SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milletvekillerine 'Çok İyiyiz', Bize 'Çok Kötüyüz' Diyorlar!"

A- A+ PAYLAŞ

"ESNAFIN DA KENDİNE GELMESİ GEREKİYOR".. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, koronavirüsten etkilenen esnaf ve sanatkarların Malatya Büyükşehir Belerilesine olan beklentilerini içeren başvuruda bulunduklarını bildirerek, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, esnaf ve sanatkarın yanında olacaktır. Bu konuda kuşkumuz yoktur” dedi.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada, Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında; işyerleri kapanan, iş potansiyeli kaybolan ve zor bir dönem  geçiren esnaf ve sanatkarlar için beklentileri içeren baş vuruyu Malatya Büyükşehir Belediyesine yaptıklarını aktararak, “ İşyeri kapanan esnaf ve sanatkarlara maddi destek yapılmasını talep ediyoruz. Belediyeye ait tüm işyeri ve işletmelerde kira bedelinin alınmamasını talep ediyoruz. Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri;  koronavirüs nedeniyle kapalı kalan ve kapatılan işyerlerinden esnafın ödediği Su bedeli, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat İzin Harcı, İşgaliye Harcı, Pazar Yeri Harcı, Çevre Temizlik Vergisi, Emlak Vergisi, Katılma Payı, Tabela İlan ve Reklâm Vergisi, Otopark Ruhsat Harcı, Canlı Müzik Ruhsat Harcı, İşyeri mesafe ölçüm bedellerinin alınmamasını ya da büyük oranda indirime gidilmesini talep ediyoruz. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, esnaf ve sanatkarın yanında olacaktır. Bu konuda kuşkumuz yoktur. Pandemi sürecinde Mülkiyeti Belediyemize ait olan iş yerlerinin 3 ay boyunca kira alınmayacağını kamuoyunu açıklandı. Yaptığımız görüşmede 3 ay sonrada pandemi süreci devam ederse Büyükşehir Belediyesi bu durumu tekrar gözden geçirecek.  İnşallah önümüzdeki yılbaşına kadar maddi durumu sıkıntılı olan esnafımıza, esnafımızın yanında çalışanlarına Büyükşehir Belediyesi tarafından gıda yardımı yapılacağı bilgisi de bizimle paylaşıldı. Pandemi süreci devam ettiği sürece de bu yardımlar devam edecek. Esnaf zor dönemde yanında olanı hiçbir zaman unutmaz, unutturmaz. Ellerinden gelen imkanlar ölçüsünde esnafımızın yanında olacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan ve ekibine, merkez ilçe belediye başkanlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza bu çabalarından ötürü şahsım adına teşekkür ediyorum. Gün birlik olma günü gün dayanışma günüdür. Büyükşehir Belediyemiz gibi Hekimhan Belediye Başkanımız Turan Karadağ’a belediye ait iş yerlerinde kiracı konumunda olan esnafımızdan 4 ay boyunca kira almayacağını belirtmiştir, kendilerine esnafım adına teşekkür ediyorum.” dedi.

-“Kredilerin geri dönüşü başladı. Esnafımız bu kredileri nasıl ödeyecek kara kara bunu düşünmekteyiz”

Esnafa verilen kredi taksitlerinin mutlaka ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini bir kez daha yenileyen MESOB Başkanı Keskin şunları söyledi:

“Esnaf elinden geldiği kadar doğrudan ya da dolaylı olarak devletine her zaman destek olmuştur, devlete bu zaman kadar hiç yük olmamıştır, hep dik durmuştur,  durmaya da devam edecektir.  Şu yaşanan sıkıntılı süreçte de Hükümetimiz ve devletimizde esnafımızın yanında yer almıştır, biz bunların farkındayız. Her seferinde kredi verildiğini ifade ediyorlar, bizde defalarca teşekkür ettik, yine teşekkür ediyoruz. Esnafımız bu zamana kadar o kredilerle kendini idame ettirdi, borçlarını ödedi, çarkını döndürdü. Ancak kredilerin geri dönüşü başladı. Esnafımız bu kredileri nasıl ödeyecek kara kara bunu düşünmekteyiz. Cumhurbaşkanımız Baş ustamız Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği gibi tüm kurum ve kuruluşların bu zor günlerde yükümüzü hafifletecek uygulamaları başlatacaklardır. Kimse gelip bizim halimizi sormasın, halimiz ortadadır, esnafa destek versinler.  Verilen kredilerin 2022’ ye kadar ertelenmeli. Karşılıksız hibe şeklinde en azından 6 ay durumu iyi olmayan esnafımıza ve yanında çalışanlara asgari ücret desteği talep ediyoruz. Bunu yapmak sosyal devletin gereğidir. İnsanların karnını doyuramazsanız insanları mutlu edemezsiniz. Mutlu etmek için hem durumu olmayan esnafımıza, hem de esnafımızın yanında çalışanlar için Baş ustamız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’de beklentimizdir.”

-"Milletvekillerine “Çok şükür iyiyiz” diye cevap veriyorlar, ama bize gelip “Çok kötüyüz’, kredileri ödeyemiyoruz, kirayı veremiyoruz” diyorlar"

