SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ İle Battalgazi Belediyesi Arasında Protokol

MTÜ İle Battalgazi Belediyesi Arasında Protokol
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi ile Turgut Özal Üniversitesi arasında bitkisel üretimin geliştirilmesine dair protokol imzalandı. Atılan imzalarla belirlenen üretim takvimi içerisinde belediye ile iş birliği yapılarak ihtiyaç duyulan bitkisel materyalin üretimi yapılacak.

İlçedeki peyzaj düzenlemeleri için bitki yetiştirmek, tıbbi ve aromatik bitkileri arttırmak, iklime uygun bahçe bitkileri yetiştirmek ve geliştirmek amacıyla Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli arasında bitkisel üretimin geliştirilmesine dair protokol imzalandı.

Turgut Özal Üniversitesi’nde atılan imzalarda protokol gereği sosyo-ekonomik kalkınmaya, bölgedeki ar-ge ve yenilikçilik kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik olarak tarafların sahip olduğu bilgi birikimini, uzmanlık, deneyim ve olanaklarını ortak faaliyetlerle karşılıklı paylaşarak bölgenin iklim özelliklerine uyum sağlamış olan bahçe bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler ile peyzaj ve süs bitkilerini yetiştirmek üzere üretim alanlarının oluşturulması, üretimin planlanması ve birlikte kullanılması amaçlanıyor. Bu protokolle, taraflar arasında kamu kaynaklarının verimli ve etkin kullanılması bağlamında belirlenen üretim takvimi içerisinde belediye ile iş birliği yapılarak ihtiyaç duyulan bitkisel materyalin üretimi yapılacak.

“El birliğiyle ilçemizi güzelleştireceğiz”
Yapılan protokolle ilgili açıklama yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük özel sera alanımızla birlikte ilçemizin bir çok noktasında peyzaj düzenlemesi yapıyoruz ve çalışmalar çerçevesinde bir çok süs bitkisi yetiştiriyoruz. Kendi üretimimizi yaparak peyzaj maliyetlerini ciddi anlamda düşürdük. Yaptığımız üretimin yanında artık Turgut Özal Üniversitemiz ile ortak çalışacağız. İlçemizi yeşille buluşturup, yapılan peyzaj düzenlemeleriyle Battalgazimizi daha da güzelleştireceğiz. Üniversiteden hocalarımız bizlere destek olacaklar. Turgut Özal Üniversitesi ile birlikte el birliği yaparak, güzel işlere imza atacağız” dedi.

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli de yapılan protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • serkan (7 ay önce)
    İnönü universitesindeyken burası Biz öğrenciydik çok büyük üretim vardı .büyük şehir belediyesine veriyorlardi milyona yakin çiçek sonra Turgut Özal kuruldu bütün düzen bozuldu eskisine ulaşmaları zor bence kalifiye elemanları hep harcadılar....
    %100
    %0
    Yanıtla