SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MOTAŞ'tan Şoförlerine Eğitim

0
Güncellendi - 2018-11-27 04:06:56
MOTAŞ'tan Şoförlerine Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Şehir içi toplu taşımasının mesleki eğitimlerini almış ve nitelik kazandırılmış kişiler tarafından yürütülmesi amacıyla başlatılan eğitim seferberliği kapsamında Malatya toplu taşıma hizmetini yürüten Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma işini yapan MOTAŞ şirketi şoförlerine periyodik olarak ‘Mesleki Gelişim’ eğitimleri veriliyor.

“Şoför Eğitimlerimizi Her Yıl Artırarak Sürdürüyoruz”

Hizmet sunum kalitesinin arttırılmasını sağlamak amacıyla “Mesleki Gelişim Eğitimi” programları düzenlediklerini belirten MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, eğitim yılı ilan ettikleri 2018’de çalışanlarına yönelik verdikleri eğitimlerle ilgili bilgiler paylaştı.

Toplu taşıma sürücüsü olarak her tür belgesini almış, iyi yetişmiş, eğitimli ve sabırlı personellerle çalışmanın daha verimli olacağı düşüncesiyle göreve geldiği 2014 yılından günümüze kadar tüm personeli değişik konularda eğitime tabi tuttuklarını belirten Tamgacı, “bu kapsamda eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Personel eğitimlerini yılın başından itibaren programlayarak önümüze bir hedef koyuyoruz. Yıl boyunca bu hedefi tutturmaya, hatta hedefimizin üzerine çıkmaya çalışıyoruz. Geldiğimiz şu güne kadar 2018 yılında hedeflediğimiz eğitim seviyesini aşmış bulunuyoruz.

Vardiyalı çalışan personelimize iki vardiya şeklinde düzenlediğimiz eğitim programları uyguluyoruz. Uzman eğitimcilerimiz tarafından verilen eğitimleri; interaktif, yaparak öğrenme modeli ile zenginleştirilmiş eğitim metotları sunarak, güdülenmeyi, kalıcılığı ve verimi arttırıyoruz.

İş organizasyonu, sefer öncesi hazırlık, sefer sırasında ve sonrasında yapılacak işlemler, acil durum planları, toplu taşıma şoförlerine ergonomi, iş sağlığı ve güvenliği, müşteri memnuniyet uygulamaları, iletişimin temel öğeleri, etkin dinleme, iletişim engelleri ve başa çıkma yolları, sorun çözme becerileri, eğitici eğitimi, güvenli ve verimli sürüş teknikleri, teknik eğitim konularında verilen eğitimlerle tam donanımlı sürücüler yetiştiriyoruz” diyen MOTAŞ Genel Müdürü açıklamalarına şu ifadelerle devam etti;

“Eğitici Eğitiminde Bölgede Tek Kurumuz”

“Kendi bünyemizdeki eğitimcilerden 20 kişiye ‘Eğitici Eğitimi’ vererek eğitimcilik becerilerinin kazandırılması, yetişkin eğitiminin temel ilkelerinin belirlenmesi ve eğitimcilik niteliklerinin geliştirilmesi adına programlar tertipledik. Verilen eğitimler sonucunda hem kurum bünyesinde hem de talepler doğrultusunda tüm toplu taşım şoförlerine eğitim verebilecek eğiticiler yetiştirdik. Bu anlamda bölgede ‘eğitici eğitimi’ veren tek toplu taşım şirketiyiz. Amacımız bu alandaki boşluğu doldurmak ve kurumsal gelişimi desteklemektir. Zaten tüm çaba, insanların yaşamlarını kolaylaştırıp, daha yaşanabilir bir dünyaya katkı sağlamak değil midir?”

Sıklıkla karşılaşılan yasal mevzuatlar, yönetmelikler ve yolcudan kuruma ulaşan geri bildirimlerin de eğitim programlarında masaya yatırıldığını aktaran MOTAŞ Genel Müdürü; “bu kapsamda özellikle yolcu güvenliğini sağlamak ve farkındalığı arttırmak için şoförlerin yaşamış oldukları olumsuz örneklerin videolarını izleterek “Vaka Analizi” yöntemi ile bu tür problemlerin çözümleri üzerine tartışıyor ve alınacak önlemleri belirliyoruz.

Öte yandan engelli yolcularımızın ulaşımda yaşamış oldukları olumsuzlukları gidermek ve şoför personellerimizin farkındalığını ve duyarlılığını arttırmak için “Drama Yöntemi” ile şoförlere uygulamalar yaptırıyoruz. Bu uygulamada şoförlerimiz için bir parkur oluşturularak gözleri görmeyecek şekilde bağlanan şoförler; önceden belirlenen durak noktasına sesli komutlarla getirilerek araca binmeleri sağlanıyor ve araç ile parkurda tur atılarak görme engelli vatandaşlarımızın yaşadıklarını uygulamalı olarak yaşamaları sağlanıyor. Yapılan bu çalışmayla şoförlerin engelli vatandaşlarımızın günlük yaşantılarıyla empati kurmaları sağlanıyor”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Zuhal (6 yıl önce)
    Merhabalar
    0
    0
    Yanıtla
  • Zuhal44 (6 yıl önce)
    Motaş ta direksiyonu ve şoförlüğü iyi olan bir Tarık hocayı iyi bilirim. Tarık hocadan özel direksiyon dersi almıştım. Trafiğe çıkma korkusu vardı ve hiç bilmiyordum. 1 ay ders aldım kendisinden ve şu anda trafikteyim. Çok şükür ne korku kaldı nede panikatak. Önce allah snra Tarık hoca
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (6 yıl önce)
    Sonradan Motaşa alınan özel halk otobüslerinin şoförleri Motaş ın eski kalitesini aratıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)Ömer isimli kullanıcı yorumuna
    Çünkü onlar minibüsçü oyüzden
    %100
    %0
    Yanıtla
  • murat fidan (6 yıl önce)
    eğitimi veren firma ve sahipleri kimler, eğitimi veren dr ve eşi internetten buldukları pdf sunumlarla eğitim veriyor.bunu soran sorgulayan eğitimi verenin eğitimcilik geçmişi vs bilen varmı .araştırın lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsimsizler (6 yıl önce)
    UMARIM YORUMUM YAYINLANIR!!! Hergün otobüs ile giden gelen bir vatandaş olarak yazacağım. her günümüz OLAY.... Örneğin bugün 08:15 civarlarında Büyükşehir Belediyesinden önceki kırmızı ışıkta şoför bey durmadan geçti ve büyük bir kaza atlattık...(Bkz: MOBESE KAMERALARI) Motaş şoförlerinin vatandaşa hakareti küfürlerini dayılanmalarını ALLAH'ın her günü duymaktan bıktık. Üst üste yolcu alınmasını bayan ve erkekler arasında bu durumdan dolayı yaşanan kavgaları yaşamaktan bıktık.... Vatandaş şoförlere birşey sormaktan korkuyor.... Ayrıca merkezde ki gişede duran personeller ALLAH RIZASI İÇİN BİR YETKİLİ BİRİNİ GÖNDERSİN 2 TANE SORU SORSUN BAKIN NASIL DAVRANIYORLAR...
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent Aksoy (6 yıl önce)
    Esasen öncelikle minübüs şoförlerini eğitmek gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (6 yıl önce)
    Bir de şu 20-25 metrelik araçlarınızın önünün arkasının farkında olun şoför gardaşlar. Önünüzde duran bir trafik olduğunda dibine kadar giriyorsunuz öylece bekliyorsunuz. Oysa 2 metre geride dursanız sağınızdan solunuzdan dikey trafik akımı olabilecekken kilitleyip gözümüze gözümüze bakıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (6 yıl önce)
    *Özellikle Sonradan Motaş Kadrosuna katılan özel halk otobüs şoförlerine eğitim vermek lazım, halen minübüs gibi kullanıyorlar *Trambüs şöförleri de yol sanki sadece kendilerine tahsis edilmiş gibi davranıyorlar, onlara da eğitim şart
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (6 yıl önce)
    Bence çok doğru bir karar fazlasıyla bu eğitimin verilmesi lazım .hepsi uzman olmuş
    0
    0
    Yanıtla