SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

MTÜ Rektörünün 'ADALET' Makalesine 'İNTİHAL' İddiası

MTÜ Rektörünün 'ADALET' Makalesine 'İNTİHAL' İddiası
A- A+ PAYLAŞ

Hakkındaki çeşitli iddialarla gündemden düşmeyen Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Veteriner Aysun Bay Karabulut'un, 'interdisipliner köşe yazıları platformu- akademikakil.com' adlı internet sitesinde, Ayın konusu olarak belirtilen 'ADALETİN ÜSTÜNLÜĞÜ' köşesinde 7 Şubat 2022 günü imzasıyla yayınladığı 'Adalet Kavramında Eğitimin Rolü' başlıklı makalesinin (https://www.akademikakil.com/adalet-kavraminda-egitimin-rolu/aysunbykrblt/) büyük bölümünün, 'intihal*- aşırma' olduğu öne sürüldü.

MTÜ yöneticilerini rahatsız eden yazılarının ardından geçtiğimiz 29 Ekim 2021'de Kernek Meydanı'nda saldırıya uğrayarak dövülen ve azmettiriciler arasında rektörün kendisi gibi Veteriner olan kocası Ercan Karabulut'u da gösteren Gazeteci Burhan Karaduman'ın 'malatyayenises.com' adlı internet sitesinde 'MTÜ rektörünün intihaline suçüstü!' başlığıyla yayınlanan haberde, rektörün aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasının da  bulunduğu 12 ayrı kaynaktan 'aynen' aldığı yazıları makaleye dönüştürüp, imzasını attığına ilişkin iddiaya yer verildi. 

Haberde, Rektör Aysun Bay Karabulut'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının yanı sıra, vefat etmiş eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Prof.Dr. Mustafa Erdoğan'ın yanı sıra 8 akademisyen ve 1 yüksek lisans öğrencisinin 2005'den itibaren akademik dergilerde yayınlanmış makalelerinden 'kopyala, kes, yapıştır' yöntemiyle aldığı bölümler, Karabulut'un imzasını koyduğu makale ve alıntılandığı kaynaklar birebir karşılaştırıldı.

Hakkındaki iddialar nedeniyle sık sık yargı organlarına başvuran, 'rektör sıfatı' nedeniyle kolaylıkla ulaşıp kocasıyla birlikte ziyaret ettiği  iktidarın yüksek kademedeki mensuplarının yanı sıra aralarında bakanların da bulunduğu çok sayıda etkili- yetkili siyasi ve bürokratlarla fotoğraf paylaşıp, bu nedenle 'nüfuz istismarı' yaptığı öne sürülen, malatyahaber.com'un da kendisi hakkındaki iddiaları içeren ve yalanlayamadığı  haberlere erişimin engellenmesi için gösterdiği çabayı son dönemde artırdığı gözlenen Aysun Bay Karabulut'un, 'intihal'le dolu son makalesine ilişkin malatyayenises.com adlı internet sitesinin linki şöyle:

https://malatyayenises.com/mtu-rektorunun-intihaline-sucustu/

Bu arada, rektör Karabulut, söz konusu ‘makalesinin’ duyurusunu da sosyal medya hesabından (görseli aşağıda) yaptı. Karabulut bu tweetine, Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, YÖK Başkanlığı ve YÖK Başkanı Erol Özvar'ı da etiketledi.

