SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milyonluk Villalar Depremde Kağıt Gibi Dağıldı

Milyonluk Villalar Depremde Kağıt Gibi Dağıldı
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki milyonluk villalar kağıt gibi dağıldı.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık depremler Malatya'da ciddi hasara yol açtı. Depremin vurduğu Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde kentin en prestijli bölgesi olarak adlandırılan Şahin Tepesi’ndeki onlarca villa da kağıt gibi dağıldı.

Her biri 3 ila 5 milyon liradan dan satışa sunulan villaların bulunduğu bölgede zeminde de yaklaşık iki metrelik kayma oldu. Çok sayıda istinat duvarının çöktüğü, yollarda derin yarıkların oluştuğu bölgede deprem sonrası sessizlik hakim.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Zorto (1 yıl önce)
    Suçlu mu arıyorsunuz buranın zemin durumunu incelemeden imara açanlar ile zemin dayanıklılık raporu veren mühendise soracaksınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (1 yıl önce)
    şu zamanda malzemeden çalma veya eksik malzeme kullanmak needeyse imkansiz. Neden? Inşaat yapılmadan önce jeoleji muh. Tarafindan incelenip izin verilir, sonra mimar cizimi yapilir, belediye onay verir. Müteahit is takibini yapsin diye ins müh., şantiye şefi ve yardimsi olur. Bunlar yapilanlari inceler. Bunlarida yapi denetim ve belediye inceler. Her beton dökulmesinde bettonlardan ornek alinir. Demirin boyutu incelenir ve her basamakta yapi denetimin ve belediyenin onayi gerekli. Hersey bittikten sonra belediye son birkez gelip kontrol eder ve tasima ruhsati verir. Bolgede okadar zayiyat vakti neden belediyenin yaptigi ve diger firmalarin yaptiklari ve yikildiklari villalari haber yapmiyirsunuz anlamadim.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Asli (1 yıl önce)
    O bölgedeki villa sitelere kaçak oda ekleyenlerde var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Prof. Dr. Mehmet ÖNAL (1 yıl önce)
    Şahin Tepesinde yapılan villaların olduğu yerin altındaki katmanlar kuzeye doğru eğimli. Bu bölgedeki kayaçlar da killi. Kiltaşları su alınca kayganlaşır. Bundan dolayı heyelan olacağını yıllar önce söyledim.Yazıklar olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şimdi sorsan,derlerki müteahhit suçlu..o zemin yapısına sahip alanı imara açan yada imar izni veren suçlu değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet hocam 2015 teki yazınızı okumuştum keşke belediyeler sizlerin üzerine gelmek yerine işlerini hakkıyla yapsalar di ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Selami (1 yıl önce)
    Bu adamların Mütayitlik belgelerine el konulmalı.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yusuf (1 yıl önce)
    Ben de yılların mütayitiyim. Sağlam zeminde dubleks bina nasıl bu hale hala anlamıyorum. Nasıl bir hata varki bu binalar bu hale geldi
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    İncelemeye gelenlerin söylediği deprem perdesi yapılmamış. Proje hatalı. Bu adamların belgelerine el konulmalı. Bir daha kimseye mezar satamasınlar.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Darül Rıfkı (1 yıl önce)
    Hani tek hasar gören yüksek katlı binalardı?aklımız karışıyor beynimiz yanıyor?önce müteahhitler suçlu dediniz dava açalım dedik.sonra belediye dediniz onada vekalet verdik.eee şimdi 2 katlı binada kime açacağız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • eğer gereği gibi yapıldıysa 32 katlı da olsa problem olmaz ama gereği gibi yapılmazsa 2 katlı da olsa yıkılır. Malatyada ilk depremde çöken yüksek katlı bina yok. ikinci depremde de 1-2 tane var sadece. 40 yıllık akkent sitesi bile ağır hasar almasına rağmen çökmedi. çökenlerin çoğu 4-5 katlı binalar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 1.deprem (1 yıl önce)Alper isimli kullanıcı yorumuna
    Seyri İstanbul Konutları 1.depremde çökmediyse nasıl insanlar enkaz altında kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Serap (1 yıl önce)
    Yeşilyurt mollakasımda sağlam yer kalmamış, heryer darmadağın olmuş, villalar ayakta kalmışsa iyi bence, çok geçmiş olsun.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    işini hakkıyla yapana helal olsun.ama işini düzgün yapmayanıda allah görüyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orduzulu (1 yıl önce)
    Ne en prestijli yeri ucuz bölgeler otaraflar zamanında aldı millet zorla prestij katmaya çalışıyorlar. Mesela o villalar orduzu tarafında olsaydı belki zeminden dolayı bişey olmayacaktı.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • dr cengiz (1 yıl önce)
    yıllar önce onbinkonutlarda 4 katlı villa yaptım demirin çimentonun hesabını yapmadık iç dış tavan taban izolasyon yaptık binanın görünmeyenine o kadar çok masraf yaptıkki paramız bitti ve estetiğine fazlada masraf edemedik kapısını seramiğini ucuzdan yaptık ..satmaya karar verdik harcadığımızı istedik 6 ay satamadık pahalı geldi millete...bu nasıl kapı bu nasıl seramik dediler biride bunun temelini nasıl attın izolasyonu nasıl diye sormadı..sonuç depremler sonrası villamda iğne ucu kadar çizik bile yok..şimdi millet anlamıştır neyin önemli olduğunu ama iş işten geçti...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ercan (1 yıl önce)
    Yazık olmuş millet alın teriyle almıştı o villaları.Geçmiş olsun herkese
    %50
    %50
    Yanıtla
  • abdullah (1 yıl önce)
    bu depremden herkesin ders çıkarması gereken konular evin odasına malzemesine kapı koluna boyasına bakmaktan çok evlerin ne kadar depreme dayanıklı yada ne kadar bu evler sağlam olduğuna baksaydık bu kadar olaylar yaşamazdık ama yarın bizler maalesef yine unuturuz yine unutacağız bunu
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)abdullah isimli kullanıcı yorumuna
    Biz vatandaş olarak evin kolonuna,kirisine nasıl bakabiliriz,herkes bunu yazıyor,biz zemin etüdü yapamayız,bununla ilgili birimler var,belediyeler var,yetkililer var,herkes işini hakkıyla yapsaydı bunlar olmazdı,3 yıllık binam ağır hasarlı,vebal vatandaşı mutahitin önüne atanlarda,sanki vatandaş sucluymus gibi sağlamlığına zemine bakın diyorsunuz,herkes işini usulüne uygun yapsın demiyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla