SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ Öğretim Üyesinin Yönetimindeki Projeyle Soya Çeşidi Geliştirildi

MTÜ Öğretim Üyesinin Yönetimindeki Projeyle Soya Çeşidi Geliştirildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şerif Kahraman'ın yürütücüsü olduğu projede melezleme yoluyla ıslah edilen 'Aksa' isimli soya çeşidinin tescil edildiği ve bu durumun alanında Türkiye için önemli bir gelişme olduğu kaydedildi.

MTÜ Rektörü Prof. Dr.Recep Bentli, Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şerif Kahraman'ın yürütücülüğünde yapılan proje kapsamında melezleme yoluyla ıslah edilen 'Aksa' isimli soya çeşidi tescil edildiğini açıklayarak, akamedimseyin başarısından dolayı tebrik etti,

Rektör Prof. Dr. Bentli, soyada yüzde 95 oranında ithalata bağımlı olan Türkiye için bu gelişmenin çok önemli olduğunu kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Bentli’nin açıklaması şöyle: 

“Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şerif Kahraman'ın yürütücülüğünde GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde tamamlanan proje kapsamında melezleme yoluyla ıslah edilen 'Aksa' isimli soya çeşidi tescil edilmiştir.

Hayvan beslemesinde temel bir yem kaynağı olan Soya'da Yüzde 95 seviyesinde ithalata bağımlılığı bulunan Türkiye için soya üretiminin arttırılmasına katkı sunacak bir ekonomik çeşidin ıslahında ve geliştirilmesinde ana rolü üstlenen Şerif hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız