SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milleti Ne Enflasyona, Ne de Pahalılığa Ezdirdik"

0
Güncellendi - 2021-12-26 12:21:08
A- A+ PAYLAŞ

"BİR AK PARTİ MENSUBUNUN HERKESİN ELİNİ SIKABİLECEK YÜZÜ VAR".. AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AKP Yeşilyurt İlçe Teşkilatını ziyaretinde yaptığı açıklamada, hükümetin icraatlarına değindi.

AKP iktidarları döneminde reform niteliğinde yatırımlara imza atıldığını belirten Tüfenkci, "AK Parti 20 yılda her alanda devrim niteliğinde İşlere imza attı. Eğitimden kültüre, kültürden sağlığa, sağlıktan ulaşıma ve ekonomiye kadar, her alanda biz Türkiye'yi nasıl dört katı büyüttük ise eğitimde de 4+4’ü getirerek, önemli bir işe imza attık. Yine seçmeli dersleri, kuranı Kerim’i getirdik. 4-6 yaş grubu çocuklarımızın okul öncesi eğitimini yaygınlaştırdık. Okullarımızın fiziki altyapısına baktığımızda 20 yıl önceki ile bugün arasında büyük farklar olduğunu görüyoruz. Amacımız tekli eğitime geçmek. Biz her alanda başarı yakaladık. 2002 öncesi ile sonrasındaki üniversite sayısına bakın. Havaalanı sayımız 26 idi, şimdi 57’ye çıktı. Dört tane de bu sene yaptığımızda bu sayı 61’e çıkacak.

Türkiye altyapısını tamamlamış bir ülke konumuna geldi. Bölünmüş yolların artık her şehirde olduğunu görüyoruz. Önceden büyük illerde varken şuan tüm illerimizde bölünmüş yolları hayata geçirdik. Hastanelerimizi beş yıldızlı otel konforuna getirdik. Sağlık konusunda dünyada söz sahibi hale geldik. Daha önce bir ilde stat yokken şu anda bütün statlarımızı yeniledik. Neredeyse bütün semtlerimizde semt sahalarımızı açtık. Gençlik merkezlerimizi, kültür merkezlerimizi her ilimize kazandırdık. Büyük yatırımlara imza attık.

Bir AK Parti mensubunun herkesin elini sıkabilecek yüzü var. Çünkü her kesime dokunmuşuz, her kesimin sorunlarına giderme noktasında gayret göstermişiz. Bunu etnik kesim üzerinden de düşünebilirsiniz, mezhep üzerinden de düşünebilirsiniz. Demokrasinin gelişmesi noktasında AK Parti iktidari gerçekten insanlara dokunmuş. Engellilerimizden kadınlarımıza, kadınlarımızdan yaşlılarımıza kadar her alanda AK Parti belediyeleri imkanları sonuna kadar bu millet için kullanmıştır.

Dünya ticaretinin 3/1 oranında daraldığı dönemden geçiyoruz. Asgari ücreti 4 bin 250 TL olarak, nete çektik. Bu çok önemli bir durum. Asgari ücrette vergiyi kaldırdık. Bu cumhuriyet tarihindeki hükümetlerin hayaliydi. Biz gerçekleştirmiş olduk. Sadece asgari ücret değil bütün çalışan kesimler için bunu sağlamış olduk. Bunu yansımalarını da önümüzdeki aylarda görmüş olacağız. Biz milletimizi ne enflasyona ezdirdik ne de hayat pahalılığına ezdirdik. Tabi bu fiyatların geriye dönmesi biraz zaman alacak ama çok bir süre değil 2-3 ay gibi bir süre içerisinde fiyatların da geriye gelmiş olduğunu göreceğiz." diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

54 yorum yapılmış

  • Malatyali (2 yıl önce)
    Ağam şaka yapıyor galiba bunu nasıl der aklım ermiyor 1 ekmk olmuş 2.5 1 torba un 350 tl 1 kg bulgur 12 tl 5 lt yağ 120 tl meyve desen 6 tl de aşağı yok acaba düşünüyorum bunlara marketler ucuz mu veriyor tüik diye bir şey cıktı eflasyon yüzde 21
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Ocakta 1.50 olan ekmek șimdi 2.50, 45 TL olan yağ 135 TL, 6 TL olan motorin 12.00 TL ye dayandi..300.00 TL lik konut 600.000 TL.. Ne sayarsan say... Ezdirmemiș haliniz buysa, Allah korusun bizde ezseniz ne olurdu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Kaya (2 yıl önce)
    Şaka yapmış şaka. Hemen herşeyi ciddiye almayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Her zamanki gibi yine aynı şeyi yazıyorum malesef Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor Okuyucular mazur görsün sesimizi duyurmaya çalışıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • 2025 de gelecek denmedimi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Şakir abi (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    2453
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (2 yıl önce)
    Dolar düşüşü madem öyle oluyorsa hadi benzini motorini. Temel gidayida 8 TLdusurun
    0
    0
    Yanıtla
  • Tr44 (2 yıl önce)
    Ekonomi şahlanıyor lafını kullanmadı sayın vekil 20 senedir ne keyif sürdünüz reise oy verdik siz keyif sürdünüz bu sefer sanki işler zorlaşacak gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (2 yıl önce)
    O sandık önümüze gelecek elbet o zaman onlara söyleriz içinde bulunduğumuz durumu
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (2 yıl önce)
    hadi gelde benim elimi sıksana dolar 18 tlden 11 tlye düştü mazot benzin aynı fiyat halen 130 tl olan ayçiçek yağını eski fiyatınamı 90 tl indirdinizde haberim yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Hahaha güleyim bari iyi ki ezdirmemişsiniz kim bilir ezdirseydiniz neler olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (2 yıl önce)
    Kendisinin tuzu kuru herkesi de öyle sanıyor galiba. Üstelik birşeyden haberleri de yok.Halkın içinde gibi görünüp halktan ne kadar uzak bir yaşamları var.Daha nasıl pahalılık karşısında bu millet ezilecekti.Dalga geçmeyin milletin aklıyla.Malatya milletvekillerinin hiçbirinin Malatya'ya bir kuruşluk faydaları olmamıştır NOKTA.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    İndirimler Esenlik markette ve tarım kredi marketinde başlasın ilanlar verilsin bakınız diğerleri nasıl indirimler yapacaklar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne indirimi kardeşim sende ciddi ciddi kıyaslama yapmışsın?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bu adam nerde yasiyo yav Allahtan kork Allahtan millet kırılıyor geçim sikintisindan haram olsun size verdiğim oy
    0
    0
    Yanıtla
  • faho (2 yıl önce)
    milletin gözüne bakarak bu kadar yalan bir ifade olamaz..tek gerekçesi var,ülkeden haberleri yok...pes vallahi
    0
    0
    Yanıtla
  • Buğra SOĞUKPINAR (2 yıl önce)
    Bunlar başka memlekette yaşıyorlar herhalde. Vatandaşı ezdirmemişlermiş.. Vatandaş gibi yaşamadan vatandaşın halini anlayamazsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Malatya Haber neden Market lerin fiyat indirmeyip, aksine sürekli zam yapmaları ile ilgili bir haber yapmıyorsunuz. Gündem bu. Siz bari vatandaş İn yanında olun. Bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (2 yıl önce)
    Eski bakan gelecek seçime hazırlık yapıyor ve bizimle egleni ağam az ileri get vekil artık aklımızla oynama
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Doğru söylüyorsunuz pahalılığa ezdirmediniz yılın başında 5 lt ayçicek yağı 28 TL 32 TLeydi yıl sonunda 135 TL nasıl oluyorda pahalılığa ezdirmediniz ya siz hesap bilmiyorsunuz yada halkın aklıyla alay ediyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (2 yıl önce)
    Siz bu kafayla yazık edersiniz sayın cumhurbaşkanına.Biraz dava vatan derdiniz var ise bırakın kenara çekilin bu millet sizi istemiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • İyi de Cumhurbaşkanı konuşun diyor bunlarda konuşuyor. Konuşmayın dese kim konuşabilir ki...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hiç bir bakan yada milletvekili kendince konuşamaz,yorum yapamaz.Geçenlerde sağlık bakanı boş bulunup biraz gazetecilerle konuşma yanlışına düştü,başına neler geldiğini ekranlarda tüm millet gördü.
