SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milli Parktaki Bu İnşaat Bir İlk

0
Güncellendi - 2022-01-07 17:54:08
Milli Parktaki Bu İnşaat Bir İlk
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, Beydağı Tabiat Parkı Gençlik ve Spor Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Gençlere ekosistemin tanıtılması, doğa bilincinin arttırılması için; her yaş grubuna uygun etkinlik, dinlenme alanları, kamp ve eğlence ihtiyaçlarının giderilmesi, yöre ve bölge halkının spor faaliyetlerinin geliştirilebilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile ilimiz Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü alanında Beydağı Tabiat Parkı Gençlik ve Spor Merkezi inşa edilmeye başlandı.

İnşaatın kısa bir süre önce başladığını belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Ahmet Çörtük, Tabiat Parkları içerisine Doğa ve Gençlik Kampının yapılmasının Türkiye’de bir ilk olduğunu belirtti. İnşaat ile ilgili bilgileri yüklenici firma yetkililerinden alan Vali Baruş, inşaat alanını gezerek inceledi. 2023 yılı içerisinde tamamlanacağını belirten firma yetkilileri Gençlik ve Spor Merkezi hakkında detaylı bilgiler verdiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilen yaklaşık 150 dönüm alan içerisinde 45 dönümlük alana inşa edilmeye başlanan Gençlik Merkezi, 7500 metre kare kapalı alana, 250 yatak kapasiteli kamp alanına, açık-kapalı spor salonlarına, idari bina, lojman, açık otopark alanına, macera parkuruna, koşu parkuruna ve yaklaşık 11 km bisiklet yollarına sahip olacak şekilde planlandı.

105 dönümlük rekreasyon alanı içerisinde 75 dönüm yeşil alan, kamelya, çocuk oyun grup alanları, yürüyüş ve koşu yolları olacak.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • yerli (2 yıl önce)
    malatyalının nefes alacağı güzel bir park ama orayı da beton dolduruyorsunuz. sadece yürüyüş ve bisiklet yolu yapın. boş yerleri ağaçlandırın yeter. illaki bir yerleri birilerine peşkeş çekecek bir işletme açacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gençlik (2 yıl önce)
    Selahhattin gürkan yapıyor biliyorduk. Öyle anlatıyor kendileri. Gençler için yapılan bu tip işler gençlerin kendisini keşfetmesini sağlar. Son yıllarda farklı spor dallarında başarı elde edilmesinin nedeni gençlerin kendi yeteneklerini keşfetmeye başlaması. Bir çok yetenek heba olup gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemali (2 yıl önce)
    Aha bir hayal kırıklığı daha. Tabiat parkı hemde şehir içinde çok güzel olur diyorduk, yine beton yine yapay alanlar... Gitti güzelim yerler. Aileye yer yok. Sarmaş dolaş gençlerin içinde mahvolduk, midemiz bulanıyor artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    Millet aç gençler işsiz...Lisans mezunları kaldırım ölçüyor,umutsusuz..Aç karınla işsizlikle bunlar lüks!!Yazık oldu gençliğe..
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Yaw yeter allah aşkına.adım başı gençlik merkezi.adım başı sosyal tesis.adım başı spor merkezi.gençlere iş verin iş.spor merkezi ile gençlik merkezi ile ilerleyemeyiz.tabiat parkına neymiş inşaat yapmışlar.bir ilkmiş.tabiat parkına parası olmayanı almıyor lar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Beydağı Tabiat Parkına GİRİŞ PARALI vali beyin haberi var mı?
    0
    0
    Yanıtla