SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTTB Malatya Şubesi Genel Kurulunu Yaptı

0
Güncellendi - 2021-08-22 21:18:47
MTTB Malatya Şubesi Genel Kurulunu Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Milli Türk Talebe Birliği'nin (MTTB) Malatya Şubesi genel kurulu yapıldı. Vali, milletvekilleri ile yerel yöneticilerin de ilgi gösterdiği genel kurulda başkanlığa Hamza Alaman getirildi.

Battalgazi Şehit Günaydın Konferans Salonunda yapılan genel kurula Vali Aydın Baruş, MTTB Genel Başkanı ve AKP Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

MTTB’nin tarihi, şu an ki konumu, misyonu ve hedefleri üzerine konuşan MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel yeni yönetime başarılar diledi.

Vali Aydın Baruş ise yapmış olduğu konuşmasında; “Yaklaşık 1 buçuk yıldır salgın nedeniyle yavrularımız okullarından uzak kaldılar. Çocuklarımız 6 Eylülden itibaren yüz yüze eğitime kavuşacaklar.

İnsanın hayatına yön veren 3 temel unsur var. Birincisi İlim, ikincisi İrfan ve üçüncüsü de Ahlak. Dünyanın farkında olmak için ilim tahsil etmek zorundasınız. Yaşamınızın manasına varabilmek için bilimle donanmak zorundasınız. O bilgileri hayatınızda uygulamak ve o bilgilerle hem kendinize hem toplumunuza hem ülkenize hem de dünya insanlığına hizmet etmek durumundasınız. İnsan hayatının sadece maddi yönü yok. Çünkü insan maddi ve manevi varlığıyla insandır. İmam Hatipler sadece ilim tahsil edilen yerler değil aynı zamanda irfan ve ahlak eğitimi verilen müesseselerdir.

Ülkemizde manevi önderler yetiştirmek için çok uzun yıllar boyunca zahmet verilerek kurulmuş okullardır. Bu okulların kuruluşuna öncülük eden Mahmut Celaleddin Ökten ve Tevfik İleri gibi büyüklerimizi rahmetle anıyoruz. İmam Hatip Okullarımız sayesinde bu manevi eğitim hamlesinin bir parçası olarak ülkemize ilerde hizmet edecek, insanlığa hizmet edecek çok önemli liderler yetiştiriyor. Bu lider adayı kardeşlerimizin ödüllendirme programını düzenleyen Cihannüma Malatya Temsilciliği ve Önder İmam Hatipliler Derneği Malatya Temsilciliğine çok teşekkür ediyorum. İmam Hatiplerdeki bu başarı buralara olan teveccühü arttırarak velilerimizin ve öğrencilerimizin bu okulları tercih etmelerini arzusunu da arttırmaya devam edecektir. YKS ve LGS’de başarı gösteren kardeşlerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum” dedi.

AKP Kayseri Milletvekili ve MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel’de konuşmalarında, “ Malatya MTTB çok kıymetli, çok başarılı ve çok aktif bir teşkilattır. Türkiye’nin her yanında eskimez MTTB’liler eziyetler çektiler ve dava için, din için, fikir için, millet için, devlet için eziyet çektiler. Hapishanelerde, maddi ve manevi olsun eziyetler çektiler, Türkiye düze çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımız eskimez bir MTTB’lidir. Bizlerin sınıflarda konuştuğumuz, sıralarda konuştuğumuz Ayasofya açılmalı, Üstad Necip Fazıl’ın da konferanslarında söylediği gibi ‘Ayasofya açılacak’ diye kendinden emin bir şekilde söylediği gibi o Ayasofya’nın kapılarını MTTB’li olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açtı. Ayasofya’nın kapılarıyla birlikte Türk’ün makûs talihi açılacak diyor Üstad Necip Fazıl ve onun dehlizlerinden çıkacakları söylüyor. Dolayısıyla inşallah Türk’ün de makûs talihi böylece yenilmiş oldu. Bizler bayrak yarışı içerisindeyiz. Genel kurulumuzda bayrağı teslim edecek olan Mehmet Sağdıç başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yeni göreve başlayacak olan Hamza Ayman başkanımıza da hayırlı görevler diliyorum. Genel kurulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise genel kurulda, “ Milli Türk Talebe Birliği’nin tarihine baktığınız zaman 1916 yılında 1.Dünya Savaşı başlamış, Anadolu ve Osmanlı toprakları dört bir yandan işgal kuvvetleri tarafından işgal ediliyor ve Anadolu coğrafyası işgal edilmiş. İşte o dönemde kurulan MTTB, milli refleksleri harekete geçirerek Milli Mücadelenin başlamasında ve Milli Mücadelenin başarıyla sonuçlanmasında önemli görevler ifa etmiştir. Daha sonraki süreçte de inkıtalara uğrama süreci hariç hakikaten ülkemizin milli, yerli, vatanını milletini seven, dinine diyanetine bağlı gençler yetiştirerek memleketimize hizmet etme noktasında önemli görevler ifade etmiştir. Yeni görev alacak olan Hamza Alaman kardeşimizi tebrik ediyorum. Ben inanıyorum ki MTTB’nin çizgisi bozulmayacak, durmak yok yola devam diye ebed müddet devletimizin ayakta tutulması için hep birlikte el ele vererek toplumumuzdaki barış ve huzuru da temel esas alarak, dini ve milli değerlerimizi de yitirmeden geleceğe emin adımlarla gideceğiz diye düşünüyorum” diye konuştu.

