SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

MTÜ'de Bir Acayip Durum Daha! YÖK Bu İşlemi Durdurmalı..

MTÜ'de Bir Acayip Durum Daha! YÖK Bu İşlemi Durdurmalı..
A- A+ PAYLAŞ

Bilimsel kalite ve akademik eğitim başarısı yerine, rektörünün yasa tanımaz iş ve işlemlerinin yanı sıra kendisi ve eşinin ‘çok hızlı zenginleşmesi’ iddiaları ile sadece Malatya’da değil, Türkiye gündeminde de tartışılan Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut’un, yeni icraatı, turizm ve otelcilik okuyan öğrencilerin, uygulama otelini öğrencilerin ellerinden almak oldu. 

MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut, Üniversiteye bağlı Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu’nda okuyan öğrencilere uygulamalı mesleki eğitim verilmesi amacıyla inşa edilen ve bu yolda yıllardır hizmet veren Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO’na ait Kale Göl Otel’in, yaşlı bakımı için ‘Aktif Bakım Merkezi’ne dönüştürülmesi amacıyla bir ihale düzenledi. 

Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO’nun internet sayfasında yayınlanan Birim Stratejik Planı’nda, ‘Uygulamalı derslere ait ders saatlerinin arttırılması’nın hedeflendiği vurgulanırken, Rektör Aysun Bay Karabulut’un talimatı ile turizm ve otelcilik öğrencilerinin, tek ve en önemli uygulama alanı Kale Göl Oteli’nin kuruluş ve varlık amacıyla hiçbir ilişkisi olmayan ‘Yaşlı Bakım Merkezi’ne dönüştürülmesinin, yeni bir kamu hizmeti üretmekle değil, milyonlarca liralık ihalede akçeli işlerle ilişkili olduğu iddia ediliyor. 

YÖK’ten Kale Göl Oteli öğrenciler için aldı ama..

MTÜ’nün kuruluş aşamasında, Kale Göl Oteli’in İnönü Üniversitesi’nde kalmasına itiraz eden MTÜ Yönetimi, YÖK’e yazdığı yazıda, “Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO öğrencilerinin uygulamalı eğitim görebilmesi için Kale Göl Otel’in MTÜ’ye bağlanması zorunludur” diyerek otelin yeniden MTÜ’ye bağlanmasını talep etmişti.

YÖK de turizm ve otelcilik öğrencilerinin, pratik eğitim alabilmeleri için Kale Göl Otel’in yeniden Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO bünyesine katılmasını sağlamıştı. 

YÖK ihaleyi iptal edebilir 

Kale Göl Otel’i, öğrencilerin uygulamalı eğitim ve staj alanı olarak YÖK’ten talep eden ve devralan MTÜ Yönetimi’nin, oteli, bu defa ticari bir amaç da taşıdığı belirtilen bir proje kapsamında ‘Aktif Yaşam Merkezi’ne dönüştürerek, öğrencilerin pratik eğitimlerine darbe vurmasına YÖK’ün ‘Dur’ demesi bekleniyor. 

Bu ihale de, İhale Kanunu’na aykırı biçimde yapıldı 

İş ve işlemlerini hukuksuz ve yasa tanımaz bir alışkanlıkla yürütmeyi bir gelenek haline getiren Malatya Turgut Özal Üniversitesi Yönetimi, turizm ve otelcilik öğrencilerinin uygulama otelini yasal olmayan bir kararla öğrencilerin elinden alırken, “Kale Göl Otelin Aktif Yaşam Merkezine Dönüştürülmesi İşi” başlıklı ihaleyi de Kamu İhale Kanunu’na aykırı bir biçimde gerçekleştirdi. 

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun, başta ‘Temel İlkeler’ kenar başlıklı 5. Maddesi olmak üzere birçok maddesi, kamu ihalelerinde mutlaka ‘rekabet ortamının yaratılması ve rekabeti engelleyici işlemlerin idare tarafından ortadan kaldırılmasını’ emrediyor. 

İhaleye tek firma katıldı ve ihale bu firmaya verildi

Oysa, MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut’un emri ve ‘bozuk sicili’ne rağmen Genel Sektererlik görevine atanan Ömer Akkuş’un, Genel Sekreterlik görevinin yanı sıra yönettiği Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı tarafından 30 Aralık 2021 tarihinde yapılan ihaleye sadece 1 firma katıldı ve ihale bu firmaya verildi.

MTÜ firmaya 2 milyon 425 bin TL verecek 

Turizm ve Otelcilik öğrencilerinin uygulama otelini öğrencilerin elinden alarak, üniversitenin hiçbir şekilde görevi ve sorumluluğunda olmayan yaşlı bakımı için Aktif Bakım Merkezi’ne dönüştüren MTÜ Yönetimi’nin gerçekleştirdiği onarım ve dönüştürme ihalesi kapsamında, ihaleyi kazandığı açıklanan Sultantepe İnşaat Petrol ve Ticaret Ltd. Şti. adlı firmaya 2 milyon 425 bin TL ödenecek. 

40 bin TL sermayeli şirkete 2,5 milyon TL’lik ihale…

Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre, MTÜ Yönetiminin ihaleyi verdiği Sultantepe İnşaat Petrol Gıda Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 2014 yılında, Mehmet Şerefhanlı tarafından kuruldu. Mehmet Şerefhanlı adı geçen şirketin, 40 bin TL sermaye karşılığı olan 100 payının tamamını 2019 yılında Selahattin Çakır'a devretti. 

Turizm ve otelcilik öğrencilerinin uygulama otelini ellerinden alan Rektör Karabulut turistik gezide..

Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencilerinin uygulama otelini, yaşlı bakımı için ‘Aktif Yaşam Merkezi’ne dönüştüren MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut ve üniversiteyi gayri resmi biçimde ‘eş rektör’ pozisyonunda yöneten eşi veteriner Ercan Karabulut ise bu sırada günlerini gün ediyorlar. 

Rektörlük görevine atandıktan sonra, zamanının büyük bölümünü Ankara'da geçiren ve bir kısım üniversite personelini de yasadışı olarak Ankara'daki hizmetleri için çalıştıran Karabulut çifti arkadaşları ile birlikte, son olarak Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın konukları olarak, Ağrı’da düzenlenen ‘Ağrı Kar ve Buz Festivali’ne katıldılar. 

Aysun Bay Karabulut, Ağrı Kar ve Buz Festivali gezisini, sosyal medya hesabından ‘Ağrı Dağın Eteğinde’ adlı türkü ile birlikte paylaştı. 

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Kale Göl Oteli ve rektörün ‘keşif’ gezisi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Murathan (2 yıl önce)
    Koskoca malatya yıllardır bu kadının icraatlarınımı konuşuyor, Koskoca malatya yıllardır bu kadının davranış bozukluklarınımı konuşuyor, Koskoca malatya yıllardır bu kadının usulsüzlüklerinimi konuşuyor, Koskoca malatya yıllardır bu kadının davranış bozukluklarınımı konuşuyor... Malatyada yüzlerce basın mensubu var, bunların çoğu aynı zamanda ulusal basın çalışanı, toplanıp üniversitenin kapısına dayanın bunları tek tek sorun bu kadına. Çok çok hepinizi ya kovar yada dayak atar burhan gibi. Varmı ötesi...Sizlerinde işine geliyor, haber çıkıyor sıcak sıcak.. Kimsenin derdi problem çözmek değil, problemi konuşmak. Toplanın bir minibüs dolusu medya mensubu gidin bu hatunun kapısına dayanın, kardeşim hakkında şu şu şu ithamlar var lütfen bize detaylı ve kamuoyunu ikna edecek açıklama yapın deyin. Siz ozaman sonucu görün.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kündübekli (2 yıl önce)
    Eyyy Malatya haber! O kadar yazdınız tık yok! Gerçekte yazdıklarınız oldu ise torpille atanan rektörün ablası milletvekili gereğini yapmaz mı? Veya neden kimse vekile hanıma sormuyor değerli görüşlerini?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Sanki bu haberlerden haberi yokmuş gibi konuşuyorsun. Boy boy tapular, araç yakıt fişleri ve usulsuz eleman alımları yazıldı çizildi. Sana iftira atılsa bir saniye yerinde susarmısın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mahmut (2 yıl önce)
    Haberden sonra buradaki bazı yorumları okuyunca burada birşeyler olduğuna dair kuşkularım arttı. İhalenin Aralık ayında yapılması, tek katılımcı olması, 40 bin lira sermayeli şirketin, güya ihaleyi savunan bir yorumcuya göre rakibi olmamasına rağmen yüzde 40 indirim yapması ve MTÜ'nün rektörü ile kocasının doğru düzgün hiçbir işe imza atmaması nedeniyle kafamı karıştırdı. Bir de merakım, Kale Belediyesi'nin imar işlerinden sorumlu birilerinin, bu şirketle direk ya da en direk ilişkisi olup olmadığı. Haber zaten bu rektör ve kocasının imza attığı yüz lerce çetrefil işlerden biri olduğu yolunda haklı bir kuşkuyu dile getirirken, buradaki bazı yorumlar işin daha detaylı araştırılması gerektiğini düşündürüyor bana.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • İsimsiz Kahraman (2 yıl önce)
    Kale Göl Otelini teslim eden Ahmet Kızılay Oteli harabeye çevirenler onlar Kamu malını milyonlarca zarar ugratan onlar. Oteli Yaşlı Bakım Merkezi yaparak kurtaran kim? Binanın yıkılmasını önleyen, zarar etmesini engelleyen kim? Gece gundüz guvenlik gorevlisi gönderip kamu malina daha fazla zarar gelmesini önleyen kim? Kaleye yolun düşerse anlatırlar sana... Burhan Karaduman çoğu yazında haklısın ama Otel konusunda Aysun Bay Karabulut haklı
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (2 yıl önce)
    Bir litre benzin mazot 17 lirayı aştı artık araca binmek hayel oldu buda iyneden ipliğe herşeye zam demek artık biittk
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Değerli malatyahaber bu ihale 2021 son aylarında yapıldığı için artan fiyat artışlarından dolayı kimse ihaleye katılmaz çünkü 2021 birim fiyatları sıfır kırımla bile zarar ederdi.ama gelgelelim bi müteahhit teklif vermiş hemfe %40 yakın bi kırımla (ekapta yayınlamışlar) verhasıl anlayacağınız kamunun burdan enaz %80 karı var müteahhittinde enaz %60 zararı var bence burda müteahite yazık oldu saygılar
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Öğrenci (2 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Mustafa Bey, siz haberi anlamamışsınız. İsterse müteahhit bedava yapsın. Sorun şu ki, bu otel turizm ve otelcilik öğrencileri için pratik bir eğitim tesisidir. Başka bir amaçla kullanılamaz. Burada konu müteahhit değil Turgut Özal üniversitesinin bu alanı başka bir amaçla kullanmaya kalkışmasıdır.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Dogru yada yanlış haber müteahhit şirketi eleştirmiyor zaten. Haberin konusu universitenin usulsüz işlerinde.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    2021 birim fiyatlarıyla ihaleye çıkılmış %40 a yakın kırımla bir müteahhit kendini feda etmiş sözleşmeyi inzalamış.hangi rekabetten bahsediyorsunuz.millet kasım aralık ayında 2021 birim fiyatlarıyla hazırlanan ihalelere girmez.mazlumun biri atlamış bende anlam veremedim.galiba parasıçok
    %36
    %64
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Yukari tursen biyik asagi tursen sakal serseyin altinda eniste vekilin kiz kardesi cikiyor durus hakimler savcilar care bulsun
