SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ Rektörlüğü İle İl Tarım Müdürlüğü Arasında İş Birliği

MTÜ Rektörlüğü İle İl Tarım Müdürlüğü Arasında İş Birliği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin (MTÜ) tarım bilimlerindeki bilimsel bilgi, donanım ve yetkinliğini ana paydaşlarından Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün bilgi, imkan ve kabiliyetleri ile birleştirerek başta kayısı olmak üzere Malatya'da tarım alanında ihtiyaç duyulan bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve paylaşılması amacıyla iki kurum arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin sorumluluk alanlarındaki altyapı, personel, eğitim, Ar-Ge, etkinlik, öğrenci ile çiftçi eğitimi ve tarımsal yayım hizmetleri gibi konulara ilişkin kararlaştırılan süreçlerin iş birliği içerisinde yürütülmesini kapsayana protokol, Malatya Turgut Özal Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ile İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar tarafından imzalandı.

Protokolün imza töreninde konuşan rektör Prof. Dr. Recep Bentli “Malatya şehrinin ekonomisinin lokomotifi olan kayısımızın üretim ve pazarlama sürecinde yaşanan sorunlara bilimsel yaklaşımlarla çözüm üretmek, kayısıdan katma değer sağlamak gibi konularda Ziraat Fakültemiz ve bazı Meslek Yüksekokullarımız çalışmalar yapıyorlar. Son dönemde yaptığımız çalışmalar neticesinde Fakültemizde tarımın her alanına ilişkin çalışmalara yapacak bölümlerimizi açtık ve öğretim üyelerimizi istihdam ettik. Açılan bölümlerimizin Malatya tarımının her alanına katkı sunacağınız düşünüyoruz. Nitekim hali hazırda Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün çalışmalarına hocalarımızın katkı sağlamaya başladıklarını biliyoruz, imzaladığımız protokol kapsamında bahsedilen konularda ilerleyen süreçte birlikte güzel çalışmalar ortaya koyacağımızı düşünüyorum. Protokol kapsamında kayısımızın sorunları başta olmak üzere diğer tarımsal konularda çiftçimizin ihtiyaç duyduğu bilgiyi üretmek ve onlarla paylaşmak üzere, üniversite olarak her türlü gayreti göstereceğimizi ifade etmek isterim. Protokolün bir evraktan ibaret olmamasını ve güzel çalışmalara vesile olmasını diliyorum”  dedi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız