SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milletvekillerinin Soru Rekoru

Milletvekillerinin Soru Rekoru
A- A+ PAYLAŞ

Milletvekilleri, denetim faaliyetleri kapsamında Meclis Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ile kabine üyelerini soru yağmuruna tuttu. 27. Dönem'de 5. Yasama Yılı sonuna kadar Meclis Başkanlığına 66 bin 996 yazılı soru önergesi verildi.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Mecliste henüz bir yasama yılı daha olmasına rağmen şimdiden yazılı soru önergeleri ile araştırma önergelerinde rekora imza atıldı.

Milletvekilleri, 7 Temmuz 2018'de başlayan 27. Dönem'de 5. Yasama Yılı sonuna kadar çeşitli konularda TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve kabine üyelerinin yanıtlaması istemiyle 66 bin 996 yazılı soru önergesi sundu. Bunlardan 42 bin 154'ü cevaplandı. Aynı dönemde soru önergelerinin cevaplanma oranı yüzde 63 oldu.

Yalnızca 27. Dönem 5. Yasama Yılı'nda toplam 14 bin 562 yazılı soru önergesi sunuldu. Bunlardan 5 bin 597'sine cevap verildi.

23. Yasama Dönemi'nde 19 bin 243, 24. Yasama Dönemi'nde 64 bin 114 yazılı soru önergesi sunuldu. 26. Yasama Dönemi'nde ise yazılı soru önergelerinin sayısı 28 bin 989'da kaldı.

TBMM'ye 27. Dönem 5. Yasama Yılı sonuna kadar 6 bin 280 araştırma önergesi sunuldu. Bunlardan 176'sı Genel Kurul gündemine alınarak görüşüldü, 11 araştırma komisyonu kuruldu.

Meclis Başkanlığına 23. Dönem'de 1101, 24. Dönem'de 3 bin 309, 26. Dönem'de ise 2 bin 731 araştırma önergesi verildi.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız