SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'de İnsansız Hava Aracı Eğitimleri Başladı

MTÜ'de İnsansız Hava Aracı Eğitimleri Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından lisans yetki belgesi olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde İnsansız Hava Aracı (İHA) eğitimleri başladı.

Bünyesinde Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı ile İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programları bulan Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ)'nin sivil havacılık alanına katkıları devam ediyor.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MTÜSEM), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından verilen, “İHA-0 ve İHA-1 Ticari Sınıfında İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi'ni almaya hak kazandı. Bu kapsamda ilk dron eğitimleri üniversitenin Battalgazi Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

İlk etapta 15 kursiyerin katıldığı eğitimlerde öğrenciler hem pratik hem teorik eğitimlerden geçti. Sürekli Eğitim Merkezi tarafından alınan yetki Malatya'da ilk ve tek olma özelliği taşırken kursa öğrenciler ile okul dışından dron meraklıları yoğun ilgi gösterdi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Kayhan, Malatya'da yetkilendirilen tek kuruluş olduklarını belirterek ilk kurslarını gerçekleştirdiklerini söyledi. İHA teknolojisinin son yıllarda gelişen bir sektör olduğunu ifade eden Kayhan, bu alanın önümüzdeki yıllarda da gelişecek bir alan olarak gördüklerini ifade etti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş bir kurum olarak verdikleri eğitimlerin uluslararası standartlara uygun olduğunu dile getiren Kayhan, bu alana ilgi duyan herkesi üniversitelerine beklediklerini söyledi.

Kursiyerlerde Malatya'da Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde açılan İHA eğitimlerine katıldıkları için mutlu olduklarını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız