayesinde darbeciler amaçlarına ulaşamadılar.

Saadet Partisi olarak bu darbe dönemlerinde en büyük mağduriyetlere uğramış bir teşkilat olarak diyiyoruz ki, Türkü ile, Kürdü ile, Lazı ile, Çerkezi ile vs. bu millet bir daha asla darbecilere meydan vermeyecektir."

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklama da, “Ölümüne sokağa dökülen milletimiz vatanını işgal ettirmedi, bayrağını indirmedi, ezanını susturmadı, milli iradesini işgalcilere teslim etmedi.” dedi.

Keskin’in 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayımladığı mesajı şu şekilde:  

“Türk milletinin içine sinsice yerleşmiş olan FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 tarihinde alçakça gerçekleştirmiş olduğu darbe girişiminin engellenmesinde hiç kuşkusuz milletimiz ile birlikte esnaf ve sanatkar camiamız dünyada örneği olmayacak bir demokrasi savunmasında bulunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tek bir çağrısı ile ölümüne sokağa dökülen milletimiz vatanını işgal ettirmedi, bayrağını indirmedi, ezanını susturmadı, milli iradesini işgalcilere teslim etmedi.  Aynı duyarlılık ve aynı kararlılık bu topraklarda ilelebet devam edecektir.  

15 Temmuz darbe girişimi sürecinde gündüzleri ekonomiye katkı sunarak işinin başında olan, geceleri ise demokrasi nöbeti tutan esnaf ve sanatkar camiası; dün olduğu gibi, bugün ve yarında devletinin yanındadır, milli iradeye yönelik her türlü tehdidin karşısındadır. 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmamak ve unutmamak adına esnaf camiası olarak her zaman üzerimize düşeni yapacağız.  

15 Temmuz şehitlerimiz ile birlikte tüm şehitlerimize rahmet diliyor, şükranla ve minnetle anıyoruz. 15 Temmuz gazilerimiz ile terörle mücadelede gazi olan tüm kahramanlarımıza sağlık ve şifa diliyoruz.”

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan
Özcan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özcan, her zaman demokrasinin, milletin ve devletin yanında olduklarını belirterek, “Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini şiar edinen bizler, demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Çünkü devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız” dedi.

Başkan Özcan mesajında şunları kaydetti:

“15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu hain darbe girişiminin 6. yıl dönümündeyiz. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık ve unutmayacağız. 15 Temmuz gecesi milli iradesine sahip çıkan aziz milletimiz hain darbe girişimine karşı şanlı tarihine yeni bir destan daha yazarak, 15 Temmuz gecesi ipotekli kimlikler taşıyan hainlere, halkımız gerekli dersi verdi.  Beyinleri yıkananlara, robot gibi yetişenlere, yabancı güçlerle kol kola girip vatanına ihanet edenlere karşı, milletimiz gerçek anlamıyla bir zafer kazanmıştır. Bu yönüyle 15 Temmuz, yurt dışındaki hesabın yurt içine uymayacağının en büyük ispatıdır. 15 Temmuz aynı zamanda dost ile düşmanın belli olduğu gecedir. Herkesin artık şunu çok iyi bilmesi ve idrak etmesi gerekiyor ki Türk insanı can verir, şehit düşer, kendi iradesinin dışında bir iradeye boyun eğmez. Bu gerçeği öğrenemeyen, görmek istemeyenler de her defasında hezimet yaşamaya mahkumdur. Kadınlarımız, erkeklerimiz, gençlerimiz o gece bir kitle olmaktan çıkıp ’filler’ karşısındaki ’ebabil kuşları’ gibi hain darbecilere kan kusturdular. 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün millet iradesine, istiklal ve istikbalimize karşı gerçekleştirmek istediği hain darbe girişimine karşı cansiperane verilen mücadele aydınlık Türkiye’nin geleceğinde yeni bir sayfa açmıştır."

Türk milleti olarak ne FETÖ ne de bunun gibi karanlık odaklara asla müsaade etmeyeceklerini dile getiren Özcan, “Bununla birlikte yine omuz omuza ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıma inancımızdan vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını ve lider ülke haline gelmesi için hep birlikte çalışacağız.

Bu demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden, milli direnişin kahraman şehitlerine Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyoruz, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizin bir nişanesi olan 15 Temmuz direniş ruhunun nesiller boyu daim olmasını temenni ediyorum" dedi.

Levent BARIŞ, Görüş Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Darbe gecesi Malatya Hükümet Meydanı'nda tepki için toplanan vatandaşlar..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Abdullah (1 yıl önce)
    15 temmuza gelinceye kadar neler yaşandı çok iyi analiz etmek gerekir.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Cumhuriyet -î El Aziz (1 yıl önce)
    Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinden gidilseydi ve cumhuriyetin temel değerleri korunsaydı bugün fetö diye bir örgüt ortaya cikmayacaktı
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Barut (1 yıl önce)
    15temmuzda siyasiyileri meydanlarda görmek istedim ama göremedim.kendilerinin mobesa kayıtlarında fotolarinin olduğunu bile zannetmiyorum.darbe bertaraf edildikten sonra ne hikmetse meydana çıktılar mikrofonu elinden dusurmediler .15temmuzda mücadele eden sadece valimiz vardı onunda ayağıni kaydirdilar vesselam...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Malatya'nın ablası. Hocama selam söyleyin deyip, Rahime Batu okulunun üst katında toplantı yapanlar kimlerdi? Biz unutmadık unutturmayacağız. Esas Fetoculer varsa eskiye dönüp resimlere bakmak lazım...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruat Tüm Şehitlerimize Allah Cellecelaluhu Gani Gani Rahmet Etsin Mekanları Cennet-i ALÂ Olsun Ahirette Efendimiz AleyhiVessalatuVesselam'a Komşu Olsunlar
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    15 Temmuz 2016'da Akp değil de başka parti iktidarda olsaydı fetö hainleri harekete geçtiğinde akpeliler hangi tarafta olurlardı acaba merak ettim hakgetten. Özellikle Pensilvanya'yı ziyaret eden ve her hafta il imamına bağlılıklarını bildirip tekmil veren siyasiler, bürokratlar ve iş insanları.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • HASAN BASRİ (1 yıl önce)
    Bu iktidar giderse ortalık tertemiz olur. Milleti kandırmayı çok iyi biliyorlar. Düne kadar feto ile kucak kucağaydın.darbede hikaye . Darbe 12 eylül gibi olur .
    %74
    %26
    Yanıtla
  • özkan (1 yıl önce)
    15 Temmuzda paylaşılması gereken en iyi mesaj: Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek yol, medeniyet yoludur. Medeniyetin gerektirdiğini yapmak insan olmak için yeterlidir. Mustafa Kemal ATATÜRK
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hakikat (1 yıl önce)
    Ne güzel yav. Öznur Hanım önce kendi etrafına baksın. Esas fetö cü çok yakın akrabası nerde. Çıkıp fetö den en son bahsedecek kişi. Millet i artık aptal yerine koymayı bırak. Sen önce kız kardeşlerinin hesabını ver. Malatya lı nefret etti artık sizlerden. Seçimi sabırsızlıkla bekler olduk.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Barış (1 yıl önce)
    Cilalı lafları geçelim de halen tasfiye edilmemiş yüz bin küsür kripto her kurumda var.. bi daha mı darbe istiyor bu iktidar? Malatyalı eski bakanın kurumunda doğru dürüst tasfiye yok ben değil fetö konusundaki en uzman insanlar sabah akşam söylüyor bunları...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • özkan (1 yıl önce)
    Fetöyü besleyip büyüttü, araları bozulunca tül perdenin önüne geçip 'sokağa çıkın' dedi diye neredeyse adamı kahraman ilan edecekler. :) Malatyalılar da hiç mahsum değil. Akp Fetö ile ortakken bir esnaf dükkanına girdiğimizde ilk görmdümüz şey masanın üzerindeki Zaman Gazetsiydi. Millet cahil, fetö gider başkası gelir.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Belediye Personeli (1 yıl önce)
    Ahmet Başkanımız darbe gecesi göstermiş olduğunuz cesaret dik duruş darbenin seyrini değiştirdi sizin talimatlarınız ile kapattığımız uçuş pistleri sayesinde uçakların iniş ve kalkışına izin verilmeyerek darbenin seyri değişti sizlerin Ve halkımızın canı pahasına göstermiş olduğu cesaret takdire şayandı Allah bir daha öyle günleri göstermesin
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Amin kardeşim Amin
    %38
    %62
    Yanıtla