SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör Bunu da Eline Yüzüne Bulaştırmış!. Faturası Tüm Personele..

Rektör Bunu da Eline Yüzüne Bulaştırmış!. Faturası Tüm Personele..
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın kız kardeşi Aysun Bay Karabulut’un rektörlüğünü yaptığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde (MTÜ) İhale Komisyonu tarafından personelin maaş banka promosyonu yapılan yasal ihale yok sayılarak, düzenlenen ihaleden çekilen banka ile mevzuatta yetkisi olmayan Üniversite Yönetim Kurulu tarafından farklı koşullarda imzalanan sözleşmenin hukuka uygun bulunmayarak mahkeme tarafından iptal edilmesi üzerine, üniversite yönetiminin ihale dışı iş verdiği ve bir süre maaş ödemesi yapan banka MTÜ personelinden üniversite personeline ödediği promosyon ücretini faiziyle birlikte talep etti. Olayın hukuki ve idari sorumlusu olan üniversite yönetimi ise, personele yazılı talimat göndererek, her personelin faiziyle birlikte 2.900 TL ile 3.400 TL arasında değişen miktarı bankaya geri ödemesini istedi.. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ise ihaleye fesat karıştırma ve  organize suç iddiaları kapsamında soruşturulması gereken ihale skandalını, üniversite rektörü, onun her işe müdahale eden kocası Ercan Karabulut'un da karıştığı diğer usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları gibi bunu da sadece izlemekle yetindi.

-İhale yaptılar, ancak işi özel görüşmeyle başka bankaya verdiler
Malatya Turgut Özal Üniversitesi personeli maaş ödeme ve Banka Promosyonu için kapalı zarf ve açık artırma usulü ile 7 Aralık 2020 tarihinde ihale düzenlendiği, yapılan ihaleye 7 bankanın teklif sunduğu, sözlü teklif açık artırma tutanağına göre; 3. turda Türkiye Halk Bankası'nın 4.000,00 TL, Türkiye Ekonomi Bankası'nın personel başına 4.100 TL promosyon teklif sunduğu ve diğer bankaların ihaleden çekildiği, 4.turda ise Türkiye Ekonomi Bankası'nın 4.150 TL promosyon teklifi sunduğu ve Türkiye Halk Bankası'nın ihaleden çekildiği, sendika temsilcisinin de yer aldığı 7 Aralık 2020 tarihli ihale komisyonu kararı ile ihalenin Türkiye Ekonomi Bankası üzerinde bırakıldığı ve kararın ihale yetkilisinin onayına sunulmasına karar verildiği bildirildi.

Keyfi ve yasadışı uygulamalarıyla gündeme gelen Ankara ikametli Aysun Bay Karabulut'un rektörü olduğu MTÜ'nün başkanlığını yine aynı ismin yaptığı Yönetim Kurulu, yasal olarak yapılan ihaleyi uygulamaya koymadı ve 11 Aralık 2020 tarihli kararı ile ihaleden çekilen Türkiye Halk Bankası'yla 4.158,00 TL promosyon bedeli üzerinden, rektörlük ile banka arasında maaş ödeme protokolu imzaladı.

- Sendikanın mahkemeye götürdüğü ihale dışı işlem için iptal kararı
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) tarafından Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü ile Türkiye Halk Bankası arasında 24 Aralık 2020 tarihinde imzalanan 36 aylık Kamu Kurumları Kurum Maaş Ödemesi Protokolü'nün; hukuka aykırı olduğu iddiasıyla Malatya 1. İdare Mahkemesine açılan dava sonuçlandı ve mahkeme üniversitenin yapmış olduğu işlemi hukuka uygun bulmayarak iptal etti.  

Malatya 1. İdare Mahkemesinin kararında, “...Somut olayda ise, davalı idarece davacı sendika temsilcisinin de katılımı sağlanmak suretiyle rekabet şartı sağlanacak kadar bankanın katılımı ile ihale yapıldığı ve yapılan ihalede en yüksek promosyon teklifinin Türkiye Ekonomi Bankasınca verilmesi nedeniyle ihalenin anılan banka üzerinde bırakıldığı, ancak daha sonra Üniversite Yönetim Kurulu ihale sürecine dahil edilmek suretiyle yapılan ihale tamamen etkisiz bırakılarak ihalenin Türkiye Halk Bankası A.S. üzerinde bırakıldığı ve bu banka ile ihalede en yüksek teklifi veren Türkiye Ekonomi Bankasının teklif etmiş olduğu 4.150,00 TL promosyon tutarının 8,00 TL. fazlası olan 4.158,00 TL promosyon bedeli üzerinden protokol imzalandığı görülmektedir. … Usulüne uygun olarak yapılmış bir ihaleden sonra ihaleye ilişkin süreç etkisiz kılınmak suretiyle, bu konuda mevzuatta herhangi bir yetki tanınmayan Üniversite Yönetim Kurulunca dava konusu ihale Türkiye Halk Bankası üzerinde bırakılarak Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü ile Türkiye Halk Bankası arasında 24.12.2020 tarihinde imzalanan 36 aylık Kamu Kurumları Kurum Maaş Ödemesi Protokolü'nde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır.” denilerek MTÜ rektörlüğünün yaptığı işlemin iptaline karar verildi.

-Personel, parayı faizyle birlikte ödeyecek
İhaleden çekilen bankaya özel pazarlıkle iş veren, Türk Ceza Kanunu’na göre suç sayılan eylemde bulunan MTÜ yönetimi ile promosyon sözleşmesi imzalayan Türkiye Halk Bankası, mahkeme kararının ardından üniversite yönetimine 18 Mart 2022 tarihli bir yazı göndererek, süreçte yapılan ödemenin faiziyle birlikte iadesini istedi.

Bankanın yazısı şöyle:

“Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile imzalanmış olan protokol kapsamında, tek tek isimleri belirtilen personellere ödenen peşin promosyon tutarları, ödeme tarihleri, iade alınacak tutarlar ve iade tarihi 01/04/2022 olacak şekilde hesapladığımız faiz tutarları detaylı bir şekilde ekte tarafınıza sunulmuştur. Promosyon iadelerinin 01/04/2022 tarihinden sonra yapılması halinde faiz tutarları ayrıca hesaplanacaktır. Buna göre; Bankamızca ceza talep etme hakkımız saklı kalmak kaydıyla, kurumunuz personellerine promosyon ödemesinin yapıldığı tarihten itibaren, Bankamıza iade tarihlerine kadar işleyecek en yüksek kredi faizi oranı üzerinden (yıllık % 23,28) hesaplanacak faizleri ile birlikte Bankamıza iade edilmesi hususlarında; Bilgilerinizi rica ederiz.”  

-Yasadışı işlemin sahibi rektörlükten personele “Ödeyin” talimatı gönderdi… 
Türk Ceza Kanunu’na göre haklarında organize suçtan ve ihaleye fesat karıştırma iddiaları ile soruşturma açılması ve yargılanması gereken MTÜ yönetimi ise yasadışı olarak yaptıkları sözleşmenin iptal edilmesi üzerine bankanın promosyonda kalan parasını faiziyle birlikte geri istemesine destek vererek, üniversite personeline “ödeyin” talimatı gönderdi.  

Üniversite yönetiminin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Serdar Karaca imzası ile personele gönderdiği 22 Mart 2022 tarihli talimat şu şekilde:

“Halk  Bankası Malatya Şubesi tarafından fazla ödenen promosyon tutarının iadesi talep edilmektedir. 21.03.2022 tarih ve E.104547 kayıt numaralı Halk Bankası'nın ilgi yazısı ekte gönderilmiş olup, fazla promosyon tutarlarının, Malatya Turgut Özal Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'nın ….. IBAN numaralı hesabına yatırılması konusunun, biriminizde görev yapan tüm personellere duyurulması hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”  

-Sendikadan bankaya "Kusur üniversitenin, personelin değil, personel faiz ödeyemez" tepkisi..
MTÜ'deki yasadışı promosyon sözleşmesini iptal ettiren Eğitim Bir-Ser Malatya 2 Nolu Şubesi'nin başkanı Yaşar Sakar, bankaya gönderdiği yazıda, yaşanan gelişmeden personelin kusurlu olmadığını ve bu nedenle promosyondan kalan paranın faiziyle istenmesinin hukuki olmadığını bildirdi.  

Söz konusu 31 Mart 2022 tarihli yazı yazı da şöyle:

“2007/21 Sayılı Başbakanlık Genelgesi gereği, bankalarla yapılacak maaş promosyonu anlaşmasına en çok üyeye sahip olan yetkili sendika temsilcisi ile ilgili kurumun üst yöneticilerinden oluşan üç kişilik komisyon tarafından yapılmaktadır. Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile yapılan ihale usule aykırılık teşkil ettiği için Malatya 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmiş olup söz konusu promosyon ihalesi yenilenmiştir. Yeniden yapılan ihale sonucunda başka bir banka ile yapılan anlaşmadan dolayı yeni ihale tarihinden sonraki zamana tekabül eden miktarın tarafınıza faizi ile birlikte ödenmesini talep etmektesiniz. Talep ettiğiniz anapara dışındaki faizin oluşmasında üyelerimizin kurum çalışanlarının bir dahli (kusuru) olmadığını ve söz konusu faizin ödenmesinin hukuki olmadığını bilgilerinize sunarız.”

-Anlaşması iptal edilen bankadan üniversiteye dava..
Rektörlükle yaptığı anlaşması iptal edilen Türkiye Halk Bankası'nın, promosyon olarak ödediği para nedeniyle üniversiteye dava açtığı öğrenildi.

Bankanın üniversiteden ve personelden talep ettiği paranın, promosyon anlaşmasının bozulması nedeniyle 1 milyon 742 bin 664 TL asıl, 418 bin 940 TL faiz olmak üzere toplam 2 milyon 161 bin TL olduğu öğrenildi.

Bu arada, üniversitenin maaş ödemesi için ayrı bir ihale yaptığı ve en uygun teklifi veren Yapı Kredi Bankası ile anlaştığı, halen maaş ödemelerinin bu bankadan yapıldığı öğrenildi.

malatyahaber.com

GÖRSELER:

İhale harici anlaşmayla işi alan bankanın mahkeme kararı üzerine, ödenen promosyon bedellerinin ekinde gönderilen her bir personelin yer aldığı listeye göre faiziyle birlikte ödenmesi  için MTÜ Rektörlüğüne gönderdiği yazı:

Bankanın yazısı üzerine MTÜ rektörlüğünün üniversitenin ilgili birimlerine, bankanın istediği paranın ödenmesine ilişkin gönderdiği yazı

İhalesiz promosyon işlemini iptal ettiren sendikanın, 432 personelin dilekçelerinin de ekinde yer aldığı, promosyon bedelini faiziyle ödenmesini isteyen bankaya gönderdiği yazı;

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

61 yorum yapılmış

  • Vatan daş (2 yıl önce)
    25 yıl önce çok geldim gittim Malatya ya, şimdi 6/7 yıldır yaşıyorum. Şehir olarak Ankara, İstanbul, İzmir vb şehirlerle kıyaslayınca ulaşım ve fiyatları daha uygun, ama buralı olmayan biri olarak gözlemlediğim şey sanki görünmez bir güç var birilerinde. Herkesin aslında bildiği ama bir türlü söyleyemediği bir güç bu, büyük bir gruplaşma ve bu grubun mensuplarının sırtlarının ne olursa olsun yere gelmemesi. Ben kısaca bunlara Seçilmişler diyorum. Bu düzen böyle olduğu sürece seçilmişler birbirini kollar, yakını akrabasını işe alır, işini keyifle yürütür.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tuğrul (2 yıl önce)
    Rektör bu kaç usulsüzlük kaç yolsuzluk ama YÖK ten ses yok. Bu nasıl düzen nasıl adalet ki anlayan var mı? Öznur Çalık ne güce sahipmiş...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muhittin olgu (2 yıl önce)
    Şu güzelim memlekette 2 .üniversite kuruldu diye en çok sevinen insanlardan bir tanesiydim … eğitim kurumunu ticarethaneye dönüştürdünüz… doymadınız mı ? KPSS’de hakkı olan ,iyi puan alan gariban öğrencinin yerine aldığınız her personelin ahı sizden aileniZden çıkacak . Ama bugün ama yarın…Sizleri de gelecek seçimde belediye başkanı olarak görmek isteriz. Malatyamzın sizin gibi eğitimli geleceği çok iyi gören yöneticilere ihtiyacı var bizleri yalnız bırakmayın ,darılırız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    Sayın Cumhurbaşkanım Sayın Rektör hakkında yazılanları her okumaktan yorulduk nedir yazılanlar cizilenler doğrumu öğrenelim Hayırlı Kandiller
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Sayın cumhurbaşkanı hangi birine koşsun. Atadığı her adamdan yolsuzuk akıyor. Kim REİSSİN dediyse kamu kurumlarınsda yağlı yerlere atanıyorlar ve tabi haliye yolsuzluk cennetine dönen ülkede bir payda kendileri alıyorlar. Hem niye şaşırıyorsunuz burası malatya sorguyu,suali yapmaz nbu şehir varsa biat yoksa biat !
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Çok komik ...Saydiginiz adamlar f. kardesini ise aldirdi.diger şoför eşini aldirdi.bir diger şöför oglunu aldirdi.sorsan hepsi vatansever. Milliyetci... ama gel görki hak ve hukuk tanimadan işe kendi akrabalarini aldilar...şuan inanin bana orda çalisan herkes bir an önce rektorun degismesi için dua ediyolar....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • uğur tn (2 yıl önce)
    Ayrıca malatya haber'e teşekkür ediyorum. Bu haberleri cesurca yapan gazeteci arkadaşımı yürekten kutluyorum. Eğri zamanda ne mutlu dik durabilene derler. TEŞEKKÜRLER MALATYA HABER..
    %91
    %9
    Yanıtla
  • uğur tn (2 yıl önce)
    Dayanamadım yine yorum yazdım ! Neyi tartışıyorsunuz arkadaşlar burası malatya. Burası ne bir eksik,ne bir fazla tamı tamına layığınla yönetilen bir şehir. Yani bu yapılanları çok görmeyin. Eeee kaç seçim yüzde yetmişe yakın oy verirsen yani kim olsa yoldan çıkar çünkü der ki bir seçim olsun yine alırım belli ki bu kadar yapılan haksızlıklara,yolsuzluklara kimse ses çıkarmayıp üstüne bizi vekil olarak meclise gönderiyorlarsa eee demek ki benden herkes razı. Yani bu bu kadar basit bunlara şaşırmayın varsa vicdanınız sorgulayın ve yine varsa merhametiniz bunlara oy vermeyin diyeceğğim ama nerdeeee..
    %91
    %9
    Yanıtla
  • hasan (2 yıl önce)
    çok ilginç gerçekten. bu rektör her türlü yönetimsel kanunsuzluğu yapıyor, üniversiteyi krallığı gibi yönetiyor. ama hiçbir yerde haber olmuyor, hiç kimse hesap sormuyor. yarın hangi yüzle gelip oy isteyecekler, hiç kimse bunları yüzlerine vurmayacak mı sanıyorlar.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • mhmt (2 yıl önce)
    rektör dünya menfaati için herşeyi mubah görüyor ama en büyük hesap sahibine hesabı vermek kolay değil bir gün saltanatı gidince bu haber kaynağından göreceğiz inşallah
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Her toplum hak edildiği şekilde yönetilir…
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kemal (2 yıl önce)
    Rektörün özel kalemindeki personeli içinde bulunan birisinin babasının 30-35 tane usulsüzlük davası varmıydı? Otu çek köküne bak demiler de, hatırlatayım dedim.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hale (2 yıl önce)
    Bütün bu haberler aslında o kadar üzücü ki. Bu ülkede çok değil, 15 sene önce akademisyenliğin, rektör olmanın bir ağırlığı, saygınlığı ve itibarı vardı. Bu rektör ve kocası akademiye dair bütün algılarımızı, vatandaş olarak yerle bir etti. Artık profesörmüş, rektörmüş, zerre kadar itibarı yok gözümde. Demek ki böyle insanlar Ankara'nın göbeğinde bir üniversitede hoca olabiliyor, ünvan alabiliyor, rektör olabiliyor ve herşeye rağmen rektör olarak kalabiliyor. Vah ülkem vah. Ağlayalım başımıza ağlayalım.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Şehrül emin (2 yıl önce)
    Malatyanın şehrül eminleri bu durumda neden işlem yapıyor?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • şehrül eminler seçimlerdeki yerlerinin derdinde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (2 yıl önce)
    Fatih hilmioğluna kurban olaydınız
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mehmet Hakverdi (2 yıl önce)
    Şimdi yapılan promosyon anlaşması 11.000 küsür türk lirası, personelin bir kaybı yok hatta kazancı var
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Yapmis oldugunuz yorumun bu haber ile ne alakasi var burada personelin almis oldugu prim mevzu bahis degil üniversitenin yasa ve usullere uymayan skandal ihale olayi mevzubahis olan. İhaleyi kazanan bankaya degil ihaleden cekilen bir bankaya kendi keyfi durumlarina gore verilmesi olay ! Bunu idrak edemiyorsaniz yorum yapmayin lutfen !
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Esra (2 yıl önce)
    Aysun hocamızın suçu yok. Kimse kusura bakmasın. Kadın torpiylisini memur yaptı hesap soran yok, hakkında mahkeme kararı olanı genel sekreter yaptı hesap soran yok. Eeeee vallahi billahi tillahi az bile yapıyor. Ben olsam üniversite nin toprağını bile satarım. Yine insaflı bu
    %87
    %13
    Yanıtla
  • 1650991811 (2 yıl önce)Esra isimli kullanıcı yorumuna
    Allah aşkına şuna hocamiz demeyin hoca kelimesini bile hak etmiyor bu kadın !
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Burak (2 yıl önce)
    Aile şirketi orası lütfen boş konuşmayın. Sağlık kültür daire başkanı cem gökçe kim? Öznurun öz yeğeni. Nerde bu adam 3 yıldır üniversiteye uğramamış. Ömer kim? Yolsuzluk tan hakkında mahkeme kararı olan biri. Ezgi kim? Sahte evrak düzenleyerek hoça olan biri. Yav bi tene adam akıllı adam yok mu? Sen kimleri harçamadıh Aysun Hanım. En yakınındü bulunan Ferhat, ahmet görkemi bile harcadın. Bu nasıl iş? Bir ğün o koltuktan seni aldıklarında işte o zaman ne kadar nefret edildiğini anlayacaksın aysun hocam. Tayip reise seni atayarak hayatının hatasını yaptı.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • 1650991856 (2 yıl önce)Burak isimli kullanıcı yorumuna
    En yakininda olan Ferhat, Ahmet dediginiz kisilerin hicbir vasfi yetenegi bilgisi donanimi yok alacaklari kadroyu zerre hak etmeden sinavsiz 60 larda kpss puanları ile almislar zaten bugune kadar bu kadinin her seyini bilmelerine ragmen etrafinda dönüyorlardı neden sustular bunca insanin hakkina girilmesine göz yumdular. Bu kadina gelince bu kadinın aldigi ahlarin girdigi haklarin haddi hesabi yok bu kadinda kocasinda Yatacaklari yer yok. İki cihanda yargılanacaklardir insAllah. Bu kadini buraya atayan ey Cumhurbaskani sana verdigim o oy icin ekim ayagim kirilsaydi. Sadece Malatya da bu kadindan dolayi kaybedeceksiniz
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hiç bir vasfı yok dediğiniz bu Ferhat, Görkem, Ahmet üniversiteyi kurulduğu günden bugüne taşıyan gerçek anlamda çalışan kişilerden bir kaçı haksızsın diye tepkisini çekinmeden yüzlerine söyleyende onlar oldu ve şuan hak eden yürütenilecek kimse bırakmadılar, sen haksızsın diyen böyle yapılmaz diyen herkesi bir tarafa gönderdiler, sahte paylaşımlara iş yapmaya çalışıyorlar. Gerek ki herkes onların yaptığı gibi bir iz bırakabilsin bunları nasıl delirttiler biz bile şaşırdık ama nerede heryer korkak kaynıyor daha halen övgüyle bahsediyorlar bir başarı varmış gibi yalaka aramaya devam kendilerine, yeni ilanda alınanlara bakın bakalım kimler çıkacak asıl hak etmedi diyeceğimiz. Sürpriz sonlu olsun madem. (şikayet edilmeli bunlar yöke, cimere, valiye)
    %0
    %100
    Yanıtla
  • @Murat pardon fakat bu ferhat ahmet görkem dediğimiz arkadaşların ne vasfı var? Bu arkadaşların alınmış olduğu ilana ve o ilanda istenen sertfikalara dönüp bakar mısınız bi ? Ne yaptılar kpss ye 1 yıl boyunca gece gündüz deliler gibi çalışıp emek verip çok yüksek bir puan alarak mı atandılar? Neye haksızsın demişler 4 yıldır orada yapılan her ama her şeyi görmüyorlar mıydı seslerini çıkarsalardı ? Ahmet dediğiniz arkadaş senelerdir bunların etrafında dönüp dolaşarak kendince bir şeyler yapmaya çalışan bir arkadaşımız , Ferhat dediğiniz arkadaş kimdir necidir neyin nesidir eğitimi vasfı nedir komando misali dolaşıyordu hocasıın etrafında peki görkem dediğiniz kişi neci neyin nesi ? Ezgi denilen eleman okuma yazmayı bile zar zor biliyor nasıl akademisyen yapıldı acaba ? Ömer Akkuş denilen arkadaşın valilikte kademe ilerleme cezası almış ve neyden yolsuzluktan ama gelin görünki bu adam kanun çiğnenerek buraya genel sekreter yapıldı bu adam özellikle mi seçildi adam mı yoktu ? Tuğçe vardı bi aralar sürekli rektörün yanında olan o da nasıl akademisyen oldu ilginç e nerde şimdi bu arkadaş? Ana avrat küfreden mafya tipli bir adam vardı sağlıkçı mı ne akademisyenlıgın a sı olmayan bu adam akademısyen yapıldı şaka gibi ! Yani sözün kısası bu unıversıte bu Aysun Karabulut'un yatacak yeri yok burada olan şeylerin de dunyada görüldüğü yok bu kadın derhal görevden alınmalı ve kocası ile bilirkte ve etrafındaki kişiler de dahil mahkemede yargılanmalılardır!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Harcandi dediginiz adamlar. Akrablarini işe soktu ...düsunsenize sen ise giriyosun sonra aile üyeni işe alıyosun....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cem Gökçe 3 yıldır üniversiteye uğramamış demeniz çok komik. Adam çünkü Cumhurbaşkanlığında çalışıyor. Görevi cumhurbaşkanlığında. Tabii ki 3 yıldır uğramaz.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • 1650998365 (2 yıl önce)Nihat isimli kullanıcı yorumuna
    O konuda haklısınız evet Cumhurbaşkanlığında uzman olarak çalışıyor ve bu sebepten üniversiteye uğramaması doğrudur fakat 3 yıllık bir görevlendirme olduğu nerede görülmüş adam resmen daire başkanı maaşı alıyor ama 3 yıldır cumhurbaşkanlığında böylesine uzun bir görevlendirme mi olur bu adam bu üniversitede çalışmayacaksa sağlık kültür ve spor daire başkanlığı kadrosu asaleten neden bu adama verildi ve neden hala bu adamda ! Yani neresinden bakarsanız bakın mide bulandırıcı.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Meral Y (2 yıl önce)