malatyahaber.com- malatyayenises.com- akademikakil.com

*İNTİHAL: Aşırma, Başkalarının özgün fikirlerini, metotlarını, verilerini veya eserlerini bilimsel kurallara uygun biçimde atıf yapmadan kısmen veya tamamen kendi eseri gibi göstermek. Bu durum özellikle üniversitelerde bilimsel araştırma ve yayın etiğine aykırı eylemler olarak nitendiriliyor...İntihal, başkasının işini veya fikirlerini, uygun bir kaynak göstermeden ve işi veya fikirleri kendinizinmiş gibi sunmadan kullanmaktır. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Ruba (2 yıl önce)
    Hangi adalete bahsediyor,yolsuzluk,intidal..
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Tecdeli (2 yıl önce)
    Allah kimseyi sizin dilinize düşürmesin diyecektim vazgeçtim. Hakedeni düşürsün örnek A da olduğu gibi.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • hacı (2 yıl önce)
    yuksek lisans ,doktora tezlerinide araştırın diyecemde yine kimsenin sesi cıkmaz..yetkililer üç maymunu oynuyorlar..bunu sırtı kuvvetli olmayan birisi yapaydı da ne olurdu görürdük..paçavra ederlerdi
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Bu aysun hanımda sizi bitürlü memnun edemedi gitti malatyahaber
    %11
    %89
    Yanıtla
  • doğru söyleyeni şakşakcıların köyünden kovuyorlar değilmi gardaş..sen şakşakcılar köyündensin galiba..
    %90
    %10
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    adalet üzerine en son yazı yazacak kişi
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Magdur_akademisyen (2 yıl önce)
    İntihal akademik camiada hem etik hem yasal açıdan en ağır suclardandir. Metni okuduğumuzda hukuk alanında doktora derecesine sahip alandan birinin yazdığı havası yaratilsa da, bu durum anlaşılmaktadır. İntihal suçu sadece bilimsel makalelerde söz konusu değildir. Sosyal medyada paylaşılan her türlü bilimsel dışı makaleler ve yazılar da intihal suçuna girmektedir. Kamuda çalışan her akademisyenin intihal suçu cezası meslekten yani akademisyenlikten men edilmedir. Bu hatadan donulmeli ve sağlam bir gerekçe ile kamuoyundan özür dilenmelidir. Saygılarımla..
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Suleyman Kahraman (2 yıl önce)
    Rektöre hanım hukuk üzerine makale yazmaktan ne anlar. Aldığı eğitim ile, çalışmaları ile böyle bir makale yazma kapasitesine sahip değil. Muhakkak birine yazdırmıştır. Örneğin üniversitenin hukuk biriminde görevli birisine yazdırmış olabilir. Yazan da oradan buradan intihal yapıp yazmış. Rektöre de kendi yazmış gibi ismini yapıştırmış. Her konuda bilgisi var ya bu konuda da olması gerek, bunu gösterecek. Ama bomba elinde patlamış. Çok güldüm!
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Akademik (2 yıl önce)
    Offfff bu çokkkk fena.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Bilim (2 yıl önce)
    Turgut Özal Rektörü ile ilgili olması gereken ne idi... Sayın Rektör haberler ilk çıktığında görevini askıya alacaktı aklanıp gelecekte. Şu bu kanal ile değil Üniversitenin resmi sayfasında aklandığı ile ilgili belgeleri sunup açıklayacaktı Bunun olması mümkünmü. Değil. Siz istesenizde istemeseniz de hangi iktidar olursa olsun kişi önce eteğindekine bakacak. Yani tek tek herkes dürüst olmaya çalışırsa bu gibi durumları tartışmayız. Ben yeterrrrrrrrrrrrrrrrr Diyorum.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Eren (2 yıl önce)
    Yazılan makaleyi okuduğumda gözlerime inanamadım. Zaten cümleleri google'da bile yazıp arama yaptığınızda hangi makaleye ait olduğu hemen çıkıyor. Bu inanılmaz bir skandal. Profesör olmuş biri üstelik rektörlük görevini ifa eden biri nasıl olur da bu derece intihal yapabilir ve üstelik almış olduğu yerlere de hiçbir şekilde atıf yapmamış. Bu inanılmaz ötesi bir skandal böyle bir şey nasıl olabilir. Lisans öğrencisinden dahi lisans tezini yazarken intihal oranına dikkat etmesi beklenirken , profesör olmuş biri nasıl olur da böylesine bir intihal yapabilir hiç mi düşünmez bunu ben yayımlıyorum ama alıntılarını yaptığım kişiler bundan haberdar olur ise bu durum suç teşkil etmekte veyahut hiç mi düşünmez ben bunu yayımlıyorum ama böylesine intihal yaptığım anlaşılır ise ben bir profesörüm üstelik rektörüm bu bir skandala imza atar diye bir de bunu aleni bir şekilde bütün sosyal medya hesaplarında nasıl yayımlayabilir aklım almıyor . Bu cidden inanılmaz bir rezillik inanılmaz bir skandal ...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Eren isimli kullanıcı yorumuna
    Hocam hiç o dedikleriniz olmaz. Şimdiye kadar çıkan haberlerden ne oldu? Hiç. Öznur hanım hemen gereğini yapar. Yarın da rektör hanım hediyelik kayısısını alıp YÖK başkanını ziyarete gider. Orda bir fotoğraf çektirip sosyal medyaya koyar. Herkes mesajını alır oturur. Tıpkı daha önceki haberlerde olduğu gibi. Yani kısacası gereği yapılır!!!
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Ne yaparsa yapdin malatya halki herseyin farkinda yolda bile konusuyolar bu konular hakkinda .yazik oldu güzelim kampüsü ne hale getirdiler
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Zafer Demir (2 yıl önce)
    Malatyalı olarak artık bu hanımefendi ve bacısını görmek istemiyoruz. Malatyanın adını batırmalarına gerek yok. Mhp de ses çıkarsın. Başka adam mı yok illa bu aile oluyor. Kim ki bunlar? Artık değişmeli el atın bu işe, vekiller neredesiniz? Ses ver Malatya Ses ver Erdoğan
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Cemil Akdağ (2 yıl önce)
    Profluğu doktorluğu da araştırılsın Yıllardır emek veriyorum Kul hakkım da olsa helal etmiyorum göz yumanlara da
    %97
    %3
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    Haberin tamamını yenises'te okudum. gözlerime inanamadım. Yazdığı yazıdaki cümlelerin büyük bölümü başkalarına ait. Ve bu kadın bir rektör. İyi kitap okuyan ortalama bir lise öğrencisinin yazabileceği bir makalayi ordan burdan toplamış. derhal istifa etmeli.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Adaletİ yorumlamak kimlere kalmış. Nasıl bir döneme denk geldik yarabbim.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • yoln sonu (2 yıl önce)
    Temizlik görevlisi (Ezgi'nin) Öğretim üyesi, 50 puanla 4B kadrosu alan Taha/ Mutlu'ları n olduğu bir yerde hastahanede bir zamanlar evrakçı olanların nasıl rektör oldukları yazdıkları makalelerden anlaşıyor. Bence Erol Özvar'ın plaket taktim etmesi , Öznur ablamızın takdir etmesi, Recep Tayyip Erdoğan'ında Bestepe'ye davet etmesi lazım. Bilim dünyasının büyük bir değeri sonuçta. Kopya - Yapıştır çok zor iş. Bu memlekete, ögrencilerimiz vallahi yazık! Öznur abla eserinle gurur duy Bir Malatya halkı olarak biz utanıyoruz.... Bir eserden kaynak göstermeksizin iktibasta bulunan kişi altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezasıyla cezalandırılır. ( Bahsedilen suç genellikle bilimsel eser veya makale ise) Adalet Bakanlığı'nı görevini yapmaya davet ediyoruz.
    %97
    %3
    Yanıtla