Eski yönetimin ibra edilmesinin ardından eski başkan Mehmet Sağdıç’ın aday olmaması üzerine başkanlığa aday olan Hamza Alaman yapılan oylama ile Milli Türk Talebe Birliği Malatya İl Başkanı oldu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • vatandaş (2 yıl önce)
    bu yorumun yayınlanma ıhtımalı az farkındayım, yıne de yazmak ıstedım.mttb nın geçmişine bakarsanız ulkenın ıcınde oldugu durumu cok ıyı anlarsınız.6. filoyu kıble tutanlar ve ardılları sırayla bu toprakların kanını emdı.devam edın.yıkıma az kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selami (2 yıl önce)
    ön sıraya bakıyorum da bir tane MTTB li olaydı iyiyidi
    0
    0
    Yanıtla
  • Seviye (2 yıl önce)
    Allah yüzüne bakmış delegeler valiyi il başkanı seçmemişler.bir il valisinin siyasal oluşumların kongrelerine ,toplantılarına katılması doğru değil zira bir ilde tek vali var ve kendi göüşündekilerin valisi değil ildeki tüm yurttaşların valisi olmalı.çünkü memurlar maaşını tüm yurttaşların ödedikleri vergilerden alıyor sadece mttb liler ödemiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    MTTB Üyelerinin hepsi olmasada çoğu şimdi makam, mevki, şan ve şöhret içinde yaşıyorlar. Sayın genel başkan MTTB üyeleri hapishanelerde kaldılar çok eziyet çektiler demiş. Sadece MTTB üyeleri mi bu ülkede hapiste kalıp eziyet çekti. Belki de en az MTTB üyeleri hapiste kalıp eziyet çekti. Bence ayrım yapmadan hep beraber bu ülkede demokrasi, insan hakları, adalet, fırsat eşitliği temelinde çalışmalıyız yönetmeliyiz. Çünkü adaletin terazisi bozulursa her dönem bir kesim eziyet çekecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Bürokrasi hiç bir dönemde bu kadar siyasallaşmamıştı. Devleti temsil eden bürokratlarının siyasallaşmasını "Kınıyorum"
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Değerli gençler yıl 1977 yılı Mersin imam hatip lisesinde okuyorum , MTTB ile orada birlikteliğim oldu ,çok iyi bir kütüphanesi vardı ,çok kitap okudum ,bir çok konferansa,toplantıya katıldım o zamanki tek hedef önce ahlâk ve maneviyat diyen, vatanperver bir gençlik yetistirmekti,bir gün bir abimiz yaptığı toplantıda hayatta hedefiniz makam,mevki, şan ve şöhret peşinde koşmak olmasın,size bir gün bir makam, mevki ve görev teklif edilirse yapıp yapamiyacaginizi iyi düşünün yapamiyacaginiz görev ise güzelce teşekkür edip kabul etmeyiniz demişti, bugün bizleri bekleyen en büyük tuzak makam mevki şan ve şöhret peşinde koşmak bir yere gelmek için adam yani torpil aramak ve dünyalık peşinde haram ve helali unutmamizdir ,lütfen üç günlük hayat için ebedî hayatımızı karatmayalim.
    0
    0
    Yanıtla