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Otel (2 yıl önce)
    Keşke Ahmet Kızılay hocanın orayı 3 yıldızlı bir otel sahibine nasıl kiraladığını oteldeki para eden malzememin kiracı tarafından nasıl sökülüp götürüldüğünü ve şimdi otelin boş durumda kuşların yuva yaptığınıda yazsaydınız ve İnönü üniversitesinin kendi toplantılarını şehirdeki lüks otellerde yaptığınıda yazsaydınız yazık devlet malı bukadar talan edilmez acaba kendi malları olsa böylemi davranırdı 2REKTÖR
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Lütfen Ahmet hocanın adını bu çamurlu işlerin yanında anmayınızAhmet hoca çok saygıdeğer, değerli kul hakkı bilen bir insandır. Aysun rektör ve eş rektörle bir tutmayın.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Ahmet KIZILAY ve Inonu unıversıtesının ismini dahi bu şekilde yalan yanlış bilgiler içinde kullanmayın... Ahmet Kızılay 7 24 üniversitesinin başında olan , Malatya da yaşayan , sürekli ankaraya oraya buraya alakasız şekilde alakasız ziyaretler gerçekleştirmeyen, üniversteyi farklı amaçlarla kullanmayan , eşi ile üniversiteyi yönetmeyen adam gibi adamdır. Bu şekilde yalan yanlış ithamlarda bulunmayın ! Malatya Haber ayrıca siz de şu yüzdelik beğenme durumunu kaldırın artık saçmsapan bişey olmuş ve bu şekilde yalan yanlış yorumların da yayımlanmasına izin vermeyn lütfen.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Gerçek bu (2 yıl önce)
    Bu işler e eş rektör bakıyor. O bilir bu konuyu. Finansal işlerin uzmanı eş rektör.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Suleyman (2 yıl önce)
    Arkası yarın dizisi gibi. Gün olmuyor ki Turgut Özal Üniversitesi' nin rektöresinin bir skandalı ortaya çıkmasın. Ama acı olan bütün yetkililer üç maymunu oynuyor. Hanımefendi de kocası ile gününü gün edip, Istanbul, Ankara, Ağrı gezip tozuyor. Muhtemelen üniversiteyi de kuaför (falcılık yaptığı da söyleniyor) yönetiyor. Devlet kimlerin ellerine kalmış.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • İsimsiz kahraman (2 yıl önce)
    Kale Göl Otelini farklı amaçlarla kullanan, oteli harebeye çevirenlere neden bir şey yazmadınız? A.K rektörün kulakları çınlasın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatya'lı Dr. (2 yıl önce)
    Yaşlı Yaşam Merkezi kurulmasına lütfen ön yargılı yaklaşmayalım. Artan yaşla birlikte böyle merkezlere aslında çok ihtiyacımız olacak. Kale Göl otel doluluk oranları çok yüksek olmayan bir tesis buranın yaşlı sağlığı merkezine dönüşmesi bölgede değil ülkede ilk olabilecek özellikler taşıyor. Yaşlılarımız burada huzurlu ve güzel bir ortamda hizmet alabilir. Turizm öğrencilerimiz de burada yine otelcilik hizmetlerini vermeye burada devam edebilir buna engel bişey yok. Yaşlılarımıza göl manzaralı huzurlu bir ortamda güzel hizmetlerin verilebileceğine inanıyorum. Eleştirel haberciliğinize saygı duyuyor bu bakış açısını da yansıtacağınıza can-ı gönülden inanıyorum.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Malatya’lı Dr (2 yıl önce)Malatya'lı Dr. isimli kullanıcı yorumuna
    Yaşlı Yaşam Merkezi (Geriatri Merkezi) bölgemizde yok. Yaşlanan nüfusun artması ile yaşlılarımıza böyle özelleşmiş merkezlerde hizmet vermek çok önemli. Yaşlılara hizmet verecek böyle bir merkeze % 54 olumsuz bakış bir hekim olarak hayal kırıklığı. Dünya da örneklerine bakın yaşlı yaşam merkezlerinin niçin çoğalması gerektiğini anlarsınız. Kişi esas değildir esas olan yapılan işin topluma katkısıdır.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • nergiz (2 yıl önce)
    Bu kadını ancak putin durdurur!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Enişte masaallah iyi geziyor
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Gurbet Kuşu (2 yıl önce)
    Değerli Malatyahaber, bu kadar ciddi bir haberin altına bir de tutup rektör hanıma gezip tozuyor demişssiniz. Nasrettin Hoca'nın dediği gibi şayet bu kadar çok gezip tozuyor olsaydı bir de rektörü olduğu üniversiteye uğrardı. yazıktır günahını almayın
    %82
    %18
    Yanıtla
  • ihsan (2 yıl önce)
    bu hızla giderse heralım Malatya'mızın geri kalanını da bu apla parselleyecek kendine
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mesele (2 yıl önce)
    Akp iktidarı ve oy verenler meseleye mesele olarak bakmadıkları için ortada mesele kalmamaktadır mesele yoktur yaklaşımı içindedirler ,bu tavra karşı sizin ve sizin gibiler bi çaredir sabır ile bu meselelerin kim altında kalacak bekleyip göreceğiz.
    %87
    %13
    Yanıtla