SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ Rektörü Haftalar Sonra Malatya'da Görüldü!

MTÜ Rektörü Haftalar Sonra Malatya'da Görüldü!
A- A+ PAYLAŞ

Yükseköğretim Kurumu (YÖK)'ün skandallarla anılmasına karşı yaşananları sadece seyretmekle yetindiği Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin (MTÜ),Ankara'da ikamet eden, 'Malatya'ya ara sıra uğrayan', zamanının büyük bölümünü Ankara'daki iktidar partili siyasiler, bakanlar ve bürokratlarla fotoğraf çektirmekle harcayan, bunu da sosyal medyasında paylaşarak 'bu tür' etkinlikleriyle 'güç gösterisi' yapmaya devam eden Veteriner rektörü Aysun Bay Karabulut, haftalar sonra Malatya'ya geldi ve geçtiğimiz hafta elverişsiz hava koşulları nedeniyle ertelenen Tıp Bayramı kutlama törenine katıldı.

Bünyesinde tıp fakültesi bulunan ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin verdiği sağlık hizmetlerine de ortak olan üniversitenin rektörü Aysun Bay Karabulut'un, hastanenin verdiği sağlık hizmetleri nedeniyle ayda 40 bin TL 'Döner Sermaye' payı aldığı belirtilirken, bu paranın karşılığı olarak yaptığı son faaliyetin Tıp Bayramı törenine katılmak olduğu belirtildi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, birkaç kez yüksek harcamalarla dekore edilen makam odasına da uğramayan rektör Aysun Bay Karabulut, katıldığı törende ayrıca üniversite bünyesinde göreve başlayan öğretim üyelerine de cübbe giydirdi.

Üniversitenin etkinliklerine, Ankara'dan makam odası görüntüsü yerleştirilen görsel eşliğinde sayısız kere enternet bağlantısıyla Ankara'dan katılan, anc ak bu kez Malatya'ya gelmeyi tercih ettiği  törende konuşan rektör, Hipokrat yemininde hekimlerin tıbbi bilgisini hastaların yararı ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için paylaşacağına dair söz verdiğini ifade ederek, “Özveri ile çalışan, yeri gelince kendi hayatları pahasına korkusuzca mücadele eden hekimlerimiz tüm toplumun sağlıklı yaşam hakları için çabalıyorlar. ‘Tıp bir sanattır’, ‘Hem de ondan insan Sevgisinin kopamadığı çok zor bir Sanat’ diyor Hipokrat, evet gerçekten tıp bir sanattır, insanların en zor zamanlarında yanlarında olan hekimlerimizin sanatı. İşte karşılaştıkları tüm güçlüklere rağmen, insanüstü bir gayret ile mesleklerini icra eden sağlık çalışanlarımızın bu çabası bizler için iftihar kaynağı.

16 Haziran 2020 Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensip ve takdirleri ve Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın destekleri ile kurulan genç, dinamik ve tecrübeli kadrosu ile başarılı çalışmalara imza atan Tıp fakültemiz, 7 profesör, 15 Doçent, 50 Dr. Öğretim Üyesi toplam 72 Öğretim elemanımız, 9 Araştırma Görevlimiz ve 176 öğrencimiz ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Alansal çalışmalarımızda tıp fakültemizde haftalık gerçekleştirdiğimiz seminerler ve üniversitemiz bünyesinde düzenlediğimiz konferanslarımız ile fakültemizin gelişimine katkı sunduk. Akıllı hastanelerin öneminin arttığı bugünlerde teknolojik alt yapıya uyum sağlamak üzere çalışmalara başladık.”

Kutlama programı Karabulut’un, MTÜ de göreve başlayan, akademik unvanlarını yeni alan 1 Profesör, 2 Doçent ve 20 doktor Öğretim Üyesine akademik cübbelerini giydirmesi ile devam etti.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • Hayrullah (2 yıl önce)
    Böyle liyakatsiz ve yolsuzlukla ismi anılmış bir kişiye Rektötlük yakışmıyor. Malatya'ya da yakışmıyor, hakkında çıkan yolsuzluk ve usulsüzlükler için soruşturma açılmalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rana (2 yıl önce)
    Valla artık benim midem bulanıyor.. gerçekten. Bir de sahnede po veriliyor Allahım Allahım sen büyüksün. Sen gör. Kul hakkına girenleri sen affetme .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yerelli (2 yıl önce)
    Malatya spor, Malatya'nın aysberg görünümüdür...
    %34
    %66
    Yanıtla
  • TANER (2 yıl önce)
    2023 te milletvekilleri ile beraber bunlar da gidecek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat Kanbur (2 yıl önce)
    veteriner rektörü tanımlamasını yadırgadım. Rektörler veteriner hekim de olabilir, kişiye doğru yanlış yaptıran mesleği değil bizzat kendisidir.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • mukadeer (2 yıl önce)
    ah seçim ah biran önce gel
    %96
    %4
    Yanıtla
  • turan (2 yıl önce)
    Keşke hiç görünmeseydi.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • mhmt (2 yıl önce)
    malatya insanı mert ve dürüsttür böyle insanlarla malatya her yönüyle küme düşmüştür
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Yorumlari okuyorumda ben şok ...neler olmuş neler.....demekki egitimle bazı şeyler olmaz vicdan ve dürüstlük gibi
    %96
    %4
    Yanıtla
  • malatya 44 (2 yıl önce)
    yazık 40000 tl döner sermaye öalışanlar 1 gün izne ayrılsa dahi kesinti oluyor inanın karmaşık bir durum bir kere çalışmadan onu almak etik değil diye düşünüyorum
    %94
    %6
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    Bu sadece görünen tarafı bunun birde görünmeyen tarafı var. Yolsuzluk, liyakatsızlık, adam kayırmalar, torpille ve parayla atanan öğretim görevlileri, biatla atanan idari personeller, Burada ne ararsanız var tek olmayan adalet hak hukuk liyakat ve onur.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mert (2 yıl önce)
    Ben hakkimı alalmiş biri olarak diyecegim şudur .Allah var Gam yok...Allahinda bir adaleti var ben hakkimi helal etmiyorum .....eskilerin bir sözü var Alma mazlumun ahını indirir şahını.....diyecegim bu kadar....
    %93
    %7
    Yanıtla
  • serkan (2 yıl önce)
    ne yetiştirdiler ne ürettiler .eskiden inönüdeyken üretim en yüksek seviyedeydi kaysı ceviz ve arpa ..seralarda milyona yakın çi,çek yetiştiriyodu .ordan mezun olan bir ögrenci olarak şu anki hali çok üzücü ..bütün kalifiye elemanları gönderirsen olacagı budur..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Agzina saglik kardeşim o kadar mezun oldu 1 kişiyi bile almadilar.....
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ruba (2 yıl önce)
    Vay be ar ge çalışmaları sonucu lambaların tükettiği enerji tüketimi azalmış.Yolsuzluk ve rüşvet azaldımı acaba!
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Murat Malatya (2 yıl önce)
    Personel alımı için ilana çıkan Üniversite 21 Martta bitirip 22 Martta alım listesini yayınladı.Alınan kişiler hakkında CİMER e şikayette bulundum.İlanın yayınlandığı sitelerde bu kadın yüzünden Malatyaya hakaretler ediliyor.Bu kadar rezil bir sisteme hepimiz bakıyoruz sadece
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bu yenıden rektör ablası beledıye baskanı olacak bızde bu okudugumuz yazılar yolsuzlukları anı olarak biriktırıp beddularımız nerde dıyecegız
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hadi yaa (2 yıl önce)
    Editör yazıyı hazırlarken rektörü karalamak için veteriner hekimleri de karalamış. "etkinlikleriyle 'güç gösterisi' yapmaya devam eden Veteriner rektörü" ne demek ya... birincisi veteriner kelime olarak evcil hayvan demek. Doğrusu veteriner hekim dir. İkincisi bir insanın veteriner hekim olması rektör olmasına engel mi? Kaldı ki İnönü üniversitesi eski rektörü Cemil Çelik de veteriner hekim di, turkovac aşısını bulan Aykut Özdarendeli de veteriner hekim. İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy da veteriner hekim. Lütfen tüm veteriner hekimlerden özür dileyin...
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Çok saçmalamışşsın bundan sonra daha az saçmala. MTÜ deki yolsuzlukları sağır sultan duydu halen karalama vs. Troll seni.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • 1648068500 (2 yıl önce)alp isimli kullanıcı yorumuna
    Önce haddini bil. Dikkatli okursan yazdığımı haber içeriği veya konu hakkında yorum yapmadım. Sadece mesleğimi savundum hadsiz..
    %39
    %61
    Yanıtla