    Ve bu ALLAH rızası için birisi cevap versin neden üniversiteye uğramaz bir rektör nasıl olur da 2 ayda bir üniversiteye gelir bu duruma nasıl kimse ses çıkarmaz YÖK kör mü oldun YÖK? Bu en son benim bildiğim 1 hafta önce falan 2 aydan sonra bir uğradı ve sonra gene gitti Ankaradaki evine fakat ınstagramdaki paylaşımlarına çok iyi bakın şeytanlığın da bu kadarı artık heralde aynı gün içinde 4 5 kez kıyafet değiştirip üniversitenin farklı birimlerinde bu farklı kıyafetlerle fotoğraf çektirmiş ve kendisine bildiğin bir kolaj yapmış öyle bir sistem kurmuş şu anda universitede olmasa dahi her gün daha önceden aynı gün içinde kıyafetlerini değiştirerek farklı yerlerde çektiği bir fotoğrafı paylaşıyor ve üniversitedeymiş havası yaratmaya çalışıyor hani bu kadarına da pes pes pes artık
    %95
    %5
    Yanıtla
  • 1650992372 (2 yıl önce)Meral Y isimli kullanıcı yorumuna
    Aman Allah iiiiiim bu kadarına da diyecek kelime bulamiyorum. Gercekten ben de baktim bu Aysun Karabulutun instagram hesabina 4 gün once bi kiyafetle cekmis oldugu fotoyu 4 gun sonra da ayni kiyafetle farkli bir yerde cekerek paylasmis. Kendisini ele vermis yani gerçekten haklisiniz. Ben de şöyle bir sey tespit ettim kendisine fake takipci satin almis gerek instagramda gerekse twiterda ve fake begeni ile fake yorumlar attiriyor twiterda bu kadin icin denilecek seylere insanin kelime haznesi yetmiyor bu nasil bisey Yarabbim ....
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Sule (2 yıl önce)
    Bu haberi ve bu yorumları okuyan Değerli Malatyalılar ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değerli arkadaşlarım bu Malatya Turgut Özal Üniversitende olan şeyler daha Türkiyede hiçbir yerde görülmemiştir. Buranın rektörü olan Aysun Karabulut ,kocası olacak Ercan Karabulutla ilgli burada ortaya atılan iddialar kanıtlarıyla paylaşılmakta . Herkes Allah rızası için burayı derhal gerekli bütün birimlere şikayet etsin artık çok zor değil ya alın elinize telefonu arayın cumhurbaşkanlığını , arayın yökü , arayın iletişim başkanlığını zaten burası ve bu kadınla alakalı 3 5 10 telefon gittiğinde inanın o zaman gerekenler de mecburan yapılacaktır sosyal medyada alın her yere yazın ! Bu kadının yaptıkları bütün çocuklarımızın hakkıdır artık
    %94
    %6
    Yanıtla
  • uğur tn (2 yıl önce)Sule isimli kullanıcı yorumuna
    Nereye şikayet edeceğiz hanımefendi zaten şikayet edilen kurumlar tarafından korunup,kollanan birinden bahsediyoruz. Sanırım ablasının akp milletvekili öznur çalık olduğunu bilmiyorsunuz ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ayşe (2 yıl önce)
    Bu kadarına da pes artık pes pes pes !!! Türkiye'de böyle rezil bir kurum ve böylesine bir rektör ve yönetim anlayışı görülmemiştir. Bu nasıl bir iş ya bu nasıl bir şey burayla ilgili iddialar artık insanın kanını donduruyor. Dünyada herhalde hiçbir kamu kurumunda böyle şeyler görülmemiştir burada olanlar yenilir yutulur cinsten değil. Bu kadıın bir an ama bir an önce görevden derhal alınması gerek AK PARTİ sadece bu kadın yüzünden sana verdiğimiz oylar zehir zıkkım olsun şu kadının bunca yaptıklarına rağmen sen hala bu kadını tutuyorsun ya yazıklar olsun hepinize Arkadaşlar ALLAH rızası için herkes bu kadını cimere ve gerekli bütün her yere şikayet etsin yeter artık bu kadar da olmaz olamaz !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • uğur tb (2 yıl önce)
    Bunlar daha iyi günlerimiz düşünebiliyormusunuz , siyasi iktidarın bile isteyerek koruyup,kolladığı kanatlarının altına aldığı bir şaibeli rektörden bahsediyoruz. Eminim ki sadece malatya'da değil diğer şehirlerde ki üniversitelerde de durum bundan farklı değildir kanaatindeyim. Siyasi olarak atanan tarafını fazlasıyla belli eden rektörler türedi mevcut siyasi iktiadarın döneminde. Tabi sadece üniversiteler de değil her yerde,hemen her kamu kurumunda siyasi iktidarın atadığı isimler mevcut ve bu isimler bu kurumları liyakatla,bilgi ve birikimle değil tamamen akıl dışı yönetmlerle yönetiyorlar. Dahası yönetemiyorlar.. ! Bu ülke'yi cumhuriyetten beri bir çok iktidar yönetmiştir. İyi ya da kötü icraatlari olmuştur geçmiş tüm hükümetlerin ama hiç biri akp iktidarının 20 yıldır bu ülkeye verdiği zararın yüzde 1'ini vermemiştir. Bu karanlığın son bulmasını dilerim. Halen bile isteyerek bu kadar kötü bir ortamda desteklerini bu iktidara verenlere Allah'tan akıl,fikir ve merhamet diliyorum.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • reis (2 yıl önce)
    bu üniversiteye ve yönetimine kim dur diyecek.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • 1650986362 (2 yıl önce)reis isimli kullanıcı yorumuna
    Arkadaşlar şikayet etmezseniz ne olabilir ki evet haberler yapılıyor fakat sizler de lütfen gerekli yerlere şikayetlerinizi yapmaktan çekinmeyin
    %89
    %11
    Yanıtla
  • ali kaya (2 yıl önce)
    YÖK neyi bekliyor. Turgut Özalın adına yazık .derhal ilgililerce gereği yapılmalıdır.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Babasinin ciftligi isdedigi gibi yonetiyor arkasinda vekil ablasi var
    %93
    %7
    Yanıtla
  • 1650986392 (2 yıl önce)44malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Vekil ablası da bunun yüzünden ve kendi ayağına sıktı !
    %92
    %8
    Yanıtla
  • rubva (2 yıl önce)
    Tüm yaptıkları işlerde yolsuzluk,usulsüzlük,ihaleye fesat karıştırma,basını susturmak için darp,yaralama gibi ne ararsanız var.Hani hukukun üstünlüğü var,nerde hukuk,nerede fakir fukaranın yetimin hakkı.Bunların yanına mı kalacak.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Barut (2 yıl önce)
    Bol entirikali dizi gibi Maşallah . Hergun yeni şeyler öğretiyor millete .zevkle okuyorum başarılırin devamını diliyorum .sayesinde yeni hobim oldu çok çok teşekkür ederim..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Akademik (2 yıl önce)
    Artık bu milletin, yöneticisiyle, devlet görevlisiyle , adaleti ve akademisiyle maalesef beyin ölümü gerçekleşmiştir. Sadece nefes alıp veren hiçbir şeye tepki vermeyen canlılara dönüşmüştür. Bu kadar aleni bir duruma bile ses çıkmaz, kimse beklemesin. Kul hakkı? Mangalda kül bırakmayanlar neredesiniz? Ağızları yemekle o kadar dolu ki açamıyorlar konuşmak için. Yine yazacağım; Yiyin efendiler yiyin, aksırıncaya, tıksırıncaya, çatlayıncaya kadar yiyin. Zehir zıkkım olsun.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    öznur hanım kardeşinize gelince ses çıkarmayın aman.yazık bu üniversiyete aile şirketi maşşallah.ülkeyi yediniz bitmedi şimdide üniversitelere geldi sıra. yani bir kere bir ihale yapılıp kazanana değilde çekilene ihaleyi vermek nedir ya...yani resmen yolsuzluk diz boyu...nerde malatya savcıları..
    %91
    %9
    Yanıtla
  • hıdır eren (2 yıl önce)
    yüksek ögretim kurumu başkanı neden sessiz. neden gereği yapılmıyor.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Arayın bizzat yökü arkadaşlar cumhurbaskanılıgını , iletişim baskanlıgını her yeri arayabilirsiniz bu kadını her yere şikayet edin vatandaş olarak bu bizim görevimiz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Zafer Demir (2 yıl önce)
    Yav bunu nasıl prof yapmışlar. Acaba o işide mi ablası halletti?
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Yemin ediyorum bu kadında profluğun p si yok...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • ADALETİN SOPASI AĞIRDIR (2 yıl önce)
    Bu kadar usulsuzlugun oldugu bir rektör daha görmedim. YÖK nerede adalet nerede? Dini siyasete alet edenler...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Böyle rektörü bırakın ben hayatımda bu yaşıma kadar daha böylesine bir kamu kurumu görmedim her kurumda olur ufak tefek şeyler vardır arkadaş bu Aysun Karabulut gibisini bu insanlar gibisini bunun kocası Ercan Karabulut mu nedir bunlar gibisini ne gördüm ne duydum Rabbim tek tek tek hepsini çıkarsın inşALLAH .
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Serhad (2 yıl önce)
    Sevgili malatyahaber sitesi. Siz böyle sabah akşam haber yapıyorsunuz ama madem böyle üniversite her gün suç işliyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunun. Her gün bulunun.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Gazetenin medyanın amacı gayesi zaten bu tarz şeyleri vatandaşa duyurmaktır. Gerisi sizde arkadaşlar bütün her yere bu insanları şikayet edin ki bugüne dek yüzlerce zaten cimere şikayet yapılmış bu kadını derhal görevden alınması gerek derhal