Keskin, esnafların işyerlerine gelen milletvekillerine içinde bulundukları sıkıntıları anlatmasını da isteyerek “Genel Başkanımız Bendevi Palandöken her platformda esnafın derdini ve beklentilerini anlatılıyor. Esnafta işyerine gelen milletvekillerine ve yetkililere derdini anlatmalı sadece hatıra fotoğrafı çektirmemeli. “Allah sizi başımızdan eksik etmesin” demekle bu işler çözülmez.  “İşleriniz nasıl’ diye sorulduğunda “Çok şükür iyiyiz” diye cevap veriyorlar, ama bize gelip “Çok kötüyüz’, kredileri ödeyemiyoruz, kirayı veremiyoruz” diyorlar. Böyle olmaz. Esnaf yaşadığı sorunu işyerine gelen tüm yöneticilere net olarak anlatmalı.  Sadece esnaf yöneticilerinden bu konu beklenmemeli. ‘Oda başkanları ne yapıyor’ diyorlar. Oda başkanları ellerinden geldiğinde sorunlara sahip çıkıyor ve her yere iletiyorlar. Ama esnaf kenarda oturup beklemesin. Esnafında biraz kendisine gelmesi lazım. Esnaf oda başkanları elinden geleni yapıyor, TESK Genel Başkanımız Bendevi Başkan elinden geleni yapıyor. Esnaf işyerine gelen tüm milletvekillerine derdini anlatmalı, sorunlarını, sıkıntılarını tek tek anlatmalı. MHP Malatya Milletvekili Sayın Mehmet Fendoğlu’na ve CHP Malatya Veli Ağbaba’ya sorunlarımızı Meclis’te dile getirdiği için teşekkür ediyorum. Özellikle AK Parti Malatya Milletvekilleri bu işi yüklenmeli ve sorunlarımıza sahip çıkmalı, yereldeki sorunları aynı anda Ankara’da hükümet üyelerine aktarmalılar, korkmasınlar. Eğer sorunları Ankara’ya iletmekten korkuyorlarsa bu işi yapmasınlar,  Sayın Cumhurbaşkanımıza yük olmasınlar, yük alsınlar.” şeklinde konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • sahipsiz esnaf (3 yıl önce)
    sayın başkan siz burda neyi anlatmaya çalışıyorsunuz beledıyenın üç beş dükkanından kıra alsa nolur almasa nolur hadı dıyelım almadı binlerce esnafın dükanı kira şimdi belediye üç ay almadım dese siz iş becermişmi olucaksınız yoksa ak parti üç ay kir aldırmadı mantığıyla algımı yaratmış olucakaınız bırakın bu işleri zaten beledıye kiracılar malım kendı adamları onlar başının çaresine bakar bence siz odanıza kayıtlı esnafa çare arayın ki şu pandemi döneminde bir şeyler ola bence aslında işin dorusu hiç bir şey yapmayın bırakın milleti kendı haline boş umutlandırmadan başka bişey yok. maliyecıler sokaklarda sigaradırlar sokakta pandemiciler sokakta polisler sokakta ellerine almış iki makbuz esnaflara baskın yapıp duruyorlar yav başkan bizde bir söz var babam durki durak yerımizde dert muslumanın başında gevura göre ne dert var. sağılarımla malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Sayın keskin esnafimizdan makul ölçüde kar etmelerini bekliyoruz bir musluk alacağım aynı marka aynı tip musluğu bir esnafa sordum 200 TL dedi biraz ilerde başka bir esnafa sordum 140 TL dedi oğlum aynı musluğu 100 TL ye internetten getirtti sayın keskin söğütlü camii yanına gidiniz bir ayakkabıya müşteri olunuzda esnafı görünüz yukarda yazdıklarımdan bu işi ahilik ahlakı ile yapan esnafı uzak tutuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Rahmetli Özal'ın ortadiregi yok oldu şimdi iki kesim var fakirler yokluk çekenler ,birde varlık içerisinde yuzenler yani güzelim ülkemin bir yüzüne bakıyorum ,birde diğer yüzüne bakıyorum aynen Karadeniz iklimi gibi sabah güneşli öğleden sonra yağmurlu,bulutlu havayı yok ettik,bu covit donemide her şeyin tuzu biberi oldu diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Darbukator Baryam (3 yıl önce)
    Şevket başkanin dediklerine bakılırsa sadece esnaf zor durumda diğer insanların işleri yolunda zanneder. Gerçekler öyle değil. Büyükşehir Belediyesi şayet gücü yetiyor ve esnafa destek olabiliyorsa hakkaniyet gereği olarak lüks arabalarla gezen esnaflardan olmayan diğer sade vatandaşlardan da emlak vergisi ve çöp vergisi 2022 yılına kadar alınmasın.Ayrica 400 küsur milyon ucuz faizli veya faizsiz (hibe) kredinin Malatya'da kimlere verildiği açıklanmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    İyiyiz deseler veya kötüyüz deseler ne değişir bugün ortalama daire fiyatları 400 bin lira 2016 yılında sıfırı 54 bin lira olan aynı araba bugün 165 bin lira bir asgari ücretli 20 yıl kazancının tamamını yemese içmese bir araba bir daire alamıyor ,bir markete gidiniz fiyatlara bakınız çarşı pazar yanıyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesutcan (3 yıl önce)
    Sizde mi eve ekmek götüremiyorsunuz minübüsçüler gibi.sonra yok efendim öyle demek istemedim diye açıklama yaparsınız öyle oluyor hep
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (3 yıl önce)
    ESOB, MESOB vatandaşı ve vekilleri suçlamak yerine kendisi de bir şeyler yapmalı. Aidat almaya ara vermeli. Bankada biriken paraların yarısını esnaflara mağduriyeti ölçüsünde dağıtmalı. Odalar, sendikalar, borsalar, barolar herkes pamuk ellerini cebe atmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • PIRASA (3 yıl önce)
