SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mısır'daki Kilise Yangınında 41 Ölü

Mısır'daki Kilise Yangınında 41 Ölü
A- A+ PAYLAŞ

Mısır Kıpti Kilisesi başkent Kahire'nin batısındaki kilise yangınında 41 kişinin öldüğünü duyurdu.

Mısır Kıpti Kilisesinden yapılan yazılı açıklamada, Kahire'nin batısındaki kilisede yangın çıktığı ifade edildi.

Açıklamada, yangında 41 kişinin öldüğü, 14 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Mısır resmi ajansı MENA ise Giza'daki bir kilisede çıkan yangında ilk belirlemelere göre 55 kişinin yaralandığını ve ölenlerin olduğunu duyurdu.

Ekiplerin çalışmaları sürüyor
Kilisenin çevresini güvenlik kordonuyla kapatan itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya ve söndürmeye çalışıyor.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hüsam Abdulgaffar yaptığı açıklamada, olay mahalline 30 ambulansın sevk edildiğini belirtti.

Abdulgaffar, 55 kişinin çevredeki hastanelere kaldırıldığını ve can kayıplarının sayısını belirlemeye çalıştıklarını aktardı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü ayrıca Giza ve Kahire'deki hastanelerde hazırlık durumunun yükseltildiğini vurguladı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den talimat
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ise yaptığı yazılı açıklamada, "Giza vilayetindeki El-Munira Kilisesi'nde meydana gelen elim kazaya ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiğini; ilgili tüm devlet kurum ve kuruluşlarına gerekli tedbirlerin alınması talimatı verdiğini" belirtti.

Sisi ayrıca, olayla ivedilikle ilgilenilmesi ve yaralılara tüm sağlık hizmetlerinin sağlanması talimatı verdiğini aktardı.

İslam İşbirliği Teşkilatından taziye mesajı
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha,  Ebu Seyfeyn Kilisesi'nde çıkan yangında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

İİT'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İİT Genel Sekreteri Taha, Giza kentinin İmbaba bölgesinde yer alan Ebu Seyfeyn Kilisesi'nde çıkan yangınla ilgili Mısır halkı ve hükümetine en içten taziyelerini iletiyor." ifadesine yer verildi.

Genel Sekreter Taha'nın, hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır, yaralılara da acil şifa temennisinde bulunduğu bildirilen açıklamada, ayrıca Taha'nın bu elim hadise dolayısıyla İİT'nin Mısır'la dayanışma içinde olduğunu ifade ettiği kaydedildi.

Arap ülkelerinden taziye mesajı
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Tunus ve Cezayir, Mısır'ın başkenti Kahire'nin batısındaki Ebu Seyfeyn Kilisesi'nde çıkan yangında hayatını kaybedenler için taziye mesajları yayımladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Ebu Seyfeyn Kilisesi'nde çıkan yangından derin üzüntü duyulduğu dile getirildi.

Açıklamada, yangında vefat edenler adına Mısır halkı ve hükümetine taziye dilekleri iletilirken, yaralılara acil şifa temennisinde bulunuldu.

BAE, Ürdün, Kuveyt, Bahreyn, Tunus ve Cezayir dışişleri bakanlıklarının açıklamalarında da söz konusu kilise yangınında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dilendi ve Mısır'la dayanışma mesajı verildi.

Katar haber ajansının (QNA) Twitter hesabında yayımlanan taziye mesajında da Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani'nin, yangında hayatını kaybedenler için Mısır Cumhurbaşkanı'na başsağlığı, yaralılara da acil şifa dilediği aktarıldı.

Kahire, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız