SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ 'Normal'e Dönüyor

MTÜ 'Normal'e Dönüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) kuruluşunun 4'üncü yıl geride kalırken, rektör değiştikten sonra ilk defa özel koşullar ve üniversitenin kendi bünyesinde açtığı kurslarda belli sayıda kişi ya da kişilere verdiği bilinen ve başka örneği de olmayan sertifika  istenmeden, genel koşulların geçerli olduğu, koşulları tutan herkesin başvurabileceği ilan ile  sözleşmeli personel alımı yapacak. Adaylar için KPSS sıralaması esas alınacak.  

Eski rektör Aysun Bay Karabulut'un tamamen kişisel ve adrese teslim alım yapabilmek için düzenlediği özel koşullu personel alım ihalelerine karşın, yeni rektör Prof.Dr. Recep Bentli'nin göreve gelmesiyle, 4 yılda 'anormal' uygulamalara sahne olan MTÜ'de normale dönüş başladı. Üniversite tarafından 15 Aralık günkü Resmi Gazete'de yayınlatılan  Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre üniversitede istihdam edilmek üzere 4/B’li 43 sözleşmeli personel alınacağı bildirildi.

Adayların , 15 gün içinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi Personel Daire Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekiyor.  

MTÜ tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre; Lisans mezunu 5 büro personeli, ön lisans mezunu 4 aşçı (Destek personeli), ön lisans mezunu 5 destek personeli (Bahçe bakımı), ön lisans mezunu 2 şoför (Destek personeli), lisans mezunu 1 hemşire, 15’i kadın olmak üzere 23 güvenlik ve koruma görevlisi, lisans mezunu 1 kütüphaneci, ön lisans mezunu 1 grafiker, lisans mezunu 1 programcı olmak üzere 43 sözleşmeli personel alınacak. Tüm adaylardan KPSS’den en az 60 puan almış olma şartı isteniyor.  

İlanda, “Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2022 KPSS Lisans,2022 KPSS-Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmak. Başvuru sonunda yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmayacaktır. KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak asıl ve yedek adaylar belirlenecektir.” denildi.  

Yeniden aday olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci dönem için rektörlüğe atanmayan, hakkındaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını şimdiye kadar yalanlamayan, rektörlük döneminde kişisel mal varlığının arttığı, Malatya, Ankara ve İzmir’de lüks villalar aldığına dair haberlere de doyurucu yanıt veremeyen eski rektör Aysun Bay Karabulut’un  Malatya Turgut Özal Üniversitesi görev yaptığı döneminde önce üniversite bünyesinde kurs düzenlenmiş gibi sertifika verildiği, ardından sadece bu sertifikaları alanların girebileceği koşullara yer verilen personel alım ilanları da çok ciddi iddialara yol açmıştı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Üniversite Mezunu İşsiz (1 yıl önce)
    Başvurmak üzere iş başvuru formunu doldurdum. Üniversiteye gidip başvuruda bulunacaktım. Arayıp öyle gideyim dedim. “İşe alınacakların listesi geldi” dediler.
    Editörün Notu: Üniversite yöneticileri, bu iddianızı kesinlikle yalanladılar. Ve kadro ilanına koşulları uyan, KPSS'ye girmiş herkesin başvurabileceğini, bir listenin söz konusu olmadığını, bu iddiada bulunanın, kendisine böyle yanıt verdiği söylenen kim ya da kimlerse, onu bildirmesi halinde gerekenin yapılacağını bildirdiler.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Üniversite Mezunu İşsiz (1 yıl önce)Üniversite Mezunu İşsiz isimli kullanıcı yorumuna
    Böyle bir listenin olduğunu bana söyleyen kişinin ne maksatla bunu söylediğni bilmiyorum, kendisini tanımıyorum. İstemeden de olsa bir kurumdaki insanları zan altında bıraktığım için herkesten özür diliyorum...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Veysel (1 yıl önce)
    Eski rektör Aysun bay karabulutun törpile almış olduğu personel vb görevinden alınmadığı sürece hiçbirsey düzelemez.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Önder (1 yıl önce)
    Aynen öyle, temizlik görevlisi alımı için istenen stratejik düşünebilme belgesi istendiğinde, zaten Malatya'lı hemşehrimiz bunun bir adrese teslim kadro olduğunu anlamaları zor olmadı,kul hakkınına girmeden, hakedecek kişinin görev alması gerekir.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Bu üniversitedeki tüm usülsüz işler,atamalar mercek altına alınmadan normale dönüşten bahsedilemez.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Meşhurr tırnakcı nerde olan oldu tuh tuh
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ruba (1 yıl önce)
    Eski rektör aysun karabulut ve eş rektör ercan karabulut bu haberi okuyunca hiç utanmiyacaklarmi,utanmiyacaklar yolsuzluk ve usulsuzuklerini üstünü kapatamıyacaklar
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mertali (1 yıl önce)
    Ya eski temizlikçi diye aldıkları personeli recep hoca inş temizliğe verir.şu an hepsi masabaşında boşboş oturuyorlar.milletin hakını yiyerek girdiler oralara.recep hoca ya güveniyoruz.eski yönetim in hatalarıyla devam etmez inş
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Günaydın..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Drijanlı (1 yıl önce)
    Sayın Rektörüm sizden beklentilerimiz çoktur ama malesef umduğumuzu bulamadık, Aysun hanımın usulsüz atamaları ve yolsuzluklarına henüz müdahale yok
    %82
    %18
    Yanıtla