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (2 yıl önce)
    Doğru söylüyor adam. Kendilerinin ezdigi kadar ne enflasyon nede hayat pahalılığı ezdi bu milleti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (2 yıl önce)
    Önce siz şu tarımsal girdileri bir indirin öncelikfe mazot benzin doğalgazdan bir başlayın da görelim ne kadar samimisimiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (2 yıl önce)
    Sayın vekil sözlerinize inanmıyoruz yanınızdaki sarı berelide inanmıyor bakışlarından belli ağam bizimle eğleniyor dergibi bakıyor.Size o tatlı dağıtan ve halay çekenler bile inanmıyorda sizin teşkilattan ayarlanmış kişiler onlar,ya dolar 8.50 den 18 e çıkmış sonra 11 e düşürülmüş birileri parasına para katmış,açlıktan nefesi kokanlar tatlı dağıtıyor halay çekiyor.Bizim Malatya vekilleri Cumhurbaşkanı ne konuşursa ancak onu konuşuyorlar başka bildikleri yok.hadi düşürün 5 lt yağı 60 TL ye unu düşürün temel gıdayı düşürün hepimiz alkışlayalım artık kimse inanmıyor size seçimde gereken cevap verilecek size.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (2 yıl önce)
    Bunlar ne yiyor ne içiyor acabada böyle kafaları güzel geziyorlar sanki başka bir dünyada yaşıyorlar galiba
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet44 (2 yıl önce)
    Amaç ak partinin hizmetlerini anlatmak değil, bir iki dönem daha milletvekilliği yapabilme derdinde...Aynı yüzleri görmekten bıktık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehtap (2 yıl önce)
    Ya Türkiye deki fiyat ları hiç bilmiyorsunuz, yada ilgisiz siniz. Malatya da marketlere gidilmiyor. Belediyenin işlettiği market durmadan zam yapıyor. Bakın dolar 5 TL ye düşse dahi bunlar fiyat düşürmez. Niye düşürsünlerki 5 ay önce %50 kazanıyorlar Dı şimdi %200_300 kazanıyorlar. Bu kardan vazgeçmezler. Bunlar ülkenin dibini oyuyorlar.kim bunlara dur diyecek. Yok kimse. Ama ben ve benim gibiler yazıyoruz buraya. Allah aşkına Malatya Haber editörü yayınlayın bunu Malatya nın ekmeğini yiyen ..... en kazık marketler. Milletin kanını emiyor bunlar. %300 kar ettikleri yüzlerce ürün var. Bu şekilde devam ederse enflasyon hiçbir zaman düşmez. Aksine hep yükselir. Önce bu kan emiciler yüklü birer ceza kesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • seyfettin atay (2 yıl önce)
    Sayın bakan öncelikle ülkemiz sonra seni seçen malatya halkına hizmet etmeni bekliyoruz. Malatya nın ortak değeri olan yeni malatya spora siz ve sizinle aynı listede seçilen 5 milletvekilinin ve muhalefet listesi chp de seçilen 1 milletvekili olmak üzere 6 vekil birlik olup futboldaki yolsuzluk, ahlaksızlık ve şerefssizliğin son bulması için futbol federasyonu ve merkez hakem kurulunu basıp hesap sormanızı bekliyoruz. Yoksa Malatya nın iktidarın sizin de içinde olduğunuz 5 milletvekilini seçen seçmenlere ihanet etmiş olursunuz ki inşallah ilgilenirsiniz eğer ilgilenmezseniz ilgisizliğin bedelini ödersiniz. Ne mutlu Türküm ve malatyalıyım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gündüzbeyli (2 yıl önce)
    Vallahi psikolojim bozuldu. Yeter artık. Malatyalılar bu siyasilere ne zaman bir ders verecek, ne zaman kral çıplak diyecek, ne zaman bu yağdanlığı bırakacak, ne zaman doğruya doğru yanlışa yanlış diyecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suleyman Demir (2 yıl önce)
    Belediyenin de ortağı olduğu markete bir uğrayın eski bakan. Dün indirim yapmışlar güya. Kasalara zamanı geçmek üzere veya geçmiş çikolataları koymuşlar, 20 tl den 10 tl ye indi, muhakkak alın diyorlardı. Temel tüketim mallarında indirim olmadığı gibi bindirime devam etmişler. Milletvekili de dalga geçer gibi konuşuyor. Allahım insanın çıldıracaği geliyor. Suç sizde değil, iskemleyi aday gösterseler bile ona oy verecek olan halkta.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erolll (2 yıl önce)
    Sanki Malatya'da yaşamamíş başka bir alemdeler millet size oy vedi gerçekleri görún dile getirin diye ama size göre heryer gúllúk gülüstanlík. Gerçekleri gõrün artık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (2 yıl önce)
    Türkiye nin en kazık, en pahalı ve bugün olmuş hergün zam yapan marketler inin Malatya da olduğunu biliyormusunuz. Bunlara bir çare bulun yoksa AKP yide, ülkeyide bitirecek bunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (2 yıl önce)Feryat isimli kullanıcı yorumuna
    ?Aynen katılıyorum. Market leri kimsenin durdurmaya niyeti yokmu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (2 yıl önce)
    Sayın Tüfekçi sizin Malatya daki marketler den haberiniz yok galiba. Adamlar bugün olmuş durmadan zam basıyorlar. Yokmu bunun bir çaresi. Yoksa bu marketler bu milleti bitirecek. İşin ilginci bizim yerel marketler diğerlerinden daha fazla zam yapıyorlar. Örneğin geçen hafta 19.90 olan DP şampuanı bu hafta 29.90 TL. Yapmış. Duru el sabunu 26.90 TL. Olur mu? Ama yapmışlar. O sabunun kendilerine gelişi 12 TL. Eee %150 para kazan varmı böyle bişey. Allah gözlerini doyursun. Ama bunlar hain, bu memleketi düşmanları. Ceza ceza
    0
    0
    Yanıtla
  • En çok zam yapanlar Esenlik, pazar market. Bunlar şuanda bile durmadan zam yapıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • eskimalatyalı (2 yıl önce)
    dolara endeksli vadeli hesaplara üç ay sonra ödenecekler faiz değil hibeymiş fetva nass öyle imiş hibe'nin sözlük anlamını dahi değiştirdiler enflasyon ise söz dinleyen tüike göre
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Akaryakıt dolarla alınıyor değilmi?Dolar 18 Tlnden 11.5 ye düştü yani % 47 düştü mü düştü. Peki neden motorinde sadece 40 kuruş indirdiniz?Bumu enflasyona karşı vatandaşı korumanız?
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Ziiyyaaaaa .... :))))))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sporlu fanatik (2 yıl önce)
    Artık bu milletvekilleri Malatya'dan elini ayağını ceksin yeni yüzler gelsin yeter 20 yıldır aynı yüzleri görmekten gerçekten bıktık bu kadar kısır döngü olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Sadece seçime yönelik güzel hareketler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Allaha havale başka olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalnız kurt (2 yıl önce)
    Enflasyon yüzde 140 olmuş millete üç kuruş parayı reva görüyorlar daha çıkmışlar milletin aklıyla dalga geçiyorlar enflasyona ezdirmedik diye
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    İlk seçimde gideceksiniz At gözlüğü takanlar hariç milletin gözü açıldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiyede başka hiçbir yerde görülmeyen dolar düştü diye sevincinden halay çeken seçmenin olduğu bu şehirde zor.Adıyaman ve baskillilere kalsa gene kazanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Bende 35,ooo bin tl maas alsam aynisini dusunurum ekmek yag yiyecekler pazara benzine elektirige dogal gaza zam gelmedi derim
    0
    0
    Yanıtla
  • Gümrük binasına (2 yıl önce)
    ne minibüs ne otobüs çalışıyor, bizi dağa gönderdin
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    sizde ne var var olan ne sadece eşe dosta bol bol kazandirma ve ortak girişim hizmetleri yapabilme becerileri var.halk sürünmüşmü ölmüşmü aç mı susuzmu,kirasını ödüyomu,evi ısınıyormu veya corbası kaynıyormu kusura bakmayın umurunuzda olan tek şey çakarlı araçlarıniz korumalarınız ve en önemlisine pahasına olursa olsun kaybetmek istemediğiniz koltuğunuz.yazıklar olsun size ve tüm siyasilere
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bunlar gerçekten dalga geçiyor. Sayın bakan çıkmış; "2002 öncesi ile sonrasındaki üniversite sayısına bakın." diyor. Sayın Bakan, üniversitenin çok olması marifet değil. O üniversitelerde ne denli eğitim verildiği ne kadar proje çıktığı ne kadar faaliyette yer aldığı, akademik çalışmaları önemli. Oralardan mezun olanların nerelere geldiği önemli. Eğer 150 yıllık Boğaziçi Üniversitesi, üniversiteyse; bizim bu Malatya'daki 3 yıllık torpil yuvası Turgut Özal Üniversitesi denen yere ne demeliyiz? Son yıllarda kaç tane Türk Üniversitesi Dünya Sıralaması'nda ilk 100'e girdi. Hadi ilk 100'ü geçtim kaç tanesi ilk 500'e girdi. Bunları söyleyin bize.. Apartman dikip tabela asıp içine tanıdıkları hoca olarak doldurmakla üniversite olmuyor. Bunu anlayın. Ayrıca milleti enflasyona yedirmedik diyorsunuz ya; dönün de bir çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden babaya bakın. Seneler boyunca emek verip sıralama yapıp diş hekimliği, tıp gibi bölümleri kazanıp cebinde parası olmadığı o bölümleri bırakıp yabancı dil öğrenip; çok sevdiği, doğduğu topraklarda umut göremeyen, insan gibi yaşamak için vatanından gitmek isteyen gençlere bakın. Gelecek kaygısından intihar eden bu ülkenin çocuklarına dönün bakın. Artık bu yalanlarınızı bırakın bir yere..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Aynen Sayın Bakanım fotoğrafta bakınca belli oluyor ne pahalılık ne de enflasyon bize uğramadı ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Milleti dolara ezdirdiniz 20aralikta yaptığınız dolara darbeyi insanlara bildirseydiniz esnaf ve orta gelir vatandasss battı
    0
    0
    Yanıtla
  • Enes (2 yıl önce)
    Şire pazarında ki halay başı olarak bildiriyorum adam haklı
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin Bey (2 yıl önce)
    Milletimiz çok cahil ulusal haberlere çıktı Malatya dolar yakmakla Hükümetin görevi zaten doları gerilere çekmek Allah aşkına gözlerinizi açın tamam Sayın Cumhurbaşkanımız iyidir ama yeni yüzler istiyoruz doları 18 kende gördük daha bundan sonrası ne olabilir 50 tl olsada böyle olacak Tatlı dağıtmalar dolar yakmalar Vay malatyam vay
    0
    0
    Yanıtla