SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milletvekili Babacan Rezerv Alanlardaki Son Durumu Paylaştı

Milletvekili Babacan Rezerv Alanlardaki Son Durumu Paylaştı
A- A+ PAYLAŞ

Milletvekili Abdurrahman Babacan, 6 Şubat depremleri sonrası Malatya’da belirlenen rezerv yapı alanlarının mevcut durumu hakkında bilgi verdi. İhaleleri tamamlanan ve proje aşamasındaki alanları paylaştı.

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya’da 6 Şubat depremleri sonrası yürütülen rezerv yapı alanlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Babacan, rezerv alanların büyük bölümünde ihalelerin tamamlandığını ve bazılarında ise proje teslimlerinin yapıldığını belirtti.

İhaleleri Yapılan Alanlar

Babacan, birçok bölgede ihalelerin gerçekleştirildiğini ve inşaatların hızla devam ettiğini vurguladı. Rezerv yapı alanlarının isimlerini listeleyerek şunları kaydetti:

Merkez 1 (Dabakhane, Yenihamam, Halfettin)
Merkez 2 (Saray)
Merkez 4.1 Etap (İsmetiye, Kavaklıbağ)
Merkez 5-6-7-8 (Yakınca)
Merkez 9-10-11-12-13-14-15-16-17 (Zaviye)
Merkez 19 (Bentbaşı, Çavuşoğlu)
Merkez 22-23 (İlyas, Çavuşoğlu)
Merkez 24 (Bostanbaşı)
Merkez 27 (Yıldıztepe)
Merkez 28 (Tandoğan)
Merkez 30.1 Etap (Melekbaba, Kaynarca)
Merkez 31 (Hoca Ahmet Yesevi)
Merkez 32 (Turgut Özal)
Merkez 33 (Zaviye)
Merkez 34 (Çöşnük)
Merkez 36 (Tandoğan)
Merkez 38-39 (Göztepe)
Merkez 41 (Yakınca)
Merkez 44 (Selçuklu)
Merkez 45 (Bostanbaşı)

Proje Teslim Edilen ve İhale Aşamasında Olan Alanlar

Projeleri tamamlanan ve ihale aşamasında olan rezerv yapı alanları hakkında Babacan şu bilgileri paylaştı:

Merkez 3.1 Etap (İstiklal, İzzetiye) - 24.09.2024 tarihinde teslim edildi.
Merkez 3.2 Etap (İzzetiye, Saray, Dernek) - 24.09.2024 tarihinde teslim edildi.
Merkez 18 (Kiltepe) - TOKİ’ye teslim edildi.
Merkez 20 (Salköprü) - TOKİ’ye teslim edildi.
Merkez 21 (Cirikpınar) - 16.09.2024 tarihinde teslim edildi.
Merkez 25 (Akpınar, Kırçuval, Sancaktar) - 13.09.2024 tarihinde teslim edildi.
Merkez 26 (Çöşnük) - 16.09.2024 tarihinde teslim edildi.
Merkez 29 (Taştepe, Şehitfevzi, Hanımınçiftliği) - 16.09.2024 tarihinde teslim edildi.
Merkez 30.2 Etap (Melekbaba, Kaynarca) - 27.09.2024 tarihinde teslim edilecek.
Merkez 35 (Çöşnük) - 27.09.2024 tarihinde teslim edilecek.
Merkez 43 (Başharık, Dernek) - 04.10.2024 tarihinde teslim edilecek.

Proje Aşamasında Olan Alanlar

Babacan, bazı rezerv alanlarında proje çalışmalarının sürdüğünü belirterek, bu bölgelerle ilgili detayları şu şekilde paylaştı:

Merkez 4.2, 3, 4, 5, 6 Etap (Aslanbey, Hamidiye, Niyazi, Şıkşık) - Proje çalışması devam ediyor.
Merkez 37 (Çöşnük, Zafer) - 26.09.2024 tarihinde ihalesi yapılacak.

Milletvekili Abdurrahman Babacan, deprem sonrası yeniden yapılandırılan Malatya'da bu projelerin şehrin toparlanması ve güçlenmesi adına büyük bir adım olduğunu vurgulayarak, vatandaşların ihtiyaçlarına hızla cevap verilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Muzaffer Başeğmez (10 saat önce)
    Yarın bakan geliyor ya böyle paylaşımlar yapılıyor. 1,5 2 ay önce ihalesi 30 ağustos dediği mahallede ihale yapılmadı. Murat Kurum tamamen hayal satıyor. 2025 sonu hedefi imkansız. İhalesi yapılmayan ve aylardır Tokiye devredilmiş rezerv alanların ihalesi kasımda bile bitmez. Kış aylarında temel kazsalar bile 18 20 ay arası yapım süreci. 15 ay bile kalmamışken 2025 sonu hikayesini tekrarlıyorlar. Buna yerel siyasiler ve bürokratlar da katılıyor. Ben 2028 seçimleri öne alınırsa belki bu işler hızlanır beklentisindeyim. Onun dışında 2028 seçimlerine rezervler yetişirse büyük başarı.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • ali (14 saat önce)
    Benim evim yıkıldı rezerv alanda olduğu için kuradan çıkarıldım bekliyoruz 2 yıl oldu hala ihale olmadı Devletin sırtındaki yükün azalması için bu ihalelerin biran önce yapılıp konteyener kentlerin boşaltılmsı kira ödemelerinin durdurulması lazım malatya milletvekilleri ve diğer kurumlar deprem sonrasında çok yavaş ve siaysi oynayarak iş yapyorlar yazık sayın yetkliler lütfen işinizi hakkıyla yapın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • cebo (18 saat önce)
    eee hadi daaaaa....hızlandırın şu istişklal mahallesini.1.5 yıl geçti evlerimizi teslim edin artık
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Neriman (1 gün önce)
    Bu vekilimiz Malatya'ya sadece bakan geldiğinde uğrayan, başka zamanlarda Malatya dışında olan, ara ara sosyal medyadan paylaşım yaparak çalışmış izlenimi veren, ama çalışmayan dışarda iş koşturan birisi. Kısaca boş birisi diğerleri gibi
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Bide yok yıkarız, asarız, dağıtırız pozları. İşi gücü kupon yerlerin rant takibi. Nasıl hesap verecekler onu düşünsünler şimdiden. Bu arada Öznur ablaları da sessiz sessiz iş takibinin başında, haberiniz olsun.
    %59
    %41
    Yanıtla