  • E pardon da veteriner veterinerdir yanı ne deselerdı pardon . Tıp fakultesı ıle her daım bı komplexel durum yaşanmıstır zaten sız de kendınıze doktor denılmesını ıstıyorsunuz heralde . Keza haberde de veterıner dıye belırtılmesının sebebı bu kadının tıp fakultesı ıle arasında uçurumsal puanlar olmasına rağmen kendisini bir tıp doktoru gibi adledmesi ve göstermesidir. Ama kendisi bit tıp doktoru değil hiçbir zaman da olamayacak. Bir veteriner ... Oh ne ala sen kalk düşük puanlı bir bölüm olan veterinerlik kazan sonra kalk başka bir alanda master yap kalk sağlık üzerine kitap yaz kendini doktor san Komplexin de bu kadarı. Not: Mesleğe ( her güzel mesleğe) olduğu gibi saygımız sonsuz ..
    %77
    %23
    Yanıtla
  • 164809584 (2 yıl önce)Sude isimli kullanıcı yorumuna
    Sanırım komplexel türkçemize yeni katılan bir kelime.ben 5 yıl okul olmak üzere 32 yılını bu mesleğe veren bir Veteriner Hekim olarak yapılan haberde mesleğimin aşağılar bir şekilde bahse konu olmasından rahatsızlığımı dile getirdim kardeşim. Sanıyorum ki sen tıp fakültesi öğrencisisin . Biz her mesleğe, her görüşe saygı duyuyoruz. Sadece genç arkadaşlarımızdan da aynı saygıyı bekliyoruz. Karşı görüşte olunca hemen saçmalama, troll gibi söylemlerin olmasını çok hoş bulmuyorum.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mesleğinizi aşağılamak tabiki haddimiz değil keza veterinerlik de oldukça kutsal bir meslek o da canlı varlıkların sağlığına hayatına hitap eden bir meslek aslında yazdığım sizin mesleğinize yönelik değil kırıcı olduysam affola. Belki bu rektör denilen kadının yaptığı şeylerin sinirini sizden çıkardım :) Haberde de aslında sizin mesleğinizi küçümsemeye yönelik bir şey yok keza veterinerlik küçümsenecek bir meslek değil , sadece bu rektör olacak kadın veterinerliği kendisine yakıştırmayıp kendisini her yerde tıp fakültesi mezunu olan biri gibi göstermeye çalıştığı için haberde de veteriner rektör diye vurgulanmasının sebebi o emin olun:) Not: Tıp fakültesi öğrencisi değilim Not1: Komplex kelimesinin kendisi Türkçe bir kelime değilken Komplexel kelimesini Türkçe de aramak için hiç yorulmayın :) Saygılar, sevgiler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ''Editör yazıyı hazırlarken rektörü karalamak için veteriner hekimleri de karalamış'' bak bu cümle sana ait. Veterinerliği kılıf ederek bir trollük denemesi yada ''karalama'' kelimesinin anlamını bilmiyorsun.
    %12
    %88
    Yanıtla
  • 1648122750 (2 yıl önce)alp isimli kullanıcı yorumuna
    E tabi senin gibi çoook geniş kültür seviyesine sahip bir insan başkalarının görüşleri farklı ise hemen trollükle itham da bulunabilir değil mi kardeşim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 1648222364 (2 yıl önce)Hadi yaa isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru söylüyorsunuz. Haber yapayım, eleştireyim derken mesleğimizi de hafife almış
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Y.ASLAN (2 yıl önce)
    O kadar yazılar yazılıyor. Ahmet kızılay nerede? Yök nerede? kimse sorusturma acmamıs hayatı devam ediyor. Zaten Türkiye Muz cumhuriyeti oldu gitti
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Süleyman Kahraman (2 yıl önce)
    Rektörün sol tarafındaki tıp fakültesine atanan hanımefendinin tıp ile ne ilgisi var. Temel tıpçı desen o da değil. Literatürdeki çalışmaları simülasyon, sağlık ile ilgili de değil. Aynı tırnakçının atanması gibi bir durum. Ahbap-çavuş ilişkisine devam. Şeytan bile bunların yanına yaklaşamıyor vallahi billahi.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Temiz (2 yıl önce)
    Devletin kurumu bunların elinde oyuncak olmuş...insanın hüngür hüngür ağlayası geliyor... bu işler bu kadar mı işportaya düşecekti... bakıyorsun inönü üniversitesi de aynı, birini al vur ötekine....
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Dolu dizgin (2 yıl önce)Temiz isimli kullanıcı yorumuna
    Bilip bilmeden atıp tutmayın. İnönü üniversitesinde yok böyle antin kuntin işler. Kimsenin vebalini almayın durduk yere.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • 1648074510 (2 yıl önce)Temiz isimli kullanıcı yorumuna
    İnönü Üniversitesi geçmiş yıllardan beri Türkiye nın en nadide üniversitelerinden ve bir gün dahi böyle haberlerle anılmamıştır. Burda yalan yanlış konuşup iftira atmayın ! Aksi takdirde yorumunuz hakkında hukuki işlem başlatılacaktır .
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Hukuki işlem başlayacak....ha ha ha...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Siyah kurt (2 yıl önce)
    40 bin TL Aysun Hanım için çerez parası. O ve kocası eş rektör artık Türkiye nin sayılı milyonerleri.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hamdi (2 yıl önce)
    Bir dilekçe bile yazmaktan aciz rektör torpilli öğretim görevlisinin! kamuoyunda savunulması için bir doçente akademik makale hazırlattırıldığını duydum. Konusu söylersem tılzım bozulur.
    %92
    %8
    Yanıtla