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Y. ASLAN (2 yıl önce)
    Malatya büyükşehir belediyesi, Umarım duyarsın Çevreyolundaki çukurlarıda bır duzeltsen ayda 1 ön düzen yaptırmaktan bıktık. Şimdi buradayada radarla hız kontrolü yapılmaktadır levhası koyarsınız.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Recep (2 yıl önce)
    Adı bilimden ziyade hep usulsüzlüklerle anılan rektör hanım ablasının ayağını kaydırmaya and içmiş sanki.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Y. ASLAN (2 yıl önce)
    Bu unıverste hakkında o kadar haber cıktı kı ne bu ulkenın ne savcısına nede adaletıne ınancım kalmadı. İnanc bırakmadılar. Yok mu bır devlet büyüğü bu Kadını görevden alıp sorusturma acacak? Yök neyi bekliyorsun? Ahmet Kızılay neyı beklıyorsun? Malatyanın anasını aglattınız hepınız yargılanacaksınız. Cimer bilene sessız kaldığına göre demekki Öznur çalık bunları iyi susturuyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Olayın Öznur Çalık ile alakası yok. Eğer haberler dogruysa konu adaleti ilgilendiren bir konu. Bakanların çocukları kardeşleri yargılanıyor rektör kim. Mesela bu haberi yapanlar savcılığa suç duyurusunda bulundu mu? Bulunmadı. Niye ?
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Bu yaptığınız yorumu hangi akıl ve mantık çerçevesinde yapmış olduğunuzu merak ediyorum olayın Öznur Çalık ile ilgisi yok mu ahahaha . Yahu buraya rektör yapılmasını sağlayan kişi Öznur Çalık. keza bu kadın ile herhangi bir yargılanma bir görevden alma da halen yoksa bu da tabiki Öznur Çalık tan dolayıdır. Ancak Öznur Çalık kendisini bitirmiştir farkında değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Suzan hanım, Aysun karabulut İnönü üniversitesinde rektör adayı oldu, üniversite hocaları tarafından ikinci secildi. Birinci Ahmet Kızılay'ı cunhurbaskani İnönüye atadı, ikinci sıradaki Aysun karabulutu Turgut Özal atadı. Öznur Çalık bunun neresinde. Ayrıca Aysun karabulutu bir dava açılsa Öznur Çalık hiç bu işe karışmaz, zira bu rektör yüzünden en fazla zararı kendisi gördü zaten. Hatta 20 yıllık siyasetinin en büyük zararıni kendi kardeşi verdi. Siz olsanız yargıya karışır misiniz? Ayrıca araları da çok kötü diye biliniyor zaten. Kardesler ama küsler
    0
    0
    Yanıtla
  • Konur Alp (2 yıl önce)
    Üniversite yönetimi beceriksiz ve hukuksuz olaylardan neden yargı gerekeni yapmıyor Rektör neden görevden alınmıyor. Rektoru kim koruyor. Yazıklar olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Akp si Chp si yok. hepsi kokuşmuş siyasetleriyle Malatyama yakışmıyor. Rahmetli Muhsin Yazıcıgğlu gibi adamlar olacakki bunları dile getire. Bunlar dilsiz şeytan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yücel Men (2 yıl önce)
    Devler büyükleri neden sessiz kalıyor??Bu ülkenin hakimi savcısı neden soruşturma başlatmıyor?? YÖK neden herseyi yok sayıyor?? Aylarca Malatya’ya gelmeyen veteriner rektöre neden kimse sen nerdesin diyemiyor?? Kayısır ve kayısı yağı nasıl oldu da birden bire gündemden silindi??
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ünlü Türk Atasözü der ki, ; İmam gaz çıkarırsa, cemaat ..... Kanser hücresi vücuda bir yayıldı mı, O vücut en sonunda biter ! Allah rahmet eylesin mi desek ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hamdi (2 yıl önce)
    Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınınım kanun gereği hemen bu haberi ihbar kabul ederek, ihaleye fesat karıştırmaktan dolayı soruşturma açması gerekiyor. Bakın böyle bir işi normal bir kamu kurumu yapsa bunun karşılığı yargılanmaktır, yargıda hesap vermektir. AK Parti yöneticileri özelliklede il başkanı üniversite konusunda neden susuyor? Onun akrabası olan avukatı bile rektör sürdü, ona bile sesi çıkmayan bir il başkanı çıkıp da memlekete sahip çıkabilir mi? Öznur Çalık, eğer böyle bir ihale CHP'li bir belediyede yapılmış olsaydı bağırırdın, şimdi neden süt dökmüş abla gibi susuyorsun. Çık ve kardeşin bile olsa bu milletin adına hesap sor. Siyasi geleceğinden dolayı korkma, Allah'tan kork.
    %99
    %1
    Yanıtla