    “Milletvekillerine “Çok şükür iyiyiz” diye cevap veriyorlar, ama bize gelip “Çok kötüyüz’, kredileri ödeyemiyoruz, kirayı veremiyoruz” diyorlar” İLK KEZ BAŞKANI DPĞRU BİRŞEY SÖYLERKEN GÖRDÜM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nadi (3 yıl önce)
    Ne güzel esnafmış. Derdini söyleyemeyen esnaf. ALLAH ıslah ede
    0
    0
    Yanıtla
  • TÜTÜNCÜ (3 yıl önce)
    malatya da bir çiğköftecinin bile genel anlamda söylüyorum altında 50 .60 bin liralık araba var kimse dert yanmasın bunu herkes biliyor ve üstelik dükkanın önünde etten duvar örülmüş bir vaziyette arabanın etrafı masa sandalyelerle kapatılmış kimse yanına ve önüne park edemez sen müşteriysen bile git nereye park edersen et diye azarlıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Aynen Timurlenk Nasrettin hoca fil hikayesine benzemiş maalesef bizim insanımız arkadan konuşur yüz yüze gelince o önceki konuştuklarından bir kelime bile etmez mesut başkan bir gerçeği söyledide ne oldu mesut başkan haklı olduğu konuda yanlız bırakıldı servisci esnafı bile sahip çıkmadı .
    0
    0
    Yanıtla
  • Reel (3 yıl önce)
    Nasrettin hocanın fil hikayesini az çok bilirsiniz.Nasrettin hoca padişahın karşısında arkasını döndüğünde şikayetçi olan kimseyi göremeyince,padişahım halk filler den çok memnun 5-10 tane daha gönder demiş.O yüzden insan herkeş karşısında doğru sözlü olmalı,pervane gibi bukalemun gibi olmamalı. Müslümanligin gereği de bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Őğrenci (3 yıl önce)
    Gecen markete gittim manav reyonunda ki personel sohbet etmeye başladi anlatiyor abi asgari ucret aliyorum sabah 9 da geliyorum aksam 9 da cikiyorum hanim.cocuklara mama istoyor alamadim caya biskuvi dogra diyorum korkudan dogalgaz I yakamiyorum diyor anlattida anlatti tek soru sordum kime oy verecksin ne dedi biliyor musun Reis den baskasi yalan:))
    0
    0
    Yanıtla
  • Kral44 (3 yıl önce)
    Malatya malesef rüzgar gülü gibi rüzgar nereye eserse oraya dönüyor bu yüzden gelişmiyor ne zihniyet nede beşeri ne fiziki şehir ilerlemiyor başkan aslında kısmen doğru demiş ama bizim halk işine geldiği gibi düşünür davranır hakkaniyet esas alınmaz hicbir zaman
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Malatya halkı ( esnaf dahil) akşama kadar akp yi yerden yere vuruyor,seçim zamanı da silme oy veriyor.Celiskili bir hal
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Desteği Batı memleketleri gibi hakkaniyet esasında yapmalarını istememiş. O da biliyor ki zaten öyle herkese yetecek bir para yok, devlet herkese 10-20 bin veremiyor. Garibana 1-2 bin lira verdi, esnafa sanatkara uygun maliyetle "borç" verdirdi. Şimdi esnafa da destek olsun işsize de asgari ücretliye de. Enflasyon aldı başını gitti; un, yağ vs fiyatlarına bakın. Bu kış soğuk geçecek. Allah sonumuzu hayretsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamyoncu (3 yıl önce)
    Sayın başkanım Malatya'da kamyoncu esnafı mağdur cezalar illallah ettirdi dile getirirseniz seviniriz
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)Kamyoncu isimli kullanıcı yorumuna
    acaba niye ceza yazıyorlar size? kurallara uyarsanız ceza yemezsiniz. 70 km den fazla gitmemesi gereken kamyonlar ben 90-100 le giderken beni solluyorlar. çevre yollarında sol şerit kamyoncularla dolu. ve ölümlü ve büyük kazaların çoğu kamyoncuların karıştığı kazalar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek (3 yıl önce)
    Değerli Başkan çok güzel bir konuya değindiniz gerçekten Bu tutarsızlık ne kadar şeffaf olarak ortaya konulmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin (3 yıl önce)
    Belediye Aş evi mi kardeşim.Esnafların altlarındaki arabaları hep mercedes BMW bu mu mağduriyet.Sonrasa eve ekmek götüremiyoruz diyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (3 yıl önce)Selahattin isimli kullanıcı yorumuna
    Şu dusunceye bak kardeşim anlıyoruz dusunmuyorsun okumuyorsun sormuyor musun sgorgulamıyorsun rahatsın sen neden yazıyorsn iyi uykular sana
    0
    0
    Yanıtla
  • 16 yıllik esnafim 10 yildir brodwaya biniyom..genelleme yanlış...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Başkan kesinlikle doğru söylüyorsun ama yapacak birşey yok 3 maymunu oynuyor millet
    0
    0
    Yanıtla
  • Davut (3 yıl önce)
    Bu şehrin geri kalma sebeplerinden biride bu ve benzeri adamların popülistliği. Günün adamı olmaları . Sizde bu şöför amca sevdanızdan vazgeçin artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (3 yıl önce)
    Orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor (Okuyucular mazur görsün sesimizi duyurmaya çalışıyoruz )
    0
    0
    Yanıtla